Bihać / V Korpus A RBiH
-
Hodidid
#326 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
http://www.youtube.com/watch?v=cWwrRH-6buU
Ovdje su uglavnom poginuli pripadnici banjaluckog korpusa VRS s podrucja B.Novog, B.Kostajnice, Prijedor itd.
Ovdje su uglavnom poginuli pripadnici banjaluckog korpusa VRS s podrucja B.Novog, B.Kostajnice, Prijedor itd.
- zrno_pijeska
#327 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
najbolja reportaža o bužimljanima
Istina o buzimskim vitezovima 1
http://www.youtube.com/watch?v=-zH0TXU6HAE
Istina o buzimskim vitezovima 2
http://www.youtube.com/watch?v=8O_7Kxzc4s0
Istina o buzimskim vitezovima 3
http://www.youtube.com/watch?v=waMn_YZQr5A
Istina o buzimskim vitezovima 4
http://www.youtube.com/watch?v=PlvhhRt4mLE
Istina o buzimskim vitezovima 5
http://www.youtube.com/watch?v=K5pkWyRriL8
Istina o buzimskim vitezovima 6
http://www.youtube.com/watch?v=DHhrd_j3sB4
Istina o buzimskim vitezovima 1
http://www.youtube.com/watch?v=-zH0TXU6HAE
Istina o buzimskim vitezovima 2
http://www.youtube.com/watch?v=8O_7Kxzc4s0
Istina o buzimskim vitezovima 3
http://www.youtube.com/watch?v=waMn_YZQr5A
Istina o buzimskim vitezovima 4
http://www.youtube.com/watch?v=PlvhhRt4mLE
Istina o buzimskim vitezovima 5
http://www.youtube.com/watch?v=K5pkWyRriL8
Istina o buzimskim vitezovima 6
http://www.youtube.com/watch?v=DHhrd_j3sB4
- luckylaka
#328 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Najveci medju najvecim.El-Fatiha Izet Nanić! - Legendarni komadant 505. bužimske viteške brigade- luckylaka
#329 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
I odmah kontam ovdje ce da padaju,,banovi,,a ja koda gledam meni dozivotni samo dok se pocnu javljati 
- argyle
- heckler
#332 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Chisum wrote:Lavovi!
Rahmet i slava palim herojima!
SILA NEBESKA
- It_is_a_Leclerc
#333 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
U knjizi "Smrt Jugoslavije" čiji su autori dva strana novinara piše da su Srbi bili spremni prodati pola vojnih zaliha za samo pola fanatizma i motiva s kojim su Bošnjaci/Muslimani ulazili u borbe. Također, Krajišnici sa smijehom prepričavaju javljanja na Radio etnički očišćenog Prijedora na kojem se građane rubnih sela pozivalo da iznose kante vode i napoje "heroje" koji su, iz nekazanih razloga, bježali prema Banjaluci.
Što se tiče islamizacije ove brigade, ona se, nažalost, nije islamizirala ni manje, ni više nego bilo koja druga. Možda bi bilo bolje da do toga nije došla, ali eto.. Šta da se radi..
Što se tiče Izeta Nanića - veliki heroj ! Nadam se da će, kad-tad, svanuti dan kad će se nalogodavci njegovog i ubistva Irfana Ljubijankića, privesti licu pravde.
Što se tiče islamizacije ove brigade, ona se, nažalost, nije islamizirala ni manje, ni više nego bilo koja druga. Možda bi bilo bolje da do toga nije došla, ali eto.. Šta da se radi..
Što se tiče Izeta Nanića - veliki heroj ! Nadam se da će, kad-tad, svanuti dan kad će se nalogodavci njegovog i ubistva Irfana Ljubijankića, privesti licu pravde.
-
cindrlimindrli
#334 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Potpis.Chisum wrote:Lavovi!
Rahmet i slava palim herojima!
Glupa ti je prica, a ako mislis da ima smisla iskreno se nadam da ces otici do Buzima i ljudima seruckati na ovajIt_is_a_Leclerc wrote:Što se tiče Izeta Nanića - veliki heroj ! Nadam se da će, kad-tad, svanuti dan kad će se nalogodavci njegovog i ubistva Irfana Ljubijankića, privesti licu pravde.
nacin. Uopste ne sumnjam da bi te pristojno odvojili od rebara.
-
udrch
#335 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
kad krenemo ako Bog da prema Srebrenici, preko Zvornika i Bratunca, samo nam njih pošaljite..
-
popić
#336 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Što bolan provociraš neprestano, što ti to trebaudrch wrote:kad krenemo ako Bog da prema Srebrenici, preko Zvornika i Bratunca, samo nam njih pošaljite..
-
sasamatic
#337 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Inace svi ostali imaju pravo praktikovati svoju vjeru, samo muslimane treba odviknuti od toga, to mi je dobro poznata teza.It_is_a_Leclerc wrote:U knjizi "Smrt Jugoslavije" čiji su autori dva strana novinara piše da su Srbi bili spremni prodati pola vojnih zaliha za samo pola fanatizma i motiva s kojim su Bošnjaci/Muslimani ulazili u borbe. Također, Krajišnici sa smijehom prepričavaju javljanja na Radio etnički očišćenog Prijedora na kojem se građane rubnih sela pozivalo da iznose kante vode i napoje "heroje" koji su, iz nekazanih razloga, bježali prema Banjaluci.
Da se ovi lavovi nisu borili na nacin kako im zapovjeda islam, vidio bi negativne statisticke podatke o silovanjima, ubijanjima civila i drugom necasnom ponasanju, poput onog kojeg su upraznjavale srpske snage. Njih su cak svecenici blagosiljali kad su kretali u krvolocne pohode silovanja, ubijanja, klanja, ponizavanja.
Ovi ljudi su se casno borili za svoju vjeru , narod i drzavu, a ti naravno nikad neces znati kakav je osjecaj stati pred brojcano i materijalno nadmocnijeg neprijatelja, bez straha s vjerom u Allaha dz.s.. To je nesto neopisivo i bez te vjere nikad ne bi postigli ovakav stepen herojstva.
-
udrch
#338 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
a provokacija u ovom slučaju je šta?popić wrote:Što bolan provociraš neprestano, što ti to trebaudrch wrote:kad krenemo ako Bog da prema Srebrenici, preko Zvornika i Bratunca, samo nam njih pošaljite..![]()
![]()
Šta želiš postići ovom pričom?
- luckylaka
#340 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
sasamatic wrote:Inace svi ostali imaju pravo praktikovati svoju vjeru, samo muslimane treba odviknuti od toga, to mi je dobro poznata teza.It_is_a_Leclerc wrote:U knjizi "Smrt Jugoslavije" čiji su autori dva strana novinara piše da su Srbi bili spremni prodati pola vojnih zaliha za samo pola fanatizma i motiva s kojim su Bošnjaci/Muslimani ulazili u borbe. Također, Krajišnici sa smijehom prepričavaju javljanja na Radio etnički očišćenog Prijedora na kojem se građane rubnih sela pozivalo da iznose kante vode i napoje "heroje" koji su, iz nekazanih razloga, bježali prema Banjaluci.
Da se ovi lavovi nisu borili na nacin kako im zapovjeda islam, vidio bi negativne statisticke podatke o silovanjima, ubijanjima civila i drugom necasnom ponasanju, poput onog kojeg su upraznjavale srpske snage. Njih su cak svecenici blagosiljali kad su kretali u krvolocne pohode silovanja, ubijanja, klanja, ponizavanja.
Ovi ljudi su se casno borili za svoju vjeru , narod i drzavu, a ti naravno nikad neces znati kakav je osjecaj stati pred brojcano i materijalno nadmocnijeg neprijatelja, bez straha s vjerom u Allaha dz.s.. To je nesto neopisivo i bez te vjere nikad ne bi postigli ovakav stepen herojstva.
- luckylaka
#341 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Ovako mi pricao jedan gazija-ljudina-borac iz Buzima(nesto radili kod nas) pa kaze,,95-a rat se zavrsio ,ja se vratio kuci dijete mi bolesno,hoce umrijeti.Sta cu u Bihac, kazu nemamo nista za Banjaluku oni imaju svasta.Kaze kakva bolan B.luka cetnik do cetnika da idem tamo u bolnicu.Kazu u Bihacu nema druge ili Zagreb.Idemo u B.Luku dijete u pitanju.Udzem u bolnicu(ne znam koju)kaze u hodniku go cetnik do cetnika.Sutim tamo predam neke papire i cekam i ja u hodniku.Dijete vristi,place skoro umire kaze na um mi pao onaj film,,Kozara,,kada ono neko ugusi svoje dijete da ih Svabe ne otkriju,hocu li i ja svoje tobe jarabi.Mokar ja ko cep ko i dijete ali ne pit me niko nista.Kad odjednom neka sestrica izlazi na vrata kaze(dreknu) sledeci,,Adem Nanic,,meni se noge odsjekose kontam ,,jebo te Adem sto toliko to naglasavas,,Bradate spodobe kad to cuse pocese ustajati jedan po jedan prema meni kkaze jedan ,,jesul to Naninici dosli do Banjaluke,majku vam j...,,Ja se brate rodzeni usro,kontam da sam osto u Bihacu mozda bi dijete nekako i prezivjelo ovako odosmo oboje.Ne cujem vise ni svoje dijete,gubim se kad odjednom pucanj,kontam ubise me a ziv.Usta tip kaze,,majku vam j...m ni korak vise,,kontam mudzahedin me brani usred B.Luke ali ima kokardu,kakav je to mudzahedin.Prilazi ,kaze odakle si,ja ko bekan ni rijeci,opet odkalen si,izusti od tamo okline B.Petrovca,opet on oklen si ,ja opet ma oko Bihaca,a cedo jel pravo i Biaca,rekoh jok Buzim i cini mi se da sam se u tom trenutku upisao u gace.Ide grmalj cedo-medzed prema meni ,kontam ,,e moj Ademe jebala te bolnica u B/Luci sve prezivi a poginut u bolnici,,Zgrljapi me taj medzed i dreknu ostalim medzedima,,gledajte marvo majku vam j...m sto su Buzimljani,pored svega covjek ima muda doci u cetnicko leglo(kontam qrac bi ja dosao da nije bolest u pitanju)Medo me izgrli,izljubi nahvali na sav glas i jos kaze,,prosao sam sva ratista u BiH ,protiv svakavih vojski se borio,ali nigdje nije vidio postenije,pametnije i odanije ratnike od gazija 505-e.I opet me izgrli i vratio bi me u Buzim svojim autom ali ne smije na kraju kaze,,e pobro da imamo muda ko vi bas bi bilo ono,,srbija do tokja,,
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#342 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
laka kako glupa prica, fakat bih malo odvadio 
-
hladan.preminger
#343 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
luckylaka wrote:Ovako mi pricao jedan gazija-ljudina-borac iz Buzima(nesto radili kod nas) pa kaze,,95-a rat se zavrsio ,ja se vratio kuci dijete mi bolesno,hoce umrijeti.Sta cu u Bihac, kazu nemamo nista za Banjaluku oni imaju svasta.Kaze kakva bolan B.luka cetnik do cetnika da idem tamo u bolnicu.Kazu u Bihacu nema druge ili Zagreb.Idemo u B.Luku dijete u pitanju.Udzem u bolnicu(ne znam koju)kaze u hodniku go cetnik do cetnika.Sutim tamo predam neke papire i cekam i ja u hodniku.Dijete vristi,place skoro umire kaze na um mi pao onaj film,,Kozara,,kada ono neko ugusi svoje dijete da ih Svabe ne otkriju,hocu li i ja svoje tobe jarabi.Mokar ja ko cep ko i dijete ali ne pit me niko nista.Kad odjednom neka sestrica izlazi na vrata kaze(dreknu) sledeci,,Adem Nanic,,meni se noge odsjekose kontam ,,jebo te Adem sto toliko to naglasavas,,Bradate spodobe kad to cuse pocese ustajati jedan po jedan prema meni kkaze jedan ,,jesul to Naninici dosli do Banjaluke,majku vam j...,,Ja se brate rodzeni usro,kontam da sam osto u Bihacu mozda bi dijete nekako i prezivjelo ovako odosmo oboje.Ne cujem vise ni svoje dijete,gubim se kad odjednom pucanj,kontam ubise me a ziv.Usta tip kaze,,majku vam j...m ni korak vise,,kontam mudzahedin me brani usred B.Luke ali ima kokardu,kakav je to mudzahedin.Prilazi ,kaze odakle si,ja ko bekan ni rijeci,opet odkalen si,izusti od tamo okline B.Petrovca,opet on oklen si ,ja opet ma oko Bihaca,a cedo jel pravo i Biaca,rekoh jok Buzim i cini mi se da sam se u tom trenutku upisao u gace.Ide grmalj cedo-medzed prema meni ,kontam ,,e moj Ademe jebala te bolnica u B/Luci sve prezivi a poginut u bolnici,,Zgrljapi me taj medzed i dreknu ostalim medzedima,,gledajte marvo majku vam j...m sto su Buzimljani,pored svega covjek ima muda doci u cetnicko leglo(kontam qrac bi ja dosao da nije bolest u pitanju)Medo me izgrli,izljubi nahvali na sav glas i jos kaze,,prosao sam sva ratista u BiH ,protiv svakavih vojski se borio,ali nigdje nije vidio postenije,pametnije i odanije ratnike od gazija 505-e.I opet me izgrli i vratio bi me u Buzim svojim autom ali ne smije na kraju kaze,,e pobro da imamo muda ko vi bas bi bilo ono,,srbija do tokja,,
De odvadi malo.
-
riko-ga
#344 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
A zasto bi?Pa to je po meni sasvim moguce.Jer znam iz iskustva da Cetalji itekako priznaju i postuju gdje su dobili po nosu i gdje nisu mogli pera odbiti.Naravno ne svi al pravi borac ce to priznati.A pri spominjanju 505 treba ustati bar po meni.Odavno mi je namjera da odem do toga Buzima jer su zasluzili da ih posjetim a zasluzili su da se nadju i u planu posjeta svi eskurzija osnovni skola.Naravno ne samo oni al sad je o njima rijec.Matijevic_Vlado wrote:laka kako glupa prica, fakat bih malo odvadio
- It_is_a_Leclerc
#345 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Meni je fakat čudna priča. Tim više što prosječan stanovnik Bužima, geografski, brže dođe do Slovenije, nego do Banjaluke, a o Zagrebu da i ne govorim. Plus, ja se ne sjećam da se odmah poslije rata nešto slalo za Banjaluku. Uvijek je bio izbor Zagreb ili Sarajevo, jer se Banjaluka u prvih 5-6 godina do rata smatrala neprijateljskim teritorijem.
Al' eto.. Haj dobro..
Al' eto.. Haj dobro..
- argyle
#346 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Sinovi Buzimskih vitezova - Air soft klub Crna Munja

https://www.facebook.com/pages/CRNA-MUN ... ts&fref=ts

https://www.facebook.com/pages/CRNA-MUN ... ts&fref=ts
- argyle
#347 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
"Muzej soba 505. Vmbb".
Radno vrijeme muzeja: ponedjeljak - petak od 08:00 do 15:00
Upravnik muzeja: Bećir Kovačević
tel.: 061/822-997
mail: [email protected]
http://360.ba/panorama/
Radno vrijeme muzeja: ponedjeljak - petak od 08:00 do 15:00
Upravnik muzeja: Bećir Kovačević
tel.: 061/822-997
mail: [email protected]
http://360.ba/panorama/
- Gojeni H
#348 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Apsolutno dokazano jedni od najboljih boraca na dunjaluku.
Opsta mobilizacija svog stanovnistva, bez kalkulisanja i prenemaganja.
Buzimljani su odbranili reputaciju Krajisnika nagazenu izdajom Krmeta Abdica.
Rahmet onim koji su zivote dali za nasu slobodu, a prezivjelim respekt do neba.
Samo mi je supalj onaj komentar o islamizaciji. Islamiziran sam bio i ja. I ja sam jurisao sa tekbirom na usnama.
Nije me niko povukao za jaknu i rekao: Stani ja cu jurisati sa drugim povikom na usnama.
Opsta mobilizacija svog stanovnistva, bez kalkulisanja i prenemaganja.
Buzimljani su odbranili reputaciju Krajisnika nagazenu izdajom Krmeta Abdica.
Rahmet onim koji su zivote dali za nasu slobodu, a prezivjelim respekt do neba.
Samo mi je supalj onaj komentar o islamizaciji. Islamiziran sam bio i ja. I ja sam jurisao sa tekbirom na usnama.
Nije me niko povukao za jaknu i rekao: Stani ja cu jurisati sa drugim povikom na usnama.
- LBVIEW
#349 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Respekt i naklon do poda bosnjackim "Spartancima". 
Btw.,u izvjesnim krajiskim opcinama okupiranim od strane Rasinih sljedbenika su
znali proglasiti i dan zalosti, nakon bliskog susreta s ovom brigadom.
Btw.,u izvjesnim krajiskim opcinama okupiranim od strane Rasinih sljedbenika su
znali proglasiti i dan zalosti, nakon bliskog susreta s ovom brigadom.
-
udrch
#350 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
ja sam tokom rata bio u Cerskoj jedno kratko vrijeme..Matijevic_Vlado wrote:laka kako glupa prica, fakat bih malo odvadio
nekad u ljeto 92. četnici udarili ofanzivu na Grobić..uništeno nekoliko tenkova, pričalo se o desetinama mrtvih...ofanziva je trajala jedno deset dana..
u komšiluku je bio jedan presladak i prepametan dječak od jedno 4 do 5 godina..prosto je nevjerovatno koliko je to dijete bilo inteligentno..čitanje i pisanje se podrazumjevali, ali dijete je brže od mene množilo dvocifrene i trocifrene brojeve, a ja sam navodno dobar matematičar..
helem, netom nakon što se ofanziva završila, u ovog dječaka je krenula krv na nos bez ikakvog razloga i nije se mogla nikako zaustaviti..mi nismo imali skoro nikakvih doktora, a oni koji su bili nisu mogli ništa..
djed njegov je u uslovima opšteg rata, uzeo dijete i otišao pješke prema Milićima u namjeri da dijete odvede u Vlasenicu ili dalje..prošao je naše linije i došao do četnika..ništa nisu uradili ni njemu ni djetetu, samo su se čudili kako se usudio prići položajima..pustili su ga da prođe do nekog saniteta, a odatle ga je ovaj vratio i rekao mu da dijetu nema pomoći prije Beograda, ali dijete neće preživjeti ni do Vlasenice..i tako je i bilo, umro je u povratku..
zaboravio sam ime čovjeku, ali se preziva Hurić, jer se tako zvalo i to naselje, po prezimenu..
u ratu su se znale desiti nevjerovatne stvari, zašto ne bi i poslije rata..