Idi pod Settings pa na Backup and Restore pa skrolaj gotovo na kraj pa vidi da li ti je uključena opcija Auto restart. Ako jeste isključi pa vidi kako će reagovati.aj_ba wrote:pozdrav raja velika i mala
pitanje:
Restartuje li vam se fon ponekad?
Evo vec 3. dan, sam se restartuje i to po 3 puta zaredom. Kupio sam ga u Telecomu. Uradio sam hard reset i zajebah se što sam sifru g-maila promijenio baš prije reseta, tako da mi je fon blokiran na 72h. Kada isteknu 72h, moći ću ga koristiti opet, pa ću vidjeti je li hard reset ista popravio
Galaxy S7
Moderator: Benq
- Drvosjeca iz Dejcica
#326 Re: Galaxy S7
- Drvosjeca iz Dejcica
#327 Re: Galaxy S7
Imaš automatsku opciju restarta i fino namjestiš dan i vrijema kada će se restartovati. Vidi moj post iznad.shalla wrote:Kupio ga 04.06, još nijednom hvala Bogu se nije resetovao, zablokirao, smrznuo ili sl. jedina restartovanja su bila moja (imam običaj svakih par dana uraditi restart) tako da mi je stvarno žao što te to sekira. Da nisi instalirao nedavno nešto što ga sad handri?
Napis'o ja, preko Tapatalka
- shalla
#328 Re: RE: Re: Galaxy S7
Ma skontao sam da ima al ja ovo odradim najčešće poslije update apps i sl. al u suštini i ovo je super varijanta, staviš nek se restarta jednom sedmično i bye bye...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Imaš automatsku opciju restarta i fino namjestiš dan i vrijema kada će se restartovati. Vidi moj post iznad.shalla wrote:Kupio ga 04.06, još nijednom hvala Bogu se nije resetovao, zablokirao, smrznuo ili sl. jedina restartovanja su bila moja (imam običaj svakih par dana uraditi restart) tako da mi je stvarno žao što te to sekira. Da nisi instalirao nedavno nešto što ga sad handri?
P.s. evo jedna LIVE:

- Dr Kova
#329 Re: RE: Re: Galaxy S7
shalla wrote:
P.s. evo jedna LIVE:
- shalla
#330 Re: Galaxy S7
Ma Snapseed tito vjeruj mi. I to uradim samo 2 edita, na TUNE IMAGE se malo poigram sa "ambiance" i možda "highlights" i kod dnevnih fotografija na DETAILS pojačam "structure"...
- Dr Kova
#331 Re: Galaxy S7
fakat extra, imam je i instaliranu, ali sam do sad furao Photoshop. Mogao bih se prebaciti na ovu 
- aj_ba
#332 Re: Galaxy S7
Hvala za info. Nisam znao da postoji ova opcija. Ako je po defaultu isključena kada kupiš mobitel, onda je nisam uključio sigurno.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Idi pod Settings pa na Backup and Restore pa skrolaj gotovo na kraj pa vidi da li ti je uključena opcija Auto restart. Ako jeste isključi pa vidi kako će reagovati.
Prije sam imao S4 i radio sam restart bar jednom sedmično. Planiram i s ovim mobitelom isto. Ali problem je bio što se svaki dan po 3 puta zaredom restartovao. Zaledi se ekran i puff, restart 3x. Primjetio sam da se dešavalo uvijek kada updateujem aplikacije na playstoreu.shalla wrote:Kupio ga 04.06, još nijednom hvala Bogu se nije resetovao, zablokirao, smrznuo ili sl. jedina restartovanja su bila moja (imam običaj svakih par dana uraditi restart) tako da mi je stvarno žao što te to sekira. Da nisi instalirao nedavno nešto što ga sad handri?
Zatim sam odlučio uraditi hard reset i tu sam napravio grešku (pa da i vi znate za ubuduće). Bukvalno minut prije reseta sam promijenio šifru za gmail tj. onaj koji je korišten čim sam kupio mobitel, u maju nekad. Ako to uradite, Google vam blokira mobitel na 72h i nema načina da ga koristite dok ne istekne taj period (osim da vratite prvobitni firmware, sto ne preporučujem zbog garancije na uređaj) jer smatra da je mobitel ukraden, pa je to neka ultra bolesna zaštita, koju podržavam, ali je glupo što ne postoji način verifikacije da sam to ja, vlasnik mobitela.
Zaključak: ne mijenjajte šfiru za gmail prije RESETA ili provjerite koja vam je, jer ćete sigurno biti blokirani 72h.
Sinoć su istekla 72h i regularno sada radi, kao i kada sam ga kupio. Pratit ću stanje neko vrijeme, pa ako se opet pocne restartovati, nosim ga na servis.
Što se tice ovih applikacija za manipulisanje fotografijama, meni je najbolja Airbrush.
Za ultra moćne pozadine app Backdrops.
Igrica na koju sam se navukao opasno Catchers (zombiji)
Za jednostavno i lagano učenje stranih jezika app Memrise
Ostaje mi još da skinem ovaj font koji sam vidio u prethodnim postovima
- shalla
#333 Re: Galaxy S7
Ovaj koji sam velikodušno sa svima podijelio 
- avaks
#334 Re: Galaxy S7
Ma font je žara ^^
1$ za uživanciju
Spomenem Šalu ovako pozitivno zbog fonta
1$ za uživanciju
Spomenem Šalu ovako pozitivno zbog fonta
- mufa1
#335 Re: Galaxy S7
Ja odo sutra maksuz kupit s7, samo da mogu i ja nabacit taj ultra mega giga font [emoji23]
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- aj_ba
#336 Re: Galaxy S7
Instalirao sam font. Htio da screenshot napravim i pohvalim @shalla za dobru sugestiju iiii opet mi se sjebe mobitel.
Cijeli dan pokusavam da ga upalim uopšte i tek sam sad kao nesto uspio. Pregrijao se, restartovanje opet po hiljadu puta, ono ne mogu da ga upalim, ali nikako. Nisam mogao uci ni u safe mode. Vrti se Samsung logo i grije se. Sjeb sto ga ba ne mogu ni izgasiti. Bas sam se sjebo i kontam, to je to, kad se vratim s odmora, nosim ga u Telecom. Ostavim ga u zamrzivacu
jedno 3-4 minute, reko hajde samo da se ohladi, jer je toliko bio vruc, da sam pomislio bice kaaa buum. I kad se ohladio, opet mu uradim wipe data/factory reset i sada sam uradio (sto jucer nisam) wipe cache partition. Ja se iskreno nadam da ce sada raditi normalno, inace vjerujem da je neka greška s mobitelom u pitanju. U BHTelecomu kupljen. Eto raja velika i mala, nadam se da niko od vas nece imati ovih problema, jer mobitel je zvijer (ako radi kako treba).
Cijeli dan pokusavam da ga upalim uopšte i tek sam sad kao nesto uspio. Pregrijao se, restartovanje opet po hiljadu puta, ono ne mogu da ga upalim, ali nikako. Nisam mogao uci ni u safe mode. Vrti se Samsung logo i grije se. Sjeb sto ga ba ne mogu ni izgasiti. Bas sam se sjebo i kontam, to je to, kad se vratim s odmora, nosim ga u Telecom. Ostavim ga u zamrzivacu
- shalla
#337 Re: Galaxy S7
Malo vi Shallu prcate ha 
Nego aj_ba, ti druže obavezno njega mijenjaj, to mi sve vuče nekako na neki softverski problem, nemoj da te zajebavaju sa popravkom, samo zamjena (ako se uspiješ izboriti)...
Sretno, baš mi je žao
Nego aj_ba, ti druže obavezno njega mijenjaj, to mi sve vuče nekako na neki softverski problem, nemoj da te zajebavaju sa popravkom, samo zamjena (ako se uspiješ izboriti)...
Sretno, baš mi je žao
- aj_ba
#338 Re: Galaxy S7
shalla wrote:Malo vi Shallu prcate ha
Sretno, baš mi je žao
a procedura je takva da ce prvo i oni nešto pokusati popraviti, pa mi vjerovatno vratiti isti telefon, ali ako i nakon toga ne bude radio kako treba, onda bi trebali novi telefon dati. Nema druge. Hajde vidjet cu sta i kako ce biti, pa vam javim, cisto da se zna kako se ponasaju u Telecomu. Ali kako god bude, font koji si predlozio mora biti instaliran
- aj_ba
#339 Re: Galaxy S7
Mobitel se restartuje samo kada radim update na PlayStoreu. Neke app sam uspio skinuti, ali npr messenger i jos neke kada pokusam, odmah se restartuje, tako da je tu neki problem, ali ne znam kako to rijesiti. Nema veze, neka radi samo za sad

Last edited by aj_ba on 03/08/2016 11:43, edited 1 time in total.
- aj_ba
#340 Re: RE: Re: Galaxy S7

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
- Dr Kova
#341 Re: Galaxy S7
Poslušaj me, preskoči Telecom, nego garanciju ponesi s pečatom i pravo u KIMTEC. Sretnoaj_ba wrote:
a procedura je takva da ce prvo i oni nešto pokusati popraviti, pa mi vjerovatno vratiti isti telefon, ali ako i nakon toga ne bude radio kako treba, onda bi trebali novi telefon dati. Nema druge. Hajde vidjet cu sta i kako ce biti, pa vam javim, cisto da se zna kako se ponasaju u Telecomu. Ali kako god bude, font koji si predlozio mora biti instaliran![]()
- aj_ba
#342 Re: Galaxy S7
Sad cu pogledati koji klip, pa da vidim mogu li ikako popraviti. Hvala tiMentalna Higijena wrote:to se zove bootloop vrlo zajebano ako je hardwer problem ako je software lako se ispraviaj_ba wrote:Mobitel se restartuje samo kada radim update na PlayStoreu. Neke app sam uspio skinuti, ali npr messenger i jos neke kada pokusam, odmah se restartuje, tako da je tu neki problem, ali ne znam kako to rijesiti. Nema veze, neka radi samo za sad![]()
https://www.youtube.com/results?search_ ... 7+bootloop
A zar može to? Oni će isto prihvatiti garanciju iako je u Telecomu kupljen? Znam da iz iskustva da oni u Telecomu u 90% nikad nista ne poprave.Buckethead wrote:
Poslušaj me, preskoči Telecom, nego garanciju ponesi s pečatom i pravo u KIMTEC. Sretno
- Dr Kova
#343 Re: Galaxy S7
Može naravno, tako uštediš vrijeme i živce. Jer ako ga ostaviš Telecomu, oni će ga slati u KIMTEC, jer je to ovlašteni Samsungov servis, ali ono to ti je duži put. Samo garancija i pravo nosi, miran si 100%.aj_ba wrote:
A zar može to? Oni će isto prihvatiti garanciju iako je u Telecomu kupljen? Znam da iz iskustva da oni u Telecomu u 90% nikad nista ne poprave.
- radiša
#344 Re: Galaxy S7
Ako ima problem sa playstor-om nek odradi prvo sve vezano za njega prije vracanja na popravak.
http://recomhub.com/blog/google-play-st ... -solution/
http://recomhub.com/blog/google-play-st ... -solution/
- shalla
#345 Re: Galaxy S7
Igranje sa onom "selective focus" varijantom na kameri [emoji16]

- aj_ba
#346 Re: Galaxy S7
Trenutno radi bez problema. Nadam se da ce i ostati ovako, da se ne peglam s popravkama. Font je toliko dobar, sa bih samo nesto pisao [FACE WITH TEARS OF JOY]. Evo koja fotka s mora. Mode panorama i selective focus.

skippin' n trippin'

skippin' n trippin'
- Drvosjeca iz Dejcica
#347 Re: Galaxy S7
Evo jedna iz ruke napravljena večeras sa Alte, bez ikakve obrade i posebnog štimanja (auto mod), fakat ima moćnu kameru.

Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 03/08/2016 23:07, edited 2 times in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#348 Re: Galaxy S7
Dobre fotke, jesi li ga umakao u vodu?aj_ba wrote:Trenutno radi bez problema. Nadam se da ce i ostati ovako, da se ne peglam s popravkama. Font je toliko dobar, sa bih samo nesto pisao [FACE WITH TEARS OF JOY]. Evo koja fotka s mora. Mode panorama i selective focus.
skippin' n trippin'
- aj_ba
#349 Re: Galaxy S7
Hahaha nisam, ne valja u slanu vodu, oksidacija unisti sve sto moze. Npr dio da punjenje ili za slusalice, pa ne bih da rizikujem zbog slicice [emoji14]
skippin' n trippin'
skippin' n trippin'
- MOSALJOZE
#350 Re: Galaxy S7
Bio na moru,a nije ga umočio