madner wrote:Arapi se 5 godina tuku u Siriji a niko nije prosao nista nalik na vojnu obuku.
Igra se fudbal i u 6. ligi.
Ti onda zaista ne znaš ništa o Siriji.
madner wrote:Arapi se 5 godina tuku u Siriji a niko nije prosao nista nalik na vojnu obuku.
Igra se fudbal i u 6. ligi.

insomnia78 wrote:Ko hoce nadje nacin a ko nece nadje izgovor
Nikoga mi necemo napadati a ni praviti etnicko ciscenje. Imali smo prilike u proslom ratu ali smo sacuvali obraz(osim nekolicine kretena sto ne znaci zvanicnu politiku).PM72 wrote:Koliko vidim,sad mi napadamo.Samo ne znam čime? Pa nisu na Palama ili Sokocu pokemoni da im priđeš,poklopiš i i hajd dalje.Danguba wrote:Kakav ba rat. Treba svako da odsluzi vojsku, dobije ratni raspored, par godina vjezbi da se ne zaboravi...ako neko zaprijeti, ide se u prvu kasarnu, zaduzuje oprema, oruzje po zelji sve sa gas maskom, dnevnice se isplacuju retroaktivno uz mizerni avans, ides u vec iskopan rov i cekas da te neprijatelj napadne...
animals wrote:Rat..
kako neko moze prizivati rat..
moze, ali nenormalni ljudi..
jedno je kad se nadjes sliom prilika u ratu i nemas izbora..
ali da prizivas i radujes mu se, to mogu samo poremecene osobe..
Pozooor. Na desno ravNjaj se. Na deee sno. U potiljakjapin_mutapi wrote:"Zaklinjem se da ću braniti nezavisnost, suverenitet i cjelovitost Republike Bosne i Hercegovine, da ću savjesno i disciplinovano izvršavati sve obaveze i dužnosti pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, da ću braniti njenu slobodu i čast i u toj borbi istrajati".
Hercegovina je malo dalje ali bi Kiseljak bio najbliži granični prelaz sa Hrvatskom a na Dobrinji - Checkpoint Stefan.sportman1 wrote:Ljudi ne kontaju da ce morati da ratuju ako ne zele da zive u getu.
Biti cete prisiljeni na rat. Kao Palestinci.
Rs ce se sutra povuci iz BIH institucija ,a u zapad. Hercegovini ce Hrvati proglasit autonomiju.
Sta cete onda?
Ohr mora jednom da ode makar nakon 30 godina.
Ti ili si uvrnut, ili samo brbljas..dezurni_ucenik wrote:animals wrote:Rat..
kako neko moze prizivati rat..
moze, ali nenormalni ljudi..
jedno je kad se nadjes sliom prilika u ratu i nemas izbora..
ali da prizivas i radujes mu se, to mogu samo poremecene osobe..
U tom slucaju se ide sa zenama u podrum. Slabici se nece tolerisati.
Ne znam vise ni sam koliko sam zakletvi dao...PM72 wrote:Mnogi od nas (43+) polagali su i zakletvu da će braniti nezavisnost, ustavni poredak, nepovredivost i cjelokupnost SFRJ. Da će čuvati i razvijati bratstvo i jedinstvo naroda i narodnosti i čuvati "socijalističku samoupravnu domovinu", kao i da u toj borbi "neće žaliti da polože i svoj život".
Šta ćemo s tim? Pogazismo obje zakletve.
animals wrote:
Ti ili si uvrnut, ili samo brbljas..
ti nisi pogazio tu zakletvuPM72 wrote:Mnogi od nas (43+) polagali su i zakletvu da će braniti nezavisnost, ustavni poredak, nepovredivost i cjelokupnost SFRJ. Da će čuvati i razvijati bratstvo i jedinstvo naroda i narodnosti i čuvati "socijalističku samoupravnu domovinu", kao i da u toj borbi "neće žaliti da polože i svoj život".
Šta ćemo s tim? Pogazismo obje zakletve.
Izvinjavam se ako nisam skontao..dezurni_ucenik wrote:animals wrote:
A ti izgleda nemas smisla za humor.
animals wrote:Izvinjavam se ako nisam skontao..dezurni_ucenik wrote:animals wrote:
A ti izgleda nemas smisla za humor.
Ako bude rata, moraće se napadati.Danguba wrote:[
Nikoga mi necemo napadati a ni praviti etnicko ciscenje.
Ma niko ne zna kakav bi bio slijedeći rat. Hiljadu nepoznanica se otvara. Upravo zbog toga i treba raditi sve da do njega ne dođe.daddy-kool wrote:Ako bude rata, moraće se napadati.Danguba wrote:[
Nikoga mi necemo napadati a ni praviti etnicko ciscenje.
U kolektivnom sjećanju su još uvijek linije i rovovi iz prošlog rata, sljedeći će biti drugačiji, brži, dinamičniji.
Ima li kalaš bord kompjuter?radostan dan wrote:A na koliko se menja onaj drnč, na deset ili na petnaest hiljada kilometara?
U principu se nikada ne zna, naravno.palermo wrote:
Ma niko ne zna kakav bi bio slijedeći rat. Hiljadu nepoznanica se otvara. Upravo zbog toga i treba raditi sve da do njega ne dođe.
Ja i ti ćemo u kuvare.radostan dan wrote:Ima li kalaš bord kompjuter?radostan dan wrote:A na koliko se menja onaj drnč, na deset ili na petnaest hiljada kilometara?
A dobro, vi ste u proslom ratu svakako imali kuVara i logisticara vise nego US army i Rusi zajednojunior3 wrote:Ja i ti ćemo u kuvare.radostan dan wrote:Ima li kalaš bord kompjuter?radostan dan wrote:A na koliko se menja onaj drnč, na deset ili na petnaest hiljada kilometara?![]()
Ako nas tamo neće onda u artiljeriju.