Prvi joint
-
maida95
#326 Re: Prvi joint
joj sestro halali, al' de pripazi malo na pisanje riječi "marihuana"

- MyTao
#327 Re: Prvi joint
Connaisseur Karlin wrote:Doktori daju racept za medicinsku marihunau,jer je drzava tako dozvolila,ali ne jer je to njihova ideja ili dobrovoljan akt. Mnogi doktori pisu odobrenja bazirana na rezultatima testova pacijenta ,a jedno od rjesenja je medicinska marihuna,a koje je legalizirano od strane drzave.MyTao wrote:Nevjerovatno koliko se ljudi plase obicnog jointa... a svi puse duhan, piju alkohol...
De nek mi neko objasni kada je to neki doctor propisao cigaru kao lijek??![]()
![]()
Sto se tice ovisnosti, pa prekomjerno uzimanje bilo cega od covjeka moze napraviti ovisnika, cigare i alkohol su puno ovisnije od trave... cak i ovisnost o seceru od koje pati veliki broj ljudi je gori od ovisnosti o travi...
ljudi se plase nepoznatog, jer ne znaju bolje...
Hemijski sastav duhana za cigarete ,kao i pusenje marihunae imaju negativan efekat na zdravlje pluca. Svaka ozbiljna organizacija koja radi istraizvanja o zdravlju pluca ce potvrditi posljedice pusenja cigareta i marihuane.
Sta??
Pa normalno da je propisuju i odobravaju zbog rezultata koje ona daje, nece valjda iz guzice crpiti informacije i propisivati nesto samo eto onako da trose olovke brze... u nauci se sve zasniva na naucnoj metodi (testu) tako i to da je trava dobra za zdravlje.
Konzumiranje trave u odredjenim mjerama je dobro za zdravlje ljudi, vec dokazano, i to se vec propisuje sirom svijeta... naravno da ne treba pretjerivati vec se drzati doze koja je propisana, pa i prekomjerno konzumiranje vode moze biti stetno za zdravlje...
ja sam travu probao jednom kada sam imao 18 godina, nisam bio previse impresioniran, i od tada je nikada nisam koristio niti sam dolazio u kontakt sa njom...
-
AmirBaa
#328 Re: Prvi joint
da, ali isto tako recimo cips mozes kupiti na svakom cosku, stotine razlicitih kompanija i okusa...A dokazano ima opasan sastojak akrilamid u sebiConnaisseur Karlin wrote:Doktori daju racept za medicinsku marihunau,jer je drzava tako dozvolila,ali ne jer je to njihova ideja ili dobrovoljan akt. Mnogi doktori pisu odobrenja bazirana na rezultatima testova pacijenta ,a jedno od rjesenja je medicinska marihuna,a koje je legalizirano od strane drzave.MyTao wrote:Nevjerovatno koliko se ljudi plase obicnog jointa... a svi puse duhan, piju alkohol...
De nek mi neko objasni kada je to neki doctor propisao cigaru kao lijek??![]()
![]()
Sto se tice ovisnosti, pa prekomjerno uzimanje bilo cega od covjeka moze napraviti ovisnika, cigare i alkohol su puno ovisnije od trave... cak i ovisnost o seceru od koje pati veliki broj ljudi je gori od ovisnosti o travi...
ljudi se plase nepoznatog, jer ne znaju bolje...
Hemijski sastav duhana za cigarete ,kao i pusenje marihunae imaju negativan efekat na zdravlje pluca. Svaka ozbiljna organizacija koja radi istraizvanja o zdravlju pluca ce potvrditi posljedice pusenja cigareta i marihuane.
- mad_max_ba
#329 Re: Prvi joint
Poštovana/niConnaisseur Karlin wrote: Fizcika i psihicka ovisnost nisu zdrave! Osobe koje piju pivo svaki vikend su ovisne o pivu,a osobe su svjesne toga,ali njihova ovisnost se kontorlise njihovom voljom o kolicni konzumiranja alkohola svaki vikend. To jeste alkoholizam,ali je takva pojava u drusutvu pristuna vijekovma,i postala je ubicajena pojava i nomrlaizirana od strane drsutva. Isti problem je sa konzumiranjem jointa,ako se njegova upotreba bude nomrlaizirala kao upotreba alkohola,za nekoliko decenija, drustvo ce imati problem sa kontorlisanjem ovisnosti i radnom sposobnosti pojedinaca u drustvu. U SAD osobe koje rade npr. na kontroli ogorminh avio masina se redovno kontorolisu,cak i tokom poslovnih posjeta sirom svjeta!
Ko si da si,
Čuvaj se da ti ko ne bi stavio da konzumiraš joint u kafi,
Konzumira se marihuana, unosom putem zapaljenje cigare/jointa, u tzv. kolačima itd itd.
Ovo što kažeš osobe koje piju pivo svaki vikend su ovisne o pivu,
Ok, evo ja pijem svaki dan bezalkoholno pivo, da li sam ovisan o pivu kao takvom?????
Ili sam ovisan o soku??
Ovisan možeš biti o Alkoholu, THC-u (nešto sumnjam ali kažu da ima zabilježenih slučajeva), Heroinu, Kokainu, MDMA....................
Nije u redu konzumacija bilo kakvih supstanci koje omogučavaju mjenjanje svjesti individue, koje utiču na smanjenje psiho-fizičkih osobina iste, tu se apsolutno slažemo. Zbog toga i postoje kontrole u SAD-u (kolko puta se to do sada u tvojim postovima spomenulo, men se čini da si "otud") jer osobe koje obavljaju odgovorne poslove, moraju i odgovorno da se ponašaju. Jednostavna jednačina.
Apsolutno se ne slažem s tim da od konzumacije jednog Piva, jedne cigarete, jednog Mary jointa čovjek postaje ovisan o Alkohulu, Nikotinu, THC-u.
Možda čovjek postaje, nakon prvog konzumiranja, ovisan o osječaju koje te supstance stvaraju ali definitvno ne i ovisni o samim supstancama.
Za gore pomenute teže kategorije droga ne bih komentarisao.
- Connaisseur Karlin
#330 Re: Prvi joint
A cips od marihuaneAmirBaa wrote:da, ali isto tako recimo cips mozes kupiti na svakom cosku, stotine razlicitih kompanija i okusa...A dokazano ima opasan sastojak akrilamid u sebiConnaisseur Karlin wrote:
Doktori daju racept za medicinsku marihunau,jer je drzava tako dozvolila,ali ne jer je to njihova ideja ili dobrovoljan akt. Mnogi doktori pisu odobrenja bazirana na rezultatima testova pacijenta ,a jedno od rjesenja je medicinska marihuna,a koje je legalizirano od strane drzave.
Hemijski sastav duhana za cigarete ,kao i pusenje marihunae imaju negativan efekat na zdravlje pluca. Svaka ozbiljna organizacija koja radi istraizvanja o zdravlju pluca ce potvrditi posljedice pusenja cigareta i marihuane.da se ukine sve sto ima negativne posljedice na zdravlje covjeka ne bi bas imali puno izbora u prodavnici, pekari...Zmaj bi propao odmah
Da li je ovisnost cipsa od krompira vise rizicna od ovisnosti konzumiranja joint-cipsa
-
broj dva
#331 Re: Prvi joint
---kecher II wrote:broj dva wrote: ---
Za ilustraciju - 42 godine,zena i djete, zavrsen fakultet, stalan i dobro placen posao,govorim tri jezika,vlastita biblioteka od ca 1000 knjiga, mali dzoks skoro svaki dan negdje oko 9 na vece cisto da se malo opustim i bolje zaspem. Ne pravim nikakve pizdarije nikome.
Ali sam bice nize vste i narkomanKorisnikk wrote:Popiskim se na fakultet koji tebi narkosu dade diplomu. Je li te barem stid kad gledas majci u lice i kazes joj da je rodila narkomana ako si joj uopste ikad priznao da se drogiras?@broj dva, izvini sto te citirah al' mor'o sam, pa ti vidi kako ces dalje s tim vecernjim ritualom...Korisnikk wrote:Kulturno pricam sa ljudima svog nivoa. Kada pricam sa narkomanima spustim se na njihov komunikativni nivo. Narkomanu necu ukazati ni najmanju dozu postovanja iz jednog jednostavnog razloga: zato sto je narkoman. Narkomane smatram nizim bicima i manje vrijednim od sebe.
Kao i do sada. Rjeci nekog internet anonimusa poput Korisnikk nemaju neki efekt na moj svakodnevni zivot a na uvrede se ne osvrcem...
- Connaisseur Karlin
#332 Re: Prvi joint
Ako je medicniska marihuna leglizirana,naravno da doktor ,bez obzira na njegov licni stav o marihuani,mora napisati odobrenje pacijentu,ako su sve kategorije zavodovoljene za upotrebu sa medicinskim ciljem. Naucne metode su vec otkrile sta se esava sa bronihjama i plucima otkom pusenja marihunae,a i na upustvu prije uoptrebe postoje upozorenja.Kad dobijes antibiotik u apoteciprethono odboren od dokotra,napisano je upozroenje tokom terapije u moguci problemi ii snazne negativne reakcije na organizam. Piti danas tabelete i siruoe nije zradvo,ali je neophodno za kontorlu naseg zdravlja.MyTao wrote:Connaisseur Karlin wrote: Doktori daju racept za medicinsku marihunau,jer je drzava tako dozvolila,ali ne jer je to njihova ideja ili dobrovoljan akt. Mnogi doktori pisu odobrenja bazirana na rezultatima testova pacijenta ,a jedno od rjesenja je medicinska marihuna,a koje je legalizirano od strane drzave.
Sta??Cuj drzava odobrila da se trava moze koristiti kao lijek i to je tebi kao naredjenje da je doktori propisuju?? Ko to moze natjerati doktore da propisuju nesto sto ide protiv onog za sto se oni zalazu (zdravlje)??
Pa normalno da je propisuju i odobravaju zbog rezultata koje ona daje, nece valjda iz guzice crpiti informacije i propisivati nesto samo eto onako da trose olovke brze... u nauci se sve zasniva na naucnoj metodi (testu) tako i to da je trava dobra za zdravlje.
Konzumiranje trave u odredjenim mjerama je dobro za zdravlje ljudi, vec dokazano, i to se vec propisuje sirom svijeta... naravno da ne treba pretjerivati vec se drzati doze koja je propisana, pa i prekomjerno konzumiranje vode moze biti stetno za zdravlje...
ja sam travu probao jednom kada sam imao 18 godina, nisam bio previse impresioniran, i od tada je nikada nisam koristio niti sam dolazio u kontakt sa njom...
Pusenje marihunae se ne prakticira kao puenje cigareta,cigara jer je pusaci cigereta puse cak i cijelu kutiju dnevno,a pusaci marihunae vjerovanto ne puse 10 jointa dnevno. Zato je tok istrazivanja marihuane drugaciji od uticaja duhana iz cigareta. Zamisli da se joint pusi isti temopom poput cigareta.
- Connaisseur Karlin
#333 Re: Prvi joint
Potovani mad max ba ,mad_max_ba wrote:Poštovana/niConnaisseur Karlin wrote: Fizcika i psihicka ovisnost nisu zdrave! Osobe koje piju pivo svaki vikend su ovisne o pivu,a osobe su svjesne toga,ali njihova ovisnost se kontorlise njihovom voljom o kolicni konzumiranja alkohola svaki vikend. To jeste alkoholizam,ali je takva pojava u drusutvu pristuna vijekovma,i postala je ubicajena pojava i nomrlaizirana od strane drsutva. Isti problem je sa konzumiranjem jointa,ako se njegova upotreba bude nomrlaizirala kao upotreba alkohola,za nekoliko decenija, drustvo ce imati problem sa kontorlisanjem ovisnosti i radnom sposobnosti pojedinaca u drustvu. U SAD osobe koje rade npr. na kontroli ogorminh avio masina se redovno kontorolisu,cak i tokom poslovnih posjeta sirom svjeta!
Ko si da si,
Čuvaj se da ti ko ne bi stavio da konzumiraš joint u kafi,
Konzumira se marihuana, unosom putem zapaljenje cigare/jointa, u tzv. kolačima itd itd.
Ovo što kažeš osobe koje piju pivo svaki vikend su ovisne o pivu,
Ok, evo ja pijem svaki dan bezalkoholno pivo, da li sam ovisan o pivu kao takvom?????
Ili sam ovisan o soku??
Ovisan možeš biti o Alkoholu, THC-u (nešto sumnjam ali kažu da ima zabilježenih slučajeva), Heroinu, Kokainu, MDMA....................
Nije u redu konzumacija bilo kakvih supstanci koje omogučavaju mjenjanje svjesti individue, koje utiču na smanjenje psiho-fizičkih osobina iste, tu se apsolutno slažemo. Zbog toga i postoje kontrole u SAD-u (kolko puta se to do sada u tvojim postovima spomenulo, men se čini da si "otud") jer osobe koje obavljaju odgovorne poslove, moraju i odgovorno da se ponašaju. Jednostavna jednačina.
Apsolutno se ne slažem s tim da od konzumacije jednog Piva, jedne cigarete, jednog Mary jointa čovjek postaje ovisan o Alkohulu, Nikotinu, THC-u.
Možda čovjek postaje, nakon prvog konzumiranja, ovisan o osječaju koje te supstance stvaraju ali definitvno ne i ovisni o samim supstancama.
Za gore pomenute teže kategorije droga ne bih komentarisao.
pisem o opsanostima dugotrajnog koristenja jointa i drugih opasnih supstanci.Dobro si napsiao:stvranje osjecaja "lakoce postojanja" osobe postaju ovisnici,a istovrmeno se razvija nivo fizicke ovisnosti.
- MyTao
#334 Re: Prvi joint
Prvo, da vec nije dokazano da trava moze pozitivno uticati na zdravlje ili neciju dijagnozu ona nebi bila odobrena kao lijek, drugo, cak i kada jeste, ne moze niko natjerati doktora da to propise ako ne zeli... o cemu ti pricas? de razmisli malo... to sto je nesto legalno ne znaci da je doctor primoran da to propisuje.Connaisseur Karlin wrote:Ako je medicniska marihuna leglizirana,naravno da doktor ,bez obzira na njegov licni stav o marihuani,mora napisati odobrenje pacijentu,ako su sve kategorije zavodovoljene za upotrebu sa medicinskim ciljem. Naucne metode su vec otkrile sta se esava sa bronihjama i plucima otkom pusenja marihunae,a i na upustvu prije uoptrebe postoje upozorenja.Kad dobijes antibiotik u apoteciprethono odboren od dokotra,napisano je upozroenje tokom terapije u moguci problemi ii snazne negativne reakcije na organizam. Piti danas tabelete i siruoe nije zradvo,ali je neophodno za kontorlu naseg zdravlja.MyTao wrote:Connaisseur Karlin wrote: Doktori daju racept za medicinsku marihunau,jer je drzava tako dozvolila,ali ne jer je to njihova ideja ili dobrovoljan akt. Mnogi doktori pisu odobrenja bazirana na rezultatima testova pacijenta ,a jedno od rjesenja je medicinska marihuna,a koje je legalizirano od strane drzave.
Sta??Cuj drzava odobrila da se trava moze koristiti kao lijek i to je tebi kao naredjenje da je doktori propisuju?? Ko to moze natjerati doktore da propisuju nesto sto ide protiv onog za sto se oni zalazu (zdravlje)??
Pusenje marihunae se ne prakticira kao puenje cigareta,cigara jer je pusaci cigereta puse cak i cijelu kutiju dnevno,a pusaci marihunae vjerovanto ne puse 10 jointa dnevno. Zato je tok istrazivanja marihuane drugaciji od uticaja duhana iz cigareta. Zamisli da se joint pusi isti temopom poput cigareta.
Za ostatak komentara ne znam sta da kazem, posto pola nisam razumio... ali kada odes doktoru on ti ne propise kutiju jointa, da ti to ispusis za tri sata... za sve na svijeti postoji odredjena kolicina koju neko moze konzumirati, vec sam naveo vodu, prekomjerno konzumiranje vode moze biti stetno za zdravlje, sta sad treba uraditi? prestati piti vodu od koje zivot ovisi??
Pusiti cigarete je 100% stetno za zdravlje, nevazno o kojoj kolicini se radi... konzumiranje HTC-a u odredjenim kolicinama utice pozitivno na tijelo covjeka. Legalne su i cigarete, pa nikada jedan doctor da propise jednu kao lijek... iako su po tebi pod moranju da tako ucine
Problem nije trava, problem su ljudi kao ti koji su neupuceni, ali vole da se mjesaju u teme o kojim ocito ne znaju dovoljno. Sve dok imamo ljude koji nikada nisu probali travu i ne znaju o njoj, a vole da drze lekcije o istoj to je problem... Isto kao sto imamo popove koji nikada nisu imali seks a drze debate o tome kako i kada jedna zene i covjek treba da stupe u kontakt... ili hodze kad drze debate o tome kako drustvo i drzava treba biti uredjeno a informacije kupe iz neke njige koju je napisao neki Arap prije 1400 godina... Uvijek oni koji pojma nemaju o odredjenoj temi se guraju da kazu svoje misljenje.
Za kraj samo da kazem, postoji dosta naucnih radova na travi, i svi se slazu da konzumiranje u odredjenoj dozi moze samo biti dobro za zdravlje nikako lose... Osporavati to jer ti je to bauk, i jer je tvoja nena to nazivala drogom moze samo neko ko je neupucen.
toliko od mene na ovu temu
-
Pirija
#335 Re: Prvi joint
sto me ovo podsjeca na onaj vic kad mujo sulji objasnjava da je do sad za pare potrosene na cigare mogao kupti ferrari...
- Connaisseur Karlin
#336 Re: Prvi joint
Ti uopste ne znas protokol pisanja odobrenja MM od strane doktora.MyTao wrote:Prvo, da vec nije dokazano da trava moze pozitivno uticati na zdravlje ili neciju dijagnozu ona nebi bila odobrena kao lijek, drugo, cak i kada jeste, ne moze niko natjerati doktora da to propise ako ne zeli... o cemu ti pricas? de razmisli malo... to sto je nesto legalno ne znaci da je doctor primoran da to propisuje.Connaisseur Karlin wrote:
Ako je medicniska marihuna leglizirana,naravno da doktor ,bez obzira na njegov licni stav o marihuani,mora napisati odobrenje pacijentu,ako su sve kategorije zavodovoljene za upotrebu sa medicinskim ciljem. Naucne metode su vec otkrile sta se esava sa bronihjama i plucima otkom pusenja marihunae,a i na upustvu prije uoptrebe postoje upozorenja.Kad dobijes antibiotik u apoteciprethono odboren od dokotra,napisano je upozroenje tokom terapije u moguci problemi ii snazne negativne reakcije na organizam. Piti danas tabelete i siruoe nije zradvo,ali je neophodno za kontorlu naseg zdravlja.
Pusenje marihunae se ne prakticira kao puenje cigareta,cigara jer je pusaci cigereta puse cak i cijelu kutiju dnevno,a pusaci marihunae vjerovanto ne puse 10 jointa dnevno. Zato je tok istrazivanja marihuane drugaciji od uticaja duhana iz cigareta. Zamisli da se joint pusi isti temopom poput cigareta.![]()
Za ostatak komentara ne znam sta da kazem, posto pola nisam razumio... ali kada odes doktoru on ti ne propise kutiju jointa, da ti to ispusis za tri sata... za sve na svijeti postoji odredjena kolicina koju neko moze konzumirati, vec sam naveo vodu, prekomjerno konzumiranje vode moze biti stetno za zdravlje, sta sad treba uraditi? prestati piti vodu od koje zivot ovisi??
Pusiti cigarete je 100% stetno za zdravlje, nevazno o kojoj kolicini se radi... konzumiranje HTC-a u odredjenim kolicinama utice pozitivno na tijelo covjeka. Legalne su i cigarete, pa nikada jedan doctor da propise jednu kao lijek... iako su po tebi pod moranju da tako ucine![]()
Problem nije trava, problem su ljudi kao ti koji su neupuceni, ali vole da se mjesaju u teme o kojim ocito ne znaju dovoljno. Sve dok imamo ljude koji nikada nisu probali travu i ne znaju o njoj, a vole da drze lekcije o istoj to je problem... Isto kao sto imamo popove koji nikada nisu imali seks a drze debate o tome kako i kada jedna zene i covjek treba da stupe u kontakt... ili hodze kad drze debate o tome kako drustvo i drzava treba biti uredjeno a informacije kupe iz neke njige koju je napisao neki Arap prije 1400 godina... Uvijek oni koji pojma nemaju o odredjenoj temi se guraju da kazu svoje misljenje.
Za kraj samo da kazem, postoji dosta naucnih radova na travi, i svi se slazu da konzumiranje u odredjenoj dozi moze samo biti dobro za zdravlje nikako lose... Osporavati to jer ti je to bauk, i jer je tvoja nena to nazivala drogom moze samo neko ko je neupucen.
toliko od mene na ovu temu
Postoje razna istrazivanja,a njiove metode ,period,cilj naravno mogu dati razlicite rezutlate,znam kako istraizvanja "funkcioniraju".Treba prihavtiit cinjenicu da rezultati istrazivanja nisu izgovor za nekonzumiranje jointa ili konzumiranje marihuane,vec imaju cilj za analizu uticaja marihunae. Vec je dokazano da je akt pusenja nezdrav za pluca,poznto je da marihuna ima negativno dejstvo na nervni sistem,poznato je da je jedenje marihune opasnije,jer njene hemijske supstance "putuju" direktno u krv.
Jos nisam cula da je dugogodisnja konzumacija vode razvija ovisnost
Marihuana jeste droga , jer uzrokuje psiholoski efekat na osobu , utice na posanasnje osobe.
-
maida95
#337 Re: Prvi joint
utiče i alkohol, i to mnogo više, pa nije ilegalan 
- Ommadawn
#338 Re: Prvi joint
I ja popijem pivo (alkoholno) skoro svaku večer i nisam alkoholičar. Nekad i ne popijem jer mi se jednostavno ne pije. A nekad zveknem i dva-tri ako sam u dobrom društvu finog raspoloženja. Ali ne moram, ništa me ne tjera na to.
A čips mi je već problematičan i gledam da ga se klonim. Tu se već teško kontrolišem.
Kafa mi je bila problematična i to od ranije ali uspio sam je obuzdati.
Dakle s čim god pretjeraš - nije dobro. Eh sad neke substance lakše izazivaju ovisnost a neke teže.
Marihuana spada u one koje su manje podložne ovisnosću.
A čips mi je već problematičan i gledam da ga se klonim. Tu se već teško kontrolišem.
Kafa mi je bila problematična i to od ranije ali uspio sam je obuzdati.
Dakle s čim god pretjeraš - nije dobro. Eh sad neke substance lakše izazivaju ovisnost a neke teže.
Marihuana spada u one koje su manje podložne ovisnosću.
- Connaisseur Karlin
#339 Re: Prvi joint
Alkohol utice drugacije,i naravno da postoje danas mnogi zakoni o kontroli u koristenju alkohola.maida95 wrote:utiče i alkohol, i to mnogo više, pa nije ilegalan
Ako se dozvoli nekotrolisana upotreba jointa,desit ce s isti problem. U SAD su vec zabiljezeni slucajevi uzroka saobracjanih nesreca jer je vozac ,tokom voznje,pusio joint. Policajaci cesto puta urade pretres automobila,i pronadju joint,a rezultat je kazna i odlazak na Sud.
Na pocetku teme sam napisala: legalizacija joint ima jedan cilj: Novac novac novac.
Danas se ljudi lijece od ovisnistva o kockanju,ali je posotjanje kazina u drzavama odlican izvor profita.
- tututuuuu
#340 Re: Prvi joint
Connaisseur Karlin wrote:Ti uopste ne znas protokol pisanja odobrenja MM od strane doktora.MyTao wrote:Prvo, da vec nije dokazano da trava moze pozitivno uticati na zdravlje ili neciju dijagnozu ona nebi bila odobrena kao lijek, drugo, cak i kada jeste, ne moze niko natjerati doktora da to propise ako ne zeli... o cemu ti pricas? de razmisli malo... to sto je nesto legalno ne znaci da je doctor primoran da to propisuje.Connaisseur Karlin wrote:
Ako je medicniska marihuna leglizirana,naravno da doktor ,bez obzira na njegov licni stav o marihuani,mora napisati odobrenje pacijentu,ako su sve kategorije zavodovoljene za upotrebu sa medicinskim ciljem. Naucne metode su vec otkrile sta se esava sa bronihjama i plucima otkom pusenja marihunae,a i na upustvu prije uoptrebe postoje upozorenja.Kad dobijes antibiotik u apoteciprethono odboren od dokotra,napisano je upozroenje tokom terapije u moguci problemi ii snazne negativne reakcije na organizam. Piti danas tabelete i siruoe nije zradvo,ali je neophodno za kontorlu naseg zdravlja.
Pusenje marihunae se ne prakticira kao puenje cigareta,cigara jer je pusaci cigereta puse cak i cijelu kutiju dnevno,a pusaci marihunae vjerovanto ne puse 10 jointa dnevno. Zato je tok istrazivanja marihuane drugaciji od uticaja duhana iz cigareta. Zamisli da se joint pusi isti temopom poput cigareta.![]()
Pusiti cigarete je 100% stetno za zdravlje, nevazno o kojoj kolicini se radi... konzumiranje HTC-a u odredjenim kolicinama utice pozitivno na tijelo covjeka. Legalne su i cigarete, pa nikada jedan doctor da propise jednu kao lijek... iako su po tebi pod moranju da tako ucine![]()
toliko od mene na ovu temu![]()
Postoje razna istrazivanja,a njiove metode ,period,cilj naravno mogu dati razlicite rezutlate,znam kako istraizvanja "funkcioniraju".Treba prihavtiit cinjenicu da rezultati istrazivanja nisu izgovor za nekonzumiranje jointa ili konzumiranje marihuane,vec imaju cilj za analizu uticaja marihunae. Vec je dokazano da je akt pusenja nezdrav za pluca,poznto je da marihuna ima negativno dejstvo na nervni sistem,poznato je da je jedenje marihune opasnije,jer njene hemijske supstance "putuju" direktno u krv.
Jos nisam cula da je dugogodisnja konzumacija vode razvija ovisnost![]()
Marihuana jeste droga , jer uzrokuje psiholoski efekat na osobu , utice na posanasnje osobe.
'Vakoooooo... "Jedenjem" marihuane ne putuje nista direktno u krvotok, vec se ide metabolizirati u jetru. Pusenjem marihuane (zapravo bilo cega) izbjegava se metabolizam jetre i na taj nacin ide direktno u krvotok, dakle, potpuno krivo. Dalje, to sto nesto putuje direktno u krvotok ne znaci nuzno da je i stetnije, jer, mnoge stvari postaju tek otrovne kad ih jetra metabolizira (dakle, stvaraju se nusproizvodi djelovanjem raznih enzima).
Boldano... U pravu si da je marihuana droga, zapravo psihoaktivna supstanca, THC. Ali i alkohol ima itekako psiholoski ucinak na osobu pa se ne svrstava u narkotike, zapravo mnoge stvari imaju takav ucinak kao kava, cajevi, teobromin (ima ga u cokoladi) na kraju krajeva i sex i jos mnogo cega drugog. Pa zasto je marihuana droga a "casa vina za raspolozenje nije"? ili par kockica cokolade da "se osjecate bolje jer podize kolicinu dopamina u mozgu", kava da se razbudite i izdrzite noc itd...? Cigarete da i ne spominjemo...
Istina je da je vecina nas na raznim psihoatkivnim supstancama od kako se probudimo dok ne odemo spavati. Po cemu je marihuana razlicita od spominjanog alkohola?
a apaurine, leksiliume i ostalo cime se gospoda puca dok zove narkomanima djecu sto sprze koji joint isto da ne zaboravimo.
Last edited by tututuuuu on 03/05/2016 18:09, edited 1 time in total.
- tututuuuu
#341 Re: Prvi joint
Vaou, pronadjen joint, mozes misliti. A kad se neko zabije i pobije citavu obitelj jer je sjeo za volan pijan tome se vise niko i ne cudi. To nije kriv alkohol, vec nesavjestan vozac, a ovdje je nekako kriv joint.Connaisseur Karlin wrote:Alkohol utice drugacije,i naravno da postoje danas mnogi zakoni o kontroli u koristenju alkohola.maida95 wrote:utiče i alkohol, i to mnogo više, pa nije ilegalan
Ako se dozvoli nekotrolisana upotreba jointa,desit ce s isti problem. U SAD su vec zabiljezeni slucajevi uzroka saobracjanih nesreca jer je vozac ,tokom voznje,pusio joint. Policajaci cesto puta urade pretres automobila,i pronadju joint,a rezultat je kazna i odlazak na Sud.
Na pocetku teme sam napisala: legalizacija joint ima jedan cilj: Novac novac novac.
Danas se ljudi lijece od ovisnistva o kockanju,ali je posotjanje kazina u drzavama odlican izvor profita.
-
Love_MJ
#342 Re: Prvi joint
Kad sam otvorio temu, nisam htio stvoriti raspravu o tome da li je trava dobra ili loša za nas, U jednu ruku mislio sam pokupiti neka vaša iskustva sa time, a ko je protiv trave neka i ne piše svoja mišljenja. Ali eto dobro je i da se otvorila ova diskusija o moći marihuane, svako svoju stranu vuče. 
- Connaisseur Karlin
#343 Re: Prvi joint
Wow,pisala sam ranije,pusenje jointa od strane vozaca u autu na putu moze uzrokovti istu saobracjanu nesrecu kao i osoba pod uticajem alkohola!tututuuuu wrote:Vaou, pronadjen joint, mozes misliti. A kad se neko zabije i pobije citavu obitelj jer je sjeo za volan pijan tome se vise niko i ne cudi. To nije kriv alkohol, vec nesavjestan vozac, a ovdje je nekako kriv joint.Connaisseur Karlin wrote: Alkohol utice drugacije,i naravno da postoje danas mnogi zakoni o kontroli u koristenju alkohola.
Na zalost,saobracjane nesrece se desavaju cak i ako osobe pije odredjene tablete,tj. osobe su pod uticajem tableta,na kojim pise " ne voziti".
Nema potrebe opravdavati negativan uticaj jointa i ovisnost sa masom drugih primjera.
-
AmirBaa
- tututuuuu
#346 Re: Prvi joint
Ima potrebe iz razloga sto je jedno legalno dok drugo nije. Jedno konzumira gospoda a drugo konzumiraju "narkomani". A bilo bi zanimljivo vidjeti statistiku koliko ima nesreca zbog alkohola a koliko zbog marihuane. Tuce, ubojstva i ostale stvari cesto povezane upravo s alkoholom da i ne spominjemo.Connaisseur Karlin wrote:Wow,pisala sam ranije,pusenje jointa od strane vozaca u autu na putu moze uzrokovti istu saobracjanu nesrecu kao i osoba pod uticajem alkohola!tututuuuu wrote:Vaou, pronadjen joint, mozes misliti. A kad se neko zabije i pobije citavu obitelj jer je sjeo za volan pijan tome se vise niko i ne cudi. To nije kriv alkohol, vec nesavjestan vozac, a ovdje je nekako kriv joint.Connaisseur Karlin wrote: Alkohol utice drugacije,i naravno da postoje danas mnogi zakoni o kontroli u koristenju alkohola.
Na zalost,saobracjane nesrece se desavaju cak i ako osobe pije odredjene tablete,tj. osobe su pod uticajem tableta,na kojim pise " ne voziti".
Nema potrebe opravdavati negativan uticaj jointa i ovisnost sa masom drugih primjera.
-
maida95
#347 Re: Prvi joint
naravno da utiče drugačije od marihuane. Rekoh već, utiče gore, ljudi su agresivniji nakon upotrebe (većina, barem). Kod marihuane je drugačiji slučaj, uglavnom smiruje ljude.Connaisseur Karlin wrote:Alkohol utice drugacije,i naravno da postoje danas mnogi zakoni o kontroli u koristenju alkohola.
Što je legalizovan alkohol? Da bi se mogla vršiti dezinfekcija rana u slučaju neke nesreće u kafiću?Connaisseur Karlin wrote:Na pocetku teme sam napisala: legalizacija joint ima jedan cilj: Novac novac novac.
- Gojeni H
#349 Re: Prvi joint
Travulja je u vecini zemalja svijeta ilegalna.MyTao wrote:
Doktori propisuju i lijekove protiv bolova bas u zemlji ciji si drzavljanin, ali je zato Newsweek skoro narucio istrazivanje koje slovom i brojem pokazuje koliko je ljudi u Chemerici otislo u ku.ac krasni zbog tih istih lijekova.
To sto neki doktor nekom liku propise travulju ne znaci ama bas nista.
Kada nauka neupitno dokaze da travulja moze pomoci i kod tretiranja kojih bolesti onda mozemo pricati o opravdanosti upotrebe iste.
Daje se i morfij ali zna se pod kojim uslovima i kome ...
Inace, ova prica o "dobroti" travulje uglavnom dolazi iz usta i pera ljudi koji hvala Bogu nisu u situaciji da se hvataju za slamku trazeci bilo kakvog lijeka.
- Gojeni H
#350 Re: Prvi joint
Pirija wrote:samo legalno...
Koji idiotizam.