CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
-
Ci-Nick
#326 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Uvjerili smo se nedavno da policija u Jablanici, Konjicu i HNK nije u stanju ni da reguliše saobraćaj kad snijeg padne a kako će onda tražiti nepredvidivog ubicu. Njima treba pomoć i to ozbiljna.
- славянин
#327 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ne zaboravite da je zimska oprema obavezna - visoke kazne za neposjedovanje 
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#328 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
mali_balon wrote:Cekaju da im FBI ustupi satelit sa termalnim kamerama i ostalim dzdidzama....ko sto i je FBI pomogao za ona da policajcaNivelacija wrote:Sad sam gore pisao, nema koordinacije, iako su susjedni mupovi ZDK i KS vjerovatno nisu u kontaktu zbog ovog slucaja.mali_balon wrote:Covjece 21 vike dronovi termalne kamere kuci palci sad snjeg nema lisca na drvecu ma svasta bi se moglo ali eto
Zatrazi se pomoc, posaljite ekipe sa dronovima iz Zenice, ovi odmah dodju dignu i pretraze teren bez izlaganja opasnosti.
Saradnja, koordinacija, efikasnost...
Ako je ubica psihopata onaj u bjegstvu on je u krugu 10 kilometara..
Mah...moli Boga da se drzi sume i sela i da jos nekog ne ubije.....pa da mu sve dosadi i ne preda se
Zamisli tehnologije, iz svemira izmjeri temperaturu u Tarcinu
Inace, dron kosta par tisuca.. https://www.dji.com/mavic-2-enterprise
-
Fantom2d
#329 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Koje gluposti pa kako mislite da je Sejfic uhapsen nego koordinacijom i to zdk,sbk i ks a termalne su uzeli od granicne ,helikopter mup i eufor
-
golman
#330 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ubistvo policajca se desilo u relativno nenaseljenom području,nije u nekom velikom gradu,pa da ubica može naći štek u nekom neboderu.Momentalno nakon ubistva rasporediti ljude u prečniku od 5 km i opkoliti područje i to je to. Pa nije Gabreselasije pa da pretrči to za nekoliko minuta 
-
ucenik1234
#331 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Jesi li svjestan koliki je precnik od 5km (5000m) i vremenski razmak od ubistva do saznanja o istom + akciji nadleznih organa? mogao je pjeske do visokog doc....golman wrote:Ubistvo policajca se desilo u relativno nenaseljenom području,nije u nekom velikom gradu,pa da ubica može naći štek u nekom neboderu.Momentalno nakon ubistva rasporediti ljude u prečniku od 5 km i opkoliti područje i to je to. Pa nije Gabreselasije pa da pretrči to za nekoliko minuta
-
golman
#332 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Pa mogao bi iz Tarčina u Visoko dotrčati za par sati da je profesionalni maratonacucenik1234 wrote:Jesi li svjestan koliki je precnik od 5km (5000m) i vremenski razmak od ubistva do saznanja o istom + akciji nadleznih organa? mogao je pjeske do visokog doc....golman wrote:Ubistvo policajca se desilo u relativno nenaseljenom području,nije u nekom velikom gradu,pa da ubica može naći štek u nekom neboderu.Momentalno nakon ubistva rasporediti ljude u prečniku od 5 km i opkoliti područje i to je to. Pa nije Gabreselasije pa da pretrči to za nekoliko minuta
- Janjicar
#333 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Vidjet ćeš u UtorakOtisak stopala wrote:površni ste kao i sve na ovom forumu
-
Nanox7
#334 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Neka zena objavila na FB oko pola 11, a Usivak gdje dodje?
Hitno!
Nocas je ubica pokusao preskocit ogradu kod mojih, nabasao na mog zeta i pobjegao u mrak, naselje je Usivak, policiju zvali, policija je tu ali treba pojačati patrole, oprez!
Moj zet i ubica se vidjeli, ubica ima kapu na glavi i neke samotne pantole....Moji i ostale porodice su u strahu.
Narod pretpostavlja da ubica koristi i voz.
Zvali su me iz policije sad i pohvalili što sam objavila javno, znači ljudi ne smijemo šutiti!
Dovite za hajr ishod, slobodno dijelite
- hatemondays
#335 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ista ekipa koja je odradila onu dvojicu je odradila ovog momak.Tipicno razlacenje pameti, nasi chunom nisi mrdnuli nakon Alipasina.Ekipa koja radi na ragradnji drzave konacno pocinje povlaciti konkretne korake uvodjenje straha i panike u obicno gradjanstvo, a to se postize najbolje udarom na indirektnu vlast.Dosta su I bili strpljivi haman 25 godina, doduse bilo je tu pokusaja ali nista konkretno sa likvidacijama policiije.E sad idemo sa rijeci na djela konkretno pa cemo vidjeti kako ce se zavrsiti.Doduse ove nase vlastodrsce a i obicnu raju boli neka stvar sve dok ne zapuca na njihovom vratima e tad je kasno.
Za naivne duse samo da kazem kako je mup rs imao nedugo nakon ubistva prva dva policijca uspjesno izvedenu kontrolu na svojim granicana sa dugim cijevima mada to nase naivcine nikad nisu skontale.Cekam samo kamion sa bananama...
Za naivne duse samo da kazem kako je mup rs imao nedugo nakon ubistva prva dva policijca uspjesno izvedenu kontrolu na svojim granicana sa dugim cijevima mada to nase naivcine nikad nisu skontale.Cekam samo kamion sa bananama...
-
normala brate
#336 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Šta ti baljezgaš chunom mrdnuli nisu a odradili su sve po knjizi policijski svaki dio.hatemondays wrote:Ista ekipa koja je odradila onu dvojicu je odradila ovog momak.Tipicno razlacenje pameti, nasi chunom nisi mrdnuli nakon Alipasina.Ekipa koja radi na ragradnji drzave konacno pocinje povlaciti konkretne korake uvodjenje straha i panike u obicno gradjanstvo, a to se postize najbolje udarom na indirektnu vlast.Dosta su I bili strpljivi haman 25 godina, doduse bilo je tu pokusaja ali nista konkretno sa likvidacijama policiije.E sad idemo sa rijeci na djela konkretno pa cemo vidjeti kako ce se zavrsiti.Doduse ove nase vlastodrsce a i obicnu raju boli neka stvar sve dok ne zapuca na njihovom vratima e tad je kasno.
Cak su njih par zatvorili po mjesec da vide oce li neko propjevati naravno nece niko nije niko lud.
Redom svi koji su dolazili su dobijali batine i da je neko znao od privedenih ko je ne bi A rekli jer prijeti 40 godina zatvora.
A sad dobro slušaj neznalico pod broj jedan ne znaju niti da li je obicno auto ili đip na kraju su došli do zakljucka da je terenac nit znaju šta kako oni koji su ovo odradili su profesionalci dakle odvukli auto da se rastavi u 1000 dijelova uništili kalaš isto.
Jedina mogučnost da uhvate nekoga je da u buducnosti taj bude uhapšen da mu prijeti recimo preko 15 godina za neko drugo djelo i da sam propjeva drugacije se ovo riješiti nece.
I zapamti još jednu stvar nema policije u svijetu koja bi ovo riješila pogotovo ne bi riješili na našim ulicama gdje nemamo ni kamere po ulicama.
Otvori te oči i uključi mozak naredni put kad pišeš nebuloze.
-
mali_balon
#337 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Inace moj komentar sto se tice FBI i satelita je bio sarkastican ujedno i cinican...a dronove sam davno pomenuogentoo wrote:mali_balon wrote:
Cekaju da im FBI ustupi satelit sa termalnim kamerama i ostalim dzdidzama....ko sto i je FBI pomogao za ona da policajca
Mah...moli Boga da se drzi sume i sela i da jos nekog ne ubije.....pa da mu sve dosadi i ne preda se
Zamisli tehnologije, iz svemira izmjeri temperaturu u Tarcinu![]()
Inace, dron kosta par tisuca.. https://www.dji.com/mavic-2-enterprise
- King Theoden
#338 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Je li moguće da je taj ubica došao u sa 
-
Nadzorna_ploca
#339 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Jos jedan u nizu nerijesenih slucajeva. Doduse ovdje su okrivili onog ludjaka znalo se ili ne znalo jeli on, a za Sehu i Vuju i dalje sute.
Nesposobna bagra.
Nesposobna bagra.
- hatemondays
#340 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Malo kulturno nije zgoreg, ja nisam nigdje spomenuo policijski dio nego dio kurtona koji su iznad takvih kao sto si ti, njih boli taki sto si ti to uradio po ps-u.U medjuvremenu trpaju ti kolege u groblja lagano ali sigurno.To sto se ti lozis umjesto da ukljucis mozak I kazes mozda blentavi hatemondays koji je piskio krv za drzavu I koji je bio tako mlad I naivan 92 mozda ima pravo.Ja to gledam sa distance I ubistvo policajaca u svakoj normalnoj drzavi je vrlo ozbiljan cin koji mora biti kaznjen.Cinjenica je pored svega da jos niko ne robija niti ima traga potencijalnim robijasima ostalo je suplja.normala brate wrote:Šta ti baljezgaš chunom mrdnuli nisu a odradili su sve po knjizi policijski svaki dio.hatemondays wrote:Ista ekipa koja je odradila onu dvojicu je odradila ovog momak.Tipicno razlacenje pameti, nasi chunom nisi mrdnuli nakon Alipasina.Ekipa koja radi na ragradnji drzave konacno pocinje povlaciti konkretne korake uvodjenje straha i panike u obicno gradjanstvo, a to se postize najbolje udarom na indirektnu vlast.Dosta su I bili strpljivi haman 25 godina, doduse bilo je tu pokusaja ali nista konkretno sa likvidacijama policiije.E sad idemo sa rijeci na djela konkretno pa cemo vidjeti kako ce se zavrsiti.Doduse ove nase vlastodrsce a i obicnu raju boli neka stvar sve dok ne zapuca na njihovom vratima e tad je kasno.
Cak su njih par zatvorili po mjesec da vide oce li neko propjevati naravno nece niko nije niko lud.
Redom svi koji su dolazili su dobijali batine i da je neko znao od privedenih ko je ne bi A rekli jer prijeti 40 godina zatvora.
A sad dobro slušaj neznalico pod broj jedan ne znaju niti da li je obicno auto ili đip na kraju su došli do zakljucka da je terenac nit znaju šta kako oni koji su ovo odradili su profesionalci dakle odvukli auto da se rastavi u 1000 dijelova uništili kalaš isto.
Jedina mogučnost da uhvate nekoga je da u buducnosti taj bude uhapšen da mu prijeti recimo preko 15 godina za neko drugo djelo i da sam propjeva drugacije se ovo riješiti nece.
I zapamti još jednu stvar nema policije u svijetu koja bi ovo riješila pogotovo ne bi riješili na našim ulicama gdje nemamo ni kamere po ulicama.
Otvori te oči i uključi mozak naredni put kad pišeš nebuloze.
-
normala brate
#341 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ti i kultura se niste sreli u putu, a ako hoces pravdu uzmi oružje iz rata imaš ih nekoliko mogucih ubica pravac gdje žive i dar mar pravi.
Nemoj ovdje glumit pametnjakovica jer nisi kompetentan da ga glumiš NIT JE PRVI put da ce ostati misterija nit je zadnji.
Jer je slucaj kompleksan nit su kamere bilo šta uhvatile nit su auto našli nit bilo šta da su ne znam ti kakvi kurtoni iznad mene slučaj se riješiti nece osim ako ga nekom ne natovare na leđa.
Šta kazes normalna država šta misliš koliko ima neriješenih ubistava policajaca u normalnih državama?
Nemoj ovdje glumit pametnjakovica jer nisi kompetentan da ga glumiš NIT JE PRVI put da ce ostati misterija nit je zadnji.
Jer je slucaj kompleksan nit su kamere bilo šta uhvatile nit su auto našli nit bilo šta da su ne znam ti kakvi kurtoni iznad mene slučaj se riješiti nece osim ako ga nekom ne natovare na leđa.
Šta kazes normalna država šta misliš koliko ima neriješenih ubistava policajaca u normalnih državama?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#342 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
policija je nesposobna
to se vidi iz svemira
to se vidi iz svemira
- kamberovica polje
#343 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ovog neće živog uhapsit. Samo se nadam da još par ljudi ne povuče sa sobom.
-
normala brate
#344 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ono nadati se ok, al' što kazes ako bude uhvacen izaci više nece mislim da je neminovno da ce biti još žrtava.kamberovica polje wrote:Ovog neće živog uhapsit. Samo se nadam da još par ljudi ne povuče sa sobom.
- Xavier1
#345 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ma moze on u centar grada doci i pobiti bruku ljudi ako hoce. Ovi su nesposobni da ga pronadju.normala brate wrote:Ono nadati se ok, al' što kazes ako bude uhvacen izaci više nece mislim da je neminovno da ce biti još žrtava.kamberovica polje wrote:Ovog neće živog uhapsit. Samo se nadam da još par ljudi ne povuče sa sobom.
-
normala brate
#346 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ma on je sad k'o štakor + paranoja kako ga uhvatiti...Xavier1 wrote:Ma moze on u centar grada doci i pobiti bruku ljudi ako hoce. Ovi su nesposobni da ga pronadju.normala brate wrote:Ono nadati se ok, al' što kazes ako bude uhvacen izaci više nece mislim da je neminovno da ce biti još žrtava.kamberovica polje wrote:Ovog neće živog uhapsit. Samo se nadam da još par ljudi ne povuče sa sobom.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#347 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
prvo ga trebaju pronaci
- hatemondays
#348 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Samo nastavi druze vazi, baljezgaj sto kazes, hvataj, prebijaj, pisaj po svima osim po ubicama.normala brate wrote:Ti i kultura se niste sreli u putu, a ako hoces pravdu uzmi oružje iz rata imaš ih nekoliko mogucih ubica pravac gdje žive i dar mar pravi.
Cekaj kamere I sve ce biti udure.Javi nam kad safatas ubice, decko moj ovi igraci su stimali vece igranke od ove.
-
normala brate
#349 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Dobro privedeno je nekoliko osoba ih tih poznatijih ekipa koje operišu jednog ili dvojicu su zatvorili na mjesec ne znam jesu li produzili vjerovatno pušteni dokaza nema.hatemondays wrote:Samo nastavi druze vazi, baljezgaj sto kazes, hvataj, prebijaj, pisaj po svima osim po ubicama.normala brate wrote:Ti i kultura se niste sreli u putu, a ako hoces pravdu uzmi oružje iz rata imaš ih nekoliko mogucih ubica pravac gdje žive i dar mar pravi.
Cekaj kamere I sve ce biti udure.Javi nam kad safatas ubice, decko moj ovi igraci su stimali vece igranke od ove.
Dakle po tebi kolege se trebaju skupiti dvojice ubijenih sjesti u auta pravac na kucnu adresu i izrafalati ih?
Ko su igrači izjasni se?
Šta komandir naredio da se ubiju ova dvojica jer nisu bili u talu jel ti to prica?
Šta reci kako treba
- hatemondays
#350 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Evo konkretno ubiju Vam dvojicu kolega, zasto nista izasla na ulice I trazite da budite zasticeni umjesto da budite ovce za klanje.Trazite kamere na uniformama, na patrolnim kolima.Nije to puno para, sta ti mislis da ja svrsavam ovdje gledajucu kako nastaju policijska sirocad.E znas zasto ne moze zato vecina policajaca nece rizikovati svoju platu zbog veceg cilja.Evo sad stavimo kamere na uniforme svakom patrolirajucem policajcu.Recimo gopro po glavi 500km, reci mi koliko policajaca u mup je na duznosti na ulicama u datome momentu. Recimo imas 500 policajaca na duznosti van kancelarija znaci 250 milja investicija.Naravno kod primopredaje duznosti predas kameru kolegi.E sad je pitanje koliko policajaca bi istinski zelilo da nosi kameru tokom duznosti.Evo momak strado na duznosti da je imao kameru vec bi znali otprilike sta se desilo.O tome pricam ali ovi chundashi iznad Vam nece dati nista dok ne dignete glas.U familiji imam dosta policajaca sto bivsih Titinih sto ovdasnjih cak dvojicu danasnjih na visim pozicijama.Jedan iiz stare garde moj dajdza kaze ovoj dvojici ja sam Titu cuvao I ficu vozao a vi tarabe ne mozete preskociti ali zato Audi 6 se voza, kaze dajdze bog me ubio ako pistolj znate rastaviti ali znate sve o novim autima.normala brate wrote:Dobro privedeno je nekoliko osoba ih tih poznatijih ekipa koje operišu jednog ili dvojicu su zatvorili na mjesec ne znam jesu li produzili vjerovatno pušteni dokaza nema.hatemondays wrote:Samo nastavi druze vazi, baljezgaj sto kazes, hvataj, prebijaj, pisaj po svima osim po ubicama.normala brate wrote:Ti i kultura se niste sreli u putu, a ako hoces pravdu uzmi oružje iz rata imaš ih nekoliko mogucih ubica pravac gdje žive i dar mar pravi.
Dakle po tebi kolege se trebaju skupiti dvojice ubijenih sjesti u auta pravac na kucnu adresu i izrafalati ih?
Ko su igrači izjasni se?
Šta komandir naredio da se ubiju ova dvojica jer nisu bili u talu jel ti to prica?
Šta reci kako treba