Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
¤ jelena ¤

#326 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by ¤ jelena ¤ »

Šta ono reče direktor Službe za poslove sa strancima u BiH...''nema istaket....natpis...'' :facepalm:

E, nek si ti istaket u prvi plan priče o

i sa strancima u ovoj državi.... mašala!
Bodkin

#327 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Bodkin »

Dvije vrste ljudi su za ovo masovno naseljavanje. Oni sto imaju koristi os toga i oni koji su za jer su srbi i hrvati protiv
Fudo Bosna

#328 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

prog321 wrote:Poklonjenom konju ne gleda se u zube.

Mi da mozemo privuci multimilijardere to bi bilo najbolje, ali mozemo sta mozemo.
Ne glumi Engleza. Ne smeta tebi da neki stranac kupi dulum zemlje i napravi kucu, Hej,, cuj, to nije investicija? :-) Nego ti smeta sto su oni Arapi. Znaci,tvoj je problem cisto religiozne prirode i nista vise. :-D

Bosnjak sam i hvala Allahu Uzvisenom musliman, od JNA, koju sam sluzio kao mladic malo prije agresije, ( malo mi je namaza proslo), i kao covjeku koji je ovdje bio u ratu , do 1993, kao dobrovoljac u ARBIH,(demobilisan zbog bolesti ali ostao na rad.obavezi u svojoj BIH), mozda nisam bio na 5 dzuma u Sarajevu,( jer sam ucestvovao u odbrani grada pa nisam mogao otici na namaz), za vrijeme agresije, govorim o onome sto radim, a kakav sam kod Boga Dragog, ne znam...

Toliko o "religioznoj" prirodi , moga "problema"...

Pogledaj moj zanji post na temi "Tekije u Sarajevu", pa ce ti biti jasnije sa kakvim , "antireligijskim forumasem", komuniciras...
Last edited by Fudo Bosna on 30/08/2016 13:26, edited 1 time in total.
prog321

#329 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by prog321 »

Hoces reci da bi ti smetalo kad bi neki Norvezanin kupio dulum zemlje negdje u nasoj nedodjiji i napravio kucu ?
I dont buy it. :-D
Fudo Bosna

#330 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

prog321 wrote:Hoces reci da bi ti smetalo kad bi neki Norvezanin kupio dulum zemlje negdje u nasoj nedodjiji i napravio kucu ?
I dont buy it. :-D

Na nacin i u obimu kako to cine Arapi, iskreno, jos vise bi mi smetalo !
¤ jelena ¤

#331 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by ¤ jelena ¤ »

Bodkin wrote:Dvije vrste ljudi su za ovo masovno naseljavanje. Oni sto imaju koristi os toga i oni koji su za jer su srbi i hrvati protiv
Ako u ovom što si napisao 'biti za'' znači: ne biti protiv, onda ćeš morati smisliti i treću grupu...da se i ja mogu đe smjestit...

:cekam:
animals

#332 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

KatarinaKosaca wrote:
animals wrote:Jadni ste vi Bosnjaci kakva vas bagra vodi..
nigdje nisam vidio da vlast prodaje svoj narod kao vas..
i sto je najgore, nadje se uvijek oni koji to podrzavaju,kao ovdje na forumu..
Jos zamisli sta.bi bilo da imamo Brijune....Ne bi ih mogli oslobodit od Njemaca ili okupirat, ne znam :mrgreen:
Pa da je srece da te Nijemac okupira..
i onaj koji prodaje Nijemcu to radi iz neki drugi razloga,
a ne iz vjersko prijateljski razloga..
znas ti to dobro, samo se malo pravis...
Bodkin

#333 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Bodkin »

animals wrote:
KatarinaKosaca wrote:
animals wrote:Jadni ste vi Bosnjaci kakva vas bagra vodi..
nigdje nisam vidio da vlast prodaje svoj narod kao vas..
i sto je najgore, nadje se uvijek oni koji to podrzavaju,kao ovdje na forumu..
Jos zamisli sta.bi bilo da imamo Brijune....Ne bi ih mogli oslobodit od Njemaca ili okupirat, ne znam :mrgreen:
Pa da je srece da te Nijemac okupira..
i onaj koji prodaje Nijemcu to radi iz neki drugi razloga,
a ne iz vjersko prijateljski razloga..
znas ti to dobro, samo se malo pravis...
Sretni smo bili 91. Prstalo sve od srece. Doduse neki i jesu bili
animals

#334 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Bodkin wrote:
Pa nije te Nijemac okupirao 91, vec zna se ko..
ali to je druga tema..
Bodkin

#335 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Bodkin »

animals wrote:
Bodkin wrote:
ali to je druga tema..
Ma mislio sam na 41. Jebo svakog okupatora
animals

#336 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Bodkin wrote:
animals wrote:
Bodkin wrote:
ali to je druga tema..
Ma mislio sam na 41. Jebo svakog okupatora
Nisam mislio vojno..
a svaki firmas je okupator,bez obzira odakle dolazi..
ako drzava ne zastiti radnika,onda ga ni firmas ne stiti..
mislio sam prvenstveno, da neko ulozi pare u ovu drzavu i digne je iz mrtvi..
a u Evrop siu su sinonim za pare i industriju, Nijemci..
ne volim ih ni ja nesto,ali imaju pare..pamet i disciplinu..
bh.tornjak

#337 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by bh.tornjak »

dobro je da Bosnji smetaju Arapi....

da nije njih Bosnjo bio bio najprosperitniji inasan na planeti.... :mrgreen:
Danguba

#338 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Danguba »

bh.tornjak wrote:dobro je da Bosnji smetaju Arapi....

da nije njih Bosnjo bio bio najprosperitniji inasan na planeti.... :mrgreen:
:-)

Dobro je da imamo ikoga za ''prijatelja'' kakvi smo.
Fudo Bosna

#339 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

TURISTI ILI "KLIMATSKE IZBJEGLICE", NOVI VEĆINSKI STANOVNICI BIH

"EVO ZAŠTO ARAPI MASOVNO SELE U BIH

Globalno zagrijavanje “tjera” zemlje bliskoistočnog toplinskog pojasa da razmišljaju o migracijama, a jedan od najpopularnijih regiona o kojem razmišljaju su zemlje Evrope, a posebno BiH.

Naime, kako piše njemački magazin “Contra”, citirajući rezultate studije poznatog američkog klimatologa Elfatiha Eltera sa čuvenog bostonskog univerziteta Massachusetts Institute of Technology (MIT), temperatura na arapskom poluostrvu svake godine se penje, a do kraja vijeka bi mogla iznositi do 77 stepeni Celzijusa.
“Contra” navodi da mnogi bogatiji stanovnici tog regiona već razmišljaju o seljenju u Evropu, a da je BiH mjesto na koje se već polako doseljavaju.
“Za elite iz Saudijske Arabije preseljenje u ove regione ne bi predstavljalo nikakav problem. Oni su već u BiH kupili i podigli čitava naselja. Međutim, za siromašnije stanovništvo potraga za novom domovinom može predstavljati malo veći izazov”, navodi “Contra” a prenose Nezavisne novine
Prema Elterovoj studiji, Evropa i sjeverni dijelovi azijskog poluostrva uskoro bi mogli postati utočište miliona klimatskih izbjeglica iz arapskih zemalja u zalivskom regionu.
Elter ocjenjuje da bi dalje povećanje temperature moglo dovesti do velikih ljudskih žrtava, pri čemu pogođeni ne bi bili samo stari i bolesni, nego i zdravi pojedinci. On upozorava da nikad u istoriji nije istovremeno došlo do tolikog porasta temperature istovremeno sa povećanjem vlažnosti.
“Ako na Bliskom istoku emisija gasova nastavi da raste ovim tempom, klimatske promjene na persijskom poluostrvu zajedno sa geografskom pozicijom dovešće to ekstremnog porasta temperature“, naveo je on.
“Contra” citira drugi dio iste studije koautora Džeremija Pala, da je u toplotnom udaru u Evropi 2003. godine poginulo čak 70.000 ljudi, a tolike temperature su već danas u regionu Persijskog zaliva sasvim uobičajene.
“Takve temperature još se mogu premostiti klimatskim uređajima u gradovima poput Abu Dabija, Dohe i Dubaija, ali živjeti i raditi na otvorenom već danas više nije moguće”, upozorava se.
(BHindex.info)"

Link:
http://bhindex.info/evo-zasto-arapi-masovno-sele-u-bih/

PRIMJER IZ ILIJAŠA:

Arapi kao , "turisti" , "investitori" ili novi stanovnici Bosne ?

Citat:

"Ilijaš: Dokumentacija za arapsko naselje po hitnom postupku, domaći na papire čekaju godinama

U Ilijašu će uskoro biti izgrađeno luksuzno naselje za kupce iz arapskih zemalja. Više veleljepnih vila i apartmana gradi se na području Mjesne zajednice Mrakovo, svega nekoliko kilometara od centra grada, piše Patria.
Lokalne vlasti tvrde da se radi o višemilionskom projektu, u kojem učestvuju domaće kompanije. Zajednica će imati, govore, dodatnu ekonomsku korist i nakon što naselje bude izgrađeno.
S druge strane, stanovnici Ilijaša u manjoj ili većoj mjeri podržavaju svaku vrstu nove investicije, ali se žale da lokalne vlasti „ugađaju“ njihovim budućim susjedima na uštrb domicilnog stanovništva. Naprimjer, objašnjava za Patriju jedan od stanovnika Ilijaša, buduće naselje koje se gradi za Arape bit će priključeno na gradski vodovod. I to na nultu tačku.
- To znači da će u vrijeme ljetnih redukcija voda nestajati prvo domicilnom stanovništvu, pa tek onda Arapima - kaže ovaj sagovornik.
- To nije uredu – dodaje on.
U Ilijašu se žale da lokalne vlasti rješavaju po hitnom postupku sve administrativne prepreke na koje naiđu investitori koji grade luksuzno naselje. S druge strane, neki od Ilijašana godinama čekaju da riješe svoje probleme iste prirode.
Na čelu općine Ilijaša je načelnik iz SDA Akif Fazlić. Na lokalnim izborima koji se u BiH održavaju 2. oktobra pokušat će osvojiti još jedan mandat, piše Patria. "

Izvor:

http://www.bihac.net/vijest/ilijas-doku ... nama/26204

http://www.bh-index.com/ilijas-dokument ... -godinama/

"Turisti" Arapi, papire dobivaju odmah, voda po nultom prioritetu, a našem narodu/domorodcima , ".una/štulac od ovce", ako ovako nastave naše lokalne vlasti, Bosanci će se kolektivno iseljavati, (75000 građana BIH, nepovratno odlazi svake godine iz zemlje), a Arapi će se još više naseljavati BIH !!!
Fudo Bosna

#340 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Anketa u Sarajevu 13.05.2016.

Pogledati od 0:14 do 0:38 sec, "kako nas naša država BIH "štiti" , kao građane ove zemlje?" :(
KB9

#341 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by KB9 »

nemoj tako fudo, njihova kupovina zemljista u buducnosti ne vodi formiranju njihovih gradova te samim tim i njihovih zakona tj serijata, mi smo to sebi umislili, arapi se prilagode gdje dodju, oni su fakticki najpoznatiji po tome :lol:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#342 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

Fudo Bosna wrote:

S druge strane, stanovnici Ilijaša u manjoj ili većoj mjeri podržavaju svaku vrstu nove investicije,
Ako branioci Ilijasa podrzavaju: sta im se iko ima petljat u biznis?
one hundred eyes

#343 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by one hundred eyes »

Takav nam grah pao pa neće kod nas da kupuju Švabe i Norvežani nego Arapi. Nije da ih nešto simpatišem, gledam ih kao što gledam bilo kojeg stranca samo po tome kako se ponašaju, ali nek kupuju kad Bošnje hoće da prodaju. Tu ne možemo ništa mi koji smo na nivou 'običnog gradjanina', a ovi što negoduju po forumu bi trebali malo do državnih institucija da se obrate nadležnim da nešto poduzmu po tom pitanju :wink:

Trenutno dosta ljudi se okoristilo od tih arapskih para, pored oni koji rade kao posrednici u toj njihovoj kupovini tu su i oni koji prodaju zemlju koja im je dugo vremena stajala/propadala a sad uzimaju dobre pare za istu. Dakle sad za sad više ljudi ima koristi od tih Arapa nego štete, a gdje će nas to na kraju odvesti to ćemo tek da vidimo. Ja mislim da će njima i to dosaditi kao što im sve dosadi pa da će u jednom trenutku samo otići i ostaviti sve, pa možda neko i iskoristi i useli u te njihove vile :)
Rijeka_snova

#344 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Rijeka_snova »

¤ jelena ¤ wrote:Šta ono reče direktor Službe za poslove sa strancima u BiH...''nema istaket....natpis...'' :facepalm:

E, nek si ti istaket u prvi plan priče o

i sa strancima u ovoj državi.... mašala!
U Službi za strance ne postoji osoba koja zna engleski jezik, a da radi sa strankama. Mislim da ne treba dalje govoriti ništa. :-) :lol:
Gojeni H

#345 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

Nuto Fude jest' se zadao.

Eto, ti postavljas tekst iz kojeg ja citam da su ipak bogatiji ljudi nesto kao kupili ovde.
Nije ni meni godra, ali eno teme nesto kao "Zasto ste pobjegli iz Bosne" gdje ljudi drvlje i kamenje na Bosnu. A ima ljudi kojima se Bosna svidja.
U cemu je problem?
Fudo Bosna

#346 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Gojeni H wrote:Nuto Fude jest' se zadao.

Eto, ti postavljas tekst iz kojeg ja citam da su ipak bogatiji ljudi nesto kao kupili ovde.
Nije ni meni godra, ali eno teme nesto kao "Zasto ste pobjegli iz Bosne" gdje ljudi drvlje i kamenje na Bosnu. A ima ljudi kojima se Bosna svidja.
U cemu je problem?

Kazes " kupili", sta? Kupili i kupuju zemljiste, i masovno doseljavaju, u Ilijasu ce porasti cijene nekretnina , sutra vjerovatno i usluga, mozda i osnovnih zivotnih namirnica, ljudi ce vjerovatno ljeti biti bez vode, jer strani "turisti", pardon, ( kako turista kada kupuje/gradi stambenu kucu moze biti turista, a investitor nije?), jer ja da sada kupim zemlju u Ilijasu i tamo , posto napravim kucu i preselim iz Sarajeva,nisam nikakav "grebeni investitor", nego novi zitelj Ilijasa, da li trebam crtati da skontas?(Ta je pojava jos rasirenija u drugim dijelovima Kantona ali i sirom BIH, koji grebeni "turisti , koji grebeni "investitori", nije investitor ko ti ovdje dovlaci guzicu da zivi, kupuje zemlju, dok domicilni Bosanci odlaze iz BIH).

I da, ljudi drvlje i kamenje na BIH, iz moje sire familije dvoje otislo, prije 15 tak dana, bili ovdje u ratu u ARBIH, da ne govorim , koliko je mladjeg svijeta otislo i ide, nesluzbeno , 75000 godisnje, ko su ti ljudi kojima se Bosna svidja, to su Arapi, koji ce za 10 godina biti vecina " na Bosnjackom dijelu BIH", kada nas ode 500000 hiljada ili vise iz BIH !

Ti pitas u cemu je problem, pa ako imas manjak inteligencije i ne kontas u cemu je problem, (da Bosanci
postaju gruntovna i ziteljska manjina, a Arapi vecinski gruntovni vlasnici i brojcano jaci od nas), zaista je svaka
polemika sa tobom i slicnima tebi, na ovoj temi, suvisna i uzaludna ?
broj dva

#347 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by broj dva »

Arapi ce postati bosnjaci u dvije generacije pa cemo ih sve majorizirati, inshallah.
Gojeni H

#348 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

Fudo Bosna wrote:
Gojeni H wrote:Nuto Fude jest' se zadao.

U cemu je problem?

Kazes " kupili", sta? Kupili i kupuju zemljiste, i masovno doseljavaju, u Ilijasu ce porasti cijene nekretnina , sutra vjerovatno i usluga, mozda i osnovnih zivotnih namirnica, ljudi ce vjerovatno ljeti biti bez vode, jer strani "turisti", pardon, ( kako turista kada kupuje/gradi stambenu kucu moze biti turista, a investitor nije?), jer ja da sada kupim zemlju u Ilijasu i tamo , posto napravim kucu i preselim iz Sarajeva,nisam nikakav "grebeni investitor", nego novi zitelj Ilijasa, da li trebam crtati da skontas?(Ta je pojava jos rasirenija u drugim dijelovima Kantona ali i sirom BIH, koji grebeni "turisti , koji grebeni "investitori", nije investitor ko ti ovdje dovlaci guzicu da zivi, kupuje zemlju, dok domicilni Bosanci odlaze iz BIH).

I da, ljudi drvlje i kamenje na BIH, iz moje sire familije dvoje otislo, prije 15 tak dana, bili ovdje u ratu u ARBIH, da ne govorim , koliko je mladjeg svijeta otislo i ide, nesluzbeno , 75000 godisnje, ko su ti ljudi kojima se Bosna svidja, to su Arapi, koji ce za 10 godina biti vecina " na Bosnjackom dijelu BIH", kada nas ode 500000 hiljada ili vise iz BIH !

Ti pitas u cemu je problem, pa ako imas manjak inteligencije i ne kontas u cemu je problem, (da Bosanci
postaju gruntovna i ziteljska manjina, a Arapi vecinski gruntovni vlasnici i brojcano jaci od nas), zaista je svaka
polemika sa tobom i slicnima tebi, na ovoj temi, suvisna i uzaludna ?
Okano, mislim da ne citas sta pisem.
Kontam ja tebe, ali legalno Arapi ne mogu biti vlasnici zemljista. Ukoliko neko nalazi rupe u zakonu, sve zalbe treba predati nasim vlastima jer su oni ti koji su duzni da sprovode zakon u djelo.

Izgradnja naselja jeste investiranje, samo sto ja vise ne mislim da je to dobro investiranje, jer ce se i "nasi" ograditi i glumiti elitu.

S druge strane ... ako Bosancima Bosna ne valja ima onih kojima valja, barem ja tako zakljucujem iz tvojih upisa. Uvijek je bilo da ce zemlja biti onoga ko je vise voli i ko je za nju spreman da se bori.
Ako je ne volimo, nismo spremnni da se za nju borimo i da je izgradjujemo, doci ce neko ko jeste ... bili to Arapi ili Srbadija.
Fudo Bosna

#349 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

@Gojeni

A na te rupe u zakonu, nasa se vlast bas "osvrce i sekira", kojoj vlasti da prijavis, onoj istoj koja im za 75km/m2 daje Vrelo Bosne ili onoj u Ilijasu kojoj je prece da "turisti" a u stvari novi stanovnici Ilijasa imaju nult prioritet vode, i ekapresne dozvole, pa neka mi Bosnje pokrepamo od zedji, i neka cekamo na papire 5 godina, ili ovima na drzavnom ili drugim nivoima, koji im sve te nelegalnosti i omogucavaju, e bas ce vlast , "reagovati" i ispitati nelagalnost kupovine nekretnine/grunta i boravka :( !

Bezobrazno je i drsko reci da mi koji smo rodjeni i nasi preci u BIH, "ne volimo", sopstveni vatan!
one hundred eyes

#350 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by one hundred eyes »

Eno i u Njemačkoj 20 miliona Turaka, pa niko nikom :)
Locked