Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hrle1976

#326 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by hrle1976 »

Steta za Romune. Mogu se sudiji zahvaliti za ne postojeci offside. Cestitke Albaniji ali ima siromasne sanse kao treci da ide, zbog minusa 2 u gol razliki.
shake69

#327 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by shake69 »

Uefa casti tri dana hotelskim smjestajem albanske kapice dok ne saznaju rasplet oko treceg mjesta, boli ih briga! Sad u kurvaluke na celu s Canom! :mrgreen:
burgundy

#328 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by burgundy »

Zasluzena pobjeda Albanije,htjeli su vise pobjedu i to se vidjelo.I protiv favorizovanih Francuza i Svicaraca su pokazali da mogu igrati.Takticki spremni ali vise od svega impresionira borbenost albanaca.De Bjazi je preporodio ekipu,talijanska ruka se vidi po igri.Rumuni veci posjed i vise pasova su imali, ali nista vise od toga osim prvih 15 minuta nisu puno pokazali.I ako ne prodje dalje Albanija nisu se obrukali.
Romanista 101%

#329 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by Romanista 101% »

Talijani su najbolji treneri.
insomnia78

#330 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by insomnia78 »

Inace, danas je dan očeva
Image
hrle1976

#331 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by hrle1976 »

burgundy wrote:Zasluzena pobjeda Albanije,htjeli su vise pobjedu i to se vidjelo.I protiv favorizovanih Francuza i Svicaraca su pokazali da mogu igrati.Takticki spremni ali vise od svega impresionira borbenost albanaca.De Bjazi je preporodio ekipu,talijanska ruka se vidi po igri.Rumuni veci posjed i vise pasova su imali, ali nista vise od toga osim prvih 15 minuta nisu puno pokazali.I ako ne prodje dalje Albanija nisu se obrukali.

Ono nije bio offside i tu bi bilo 1-1 i siguran sam da bi utakmica drugacije zavrsila. Sto je sudio sudio je.
Edin H.

#332 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by Edin H. »

hrle1976 wrote:
burgundy wrote:Zasluzena pobjeda Albanije,htjeli su vise pobjedu i to se vidjelo.I protiv favorizovanih Francuza i Svicaraca su pokazali da mogu igrati.Takticki spremni ali vise od svega impresionira borbenost albanaca.De Bjazi je preporodio ekipu,talijanska ruka se vidi po igri.Rumuni veci posjed i vise pasova su imali, ali nista vise od toga osim prvih 15 minuta nisu puno pokazali.I ako ne prodje dalje Albanija nisu se obrukali.

Ono nije bio offside i tu bi bilo 1-1 i siguran sam da bi utakmica drugacije zavrsila. Sto je sudio sudio je.
Brutalna kradja, prevara I otimacina, ali sto se nisi zalio kad je sudec pogresno Ronaldu svirao offside? :wink:
burgundy

#333 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by burgundy »

hrle1976 wrote:

Vidim da si navijo za rumune,jbg ofsajd ne ofsajd,mislim da je sudija dobro sudio jer nije prekidao igru.Ne mogu navijat za draculine potomke jer nista me ne veze za njih.Vise nego zasluzena pobjeda albanaca da ponovim jos jednom.
jeza u ledja

#334 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by jeza u ledja »

uglavnomja wrote:s obzirom da je tekma bila truba, da se malo pozabavim vladimirom p. i wikipedijom :lol: :lol:

vise razlicitih podataka ne znam da igdje ima.

uglavnom, samo kod hrvata je srbin, kod svih ostalih je hrvat, a kod rusa je i hrvat i srbin :lol: tj, ima nekih 5 grazdanstava :D

a i broj jezika, ide od 5 do 8, i to bez 3 kom b-h-s.
Tri puta gledam Svicu na ESPNu i sva tri puta spomenuse za Petkovica da je "Bosnian Croat who lived 30 years in Switzerland". Danas cak pomenuse da mu je rodni grad Sarajevo. :D
pirmin

#335 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by pirmin »

Somuni su me razocarali, vise sam ocekivao od njih.
SSemir

#336 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by SSemir »

insomnia78 wrote:Francuzi ovo Shaqiri izgovaraju kao šakiri
A ša ki ri (le chat qui rit) je "nasmijana mačka"

Image
grohotom se smijem :D
hrle1976

#337 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by hrle1976 »

Edin H. wrote:
hrle1976 wrote:

Brutalna kradja, prevara I otimacina, ali sto se nisi zalio kad je sudec pogresno Ronaldu svirao offside? :wink:
Ronaldo bio u offsajdu dva metra :oops:
cyprus

#338 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by cyprus »

Nego, da zaključimo...

Ovo bješe relativno dosadna grupa... Jedino što će nam ostat u pamćenju su sjajne igre Payeta i moRebitno historijski uspjeh Albanaca... Izuzimajući Payeta, Francuzi su generalno pružili blijede partije... Za očekivati je da će u sljedećim fazama dizati, ali ne dostigne li još neko Payetovu formu (bar Pogba), teško da će oni opravdati svoju ulogu favorita... Švicarska, iako neporažena, isto tako prilično blijeda... Da grupa ne bijaše ovako lagana, teško da bi i prošli... Albanci očigledno limitirani, ali su izvukli svoj maksimum i jedini su koji ovdje mogu biti zadovoljni svojim predstavama, iako postoji određena šansa da neće ići dalje... Da na prvenstvo nisu došli kako su došli, bilo bi mi pravo drago zbog njih, a ovako jednostavno ne mogu imati simpatija prema njima... Rumuni su dobro igrali prve dvije utakmice, ali sinoć ukakiše sve... Meni je samo čudno da država sa 20 miliona stanovnika i solidnom fudbalskom tradicijom, ne može producirati bar nekoliko igrača čije će ime nešto značiti u svijetu fudbala...
hrle1976

#339 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by hrle1976 »

cyprus wrote:Nego, da zaključimo...

Ovo bješe relativno dosadna grupa... Jedino što će nam ostat u pamćenju su sjajne igre Payeta i moRebitno historijski uspjeh Albanaca... Izuzimajući Payeta, Francuzi su generalno pružili blijede partije... Za očekivati je da će u sljedećim fazama dizati, ali ne dostigne li još neko Payetovu formu (bar Pogba), teško da će oni opravdati svoju ulogu favorita... Švicarska, iako neporažena, isto tako prilično blijeda... Da grupa ne bijaše ovako lagana, teško da bi i prošli... Albanci očigledno limitirani, ali su izvukli svoj maksimum i jedini su koji ovdje mogu biti zadovoljni svojim predstavama, iako postoji određena šansa da neće ići dalje... Da na prvenstvo nisu došli kako su došli, bilo bi mi pravo drago zbog njih, a ovako jednostavno ne mogu imati simpatija prema njima... Rumuni su dobro igrali prve dvije utakmice, ali sinoć ukakiše sve... Meni je samo čudno da država sa 20 miliona stanovnika i solidnom fudbalskom tradicijom, ne može producirati bar nekoliko igrača čije će ime nešto značiti u svijetu fudbala...
Zaboravio si dodati gej dresove, koji nemaju kragne i cjepaju se ko film za prekvinjae hrane.
uglavnomja

#340 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by uglavnomja »

hrle1976 wrote:
cyprus wrote:Nego, da zaključimo...

Zaboravio si dodati gej dresove, koji nemaju kragne i cjepaju se ko film za prekvinjae hrane.
i ovo za summa summarum :D

Image
kakonako

#341 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by kakonako »

uglavnomja wrote:s obzirom da je tekma bila truba, da se malo pozabavim vladimirom p. i wikipedijom :lol: :lol:

uglavnom, samo kod hrvata je srbin, kod svih ostalih je hrvat, a kod rusa je i hrvat i srbin :lol: tj, ima nekih 5 grazdanstava :D

Moglo bi biti da je ovaj Vladimir Petkovic sin Ivice Petkovica koji je svojevremeno igrao i za Zelju i za Sarajevo,a karijeru je okoncao u Radniku iz Hadzica kao igrac i trener.Lici na njega.Mozda Hrasno zna,cini mi se da je on starija raja.
hrle1976

#342 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by hrle1976 »

kakonako wrote:

Moglo bi biti da je ovaj Vladimir Petkovic sin Ivice Petkovica koji je svojevremeno igrao i za Zelju i za Sarajevo,a karijeru je okoncao u Radniku iz Hadzica kao igrac i trener.Lici na njega.Mozda Hrasno zna,cini mi se da je on starija raja.
Je sin. Petkovic zna Francuski i Italijanski znatno bolje nego Njemacki. Ona varijata svicarskog-njemackoj je uzas za usi. A konji su sa dna kace, kad ga forsiraju da prica Njemackim, jer kao sto je svakoj budali u Svicarskoj poznato, novinar mora znati sva tri oficielna jezika. To sto ce se kad tad Svica rasturiti jer to zele ovi u njemackom govorecem dijelu je drugi par opanaka. Onima u Zenevi je glavni grad Pariz :D Zvuci poznato :D Znaci Petkovic zna Italijanski i to jako dobro, onda Francuski i naravno da sad ne pisem svaki pojedinacno - Yugo jezik. Njemacki zna tuc muc. Kako sa Engleskim stoji je upitno.
groove

#343 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by groove »

omar little wrote:
groove wrote:kakva je ovo veceras bila negativna reklama za pumu. neko ce jos veceras ostati bez posla :D
kao i kineski cumez u kojem su napravljeni.
javili su se ovi iz pume, dresovi su se proizvodili u turskoj :D
dzaba popljuva kineze :D
omar little

#344 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by omar little »

groove wrote:
omar little wrote:
groove wrote:kakva je ovo veceras bila negativna reklama za pumu. neko ce jos veceras ostati bez posla :D
kao i kineski cumez u kojem su napravljeni.
javili su se ovi iz pume, dresovi su se proizvodili u turskoj :D
dzaba popljuva kineze :D
opa. znaci, erdogan naredijo dase sveti svabama sta ga klevetaju ivrijedjaju. :D
insomnia78

#345 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by insomnia78 »

hrle1976 wrote:
kakonako wrote:

Je sin. Petkovic zna Francuski i Italijanski znatno bolje nego Njemacki. Ona varijata svicarskog-njemackoj je uzas za usi. A konji su sa dna kace, kad ga forsiraju da prica Njemackim, jer kao sto je svakoj budali u Svicarskoj poznato, novinar mora znati sva tri oficielna jezika. To sto ce se kad tad Svica rasturiti jer to zele ovi u njemackom govorecem dijelu je drugi par opanaka. Onima u Zenevi je glavni grad Pariz :D Zvuci poznato :D Znaci Petkovic zna Italijanski i to jako dobro, onda Francuski i naravno da sad ne pisem svaki pojedinacno - Yugo jezik. Njemacki zna tuc muc. Kako sa Engleskim stoji je upitno.
Nista bolji nije ni svicarski francuski :D
hrle1976

#346 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by hrle1976 »

Kazu da ima 17 varijanti Fracnuskog u svijetu.
Dvije polarizacije u Francuskoj, dvije u Africi tako isto u Kanadi i ostalo je raspodjeljeno po svijetu.

Meni definitivno najnepriodnija varijanta je ona Quebecker i ona Sub-Saharan (neke jedva razumijem - muljaju brate). Nisam neki ekspert ali mi zvuci kao da su neki Englezi dobro savladali Franucski.

Inace ovo me neki dan ato nasmija. Inace moras ces pogledati film ako vec nisi.
insomnia78

#347 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by insomnia78 »

:lol: :lol: :lol:
Koji je ovo film
hrle1976

#348 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by hrle1976 »

insomnia78 wrote::lol: :lol: :lol:
Koji je ovo film
http://www.imdb.com/title/tt0102536/
film je zesca komedija
Edin H.

#349 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by Edin H. »

hrle1976 wrote:
Edin H. wrote:
Ronaldo bio u offsajdu dva metra :oops:
Ni sekunde, haveru, ako mislimo na istu situaciju. :oops:
jethro

#350 Re: Grupa A - Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija.

Post by jethro »

Xherdan Shaqiri, čiji je dres sa brojem 23 ostao netaknut, našalio se riječima: "Nadam se da Puma ne proizvodi kondome". :lol:
Locked