Jos uvijek mi odjekuje u usima njegovo nepravilno izgovaranje rijeci Holokaust koje je ponovio valjda 1000x
Sad ovo
pa jeli moguce da je probao pivu... smak svijet slijedi... nevjerovatno.Seyfo wrote:Ja sam cuo, ali samo cuo,nadam se da nije istina,da se u njegovom prisustvu povela rasprava o bezalkoholnoj pivi...i on se u neka doba ukljuci kad ga upitase da se izjasni kakva je bezalkoholna...i njemu izleti "nije bolja"!
U pravu si, Arapi danas. Jucer Kurdi i Turci. Ali opet svi cestitali ili prihvatili, pa i Arapi.insomnia78 wrote:Losi ti ti neki Kurdi i ArapihAZNADAR wrote:Danas na poslu, par kolega arapskog i kurdskog porijekla cestitamo jedan drugom i potom zapocne prica o Bajramu, ukljucise se i ostali iz znatizelje,. i naravno pitanja jer neki kazu Bajram a neki Eid ili Id. Pa i ostali zapitkuju kako ovo ili ono, obicaje, sta se kuha,.. pa sto Bajram a sto Eid i upitase i mene ima li u Bosni neki drugi naziv.
Ja neznam sta meni bi pa rece Hizaslav. Prije mi se ote iz usta.
Svi u smijeh,.. rekose da im zvuci ko neka zahebancija na ruskom.![]()
Eto, smijesno i stranim usima. Kud ne izmislih sam neku slozenicu napr. "Sretan zavrsetak Ramazana" i sl.
Hizaslav mi ko neka glupa pjesma koju ne mozes izbaciti iz glave. Sto je najgore - ime ce ostati pa ce se ko i ovdje kroz zahebanciju spominjati. Malo, po malo, zahebancija,.. jednog dana mozda i za prave krenemo tako cestitati.
Do daljnjeg - kako sam navikao; Svima koji slave Sretan Bajram - Bajrambarećula.
Ovdje svi slave sutra
S moje sokoćalo
On će završit na aparatima ako sazna da Kurdi čestitaju Bajram a ne ovoinsomnia78 wrote:Ma znam, zajebavam se
I ovdje je isto
PS: kiki ce zavrsiti na aparatima ako sazna da su se Kurdi poveli za Turcima
S moje sokoćalo
Ne znam sto ti to treba? Zasto nekome govoriti sta da slavi? Da li mislis da Danci ateisti ne slave Bozic?kritichar wrote:slavi onda i ilirske, slavenske, kriscanske blagdaneL u c i f e r wrote:kulturološki i tradicionalno, to jeste i moj praznikkritichar wrote:Zasto Bosnjaci nemuslimani slave Bajram, zato sto hudnjaci nemaju nista svoje
brez obzira na hateizam
Apsurdan ti je razlog, slavis blagdan koji nam je dat od Boga u kojeg ne vjerujes, slavis ramazanski bajram a ni jedan dan ramazana nisi ispostovao, slavis islamski blagdan a na svakom koraku blatis islam......
Razlog je nedostatak vlastitih blagdana s kojima se mozes identificirati i slijepo slijedjenje tradicije
Vidi se da nisi zivio u Svedskojkakavdanakneiskustvu wrote:sadie_forever wrote:Ma gdje to nacionalni dan bitniji i svecaniji od bozica/bajrama? u kojoj drzaviklaki wrote:Ne valjaj gluposti za bajram
Svakako ti nemuslimani, ma ko oni bili, imaju dan drzavnosti i dan nezavisnosti. Ti dani bi kod nas trebali da se slave i budu vazni isto kao bajram, cak da budu i svecaniji
Dok god ne bude tako nema od nas drzave
mozda island,švedska
E ja ću ga vala slavit vazda, pa ti crkni ako ti smetakritichar wrote:Bas me briga za Bosnjacko jedinstvo, ako ce ga bajram rasturit nek ga rastura. Nema jedinstva s ljudima koji ti cijelu godinu govore da nisi u pravu, da Boga nema, da nisi bas inteligentan jer vjerujes u bajke, nazivaju te vehabijom jer ides u dzamiju, i onda bi jedan dan u godini da s tobom slavi islamski blagdan.
Ja ne vidim ni jedan razuman razlog zasto bi svi Bosnjaci slavili Bajram. Bajram je neodvojiv od islama, ramazana i posta, bozijeg jedinstva, osmanlija, tih zlotvora koji su nam ga donijeli i sl.
Bajram nije bio i nikad nece biti bosnjacki.
Vjera bi se trebala prestati identificirati sa nacionalnosti, to samo ima na balkanu, srbin je pravoslavac, hrvat katolik, a bosnjak musliman. To je oduvijek radio i ovaj ex reis, zbog koga je tema pokrenuta, u njegovom rijecniku se vise pominju Bosnjaci nego muslimani.
Kada neko kaze da obiljezava nesto samo zbog tradicije, to u prevodu znaci da ni sam ne zna zasto to slavi a kamo li da objasni, vidjela zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu.
L u c i f e r wrote: E ja ću ga vala slavit vazda, pa ti crkni ako ti smeta![]()
Ko god je toliko glup da tuđe drugačije mišljenje doživljava kao uvredu prema njemu, to je njegov i samo njegov problem.
kritichar wrote:Bas me briga za Bosnjacko jedinstvo, ako ce ga bajram rasturit nek ga rastura. Nema jedinstva s ljudima koji ti cijelu godinu govore da nisi u pravu, da Boga nema, da nisi bas inteligentan jer vjerujes u bajke, nazivaju te vehabijom jer ides u dzamiju, i onda bi jedan dan u godini da s tobom slavi islamski blagdan.
Ja ne vidim ni jedan razuman razlog zasto bi svi Bosnjaci slavili Bajram. Bajram je neodvojiv od islama, ramazana i posta, bozijeg jedinstva, osmanlija, tih zlotvora koji su nam ga donijeli i sl.
Bajram nije bio i nikad nece biti bosnjacki.
Vjera bi se trebala prestati identificirati sa nacionalnosti, to samo ima na balkanu, srbin je pravoslavac, hrvat katolik, a bosnjak musliman. To je oduvijek radio i ovaj ex reis, zbog koga je tema pokrenuta, u njegovom rijecniku se vise pominju Bosnjaci nego muslimani.
Kada neko kaze da obiljezava nesto samo zbog tradicije, to u prevodu znaci da ni sam ne zna zasto to slavi a kamo li da objasni, vidjela zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu.
Chisum wrote:
Ne vjerujem u Boga, niti me zanimaju "njegovi" propisi, pa iz toga mozes da zakljucis da je citava prica i problem oko nezeljenog djeteta, posljedica ovih ili onih - cisto tehnicke prirode, a danas se rijesava vrlo lako, izumom zvanim ku... kondom.
Prema tome, kada kazem da mi je drago da mladi "rade na sebi", pa makar i u tajnosti, onda se nadam da im je pomenuti izum poznat... ako ne, onda, jebiga... hodzi na dusu.
Naravno da je sex sa osobom koju volis najljepsi sex, ali... da bi volio i uzivao u sexu ne moras nuzno biti i ozenjen ili udat. To je barem svima jasno.
E tu na scenu stupa tajni sherijat a.k.a. shatrijat.
jadnokritichar wrote:mati ti je trofrtaljac