E, nek si ti istaket u prvi plan priče o
i sa strancima u ovoj državi.... mašala!
prog321 wrote:Poklonjenom konju ne gleda se u zube.
Mi da mozemo privuci multimilijardere to bi bilo najbolje, ali mozemo sta mozemo.
Ne glumi Engleza. Ne smeta tebi da neki stranac kupi dulum zemlje i napravi kucu, Hej,, cuj, to nije investicija?Nego ti smeta sto su oni Arapi. Znaci,tvoj je problem cisto religiozne prirode i nista vise.
prog321 wrote:Hoces reci da bi ti smetalo kad bi neki Norvezanin kupio dulum zemlje negdje u nasoj nedodjiji i napravio kucu ?
I dont buy it.
Ako u ovom što si napisao 'biti za'' znači: ne biti protiv, onda ćeš morati smisliti i treću grupu...da se i ja mogu đe smjestit...Bodkin wrote:Dvije vrste ljudi su za ovo masovno naseljavanje. Oni sto imaju koristi os toga i oni koji su za jer su srbi i hrvati protiv
Pa da je srece da te Nijemac okupira..KatarinaKosaca wrote:Jos zamisli sta.bi bilo da imamo Brijune....Ne bi ih mogli oslobodit od Njemaca ili okupirat, ne znamanimals wrote:Jadni ste vi Bosnjaci kakva vas bagra vodi..
nigdje nisam vidio da vlast prodaje svoj narod kao vas..
i sto je najgore, nadje se uvijek oni koji to podrzavaju,kao ovdje na forumu..
Sretni smo bili 91. Prstalo sve od srece. Doduse neki i jesu bilianimals wrote:Pa da je srece da te Nijemac okupira..KatarinaKosaca wrote:Jos zamisli sta.bi bilo da imamo Brijune....Ne bi ih mogli oslobodit od Njemaca ili okupirat, ne znamanimals wrote:Jadni ste vi Bosnjaci kakva vas bagra vodi..
nigdje nisam vidio da vlast prodaje svoj narod kao vas..
i sto je najgore, nadje se uvijek oni koji to podrzavaju,kao ovdje na forumu..
i onaj koji prodaje Nijemcu to radi iz neki drugi razloga,
a ne iz vjersko prijateljski razloga..
znas ti to dobro, samo se malo pravis...
Pa nije te Nijemac okupirao 91, vec zna se ko..Bodkin wrote:
Sretni smo bili 91. Prstalo sve od srece. Doduse neki i jesu bili
Ma mislio sam na 41. Jebo svakog okupatoraanimals wrote:Pa nije te Nijemac okupirao 91, vec zna se ko..Bodkin wrote:
ali to je druga tema..
Nisam mislio vojno..Bodkin wrote:Ma mislio sam na 41. Jebo svakog okupatoraanimals wrote:Pa nije te Nijemac okupirao 91, vec zna se ko..Bodkin wrote:
ali to je druga tema..
bh.tornjak wrote:dobro je da Bosnji smetaju Arapi....
da nije njih Bosnjo bio bio najprosperitniji inasan na planeti....
Ako branioci Ilijasa podrzavaju: sta im se iko ima petljat u biznis?Fudo Bosna wrote:
S druge strane, stanovnici Ilijaša u manjoj ili većoj mjeri podržavaju svaku vrstu nove investicije,
U Službi za strance ne postoji osoba koja zna engleski jezik, a da radi sa strankama. Mislim da ne treba dalje govoriti ništa.¤ jelena ¤ wrote:Šta ono reče direktor Službe za poslove sa strancima u BiH...''nema istaket....natpis...''
E, nek si ti istaket u prvi plan priče o
i sa strancima u ovoj državi.... mašala!
Gojeni H wrote:Nuto Fude jest' se zadao.
Eto, ti postavljas tekst iz kojeg ja citam da su ipak bogatiji ljudi nesto kao kupili ovde.
Nije ni meni godra, ali eno teme nesto kao "Zasto ste pobjegli iz Bosne" gdje ljudi drvlje i kamenje na Bosnu. A ima ljudi kojima se Bosna svidja.
U cemu je problem?
Okano, mislim da ne citas sta pisem.Fudo Bosna wrote:Gojeni H wrote:Nuto Fude jest' se zadao.
Eto, ti postavljas tekst iz kojeg ja citam da su ipak bogatiji ljudi nesto kao kupili ovde.
Nije ni meni godra, ali eno teme nesto kao "Zasto ste pobjegli iz Bosne" gdje ljudi drvlje i kamenje na Bosnu. A ima ljudi kojima se Bosna svidja.
U cemu je problem?
Kazes " kupili", sta? Kupili i kupuju zemljiste, i masovno doseljavaju, u Ilijasu ce porasti cijene nekretnina , sutra vjerovatno i usluga, mozda i osnovnih zivotnih namirnica, ljudi ce vjerovatno ljeti biti bez vode, jer strani "turisti", pardon, ( kako turista kada kupuje/gradi stambenu kucu moze biti turista, a investitor nije?), jer ja da sada kupim zemlju u Ilijasu i tamo , posto napravim kucu i preselim iz Sarajeva,nisam nikakav "grebeni investitor", nego novi zitelj Ilijasa, da li trebam crtati da skontas?(Ta je pojava jos rasirenija u drugim dijelovima Kantona ali i sirom BIH, koji grebeni "turisti , koji grebeni "investitori", nije investitor ko ti ovdje dovlaci guzicu da zivi, kupuje zemlju, dok domicilni Bosanci odlaze iz BIH).
I da, ljudi drvlje i kamenje na BIH, iz moje sire familije dvoje otislo, prije 15 tak dana, bili ovdje u ratu u ARBIH, da ne govorim , koliko je mladjeg svijeta otislo i ide, nesluzbeno , 75000 godisnje, ko su ti ljudi kojima se Bosna svidja, to su Arapi, koji ce za 10 godina biti vecina " na Bosnjackom dijelu BIH", kada nas ode 500000 hiljada ili vise iz BIH !
Ti pitas u cemu je problem, pa ako imas manjak inteligencije i ne kontas u cemu je problem, (da Bosanci
postaju gruntovna i ziteljska manjina, a Arapi vecinski gruntovni vlasnici i brojcano jaci od nas), zaista je svaka
polemika sa tobom i slicnima tebi, na ovoj temi, suvisna i uzaludna ?