Opsjednuća demonima!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
aurora313

#326 Re: Opsjednuća demonima!

Post by aurora313 »

patriot_1 wrote: Starozavjetni pisac sigurno nije čitao Gilgamesa.
Od kuda ti to znaš? Naravno da pojma nemaš. Smrčkova škola neznanja i ignorancije.
Čak ako to i jeste mit,svrha je da se ljudima pošalje poruka da je grijeh zlo!A ako je utrpao životinje raznorazne,utrpao je mladunce!Navodno , ostaci Noine Arke se i sada vide na brdu Ararat.Možda da a možda ne.
Ako ti znaš šta si htio reći sa ovom zadnjom, nikom drugom nije jasno. Ni samom ti nije jasno da li je Biblija stvarnost, mit, ili samo lijepa knjiga sa porukom?!? Osvijesti se i razmišljaj glavom ako ništa bar ono oko Nojeve barke i gluposti vezanim za nju.
patriot_1

#327 Re: Opsjednuća demonima!

Post by patriot_1 »

aurora313 wrote:
Od kuda ti to znaš? Naravno da pojma nemaš. Smrčkova škola neznanja i ignorancije.
Čak ako to i jeste mit,svrha je da se ljudima pošalje poruka da je grijeh zlo!A ako je utrpao životinje raznorazne,utrpao je mladunce!Navodno , ostaci Noine Arke se i sada vide na brdu Ararat.Možda da a možda ne.
Ako ti znaš šta si htio reći sa ovom zadnjom, nikom drugom nije jasno. Ni samom ti nije jasno da li je Biblija stvarnost, mit, ili samo lijepa knjiga sa porukom?!? Osvijesti se i razmišljaj glavom ako ništa bar ono oko Nojeve barke i gluposti vezanim za nju.
Sve sam dobro napisao a ti trkeljaš kao i obično!
fatamorgana

#328 Re: Opsjednuća demonima!

Post by fatamorgana »

Milanče u ovom promotivnom videu slafi da je studirao u Londonu u školi kako on kaže Golden Daun, pokazavši elementarno nepoznavanje engleskog jezika jer ime tog duhovnog i ezoterijskog pokreta s početka prošlog vijeka je bilo "Golden Dawn", Zlatna Zora a ne Golden Down k'o biva Zlatno (nešto) Dole, :wink: možda je Milanče mislio na .... marjanovo! :lol:
Smrcak15

#329 Re: Opsjednuća demonima!

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
ja mislim da me cak i sanjate navecer, progonim vas argumentima i u snu :lol: pa me zato spominjete cesto u raznim kontektsima :lol:
patriot_1

#330 Re: Opsjednuća demonima!

Post by patriot_1 »

Smrcak15 wrote:
aurora313 wrote:
ja mislim da me cak i sanjate navecer, progonim vas argumentima i u snu :lol: pa me zato spominjete cesto u raznim kontektsima :lol:
Ja pak mislim da si ti najsmješniji lik forma,ložiš li ga ložiš,bez pravih argumenata!
Smrcak15

#331 Re: Opsjednuća demonima!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote: Ja pak mislim da si ti najsmješniji lik forma,ložiš li ga ložiš,bez pravih argumenata!
a sto sam to smijesan, daj argumentovano to potkrijepi. Uostalom ova recenica dolazi od covjeka koji vjeruje Da je Bog poslao drugog Boga na zemlju, gdje ce drugi Bog moliti se nom vecem Bogu na nebesima, pa ce ga ovaj veci ubiti zarad tvojih grijeha :-)
fatamorgana

#332 Re: Opsjednuća demonima!

Post by fatamorgana »

Smrcak15 wrote:
patriot_1 wrote: Ja pak mislim da si ti najsmješniji lik forma,ložiš li ga ložiš,bez pravih argumenata!
a sto sam to smijesan, daj argumentovano to potkrijepi. Uostalom ova recenica dolazi od covjeka koji vjeruje Da je Bog poslao drugog Boga na zemlju, gdje ce drugi Bog moliti se nom vecem Bogu na nebesima, pa ce ga ovaj veci ubiti zarad tvojih grijeha :-)
Tako je! I još je taj drugi Bog negdje zagubio oRginalni Indžil koji je dobio od većeg Boga sa nebesa.
patriot_1

#333 Re: Opsjednuća demonima!

Post by patriot_1 »

Smrcak15 wrote:
Zanimljivo!
Jesam li ja sam koji u to vjeruje?Ili na kugli zemaljskoj u to vjeruje najviše osoba!I zašto nas Kršćana ima najviše na svijetu?Jer vjerujemo našoj knjizi tj Novom Zavjetu.Kao što ti ili vi vjerujete svojoj,Kuranu!U 1 stoljeću napisana istina o Isusu,od očevidaca i 600 g. kasnije nađe se netko tko kaže"To je bilo pogrešno,ovo je prava istina o Isusu!"Kakve tu ima logike?
A stari Zavjet nam isto ide u prilog!
Izaija 9:5

5Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.
Ili drugi prevod:
"Izaija 9,4 Svaki sok čije gaženje potresa tle i svaki ogrtač uvalja u krvi postaju dobri za spaliti, žrtva vatre. Jer, jedno nam je dijete rođeno, jedan nam je sin dan. Neovisnost je na njegovim ramenima. Ono proglašava svoje ime: ” čudesni-savjetnik, Bog-Jaki, Otac vječni, Princ mira. “
Dakle,to dijete je i Bog i Otac istovremeno!
Teško za razumit da je Bog jedan i trojedan.Pa naravno da je teško,kako čovjek umom može spoznati kakav je Bog kad je čovjek i umom,ograničeno biće!
Smrcak15

#334 Re: Opsjednuća demonima!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:
Smrcak15 wrote:
Zanimljivo!
Jesam li ja sam koji u to vjeruje?Ili na kugli zemaljskoj u to vjeruje najviše osoba!I zašto nas Kršćana ima najviše na svijetu?Jer vjerujemo našoj knjizi tj Novom Zavjetu.Kao što ti ili vi vjerujete svojoj,Kuranu!U 1 stoljeću napisana istina o Isusu,od očevidaca i 600 g. kasnije nađe se netko tko kaže"To je bilo pogrešno,ovo je prava istina o Isusu!"Kakve tu ima logike?
Izaija 9:5

5Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.
Ili drugi prevod:
"Izaija 9,4 Svaki sok čije gaženje potresa tle i svaki ogrtač uvalja u krvi postaju dobri za spaliti, žrtva vatre. Jer, jedno nam je dijete rođeno, jedan nam je sin dan. Neovisnost je na njegovim ramenima. Ono proglašava svoje ime: ” čudesni-savjetnik, Bog-Jaki, Otac vječni, Princ mira. “
Dakle,to dijete je i Bog i Otac istovremeno!
Teško za razumit da je Bog jedan i trojedan. Pa naravno da je teško,kako čovjek umom može spoznati kakav je Bog kad je čovjek i umom,ograničeno biće!
Zanimljivo!
Izaija 9:5[/quote]

znaci prica je: to je istina zato sto mi vjerujemo u to, i zato sto dosta krscana vjeruje u to.

Pa naravno da je teško,kako čovjek umom može spoznati kakav je Bog kad je čovjek i umom,ograničeno biće
ah lijepi moj islam

Biblija
Hosea 11:9 ...jer sam ja Bog a ne čovjek,
Bog kad je čovjek
Biblija
Bog kad je čovjek
Biblija

sta vise da ti pricam moj patrioce, kad vi niste se usaglasi ni sa biblijom a da se usaglasis samnom :-)
patriot_1

#335 Re: Opsjednuća demonima!

Post by patriot_1 »

="Smrcak15"]

sta vise da ti pricam moj patrioce, kad vi niste se usaglasi ni sa biblijom a da se usaglasis samnom :
Pa naravno,Isus je i Bog!
Prije svega ali se dao učovječiti!
Smrcak15

#336 Re: Opsjednuća demonima!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:="Smrcak15"]

sta vise da ti pricam moj patrioce, kad vi niste se usaglasi ni sa biblijom a da se usaglasis samnom :

stani malo ba, de ponovo ovo procitaj

Hosea 11:9 ...jer sam ja Bog a ne čovjek

Bog nije covjek

1 timotijeva
2:5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus,

Isus je covjek

dakle ako je Bog nije covjek a isus je covjek, onda prosta matematika, Isus nije Bog.
fatamorgana

#337 Re: Opsjednuća demonima!

Post by fatamorgana »

A Indžil nije Novi zavjet ili obratno, nešto tu ne štima ....
Smrcak15

#338 Re: Opsjednuća demonima!

Post by Smrcak15 »

fatamorgana wrote:A Indžil nije Novi zavjet ili obratno, nešto tu ne štima ....
indzil je objava spustena Isusu, Novi zavjet je mjesovina indzila, ljudskih prica, pisama itd
r_faruk

#339 Re: Opsjednuća demonima!

Post by r_faruk »

.
broj dva

#340 Re: Opsjednuća demonima!

Post by broj dva »

Da li je narkomanija opsjednutost demonima ?
Kocka ? Alkoholizam ?
Clanarina u HDZ/SDA/SNSD i slicnin ?
Da li je turbo-folk opsjednut demonima ?

Kako se u stvari ta opsjednutost manifestuje ? Je li ko u filmu The Exorcist, da puzes po plafonu i masturbiras raspecem i slicno, ili na neke druge nacine ?
Zasto je medicinski i naucno gledano opsjednutost demonima nepriznat fenomen ?
Smrcak15

#341 Re: Opsjednuća demonima!

Post by Smrcak15 »

broj dva wrote:Da li je narkomanija opsjednutost demonima ?
Kocka ? Alkoholizam ?

Kako se u stvari ta opsjednutost manifestuje ? Je li ko u filmu The Exorcist, da puzes po plafonu i masturbiras raspecem i slicno, ili na neke druge nacine ?
zato sto je to tesko uocivo za medicinu, detektovanje opsjednutosti se vrsi izmedju ostalog i recitacijom odredjenih dijelova Kurana koji prze dzine u tijelu pa kad pocnu da bjeze u tijelu covjeka javljaju se razne reakcije.

naprimjer dovljno je da mozda te konstantno boli glava da si opsjednut demonima, a i nemora da bude, ili neke druge fizicke i psihicke probleme ako imas koje dzinni/demoni prouzrokuju. Ili covjek moze imati problema sa neplodnoscu a da je uzrok opsjednosti dzina, znaci kad uopste neposmiljas da je neka opsjednutost u pitanju ono bas bude to.
patriot_1

#342 Re: Opsjednuća demonima!

Post by patriot_1 »

Smrcak15 wrote:
patriot_1 wrote:="Smrcak15"]

stani malo ba, de ponovo ovo procitaj

Hosea 11:9 ...jer sam ja Bog a ne čovjek

Bog nije covjek

1 timotijeva
2:5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus,

Isus je covjek

dakle ako je Bog nije covjek a isus je covjek, onda prosta matematika, Isus nije Bog.
Izvučeš dva stiha i misliš da si spoznao ISTINU!

Oni su Izraelci, njihovo je posinstvo, i Slava, i Savezi, i zakonodavstvo, i bogoštovlje, i obećanja;
Rimljanima 9,5 njihovi su i oci, od njih je, po tijelu, i Krist, koji je iznad svega, Bog blagoslovljen u vjekove. Amen
Pojavila se doista milost Božja, spasiteljica svih ljudi;
Titu 2,12 odgojila nas da se odreknemo bezbožnosti i svjetovnih požuda te razumno, pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu,
Titu 2,13 iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.
A opet, kad uvodi Prvorođenca u svijet, govori: Nek pred njim nice padnu svi anđeli Božji.
Hebrejima 1,7 Za anđele veli: Anđele čini vjetrovima, sluge svoje plamenom ognjenim,
Hebrejima 1,8 ali za Sina: Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo - žezlo je tvog kraljevstva

1

1
PROSLOV
U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga
i Riječ bijaše Bog.
2Ona bijaše u početku u Boga.
3Sve postade po njoj
i bez nje ne postade ništa.
Svemu što postade
4u njoj bijaše život
i život bijaše ljudima svjetlo;
5i svjetlo u tami svijetli
i tama ga ne obuze.

6Bî čovjek poslan od Boga,
ime mu Ivan.
7On dođe kao svjedok
da posvjedoči za Svjetlo
da svi vjeruju po njemu.
8Ne bijaše on Svjetlo,
nego – da posvjedoči za Svjetlo.

9Svjetlo istinsko
koje prosvjetljuje svakog čovjeka
dođe na svijet;
10bijaše na svijetu
i svijet po njemu posta
i svijet ga ne upozna.
11K svojima dođe
i njegovi ga ne primiše.
12A onima koji ga primiše
podade moć
da postanu djeca Božja:
onima koji vjeruju u njegovo ime,
13koji su rođeni
ne od krvi,
ni od volje tjelesne,
ni od volje muževlje,
nego – od Boga.
14I Riječ tijelom postade
i nastani se među nama
i vidjesmo slavu njegovu
– slavu koju ima kao Jedinorođenac
od Oca – pun milosti i istine.
patriot_1

#343 Re: Opsjednuća demonima!

Post by patriot_1 »

broj dva wrote:Da li je narkomanija opsjednutost demonima ?
Kocka ? Alkoholizam ?

A medicina zna sve a?
Koliko je moćna kod psihičkih oboljenja?
http://www.vecernji.hr/hrvatska/bio-sam ... ni-1040832
Smrcak15

#344 Re: Opsjednuća demonima!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote: Izvučeš dva stiha i misliš da si spoznao ISTINU!

Oni su Izraelci, njihovo je posinstvo, i Slava, i Savezi, i zakonodavstvo, i bogoštovlje, i obećanja;
Rimljanima 9,5 njihovi su i oci, od njih je, po tijelu, i Krist, koji je iznad svega, Bog blagoslovljen u vjekove. Amen

Titu 2,12 odgojila nas da se odreknemo bezbožnosti i svjetovnih požuda te razumno, pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu,
Titu 2,13 iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.
A opet, kad uvodi Prvorođenca u svijet, govori: Nek pred njim nice padnu svi anđeli Božji.
Hebrejima 1,7 Za anđele veli: Anđele čini vjetrovima, sluge svoje plamenom ognjenim,
Hebrejima 1,8 ali za Sina: Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo - žezlo je tvog kraljevstva

1

1
PROSLOV
i Riječ bijaše Bog.
3Sve postade po njoj
Svemu što postade
4u njoj bijaše život
i tama ga ne obuze.

ime mu Ivan.
7On dođe kao svjedok
da posvjedoči za Svjetlo
da svi vjeruju po njemu.
8Ne bijaše on Svjetlo,

9Svjetlo istinsko
dođe na svijet;
10bijaše na svijetu
i svijet po njemu posta
i svijet ga ne upozna.
11K svojima dođe
i njegovi ga ne primiše.
podade moć
da postanu djeca Božja:
13koji su rođeni
ne od krvi,
ni od volje tjelesne,
ni od volje muževlje,
nego – od Boga.
i nastani se među nama
i vidjesmo slavu njegovu

ti dajes prednost pavlu nad isusom, jer evo da je pavle zapoceo to vjerovanje da je isus Bog, isus nikad nije to propagirao, nego cak sta vise negirao

Otkrivenje 19:10 I ja padoh na njegove noge da ga obožavam. I on reče meni: "Pogledaj, ali ne čini: ja sam tvoj sluga, i tvoje braće koji imaju svjedočanstvo o Isusu: obožavaj Boga."

Ako je Isus Bog, kakav je to Bog koji nezna stvari ?

Marko 13:32 "Ali o tom času i tom danu ne zna niko, ne, ni anđeli koji su na nebu, niti sin, nego samo Otac".

Ako je Isus Bog, kakav je to Bog koji nema moci ?

Ivan 5:30,31 "Ja sam po sebi ništa ne mogu učiniti: sudim kako čujem, a moj sud je pravedan; jer ja nisam po svojoj volji nego po volji Oca koji me je poslao

Ako je Isus Bog, kakav je to Bog koji mora biti odobren od drugog Boga da cini cuda ?

Djela 2:22 "Vi ljudi Izraela, čujte ove riječi: Isus Nazarenac, čovjek odobren od Boga među vama pomoću čuda i znakova, koje je Bog učinio preko njega usred vas, kao što vi sami znate".

i jos procitamo ovo Isus Nazarenac, čovjek odobren od Boga među vama pomoću čuda i znakova pored ovakvog teksta mozes isusa nazivati Bogom a biblija ga naziva covjekom.

bas fino, znaci dva boga vjerujete a Isus kaze ovo

Isus odgovori: "Prva je: Slushaj, Izraele! Gospodin Bog nash jest jedini Bog." /Evandjelje po Marku, 12:29/

Ako je Isus Bog, Kakav je to Bog koji se klanja drugom Bogu

Matej 26:39 I otidje malo dalje, pade ničice na svoje lice, i pomoli se biblija

Ako je Isus Bog, Bog koji se uzdize drugom Bogu

Ivan 20:17 Isus joj reče (Mariji Magdaleni): "Ja se uzdižem svom Ocu i tvom ocu; i mom Bogu i tvom Bogu".

patriot_1

#345 Re: Opsjednuća demonima!

Post by patriot_1 »

Smrcak15 wrote:
patriot_1 wrote: Izvučeš dva stiha i misliš da si spoznao ISTINU!

1

1
PROSLOV
i Riječ bijaše Bog.
3Sve postade po njoj
Svemu što postade
4u njoj bijaše život
i tama ga ne obuze.

ime mu Ivan.
7On dođe kao svjedok
da posvjedoči za Svjetlo
da svi vjeruju po njemu.
8Ne bijaše on Svjetlo,

9Svjetlo istinsko
dođe na svijet;
10bijaše na svijetu
i svijet po njemu posta
i svijet ga ne upozna.
11K svojima dođe
i njegovi ga ne primiše.
podade moć
da postanu djeca Božja:
13koji su rođeni
ne od krvi,
ni od volje tjelesne,
ni od volje muževlje,
nego – od Boga.
i nastani se među nama
i vidjesmo slavu njegovu

ti dajes prednost pavlu nad isusom, jer evo da je pavle zapoceo to vjerovanje da je isus Bog, isus nikad nije to propagirao, nego cak sta vise negirao

Otkrivenje 19:10 I ja padoh na njegove noge da ga obožavam. I on reče meni: "Pogledaj, ali ne čini: ja sam tvoj sluga, i tvoje braće koji imaju svjedočanstvo o Isusu: obožavaj Boga."

Ako je Isus Bog, kakav je to Bog koji nezna stvari ?

Marko 13:32 "Ali o tom času i tom danu ne zna niko, ne, ni anđeli koji su na nebu, niti sin, nego samo Otac".

Ako je Isus Bog, kakav je to Bog koji nema moci ?

Ivan 5:30,31 "Ja sam po sebi ništa ne mogu učiniti: sudim kako čujem, a moj sud je pravedan; jer ja nisam po svojoj volji nego po volji Oca koji me je poslao

Ako je Isus Bog, kakav je to Bog koji mora biti odobren od drugog Boga da cini cuda ?

Djela 2:22 "Vi ljudi Izraela, čujte ove riječi: Isus Nazarenac, čovjek odobren od Boga među vama pomoću čuda i znakova, koje je Bog učinio preko njega usred vas, kao što vi sami znate".

i jos procitamo ovo Isus Nazarenac, čovjek odobren od Boga među vama pomoću čuda i znakova pored ovakvog teksta mozes isusa nazivati Bogom a biblija ga naziva covjekom.

bas fino, znaci dva boga vjerujete a Isus kaze ovo

Isus odgovori: "Prva je: Slushaj, Izraele! Gospodin Bog nash jest jedini Bog." /Evandjelje po Marku, 12:29/

Ako je Isus Bog, Kakav je to Bog koji se klanja drugom Bogu

Matej 26:39 I otidje malo dalje, pade ničice na svoje lice, i pomoli se biblija

Ako je Isus Bog, Bog koji se uzdize drugom Bogu

Ivan 20:17 Isus joj reče (Mariji Magdaleni): "Ja se uzdižem svom Ocu i tvom ocu; i mom Bogu i tvom Bogu".

Opet lažeš,Djela 22 kažu
"Ljudi Izraelci, poslušajte riječi ove! Isus Nazarećanin bio je od Boga među vama potvrđen silama, i čudesima, i znacima, koje učini Bog preko njega među vama, kao što i sami znate."
irac300

#346 Re: Opsjednuća demonima!

Post by irac300 »

Ova dvojica i dalje mjere čija je ćuna veća. :lol:
Dope_Man

#347 Re: Opsjednuća demonima!

Post by Dope_Man »

irac300 wrote:Ova dvojica i dalje mjere čija je ćuna veća. :lol:
Cija imaginarna cuna je veca :D

Al neka, zanimljivo je ovo.. obojica bi rado dokazali ateistima da su upravu, a sad oba njihova ''tacna'' stava i njihove ''cinjenice'' se sukobljavaju, da vide koji je tacniji i ispravniji. Da vidimo dokle ce dogurati :D
HardcoreMX

#348 Re: Opsjednuća demonima!

Post by HardcoreMX »

A vas dvojica držite im svijeću,k'o fol ne zanima vas :lol:
Smrcak15

#349 Re: Opsjednuća demonima!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:
Opet lažeš,Djela 22 kažu
"Ljudi Izraelci, poslušajte riječi ove! Isus Nazarećanin bio je od Boga među vama potvrđen silama, i čudesima, i znacima, koje učini Bog preko njega među vama, kao što i sami znate."
sta lazem, i sta hoces uopste da naznacis sa tim dijelom iz biblije, osim sto jasno stoji, Da je bog poslao isusa, i Bog Preko i Isusa radio cuda
Smrcak15

#350 Re: Opsjednuća demonima!

Post by Smrcak15 »

I jos jedno pitanje za Patriota da nam svima objasni

Ako je isus bog kao sto tvrdis, kako to da Bog koji je stvorio drvo smokvu da radja u sezoni, pa taj isti Bog kad dodje to tog drveta, trazi da vidi ima li smokava vidi da nema jer je gledao van sezone kada radjaju, to ga je pogodilo toliko da je prokleo to drvo sto mu nije dalo smokve da jede VAN SEZONE, mozes misliti. Pa ni lud covjek nece proklinjati drvece sto neradjaju van sezone a ovdje imamo slucaj da Bog isus takav nenormalan ispad radi. Reci nam sad kako moze sveznajuci Bog ovakav ispad sebi da dopusti sto nebi ni ludjaci uradili na ovom svijetu? Na stranu to sto je bog gladan, i jede hranu, pa ga to goni u wc, zamisli se Boga na wc sholji, meni je to nepojmljivo.
Post Reply