Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#326 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by mali_milojica »

Budaletina
Jos uvijek mi odjekuje u usima njegovo nepravilno izgovaranje rijeci Holokaust koje je ponovio valjda 1000x
Sad ovo :facepalm:
Seyfo

#327 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by Seyfo »

Ja sam cuo, ali samo cuo,nadam se da nije istina,da se u njegovom prisustvu povela rasprava o bezalkoholnoj pivi...i on se u neka doba ukljuci kad ga upitase da se izjasni kakva je bezalkoholna...i njemu izleti "nije bolja"!
MyTao

#328 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by MyTao »

Seyfo wrote:Ja sam cuo, ali samo cuo,nadam se da nije istina,da se u njegovom prisustvu povela rasprava o bezalkoholnoj pivi...i on se u neka doba ukljuci kad ga upitase da se izjasni kakva je bezalkoholna...i njemu izleti "nije bolja"!
pa jeli moguce da je probao pivu... smak svijet slijedi... nevjerovatno. :lol:
hAZNADAR

#329 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by hAZNADAR »

insomnia78 wrote:
hAZNADAR wrote:Danas na poslu, par kolega arapskog i kurdskog porijekla cestitamo jedan drugom i potom zapocne prica o Bajramu, ukljucise se i ostali iz znatizelje,. i naravno pitanja jer neki kazu Bajram a neki Eid ili Id. Pa i ostali zapitkuju kako ovo ili ono, obicaje, sta se kuha,.. pa sto Bajram a sto Eid i upitase i mene ima li u Bosni neki drugi naziv.
Ja neznam sta meni bi pa rece Hizaslav. Prije mi se ote iz usta.
Svi u smijeh,.. rekose da im zvuci ko neka zahebancija na ruskom. :roll:

Eto, smijesno i stranim usima. Kud ne izmislih sam neku slozenicu napr. "Sretan zavrsetak Ramazana" i sl.
Hizaslav mi ko neka glupa pjesma koju ne mozes izbaciti iz glave. Sto je najgore - ime ce ostati pa ce se ko i ovdje kroz zahebanciju spominjati. Malo, po malo, zahebancija,.. jednog dana mozda i za prave krenemo tako cestitati.

Do daljnjeg - kako sam navikao; Svima koji slave Sretan Bajram - Bajrambarećula.
Losi ti ti neki Kurdi i Arapi
Ovdje svi slave sutra

S moje sokoćalo
U pravu si, Arapi danas. Jucer Kurdi i Turci. Ali opet svi cestitali ili prihvatili, pa i Arapi.
insomnia78

#330 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by insomnia78 »

Ma znam, zajebavam se
I ovdje je isto
PS: kiki ce zavrsiti na aparatima ako sazna da su se Kurdi poveli za Turcima :D

S moje sokoćalo
Krokodajl

#331 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by Krokodajl »

insomnia78 wrote:Ma znam, zajebavam se
I ovdje je isto
PS: kiki ce zavrsiti na aparatima ako sazna da su se Kurdi poveli za Turcima :D

S moje sokoćalo
On će završit na aparatima ako sazna da Kurdi čestitaju Bajram a ne ovo :lol: :lol: :lol:
Gojeni H

#332 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by Gojeni H »

kritichar wrote:
L u c i f e r wrote:
kritichar wrote:Zasto Bosnjaci nemuslimani slave Bajram, zato sto hudnjaci nemaju nista svoje
kulturološki i tradicionalno, to jeste i moj praznik

brez obzira na hateizam
slavi onda i ilirske, slavenske, kriscanske blagdane

Apsurdan ti je razlog, slavis blagdan koji nam je dat od Boga u kojeg ne vjerujes, slavis ramazanski bajram a ni jedan dan ramazana nisi ispostovao, slavis islamski blagdan a na svakom koraku blatis islam......
Razlog je nedostatak vlastitih blagdana s kojima se mozes identificirati i slijepo slijedjenje tradicije
Ne znam sto ti to treba? Zasto nekome govoriti sta da slavi? Da li mislis da Danci ateisti ne slave Bozic?
Zasto ohrabrivati podjele medju Bosnjacima?
Da li bi volio da ti neko govori kako ne bi trebao slaviti Dan nezavisnosti svoje domovine u kojoj, barem u dijelu koji je odbranila Armija RBiH, mozes slobodno da obavljas svoje obrede?

Ne moras odgovarati, samo razmisli kakve koristi mogu imati Bosnjaci muslimani od takvog stava i odnosa prema sunarodnjacima.
sadie_forever

#333 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by sadie_forever »

kritichar sta pametujes ti bogati :zzzz: nije islam u bih od sinoc pa da se samo veze za vjernike,odavno se radi o kulturi
Org

#334 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by Org »

Vala kritichar ne gotivim ni ja njegove stavove. Ali Bajram nije samo muslimanski blagdan. Bajram pripada svima, i muslimanima i nemuslimanima.
doduse nekim ovdje je svaki dan Bajram :D
kritichar

#335 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by kritichar »

Bas me briga za Bosnjacko jedinstvo, ako ce ga bajram rasturit nek ga rastura. Nema jedinstva s ljudima koji ti cijelu godinu govore da nisi u pravu, da Boga nema, da nisi bas inteligentan jer vjerujes u bajke, nazivaju te vehabijom jer ides u dzamiju, i onda bi jedan dan u godini da s tobom slavi islamski blagdan.
Ja ne vidim ni jedan razuman razlog zasto bi svi Bosnjaci slavili Bajram. Bajram je neodvojiv od islama, ramazana i posta, bozijeg jedinstva, osmanlija, tih zlotvora koji su nam ga donijeli i sl.
Bajram nije bio i nikad nece biti bosnjacki.
Vjera bi se trebala prestati identificirati sa nacionalnosti, to samo ima na balkanu, srbin je pravoslavac, hrvat katolik, a bosnjak musliman. To je oduvijek radio i ovaj ex reis, zbog koga je tema pokrenuta, u njegovom rijecniku se vise pominju Bosnjaci nego muslimani.

Kada neko kaze da obiljezava nesto samo zbog tradicije, to u prevodu znaci da ni sam ne zna zasto to slavi a kamo li da objasni, vidjela zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu.
mirzaaa33

#336 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by mirzaaa33 »

O vjernici, za prisne prijatelje uzimajte samo svoje, ostali vam samo
propast žele: jedva čekaju da muka dopadnete, mržnja izbija iz nji-
hovih usta, a još je gore ono što kriju njihova prsa. Mi vam iznosimo
dokaze, ako pameti imate.

Vi njih volite, a oni vas ne vole, a vi vjerujete u sve Knjige. Kad
vas sretnu, govore: ”Vjerujemo!” – a čim se nađu nasamo, od srdžbe
prema vama grizu vrhove prstiju svojih. Reci: ”Umrite od muke!”

O vjernici, ne prijateljujte ni sa očevima vašim ni sa braćom vašom
ako više vole nevjerovanje od vjerovanja. Onaj od vas koji bude s
njima prijateljevao, on se doista prema sebi ogriješio.
apsidejzi

#337 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by apsidejzi »

kakavdanakneiskustvu wrote:
sadie_forever wrote:
klaki wrote:Ne valjaj gluposti za bajram

Svakako ti nemuslimani, ma ko oni bili, imaju dan drzavnosti i dan nezavisnosti. Ti dani bi kod nas trebali da se slave i budu vazni isto kao bajram, cak da budu i svecaniji

Dok god ne bude tako nema od nas drzave
Ma gdje to nacionalni dan bitniji i svecaniji od bozica/bajrama? u kojoj drzavi :?

mozda island,švedska
Vidi se da nisi zivio u Svedskoj :) Za Island ne znam.
L u c i f e r

#338 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by L u c i f e r »

kritichar wrote:Bas me briga za Bosnjacko jedinstvo, ako ce ga bajram rasturit nek ga rastura. Nema jedinstva s ljudima koji ti cijelu godinu govore da nisi u pravu, da Boga nema, da nisi bas inteligentan jer vjerujes u bajke, nazivaju te vehabijom jer ides u dzamiju, i onda bi jedan dan u godini da s tobom slavi islamski blagdan.
Ja ne vidim ni jedan razuman razlog zasto bi svi Bosnjaci slavili Bajram. Bajram je neodvojiv od islama, ramazana i posta, bozijeg jedinstva, osmanlija, tih zlotvora koji su nam ga donijeli i sl.
Vjera bi se trebala prestati identificirati sa nacionalnosti, to samo ima na balkanu, srbin je pravoslavac, hrvat katolik, a bosnjak musliman. To je oduvijek radio i ovaj ex reis, zbog koga je tema pokrenuta, u njegovom rijecniku se vise pominju Bosnjaci nego muslimani.

Kada neko kaze da obiljezava nesto samo zbog tradicije, to u prevodu znaci da ni sam ne zna zasto to slavi a kamo li da objasni, vidjela zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu.
E ja ću ga vala slavit vazda, pa ti crkni ako ti smeta :izet:

Ko god je toliko glup da tuđe drugačije mišljenje doživljava kao uvredu prema njemu, to je njegov i samo njegov problem. :bih:
kritichar

#339 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by kritichar »

ma šta ti znaš o bajramu
cLo

#340 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by cLo »

L u c i f e r wrote: E ja ću ga vala slavit vazda, pa ti crkni ako ti smeta :izet:

Ko god je toliko glup da tuđe drugačije mišljenje doživljava kao uvredu prema njemu, to je njegov i samo njegov problem. :bih:
:D :thumbup:
bitnija je tradicija od religije!
HAVANA

#341 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by HAVANA »

Image
Chisum

#342 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by Chisum »

kritichar wrote:Bas me briga za Bosnjacko jedinstvo, ako ce ga bajram rasturit nek ga rastura. Nema jedinstva s ljudima koji ti cijelu godinu govore da nisi u pravu, da Boga nema, da nisi bas inteligentan jer vjerujes u bajke, nazivaju te vehabijom jer ides u dzamiju, i onda bi jedan dan u godini da s tobom slavi islamski blagdan.

Koga boli kurac sta vi trofrtaljci mislite? Svakako vam se cijeli svijet smije i sprda se s vama.

Ej, ono ce nekom ko citav zivot slavi bajram da odredjuje hoce li i sta ce slaviti i je li ili nije njegov praznik.... :-)

Jasno je da su vama oni futavi saudijski pedofili drazi od Bosne i Bosnjaka, i da nas mrzite iz dna duse jer nismo kao oni...

... ali vjerujem da HAVANU i za to zaboli kurac. :lol:
kritichar

#343 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by kritichar »

mati ti je trofrtaljac

"neko ko čitav život slavi bajram" kako komična izjava :lol: :lol: :lol:
Chisum wrote:
Ne vjerujem u Boga, niti me zanimaju "njegovi" propisi, pa iz toga mozes da zakljucis da je citava prica i problem oko nezeljenog djeteta, posljedica ovih ili onih - cisto tehnicke prirode, a danas se rijesava vrlo lako, izumom zvanim ku... kondom.

Prema tome, kada kazem da mi je drago da mladi "rade na sebi", pa makar i u tajnosti, onda se nadam da im je pomenuti izum poznat... ako ne, onda, jebiga... hodzi na dusu. :D

Naravno da je sex sa osobom koju volis najljepsi sex, ali... da bi volio i uzivao u sexu ne moras nuzno biti i ozenjen ili udat. To je barem svima jasno.

E tu na scenu stupa tajni sherijat a.k.a. shatrijat.
Chisum

#344 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by Chisum »

Sad se i porodice pominju, picka li ti materina ona seljacka, vehabijska.

Je li vas tome uce po onim predavanjima?

Veliki vjernici... na dan bajrama vec poceo da pljuje okolo i drzi predavanja ko smije, a ko ne smije da slavi... To moze, ali u nekoj od arapskih vukojebina.
Last edited by Chisum on 07/07/2016 11:42, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#345 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by L u c i f e r »

kritichar wrote:mati ti je trofrtaljac
jadno :-?
Last edited by L u c i f e r on 07/07/2016 11:43, edited 1 time in total.
kritichar

#346 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by kritichar »

:-) :thumbup:
Pismonosa

#347 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by Pismonosa »

Ne čudi me od ovih novijih forumaša da nisu skontali trola, čudi me od ovih starijih :roll: Kakav vehabija i govna..
kritichar

#348 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by kritichar »

Za moderatora, prije nego me banuje:
ja sam nazvan trofrtaljcem, pa sam odgovorio na to istom mjerom
pa sam poslan u PM, nazvan vehabijom, seljačinom, đikanom

ali opet ja zaslužujem ban jer sam dirnuo u tradiciju

ma kako besmislena bila
Pismonosa

#349 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by Pismonosa »

Hajde šta odmah cviliš koji klinac. Malo se častimo :D

Ti si meni ba kul. Vehabija a sluša Nirvanu :thumbup:
kritichar

#350 Re: Hižaslav Šerif Mubarek Olsun

Post by kritichar »

po uličnom žargonu to je cviljenje, samo vi nastavite lajat, mi vehabije to ne radimo
Locked