Ma sta Australija, Opatija ili Dubrovnik bi mu bili sok za sistem.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Alfons Kauders wrote:Ma ko se to meni upalio? Srce slatko, vidis kako ja znam potrefit ono sto najvise boli?Yug wrote: Srpska i sa Dodikom i sa bilo kim ne moze biti slabija niti se to tako moze mjeriti,Republika kao i svaka nekad ide ekonomija gore nekad dole,a to sto bi neko zelio i to sto neko sanja vise govori o njegovoj opterecenosti i frustracijama,a knjiga zalbi se NALAZI NA KOVACIMA u Sarajevu.Nikada Srbi ne mogu na Balkanu biti slabiji,jedino ako ih NATO zaganja ali posto su im oni i dali Republiku pisi propalo za vjek vjekova.
Sad sam bio sa prijateljima na Jahorini ,idemo na ljeto u Zadar,mozda skoknem i do Pule i tako vec deceniju i vise,kad pogledam parking ispred zgrade nema auta ispod 2005 godista.Ne sumnjam da ima veliki broj ljudi koji lose zive ali niko ne prijeti kolektivnim samoubojstvom kao radnici u Tuzli i ne palimo jos opcine .![]()
Molim te da nam objasnis kada ce to RS ponovo ici "gore" u ekonomskom smislu, jer struka govori suprotno. Ja nemam potrebu da prizeljkujem i sanjam nesto sto je vec cinjenica ne terenu. Ti mozes sanjati suprotno, ali to nista ne mijenja.
Ne palite "opcine" jer Hrvata u RS nema ni 10,000. Ne palite opstine zato jer nemate muda i ne smijete protiv svojih, zbog cega ce i ovaj najavljeni spektakl okupiti manje ljudi od prosjecnog koncerta Selme Bajrami.
A sto se tice standarda u Tuzli i u RS-u, nastavi nas nasmijavati, molim te.A vidi, bio si i na Jahorini, i u Hrvatskoj na moru, i to valjda dokazuje kako super zivite... Bas je ono mjerilo blagostanja otici na Jahorinu bez snijega i dobaciti do Dalmacije, sto je ukupni trosak od milju maraka...
Izvini nisam te prepozno.
Iako se ponekad žestoko napadnemo na forumu moram priznati da si me nasmijao sa ovako lucidnim komentarom.
Ne do Bog da frajer ode do Australije umislio bi se da je Donad Trump.
Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
- Alfons Kauders
#326 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
-
daddy-kool
#327 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Demokratija na SNSD-ov način: Podrška Dodikovom kontraprotestu ili otkaz iz državne službe
Zaposleni u javnim institucijama, ustanovama i preduzećima u entitetu Republika Srpska dobili su obrazac na koji treba da se upišu da su za "dobrovoljan" odlazak na kontraproteste koje organizuje predsjednik RS-a Milorad Dodik, tvrde iz Partije demokratskog progresa (PDP).

- Alfons Kauders
#328 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Jel nam ovo Yug pobjego da se vise ne provaljuje, ili pak samo salje spisak u centralu?daddy-kool wrote:Demokratija na SNSD-ov način: Podrška Dodikovom kontraprotestu ili otkaz iz državne službe
Zaposleni u javnim institucijama, ustanovama i preduzećima u entitetu Republika Srpska dobili su obrazac na koji treba da se upišu da su za "dobrovoljan" odlazak na kontraproteste koje organizuje predsjednik RS-a Milorad Dodik, tvrde iz Partije demokratskog progresa (PDP).
![]()
![]()
-
daddy-kool
#329 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Vala ne znam kako vam se da natezati, 'ta vi znate kako je dobar standard u Republici! 
- Alfons Kauders
#330 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
daddy-kool wrote:Vala ne znam kako vam se da natezati, 'ta vi znate kako je dobar standard u Republici!
Evo ja spremio platnu listu, da vidimo ciji je veci...
Al uteche covjek. Bice da ga je strah, ko da mi je kita buzdovan...
-
Yug
#331 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Da ali moram Ti onda i prezentovati koliko imam oroceno,sad je kamata najveca 3 % tu su me handrili malo ali ostane kamate za tri odmora godisnje,a Ja sam jos najslabiji od ovog mog okruzenja.Alfons Kauders wrote:Pa vec je propala, samo sto vam to nije jasno.Yug wrote:@Alfonso
Pa dobro kad propadne pricat cemo o tome ,iako se desi ti i ja cemo vec odavno mirisati cvijece odozdo![]()
Kamo srece da je milja buraz,ne moze biti cetiri dana.Ti se orjentises to po sebi kada skoknes do Neuma ili Makarske
Meni jeste jer volim biznis i pare.
Iz cega slijedi da se u navedenim destinacijama zadrzavam jedino na natocim gorivo i ispraznim mjehur. To sto se ti orijentises po svom komsiluku pa kontas da si faca jer mozes priustiti odlazak do egzoticnog Zadra je druga stvar.
A ako cemo o parama, haj bujrum izbaci neke konkretne cifre, pa da vidimo kako ti dobro ide. Zapravo evo nudim ti i opkladu:Ako budes zaradjivao trecinu onog sto ja zaradim, sam cu se dozivotno banovati s foruma.
No, ako se ispostavi da si se malcice zajebo u procjeni, dodjes mi jednu mjesecnu platu (moju, ne svoju).
![]()
Imamo li dogovor?
Hajmo prvo ovo za oroceno
-
Yug
#332 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Ma nije to kolega,vec ovde ko da citam bajke,a ovamo radnici u Tuzli prijete kolektivnim samoubojstvom,"nismo plate dobili osam godina" i toDrvosjeca iz Dejcica wrote:Yug, znaš onu da svako priča o onome što ga boli. Eto ti si se uhvatio toga čiji je "kurac" veći, providan si.Yug wrote:@Alfonso
Pa dobro kad propadne pricat cemo o tome ,iako se desi ti i ja cemo vec odavno mirisati cvijece odozdo![]()
Kamo srece da je milja buraz,ne moze biti cetiri dana.Ti se orjentises to po sebi kada skoknes do Neuma ili Makarske
-
daddy-kool
#333 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
U kojoj banci čuvaš pare, da vidimo da li si patriota ili izdajnik?Yug wrote:
Da ali moram Ti onda i prezentovati koliko imam oroceno,sad je kamata najveca 3 % ...
- madridist
#334 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Tk ima 800 000 stanovnika.Yug wrote:Ma nije to kolega,vec ovde ko da citam bajke,a ovamo radnici u Tuzli prijete kolektivnim samoubistvom,"nismo plate dobili osam godina" i toDrvosjeca iz Dejcica wrote:Yug, znaš onu da svako priča o onome što ga boli. Eto ti si se uhvatio toga čiji je "kurac" veći, providan si.Yug wrote:@Alfonso
A ostalo je nesto radnika bivsih giganata koje je pretvorba i privatizacija sprzila da ni pepeo nije ostao i oni su ti koji pokusavaju svoja prava ocajnickim mjerama izvuc.
Nema ni jedna privatna poslijeratna firma da se njeni radnici tako moraju boriti za prava.
Generalizovao si na osnovu jednog pogledanog dnevnika.
Nego kamata 3% a ostane za tri godisnja odmora od kamate,hmm,jel to djedova stednja iz jugoslavije ili uspjesna privatizacija
- Alfons Kauders
#335 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Hahahah kamata na orocenje 3%, ko da je 2006 a ne 2016Yug wrote:Da ali moram Ti onda i prezentovati koliko imam oroceno,sad je kamata najveca 3 % tu su me handrili malo ali ostane kamate za tri odmora godisnje,a Ja sam jos najslabiji od ovog mog okruzenja.Alfons Kauders wrote:Pa vec je propala, samo sto vam to nije jasno.Yug wrote:@Alfonso
Meni jeste jer volim biznis i pare.
Iz cega slijedi da se u navedenim destinacijama zadrzavam jedino na natocim gorivo i ispraznim mjehur. To sto se ti orijentises po svom komsiluku pa kontas da si faca jer mozes priustiti odlazak do egzoticnog Zadra je druga stvar.
A ako cemo o parama, haj bujrum izbaci neke konkretne cifre, pa da vidimo kako ti dobro ide. Zapravo evo nudim ti i opkladu:Ako budes zaradjivao trecinu onog sto ja zaradim, sam cu se dozivotno banovati s foruma.
No, ako se ispostavi da si se malcice zajebo u procjeni, dodjes mi jednu mjesecnu platu (moju, ne svoju).
![]()
Imamo li dogovor?
Hajmo prvo ovo za oroceno,ko ti je dovezo auto iz njemacke rodjak neki 2012 godiste i to
Nemam rodbine u Njemackoj, a auto je kupljen ovdje.
Slobodno prezentuj i mjesecne prihode, i sve sto imas oroceno, i nekretnine, pa fino uporedimo chune po kategorijama. Ja u svoje prihode nisam racunao kamatu, dividende i prihod od kirije - to je svakako sitna para, oko milje mjesecno.
Kazes ostane ti za tri godisnja? Recimo da je godisnji milja eura, dakle 3000 eura kamate po 3%? Pa i nije ti neka cifra.
Hajde onda, kad si tako samouvjeren, bujrum vadi kitu da vidimo cija je veca. A onda se fino okreni, da ja izvadim svoju. Onom kome je sudjeno da bude jeban, gace same spadaju.
-
Yug
#336 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
O tome pricam svo vrijeme,necemo se lagati a ti odmah slaga,nije 800 000 vec 477 000 tisuca,gdje slaga 323 000 
- Alfons Kauders
#337 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Pa daj tu mjesecnu cifru, ako se necemo lagat. Sam si se poceo kurcit, hajmo sad!Yug wrote:O tome pricam svo vrijeme,necemo se lagati a ti odmah slaga,nije 800 000 vec 477 000 tisuca,gdje slaga 323 000
-
Yug
#338 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
@Alfonso
NOVA
,depozit garantuje BiH,a godisnji odmor je buraz jedan oko 3 tisuce,Jahorina jeftinija malo
Ma kolega to sto ti zaradis na budzetu pa se malo kurcis ko neki skorojevic ja sam podigao na Atletiku i Realu u polufinalu.Vi budzetski paraziti i misevi sto ste se uvalili na grbacu ovog naroda i cesto pishate po njemu i zivite u nekom paralelnom svijetu pa Tako i tebi padaju nebuloze da se cudis odakle nekom pare i ko to moze od tebe vise zaradjivati.
NOVA
Ma kolega to sto ti zaradis na budzetu pa se malo kurcis ko neki skorojevic ja sam podigao na Atletiku i Realu u polufinalu.Vi budzetski paraziti i misevi sto ste se uvalili na grbacu ovog naroda i cesto pishate po njemu i zivite u nekom paralelnom svijetu pa Tako i tebi padaju nebuloze da se cudis odakle nekom pare i ko to moze od tebe vise zaradjivati.
Last edited by Yug on 12/05/2016 11:59, edited 2 times in total.
- madridist
#339 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Moja greska,nenamjerno.Yug wrote:O tome pricam svo vrijeme,necemo se lagati a ti odmah slaga,nije 800 000 vec 477 000 tisuca,gdje slaga 323 000
Ali za bit price nebitno.
Ja kako sam skontao u ovo vremena na forumu Alfons nije budzetlija..
Last edited by madridist on 12/05/2016 11:59, edited 1 time in total.
-
Yug
#340 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Ovo je bilo za tuzlanski kanton,opusti se malo,najjaci siAlfons Kauders wrote:Pa daj tu mjesecnu cifru, ako se necemo lagat. Sam si se poceo kurcit, hajmo sad!Yug wrote:O tome pricam svo vrijeme,necemo se lagati a ti odmah slaga,nije 800 000 vec 477 000 tisuca,gdje slaga 323 000
-
hizo ramidovic
#341 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
mozda je @yug milov mali glavom i bradom...onda si ga popusio, alfonseAlfons Kauders wrote:Pa daj tu mjesecnu cifru, ako se necemo lagat. Sam si se poceo kurcit, hajmo sad!Yug wrote:O tome pricam svo vrijeme,necemo se lagati a ti odmah slaga,nije 800 000 vec 477 000 tisuca,gdje slaga 323 000
-
Yug
#342 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Dje ode Alfonso,da mu nisu marnuli auto ovi sa Sokoca,dok sam ga zapricavao 
-
hizo ramidovic
#343 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
ne kradu oni francuze, to je za njih mizerno...samo svabe cistokrvneYug wrote:Dje ode Alfonso,da mu nisu marnuli auto ovi sa Sokoca,dok sam ga zapricavao
- Alfons Kauders
#344 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
A jest se upalio kladionicar nas imucniYug wrote:@Alfonso
NOVA,depozit garantuje BiH,a godisnji je buraz jedan oko 3 tisuce,Jahorina jeftinija malo
![]()
Ma kolega to sto ti zaradis na budzetu pa se malo kurcis ko neki skorojevic ja sam podigao na Atletiku i Realu u polufinalu.Vi budzetski paraziti i misevi sto ste se uvalili na grbacu ovo naroda i cesto pishate po njemu i zivite u nekom paralelnom svijetu pa Tako i tebi padaju nebuloze da se cudis odakle nekom pare i ko to moze od tebe vise zaradjivati.
Covjek dize milje na Atletiku i Realu.
Ne cudim se ja odakle nekom pare, vec odakle tebi pare, jer po forumu znam da bas i nisi neki kapacitet. U svakom slucaju cestitam na tih 300,000 eura u Novoj Banci, nadajmo se da ces ih nekad moci i podici s racuna, bez Agencije (koja ih ne osigurava, vec osigurava 7% navedenog iznosa)
Nego, nikako da cujem neku konkretnu cifru, dakle ne kamatu, nego zaradu. Kad si vec toliko uvjeren da zaradjujes vise od mrskih federalnih buĐetlija.
-
statixx
#345 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Sto puta receno "najstariji narod", i sad se nesto ibretite... 
- Alfons Kauders
#346 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Slatki su ko bombone.statixx wrote:Sto puta receno "najstariji narod", i sad se nesto ibretite...
Junacina fol drzi 600 milja mara u banci, a uopste ne zna do kog iznosa Agencija osigurava depozite.
-
Yug
#347 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Pa majka mu stara nisam balavac,ozenjen sam,malo vise od 50 000 km a manje od 300 000Alfons Kauders wrote:A jest se upalio kladionicar nas imucniYug wrote:@Alfonso
NOVA,depozit garantuje BiH,a godisnji je buraz jedan oko 3 tisuce,Jahorina jeftinija malo
![]()
Ma kolega to sto ti zaradis na budzetu pa se malo kurcis ko neki skorojevic ja sam podigao na Atletiku i Realu u polufinalu.Vi budzetski paraziti i misevi sto ste se uvalili na grbacu ovo naroda i cesto pishate po njemu i zivite u nekom paralelnom svijetu pa Tako i tebi padaju nebuloze da se cudis odakle nekom pare i ko to moze od tebe vise zaradjivati.![]()
Covjek dize milje na Atletiku i Realu.I u smetljarskoj Novoj Banci drzi 300,000 do 350,000 eura (i jos pride kaze da depozit garantuje Agencija, koja garantuje do 25,000 eura).
![]()
Ne cudim se ja odakle nekom pare, vec odakle tebi pare, jer po forumu znam da bas i nisi neki kapacitet. U svakom slucaju cestitam na tih 300,000 eura u Novoj Banci, nadajmo se da ces ih nekad moci i podici s racuna, bez Agencije (koja ih ne osigurava, vec osigurava 7% navedenog iznosa)![]()
Nego, nikako da cujem neku konkretnu cifru, dakle ne kamatu, nego zaradu. Kad si vec toliko uvjeren da zaradjujes vise od mrskih federalnih buĐetlija.Ili je pak nedostatak muda urodjeni kvalitet?
Zasto Ti odmah prorade kompleksi,nisam prvi sto je primjetio
-
prog321
#348 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Yug wrote: Ma nije to kolega,vec ovde ko da citam bajke,a ovamo radnici u Tuzli prijete kolektivnim samoubojstvom,"nismo plate dobili osam godina" i to
O kakvim se radnicima radi dovoljno je reci da nisu plate primili 8 godina, a prezivjeli??
Pa u jednoj Nemackoj ako ne primis platu 2 mjeseca, treci mjesec mortus esurio
- dobojlija81
#349 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
to su naša balinska auta,svejedno smo vam kupili pola DobojaYug wrote:Srpska i sa Dodikom i sa bilo kim ne moze biti slabija niti se to tako moze mjeriti,Republika kao i svaka nekad ide ekonomija gore nekad dole,a to sto bi neko zelio i to sto neko sanja vise govori o njegovoj opterecenosti i frustracijama,a knjiga zalbi se NALAZI NA KOVACIMA u SarajevuAlfons Kauders wrote:Yug wrote:@alfonso
pa to "boli kurac" je obostrano![]()
Pa super ako unistava Srpsku ,laganini opusteno,ne mora se deset hiljada stranica pojaviti na forumu i tako postaviti svjetski rekord,covjek stekne drugaciji utisak.Unistava pa unistava,odlicno,jebat ih tam.Nek pasu korijenje.
Dobro onda, da ispravim - ne unistava, vec je unistio. Samo sto to jos uvijek niko nije javio narodu, i sto ce se agonija nastaviti... Ali kako god da okrenes, RS je ekonomski lesh i to se nece promijeniti, bez obzira na vlast.
Sad ga bujrum skidajte, odradio je svoje. A to "boli kurac" nije bas obostrano. U RS su uvijek najbolje prolazili politicari koje najvise "mrze" balije. Dodik je to shvatio i odlicno unovcio, mada nema veze s tom ideologijom (bez obzira na izjave, covjek nije sovinista, niti je to ikad bio). Ako mu je u tome pomoglo nasih 10,000 stranica, tim bolje.Em je bila dobra zajebancija, em je bilo drustveno korisno.
Samo, nemoj se nadati da ce se sve tako lako zavrsiti na "jebat ih tam, nek pasu korijenje". Zapravo, nadaj se, ali upamti da se slabost na ovim prostorima uvijek skupo placa. RS je danas slabija nego prije Dodika, u politickom, ekonomskom i svakom drugom smislu. Red je da mu se zahvalim u ime prosjecnog Bosnje nacionaliste..Nikada Srbi ne mogu na Balkanu biti slabiji,jedino ako ih NATO zaganja ali posto su im oni i dali Republiku pisi propalo za vjek vjekova.
Sad sam bio sa prijateljima na Jahorini ,idemo na ljeto u Zadar,mozda skoknem i do Pule i tako vec deceniju i vise,kad pogledam parking ispred zgrade nema auta ispod 2005 godista.Ne sumnjam da ima veliki broj ljudi koji lose zive ali niko ne prijeti kolektivnim samoubojstvom kao radnici u Tuzli i ne palimo jos opcine .
- Alfons Kauders
#350 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Koji kompleksi? Ja sam dijete iz imucne kuce, ti si krenuo pricom o parama i pokazao svoje komplekse. Ja ih nemam, sto znaju ljudi koji me licno poznaju, ukljucujuci odredjeni broj forumasa. Ja i dalje gradom hodam u patikama i duksu, a kad zahladni ogrnem se starom vijetnamkom. Roker, sta ces...Yug wrote:Pa majka mu stara nisam balavac,ozenjen sam,malo vise od 50 000 km a manje od 300 000Alfons Kauders wrote: A jest se upalio kladionicar nas imucni![]()
Covjek dize milje na Atletiku i Realu.I u smetljarskoj Novoj Banci drzi 300,000 do 350,000 eura (i jos pride kaze da depozit garantuje Agencija, koja garantuje do 25,000 eura).
![]()
Ne cudim se ja odakle nekom pare, vec odakle tebi pare, jer po forumu znam da bas i nisi neki kapacitet. U svakom slucaju cestitam na tih 300,000 eura u Novoj Banci, nadajmo se da ces ih nekad moci i podici s racuna, bez Agencije (koja ih ne osigurava, vec osigurava 7% navedenog iznosa)![]()
Nego, nikako da cujem neku konkretnu cifru, dakle ne kamatu, nego zaradu. Kad si vec toliko uvjeren da zaradjujes vise od mrskih federalnih buĐetlija.Ili je pak nedostatak muda urodjeni kvalitet?
![]()
Zasto Ti odmah prorade kompleksi,nisam prvi sto je primjetio,odmah shvatas ovo licno ko tipicni budzetski mis,ja sam ti samo napisao da ljudi sa kojim ja zivim i sire okruzenje zivi dobro kontra argument tvojim snovima,a Ti lave slobodno kesiraj i opusti se,niko te nije ni spomenuo,ne znam kako si se nasao u ovoj prici .budzetlije u Sarajevu dobro zive i inace ,sve je ok
Hamo redom.
Za pocetak, kako ziv bio sa kamatom od 3% imas 3 godisnja odmora po 3000 eura (kako si sam rekao), ako imas "malo vise od 50,000KM a manje od 300,000KM u banci". Ti ne vidis nikakav problem s ovom tvrdnjom? Ja vidim, jer onda ispada da je kamata dvocifrena, a sta da radim sa tvojom tvrdnjom da drzis ogromne cifre u doticnoj banci, koja je u problemima (ovo shvati kao prijateljski savjet - ili nemoj, do tebe je)... I pozivas se na Agenciju koja osigurava nekoliko puta manje od iznosa potrebnog da generise takvu mjesecnu kamatu.
Iz cega slijedi da si lazov.
Onda me napadas da sam "sarajevski budzetlija" mada nisam ni budzetlija, ni iz Sarajeva.
Dakle opet lazov, i to na kvadrat, sto ce reci na kub po ove tri tacke.
Posto se kurcis duzinom kite, a istu nisi spreman isukati da svi uzivaju u njenoj velicanstvenoj slavi, ostaje mi da zakljucim da je i ta kita zapravo kitica, posto je ocito da ne drzis do istine (svi smo sokirani!). A moja kita? Prvi kvartal ove godine je mjerila oko 33 (ne centimetra!), ali ne znam tacnu cifru, nisam opterecen parama kao neki. I ta cifra ne ukljucuje kamate, kiriju i ostalo... Kamate svakako nema puno, jer drzim oko 150,000 u bankama, samo sto nemam te dvocifrene kamate na stednju kao vi u svom superiornom bankarskom sektoru.
Nego, haj ti do Zadra malo, da se provodis sa ostatkom jet seta. Ja necu, nije to za mene, imam malu kucicu u mirnom dalmatinskom selu, imam divne susjede, mir i prirodu - meni dosta.