Cvijeće u kontejneru

Post Reply

Kad je red baciti cvijeće u kontejner?

Dok delegacija ulazi u autobuse
58
42%
Kada delegacija pređe Vrace
11
8%
Dan poslije ceremonije
17
12%
Kada se cvijeće osuši
51
37%

Total votes: 137

sahara1428

#326 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by sahara1428 »

Mijenjaj naslov teme

cvijeće nije više u kontejneru već u Miljackoj
Bodkin

#327 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Bodkin »

155_mm wrote:
Bodkin wrote:Ili ce se sve zrtve postovati ili nece ni jedna. A ovim mudonjama sto bi cete bacali u miljacku, ko vam to brani svakog treceg maja?
to si u pravu. ali gdje se to u UZP-u obiljezava pogibija boraca Armije BiH u borbama sa protivnikom?
hvala u naprijed na odgovoru!
Nemam pojma. Svakako je izvlacenje ovog konvoja specificno. Mrsko mi objasnjavati zasto. Ako ne razumijes jebiga. Sve iza juna svakako svaka strana sebi obiljezava.
CSKA

#328 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by CSKA »

Pravi se u Istocnoj Bosni (RS) spomen obiljezje za borce ABiH,znam jer je bilo price o tome na PTPC-u.
dječak sa šibicama

#329 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by dječak sa šibicama »

prog321 wrote:
junior3 wrote:[
Pa dobro ima istine, 2 krajiški je bio najlošiji korpus VRS, al' je imao pomoć 1 Krajiškog u vidu četa, vodova i tako.

A dalo bi se raspravljati o Bihaću dosta, širok pojam.
Npr. kako bi se odbranili da nije bilo onolikog šverca oružja sa našim profiterima? Odakle bi ga nabavili? Bili su dobri borci
Bili su loši jer ih peti korpus napravio takvima :-D
Bihać su napadale iste snage koji su na koridoru 92e razbucale HV.
Kako sad to, zar nije Tudjman prodao Posavinu :oops: :oops: :oops:
Yug

#330 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Yug »

Ne znam zasto uopce delegacije iz Republike Srpske idu u Fedaraciju BiH da obiljezavaju mjesta zlocina.Postavi spomenik u Srpskoj i tu na miru odaj pocast zrtvama.Ocito da neko sa vrha to forsira redovno
krater

#331 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by krater »

prog321 wrote:1 korpus je daleko najlošiji korpus bio od svih ostalih.
Ne može ni stati u rečenicu sa 5im. :-D
U prvom korpusu su informacije curile i prijatelju i neprijatelju. Disciplina nespostojeca. Organizacija smješna. Vojnici otvoreno odbijali da izvrše naređenja. Zamisli da je neki vojnik u 505oj odbio napasti u momentu kad je dogovoreno?. Dobio bi metak u čelo od Nanića direktno.
U taj vakat je u i oko Sarajeva bilo 13 djikanskih kasarni (Bistrik, Marsalka, Lukavica, Pale, Rajlovac, Butile, Semizovac, Ilijas, Hadzici, Nedzarici, Faletici, Kalinovik, danasnji Sud BiH), 5 radio-relejnih cvorista (Jahorina, Bjelasnica, Hum, Spicasta stijena, Trebevic)
, 2 remontna zavoda (Hadzici i Orao), najveca fabrika granata i raketa sa velikim presama i stotinama cnc masina (PRETIS u Vogosci), 2 avio baze (Butmir i Rajlovac), 4 fabrike automobila (TAS u Vogosci, FAMOS u Hrasnica, Lukavici i Palama), 2 bolnice (vojna bolnica danasnja drzavna, bolnica kasindo), 1 zeljezara (Ilijas), 2 fabrike od energoinvesta (Stup i Lukavica). Ukupno preko 95 % metalske industrije Sarajeva i okoline, jos dodaj vlasku populaciju, radnike iz pomenutih zavoda, fabrika, kuce, dobrovoljce iz SCG, placenike, grke, ruse, pljackanje humanitarnih konvoja, otimanje civila i vojnika UNPROFOR-a...

E sad uporedi sve ovo sa drugim korpusima, gradovima itd... :wink:
Zgoljo

#332 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Zgoljo »

Smece u smece,tako treba.

Zalostan je onaj narod i oni ljudi koji prvo dozvole svojim dzelatima da im se šepure na stratistima njihovih zrtava i time direktno pljuju na njih,a onda im se jos i pravdaju i izvinjavaju.
Tako dobijes da je napad na negatora i podrzavaoca genocida vaznija stvar od ukopa zrtava i samih zrtava,te kako je bacanje cvijeca,usput vjerovatno nenamjerno,koje su ljubitelji dzelata polozili za dzelate vaznije od zrtava tih dzalata i prije a i poslije konkretnog dogadjaja u Dobrovoljackoj.

Nista se nama nije desilo sto ce nam se tek desiti.

Pitanje,koliko je gradjana Sarajeva stradalo u Martu i Aprilu 92,dakle prije slucaja Dobrovoljacka,od tih istih vojnika iz te i drugih kasarni i od oruzja iz te i drugih kasarni?I kako i kad dobise status zrtava?
Last edited by Zgoljo on 04/05/2016 01:20, edited 1 time in total.
PeppermintSA

#333 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by PeppermintSA »

Samo smo tako zabili autogol.

Kad smo već dozvolili obilježavanje, morali smo to istrpiti i ponijeti se stoički. Nasankala nas lukavička papanijada i sad će se dvije hefte pričati o ratnom zločinu nad cvijećem. A da se razumijemo, bacanje cvijeća u smeće je klasični primitivac.

Na kraju krajeva, ja ne kapiram kome može smetati što je 20 ljudi stalo pola sata pred trolejbusku i postavilo cvijeće. Boli me kurac ko ubire kakve političke poene. Sad me vrle patriJote žele ubijediti da su eresovci time solili i moje ratne rane. Jašta su, boli me kurac za Ćurguzom i ostalim Miletovim karikaturama.

Da smo pametan i politički pismen narod, sami bi proglasili dobrovoljačku tragedijom, te bi istakli to dijete koje je služilo vojni rok i svake godine postavljali cvijeće i na mjesto njegove pogibije. Time Dodikovcima zaklapaš usta. Sjetiš se svojih heroja i odaš im počast, sjetiš se i djeteta koje je ni krivo ni dužno stradalo, a ujedno pokažeš da si grad pun humanosti i onemogućiš im politizaciju događaja jer i sam obilježavaš ''nijhovu'' žrtvu. Oficire ko jebe.

Ovako sad moraš trpiti ove seljačke fore i napuhavanja.
zenit dozic

#334 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by zenit dozic »

Mislim da ovim idemo na mlin dodicku i da će se povratnicima otežat život u šumskoj :zzzz:

Jadni đikani šta sve moraju da trpe, prvo ih islamski fundamentalisti na svetoj srpskoj zemlji pobiju i bace u miljacku ajkulama, a sada ne daju him da polože cvijeće za svoje voljene koji su širili ljubav i suživot :oops:

Srami se BiH :!:
Nepass

#335 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Nepass »

PeppermintSA wrote:Samo smo tako zabili autogol.

Kad smo već dozvolili obilježavanje, morali smo to istrpiti i ponijeti se stoički. Nasankala nas lukavička papanijada i sad će se dvije hefte pričati o ratnom zločinu nad cvijećem. A da se razumijemo, bacanje cvijeća u smeće je klasični primitivac.

Na kraju krajeva, ja ne kapiram kome može smetati što je 20 ljudi stalo pola sata pred trolejbusku i postavilo cvijeće. Boli me kurac ko ubire kakve političke poene. Sad me vrle patriJote žele ubijediti da su eresovci time solili i moje ratne rane. Jašta su, boli me kurac za Ćurguzom i ostalim Miletovim karikaturama.

Da smo pametan i politički pismen narod, sami bi proglasili dobrovoljačku tragedijom, te bi istakli to dijete koje je služilo vojni rok i svake godine postavljali cvijeće i na mjesto njegove pogibije. Time Dodikovcima zaklapaš usta. Sjetiš se svojih heroja i odaš im počast, sjetiš se i djeteta koje je ni krivo ni dužno stradalo, a ujedno pokažeš da si grad pun humanosti i onemogućiš im politizaciju događaja jer i sam obilježavaš ''nijhovu'' žrtvu. Oficire ko jebe.

Joj price, cuj zacepiti dodiku usta?! Pa jeli iko bio ikad u rs i zna li njihovo misljenje o nama?
Pa ja ih znam nisu smjeli doci u sarajevo da ih balije ne zakolju. To je zadojeno da se promjeniti ne moze.
Pa da proglasis 3. maj danom zalosti, postavis bronzane figure tih poginulih vojnika koji su bili tu da bi pobili sto vise muslimana, da im se i bake, zlatko, ganic, fahro kurac palac javno izvinu nista se promjenilo nebi.
Dodjite sebi vise jednom.
Srbuj makar slamu jeo
Nepass

#336 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Nepass »

Sutra ce se njegos i nemanja pobiti koji ce te prije priklati. A on bi se dodvoravao dodiku.
Bio ww1 pobili nas nemilice, ww2 haman nam sjeme zatrli i niko nista da nauci. Sad pobili poklali silovali sta su u ruke dohvatili i opet se sve zaboravi. Za dvadeset godina hajmo sve isto.
Ispade nam agresor zrtva..
krater

#337 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by krater »

Nepass wrote:
PeppermintSA wrote:Samo smo tako zabili autogol.

Joj price, cuj zacepiti dodiku usta?! Pa jeli iko bio ikad u rs i zna li njihovo misljenje o nama?
Pa ja ih znam nisu smjeli doci u sarajevo da ih balije ne zakolju. To je zadojeno da se promjeniti ne moze.
Pa da proglasis 3. maj danom zalosti, postavis bronzane figure tih poginulih vojnika koji su bili tu da bi pobili sto vise muslimana, da im se i bake, zlatko, ganic, fahro kurac palac javno izvinu nista se promjenilo nebi.
Dodjite sebi vise jednom.
Srbuj makar slamu jeo
Srbuju oni, ali nema vise ni slame u UZP-u. Jebo im je Gvardijan i zvanje i znanje, toliko da slamu moraju traziti po federaciji.
luckylaka

#338 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by luckylaka »

Nepass wrote:Sutra ce se njegos i nemanja pobiti koji ce te prije priklati. A on bi se dodvoravao dodiku.
Bio ww1 pobili nas nemilice, ww2 haman nam sjeme zatrli i niko nista da nauci. Sad pobili poklali silovali sta su u ruke dohvatili i opet se sve zaboravi. Za dvadeset godina hajmo sve isto.
:thumbup: Haj ti to ljudima objasni.Ovdje je bitnije jel pise dijasporac il domaci ,jel pise podrinjac,krajisnik il sarajlija jel 5-i korpus kupio il oslobodio teritoriju jel Sarajevo bilo pod opsadom1300 il 1400 dana...sve je bitnije samo je Bosnjo totalno nebitan.Jebo Bosnjo i tako ce za 20,30,40 najdalje ponovo pod kasapina.Jebo nas.
mirsek

#339 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by mirsek »

zenit dozic wrote:Mislim da ovim idemo na mlin dodicku i da će se povratnicima otežat život u šumskoj :zzzz:

Jadni đikani šta sve moraju da trpe, prvo ih islamski fundamentalisti na svetoj srpskoj zemlji pobiju i bace u miljacku ajkulama, a sada ne daju him da polože cvijeće za svoje voljene koji su širili ljubav i suživot :oops:

Koja izvrnuta logika kod nekih vlada pa da im moras ovo objasnjavati. :thumbup:
Koja moralna propast i mazohizam srpskog naroda, negacija genocida i lazno oplakivanje nepostojecih zrtava u svrhu relativizacije, sakrivanja istine i provokacije.
Sa haman citavom bivsom Jugom su se zavadili i opet se uce i odgajaju da su u pravu, da su ispravno sve radili, da su drugi sve izmislili, da je sve urota protiv njih, da nisu oni pucali iz oruzja kad su zlocini i genocid nastali, zamislite kakvu psihu imaju ta djeca kad na netu istrazuju i citaju jedno a kod kuce ih uce drugo, kako od njih da nastanu moralne i iskrene osobe, kako ?? :roll:
exliberal-ex

#340 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by exliberal-ex »

Svake godine ista prica.....srbi se ko lafo brinu a bosnjaci se ko lafo kurce....ovo me podsjeti na onaj famozni krst na zlatistu...heroji po mraku postavili, drugi heroji po mraku srusili...a da saberes IQ sa obadvije strane nebi postigao trocifren broj :-)

Nego da postavim jedno provokativno pitanje...
ako se slazemo da je ovo srpska provokacija (ja kao srbin kazem da jest) i da netreba nikakvo obiljezje....gdje je spomenik pobijenim civilima sarajeva od oslobodioca iz 10 brdske brigade, jel iko ode na kazane da oda pocast osim ponekog srpskog profesionalnog politicara.......koji je razlog da 20 godina od toga nema postenog obiljezja....dosta cesto se vidi na vijestima otkrivena spomen ploca nastradalim gradjanima sarajeva, pa neka delegacija polozi svjece , minuta sutnje samo se ovo konstantno ignorise....?

.....iko ista?....ili ce i ovo biti proglaseno salonskim pokusajem skretanja teme :wink:

zasto ovo pisem, zato sto sve strane pokusavaju svoje zrtve da uzdignu a da druge ponize ili umanje...pa tako i srbi prave od dobrovoljacke savremeni kosovski boj dok u isto vijeme bosnjaci se kunu u multikulturu ali.......znas ali...
krater

#341 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by krater »

mirsek wrote:
zenit dozic wrote:Mislim da ovim idemo na mlin dodicku i da će se povratnicima otežat život u šumskoj :zzzz:

Koja izvrnuta logika kod nekih vlada pa da im moras ovo objasnjavati. :thumbup:
Koja moralna propast i mazohizam srpskog naroda, negacija genocida i lazno oplakivanje nepostojecih zrtava u svrhu relativizacije, sakrivanja istine i provokacije.
Sa haman citavom bivsom Jugom su se zavadili i opet se uce i odgajaju da su u pravu, da su ispravno sve radili, da su drugi sve izmislili, da je sve urota protiv njih, da nisu oni pucali iz oruzja kad su zlocini i genocid nastali, zamislite kakvu psihu imaju ta djeca kad na netu istrazuju i citaju jedno a kod kuce ih uce drugo, kako od njih da nastanu moralne i iskrene osobe, kako ?? :roll:
Citaj vijesti u zadnjih par dana:

29.04. - Šator iz Savske 66 stigao u Vukovar - opet razbijena ploča [HR]
30.04. - GODIŠNJICA SRPSKOG ZLOČINA U SNAGOVU: ZAPALJENO 36 BOŠNJAKA [BiH]
02.05. - TUKLI SRBE NA USKRS: Izbila strašna tuča u zatvoru u Zenici [BiH]
03.05. - Cvijeće iz kontejnera u bivšoj Dobrovoljačkoj [BiH]
03.05. - Kosovo primljeno u UEFA [KS]
03.05. - Slovenija arbitražom traži milijune od BiH/RS [SLO]
mirsek

#342 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by mirsek »

Nepass wrote:Sutra ce se njegos i nemanja pobiti koji ce te prije priklati. A on bi se dodvoravao dodiku.
Pa ISIL je metode ucio od velikosrba i cetnika devedesetih,oni su u biti arapski cetnici velikosrbi.
Zato za ove nase letargicne balije koji misle da ce im neko drugi stvarati drzavu i cuvati glavu treba podsjecanje sta im ko misli i eventualno sprema, samo neka nama namjenska industrija radi a ako i kad dodje vakat za to da se ratuje narod vise nece svoje koljace i silovatelje docekivati sa lugom i pokojom lovackom puskom nego ide 7.62mm i 7.92mm u tintaru cim šubaru proviri iz šume a Bogami i haubicki plotuni kad se drzava bude oslobadjala govana.
mirsek

#343 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by mirsek »

exliberal-ex wrote:Svake godine ista prica.....srbi se ko lafo brinu a bosnjaci se ko lafo kurce....ovo me podsjeti na onaj famozni krst na zlatistu...heroji po mraku postavili, drugi heroji po mraku srusili...a da saberes IQ sa obadvije strane nebi postigao trocifren broj :-)

ako se slazemo da je ovo srpska provokacija (ja kao srbin kazem da jest) i da netreba nikakvo obiljezje....gdje je spomenik pobijenim civilima sarajeva od oslobodioca iz 10 brdske brigade, jel iko ode na kazane da oda pocast osim ponekog srpskog profesionalnog politicara.......koji je razlog da 20 godina od toga nema postenog obiljezja....dosta cesto se vidi na vijestima otkrivena spomen ploca nastradalim gradjanima sarajeva, pa neka delegacija polozi svjece , minuta sutnje samo se ovo konstantno ignorise....?

.....iko ista?....ili ce i ovo biti proglaseno salonskim pokusajem skretanja teme :wink:

zasto ovo pisem, zato sto sve strane pokusavaju svoje zrtve da uzdignu a da druge ponize ili umanje...pa tako i srbi prave od dobrovoljacke savremeni kosovski boj dok u isto vijeme bosnjaci se kunu u multikulturu ali.......znas ali...
Kod mene u MZ makar 2 ploce nisu postavljene, jedna za ubijene civile i djecu jer se treba odrediti tacna lokacija, odobrenje od opstine i kontaktirati porodice ubijenih.
Iz istog razloga ne postoji ni spomen postavka ubijenim braniteljima naseg podrucja jer je vrlo ruzno ako nekoga izostavis a to se lako moze desiti i niko ne zeli bez 100% pouzdanosti i tacnosti podataka da se prihvati tog posla a ni Sluzba za boracka pitanja nije bas poletna i radisna.
Nista nisi postigao sa ovim pitanjem.
I ja ne znam ko forsira multikulturu, Bosnjaci hoce ravnopravnost na citavoj teritoriji BIH i prestanak aparthejda u RS, to je svakako obeveza i pravo po Dejtonu. Osim ako neko ne zeli da rusi Dejton parcijalnim prihvatanjem istog ??
Yug

#344 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Yug »

exliberal-ex wrote:Svake godine ista prica.....srbi se ko lafo brinu a bosnjaci se ko lafo kurce....ovo me podsjeti na onaj famozni krst na zlatistu...heroji po mraku postavili, drugi heroji po mraku srusili...a da saberes IQ sa obadvije strane nebi postigao trocifren broj :-)

Kakav spomenik,deset hiljada graDZana doslo na dzenazu heroju Caci.
mirsek

#345 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by mirsek »

Yug wrote:

Kakav spomenik,deset hiljada graDZana doslo na dzenazu heroju Caci.
Koja moralna propast i mazohizam srpskog naroda, negacija genocida i lazno oplakivanje nepostojecih zrtava u svrhu relativizacije, sakrivanja istine i provokacije. :zzzz:
Drinski

#346 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Drinski »

Opet po defoltu se zna ko ce napadati Sarajevo a ko ce ga stititi. Jave se poneki iz serije Alo Alo, i tako sou ide.

Komunalac mora odrzavati grad. Meni je sporna reakcije onog premijer, valjda ga previse loptom napucavali u glavu, sta ima on da se u to petlja i komentarise ko je kakav. Nemam ja nista potiv ovoga, al naravno kad Isilovci mognu da poloze cvijece kod tornjeva u NY za svoje zrtve, pa i oni imaju svoje majke. Moze poloziti, odrzati manifestaciju itd. Nakon toga se to uklanja. Mozda premijer misli drugacije, al ko nije puno puta napucan loptom u glavu, zna da se volja vlade ispoljava kroz propise a ne preko twitera.
Drvenija87

#347 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Drvenija87 »

Tesla10 wrote:Dobro je onaj sa Klix-a komentator rekao, merhamtli bum vam ga metli.

Nikad bosanski čovjek neće da dođe do pameti. Nikad.

Da smo pametni koliko nismo i da imamo hrabrosti delegacija fašista ne bi nikad ni došla u naše lijepo Sarajevo, koje smo krvlju branili od ovih kojima se cvijeće sada polaže.

Fuj!
Pa njih su poslali isti oni sa kojima su bosnjacki politicari u koaliciji i fino se slazu kad treba sta pokrasti ili ubaciti vatru medju naivne.
jadranom plovim

#348 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by jadranom plovim »

zateznistub wrote: Ne supljiraj meni o krajini I ratu. Koliko me sjećanje drzi u Krajinu su isli iz Sarajeva sto u suprotnom nije bio slucaj. Prema tome, suplju o pomocii nekome drugom... Meni ne
Ti si taj koji supljira ili nema pojma i trebalo bi te biti stid i zbog jednog ili drugog jer ovo sto ti izvaljujes nije istina.

Vec su ljeta 1992 , dobrovoljci porijeklom iz Krajine koji su napustili radna mjesta iz Hr, Slo, Austrije, Njemacke su se vratili u Bosnu i Hercegovinu su medju prvim akcijama imali na Igmanu. Znaci momci iz Krajine iznad Sarajeva dok u tom Sarajevu dosta nije ni znalo ko po njima puca ( a ocigledno to do sada nisu shvatili).

Pa zima 92/93 kada su bili na Visokom, pokusaj deblokade i tada su zvanicno bili dio 1 Korpusa, znaci zvanicno tvoji saborci a ti pljujes po njima i tvrdis da nisu bili tu :?

Pa opet Igman 1993, znas ono kada su sarajlije bjezale sa Igmana i guzice davali unproforcima da ih spase krajisnici su dolazili da im to isto dupe spase... i ti i drugi na samo da ni rijeci hvala ne znate vec lazete da nisu ni bili tu ???

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=eL-J2fRm__Q [/youtube]

Pa pokusaj deblokade 1995 tog istog Sarajeva..

Kako tebe i svakoga drugog koji iznosi takve lazi nije stid ???? Sramota , barem da je jedna kap krvi prolivena od Krajisnika tu, da je jednom dlaka sa glave pala a svi znamo da nije samo to. To je sramota pa ti se uvlaci onima koji su vam djecu ubijali gotovo 4 godine i u njihovo ime mozes lagati da im se udovoljis jer vidim da nisi jedini sarajlija koji to radi ali laz je laz.
VjecitiStudent

#349 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by VjecitiStudent »

Na svim stranama uglavnom najveća gamad profit lovi na račun žrtava ...
Dr. Kuca

#350 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Dr. Kuca »

Kamo srece da se ovoliko medijski poprate napadi na povratnike u rsu ili da se prica o tome kako ljudi tamo sastavljaju kraj sa krajem, ili kad se desi neki ekces tamo ili kako ratni zlocinci rade u policiji i drzavnim institucijama. Bosnjo, jebem mu majku ko ga izmisli i dade mu rijec.
Post Reply