Android TV Box

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
sandra01

#326 Re: Android TV Box

Post by sandra01 »

Djeco, ja sam ljetos kupila jedan tv box i dobila vec instaliran kodi ima i netflix ali ja necu da ga placam.Ima li iko strpljenja da mi napise link gdje mogu naci :bih: uputstva kako da na kodiju instaliram americke kanale i kanale sa serijama i filmovima HBO i slicno ja sam uspjela nesto instalirati ali nema ovih kanala koje bih voljela imati.
musicman80

#327 Re: Android TV Box

Post by musicman80 »

sandra01 wrote:Djeco, ja sam ljetos kupila jedan tv box i dobila vec instaliran kodi ima i netflix ali ja necu da ga placam.Ima li iko strpljenja da mi napise link gdje mogu naci :bih: uputstva kako da na kodiju instaliram americke kanale i kanale sa serijama i filmovima HBO i slicno ja sam uspjela nesto instalirati ali nema ovih kanala koje bih voljela imati.

Vecina stvari se ne placa na kodiju. Ima raznih addona i repositorija. Recite sta vas zanima da gledate. Ako su to britanski I americki kanali, onda je trenutno najbolji FTFA addon. Postoje I Android apk aplikacije za gleda je tv uzivo. Po meni su najbolji Mobdro I RedBox TV. Ne znam koliko je dozvoljeno na forumu postavljati direktne linkove za repositorijume, ali ako potrazite na internetu, odnosno Youtube-u, imate dosta video tutorijala kako instalirati addone.
jarobot

#328 Re: Android TV Box

Post by jarobot »

sandra01 wrote:Djeco, ja sam ljetos kupila jedan tv box i dobila vec instaliran kodi ima i netflix ali ja necu da ga placam.Ima li iko strpljenja da mi napise link gdje mogu naci :bih: uputstva kako da na kodiju instaliram americke kanale i kanale sa serijama i filmovima HBO i slicno ja sam uspjela nesto instalirati ali nema ovih kanala koje bih voljela imati.
Ne treba ti kodi za to na box instaliraj aplikaciju " Mobdro" i imaš sve to čak i više....
https://www.mobdro.to
Znači skineš App i instališeš na box
sandra01

#329 Re: Android TV Box

Post by sandra01 »

musicman80 wrote:

Vecina stvari se ne placa na kodiju. Ima raznih addona i repositorija. Recite sta vas zanima da gledate. Ako su to britanski I americki kanali, onda je trenutno najbolji FTFA addon. Postoje I Android apk aplikacije za gleda je tv uzivo. Po meni su najbolji Mobdro I RedBox TV. Ne znam koliko je dozvoljeno na forumu postavljati direktne linkove za repositorijume, ali ako potrazite na internetu, odnosno Youtube-u, imate dosta video tutorijala kako instalirati addone.
Hvaala
sandra01

#330 Re: Android TV Box

Post by sandra01 »

jarobot wrote:
Ne treba ti kodi za to na box instaliraj aplikaciju " Mobdro" i imaš sve to čak i više....
https://www.mobdro.to
Znači skineš App i instališeš na box
Ako sam te dobro shvatila udjem na tv box tamo odaberem google ukucam ovu adresu i instaliram aplikaciju ili instaliram aplikaciju gdje?
kazo

#331 Re: Android TV Box

Post by kazo »

Ukoliko neko hoce da ustedi za black friday
H96 PRO+ Android 7.1 TV Box
https://www.cafago.com/en/p-v3344eu.html?Warehouse=CN
vicious

#332 Re: Android TV Box

Post by vicious »

kazo wrote:Ukoliko neko hoce da ustedi za black friday
Dzaba nam dajes linkove za ovaj cafago, ne dostavljaju u BiH...
kazo

#333 Re: Android TV Box

Post by kazo »

vicious wrote:
Dzaba nam dajes linkove za ovaj cafago, ne dostavljaju u BiH...
E jbg, ja nisam ni gledo. Doslo mi na mail i ja samo kopiro.
ke_ma

#334 Re: Android TV Box

Post by ke_ma »

Hoće li valjati ovo https://www.geekbuying.com/item/Nexbox- ... 69030.html
Znam da je 1gb ali su od 2 gb daleko preko 50 km..black friday takođe ništa ne nudi ispod 50km sa 2 gige
Da li je baš tolika razlika u radu između 1 i 2 gige ili da ne gledam uopšte ispod dvije gige
ke_ma

#335 Re: Android TV Box

Post by ke_ma »

Na geekbuying imaš jeftinije https://www.geekbuying.com/item/MX10-An ... 86668.html
PlusSA

#336 Re: Android TV Box

Post by PlusSA »

Raja ima li gdje kakav pouzdan IPTV za kanale?
Mjesecna pretplata da ne bude skupa a da ima svega :mrgreen:
irac300

#337 Re: Android TV Box

Post by irac300 »

channel10 wrote: https://www.geekbuying.com/item/C120-6- ... ilar-emspd

Jesi li dobio tracking number i da li je validan? Ja sam dobio, ali kad ga unesem, ne izbacuje mi nikakve podatke. Kakva je situacija kod tebe?

Je l' ti stig'o? :D Meni evo danas. Ovo je odlična stvarčica jbt. :D Odjednom mi TV i box postaju tablet sa ovim air mousem. Moram ti zahvaliti, odlična investicija od 6 dolara. :D
harera

#338 Re: Android TV Box

Post by harera »

Dosla je meni ova tastatura prije nekih 7 dana, a narucena je kad je stavljen link ;)
Hvala jos jednom postavljacu :sax:
ke_ma

#339 Re: Android TV Box

Post by ke_ma »

Golemo,naručio kad i vi tu stvarčicu..nigdje je na vidiku :-?
channel10

#340 Re: Android TV Box

Post by channel10 »

irac300 wrote:
channel10 wrote: https://www.geekbuying.com/item/C120-6- ... ilar-emspd

Jesi li dobio tracking number i da li je validan? Ja sam dobio, ali kad ga unesem, ne izbacuje mi nikakve podatke. Kakva je situacija kod tebe?

Je l' ti stig'o? :D Meni evo danas. Ovo je odlična stvarčica jbt. :D Odjednom mi TV i box postaju tablet sa ovim air mousem. Moram ti zahvaliti, odlična investicija od 6 dolara. :D
Ništa još. Ja prvi naručio :), a ko zna kad ću dobiti :-) Javim kad stigne.
ke_ma

#341 Re: Android TV Box

Post by ke_ma »

Miš jučer stigao
dobar brate,brz,ne mereš ga ufaTiti :D
channel10

#342 Re: Android TV Box

Post by channel10 »

Evo i meni danas stigao samo ne znam kako da ga aktiviram :D ? Pritisnuo on/off tipku 5 sekundi i to u smjeru androdi boxa, ali nista, ne reaguje.

edit:evo nasao sam upustvo u kutijici :) (nisam ga ni vidio). Sad radi :D

Prvo sto cu uraditi je deinstalacija/instalacija kodija. Tu ako zeznem, ebat ga onda :)
channel10

#343 Re: Android TV Box

Post by channel10 »

Nisam trebao nista dirati. Sad mi se sve izbrisalo i haman nema nista. Prije sam imao mimo Kodija svasta nesto i sve bilo fino rasporedjeno, a sad nema nista. Nemam niti jedan add-on. Jel ovo sad treba sve ponovo instalisati?
Koliko vidim izgubio sam i onaj skin sto sam imao na kodi 16 verziji. Sad kad upalim, na uredjaju imam samo kodi i odmah njega otvara. Ostalo nista, i ni u njemu nema nista...
irac300

#344 Re: Android TV Box

Post by irac300 »

channel10 wrote:Nisam trebao nista dirati. Sad mi se sve izbrisalo i haman nema nista. Prije sam imao mimo Kodija svasta nesto i sve bilo fino rasporedjeno, a sad nema nista. Nemam niti jedan add-on. Jel ovo sad treba sve ponovo instalisati?
Koliko vidim izgubio sam i onaj skin sto sam imao na kodi 16 verziji. Sad kad upalim, na uredjaju imam samo kodi i odmah njega otvara. Ostalo nista, i ni u njemu nema nista...
Malo si ti to konfuzno napisao. U cemu je konkretno problem? Htio si nadograditi Kodi, pa ti je sa instaliranjem novog sve obrisano?
Bez backupa ti nema pomoci, nego sve iznova instalirati, addon po addon.
Skin ti je najmanji problem, interface settings-skin-confluence
channel10

#345 Re: Android TV Box

Post by channel10 »

Znam da je skin najmanji problem. Sta sad moram svaki addon od video, programa, muzike sve ponovo instalisati? PA to sad kad bih poceo, necu uraditi za par dana i to kad bih znao sta sve trebam skinuti :-)

Ponovo ukucati gmail, onda ne znam vise ni nalog za subtitle itd. Lakse haman kupiti novi.

Ke_ma me je zeznuo. Sta kaze, samo uninstal i instal kao na telefonu ali zaboravio reci da treba backup uraditi. Mislio sam da će updateovati samo kodi, a da će ostalo ostati, a ono sve nestade.
The BEN10

#346 Re: Android TV Box

Post by The BEN10 »

Narode,
hoću da uradim reset na fabričke postavke TV Box - koji backup postupak preporučujete? Da ne instaliram Kodi i to ispočetka.
Naime, počelo se dešavati da zvuk trza i bude loš kada se uključi bilo koji player ili YT. Onda moram zatvoriti sve aplikacije, pa još pokrenem Booster kako bi oslobodio RAM. I onda radi kako treba. Al mi peglativno to raditi svaki put.
Inače, imam ovaj TV Box - kontam, sasvim dovoljno je RAM-a, nebi trebalo da je to u pitanju: https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_334004.html

Hvala i LP :)
ke_ma

#347 Re: Android TV Box

Post by ke_ma »

Ke_ma me je zeznuo. Sta kaze, samo uninstal i instal kao na telefonu ali zaboravio reci da treba backup uraditi. Mislio sam da će updateovati samo kodi, a da će ostalo ostati, a ono sve nestade.
Ti si pito kako si deinstalirao kodi...ja odgovorio :D ...backup nisi ni spomenuo,niti da imaš bilo šta instalirano..
dječak sa šibicama

#348 Re: Android TV Box

Post by dječak sa šibicama »

Uzeo Pendoo t95u Pro sa Nexus lancherom, android tv sucelje kao smart tv odlican zbog Neo tv ali sve aplikacije instalira bez problema, koje inace nisu dostupne na google play store na tv androidu.

Jedina mana, ne radi wi fi ali ne smeta.

Skup je ali vrijedi, zvjerka.

Zamijenio tronsmart Vega samo zbog tamnije slike na kodiju, inace je vrhunski uredjaj a uz novi firmware mozda se i to sredi.
damper

#349 Re: Android TV Box

Post by damper »

crnivrag wrote:Evo ga konačno došao Android Box iz Kine - Vorke Z6:

Image
eh kolega forumas :kiss:

proslo je dva cijela mjeseca otkako si u vlasnistvu ovog boxa i mislim da je vrijeme da podijelis sa nama svoje utiske o istom jer neki od nas razmisljaju o kupovini istoga :kiss:
crnivrag

#350 Re: Android TV Box

Post by crnivrag »

damper wrote: eh kolega forumas :kiss:

proslo je dva cijela mjeseca otkako si u vlasnistvu ovog boxa i mislim da je vrijeme da podijelis sa nama svoje utiske o istom jer neki od nas razmisljaju o kupovini istoga :kiss:
Nije problem, znači box ima 3GB DDR4 RAM memoriju i procesor Amlogic S912 Octa core ARM Cortex-A53 1.5Ghz, te preinstaliran android sistem 7.1.2.

Inače sve aplikacije koje sam na njega instalirao bukvalno lete i otvaraju se instantno, a povezao sam ga UTP kablom direktno sa modemom i izvlači mi na speed test-u punu brzinu od 150/9.

Inače putem njega koristim Kodi (sa raznim add-onima koje sam navodio na Kodi temi), Moja TV Multiscreen, EON aplikaciju, Orion TV aplikaciju, i još neke sitne aplikacije tipa speedtest i sl.

Međutim kao što sam napisao, bukvalno sve otvara instantno, ne grije se puno, a ništa ne ledi i ne štopa kad se pokrene, već sve ide fluidno, od korištenja aplikacija do surfanja internetom (koristim Google Chrome za surfanje).

Inače je estestki jako ugodan i što se vanjskog izgleda tiče, najviše mi se sviđa mali display koji pokazuje uvijek tačno vrijeme, kao i simbole tipa da li je podešen alarm, da li je uređaj povezan na wifi ili lan mrežu i sl.

Što se mene tiče ja sam prezadovoljan ovim box-om, a nije me uopšte puno košta samo 55 € + 3.5 KM poštarine.

A evo video review ovog box-a:

Post Reply