Hrvatski pesimizam. Ja recimo niti jedan od ovih problema nemam, iskreno nikada nisam vidio privatnu plazu niti sam se borio za (mjesto za) sugaman. U restorane/pizzerije ne idem, prometne guzve nisam primjetio osim na granicama.mad_max_ba wrote:samo copy paste sa jednog portala i ukratko zašto ne croatia.
"Dakle, za sedmodnevno ljetovanje, recimo u Makarskoj, prosječna četvoročlana hrvatska obitelj, potrošiti će u prosjeku 5 tisuća kuna samo za smještaj i put, a čak i da ponese većinu namirnica od kuće, potrošit će još toliko na troškove ljetovanja. Sve u svemu, minimalno dvije prosječne hrvatske plaće za sedmodnevno naguravanje u malešnim apartmanima, čekanje na red za kupaonicu, borbu za šugaman na besramno skupim plažama u koncesiji, s nemogućim cijenama u pizzerijama i konobama, beskrajnim prometnim gužvama i praznom računu po povratku s ljetovanja. Ne znam kako vama djeluje, ali meni je taj prizor daleko od idiličnog."
Shvati da je restoranima cilj zaraditi a cinjenica je da bas Balkanci nisu nakloni restoranima tako da mi je i to sa cijenama ok dok je cijena aranzmana(dorcak/rucak) u hotelu dobra (mada nije cijene su naravno na svjetskom nivou usluga bas i nije) a restorani imaju svoje klijente - Njemce i co.
U sustini ovdje mogu izdvojiti nekoliko problema:
- Hrvatska je skupa za gradjane Bosne i Hercegovine a bogme i Hrvatske medjutim za Njemce i ostale su cijene ok kao kod kuce
- Hrvatska ne nudi profesionalni turizam i smjestaji su preskupi za ono sto nude
- Kad uzmete losu povezanost bosne avionomn i cijene avionskih karata / broj prejsedanja ili koliko treba autom do drugih destinacija mali apartmancic u Hrvatskoj sa kuhinjom gdje mozete spremiti rucak se cini kao razumna opcija(bar je ovo moje misljenje). I ja jos nesto vazno svojevremeno su cijene u Hrvatskoj bile puno vise nego u Bosni i vozio se pun auto hrane, sada su se izjednacile naustrb Bosne :/
Iskreno samo bih volio kada bi vas vise probalo otici autom na neki od hrvatskih otoka u neko manje mjesto ALIO SE OBAVEZNO RASPITATI KOJE SU PLAZE DOBRE. Vidjeti ce te da je i jeftinije od smeca Makarske i da su cesto i ljudi dosta ljubazniji nego na rivijeri.