komedijski rudnik zlata.
Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
- dale cooper
#326 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Kad vidiš kakve gluposti Trump izvaljuje, Colbert se ne mora ni posebno truditi. Trump je
komedijski rudnik zlata.
komedijski rudnik zlata.
-
Idriz
#327 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
http://nypost.com/2016/02/28/hillary-co ... -new-york/
Confidential polling data shows Hillary Clinton could lose the presidential election in heavily Democratic New York to Donald Trump as the GOP front-runner’s support grows to the point of being “surprisingly strong,” The Post has learned.
Confidential polling data shows Hillary Clinton could lose the presidential election in heavily Democratic New York to Donald Trump as the GOP front-runner’s support grows to the point of being “surprisingly strong,” The Post has learned.
- relativno84
#328 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Idriz wrote:http://nypost.com/2016/02/28/hillary-co ... -new-york/

Perika se okruzio slicnima
- Ja_Ja
#329 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Tip citira "tajne" ankete, iz ni manje ni vise NY Posta...ZEMLJO otvori se! Ne znam sto mu dajete kredibilitet. Ovaj ce postati saxx ove teme.haha
-
Idriz
#330 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ti ono rece da ce Kasic biti nominovan i pricas o kredibilitetu?Ja_Ja wrote:Tip citira "tajne" ankete, iz ni manje ni vise NY Posta...ZEMLJO otvori se! Ne znam sto mu dajete kredibilitet. Ovaj ce postati saxx ove teme.haha
Da znas citati vidio bi da sam vise puta napusao kako mainstream mediji podrzavaju establushment kandidate. Da se vjerivali NBC, CBS i sl. Trump bi se eavno povukao a Bernie valjda ne bi ni postojao.
- Ja_Ja
#331 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Hajd sto nisi povezan s realnosti, ali sad si i poceo otvoreno lagati..saxx^2...Zdrao!
-
jefferson
#332 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Idriz wrote:http://nypost.com/2016/02/28/hillary-co ... -new-york/
- relativno84
- sigh
#334 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Izgleda da bi Bernie mogao uzeti 5 drzava veceras, sto je predobro za njegovu kampanju. 
-
Idriz
#335 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
To cerekanje samo pokazuje da pojma nemas. Mislis da ja ne znam koji to format i nivo novina? Uprkos tome, svi mainstream mediji i analiticari su se smijali Trumpu kad je usao u trku. Bio je 17 od 17. A gledaj ga sad. Poderao je super Tuesday.jefferson wrote:Idriz wrote:http://nypost.com/2016/02/28/hillary-co ... -new-york/
Confidential polling data shows Hillary Clinton could lose the presidential election in heavily Democratic New York to Donald Trump as the GOP front-runner’s support grows to the point of being “surprisingly strong,” The Post has learned.![]()
![]()
![]()
![]()
Hillary i pored sve pomoci - od wall streeta, preko establishmenta i stranke do CNNa i NYT i pored cinjenice da je sakupila najvise para i cinjenice da ima samo jednog rivala, vrlo starog covjeka, jos uvijek nije osigurala nominaciju. Heeej! Do sad je Bernie trebao da odustane sta i koga sve ima protiv sebe. Trump ce je unistiti.
Ona nema ni podrsku svih u svojoj stranci a Trumpster ima podrsku bar 20% demokrata to ti garantujem, ako Hillary nominuju. S druge strane nijedan republikanac nece glasati za nju. Plus nezavisni. Ljudi hoce outsidera shvati jer im se smucio Washington a ona je sve samo ne outsider. Zahvaljujuci crnackim glasovima uzima jug primaries, ali na generalnim to nece biti dovoljno.
Ti si ocito fresh off the boat u Americi pa ne znas da je Trump veci dio svog zivota bio liberalni demokrata. Po pitanju healthcarea, socijalnih pitanja i intervencija u svijeu on je znatno liberalniji od prosjeka republikanske stranke. A kad pocne da je dere i sve njene afere - gotova je.
Dosad joj ga prakticno nije ni suknuo a ona samo o njemu prica. Jedino sto je rekao je ono za Bilovu aferu i njen brak i usutila se i ona i Bil.
Njega jedino moze useti Sanders jer Sanders je autentican. Protiv Trumpa Hillary nema sanse.
- relativno84
#336 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Jadnica Hillary uze Texas
samo 222 delegata 
- sigh
#337 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Zar uzima sve delegate, ja sam mislio da se delegati dijele proporcionalno prema osvojenim glasovimarelativno84 wrote:Jadnica Hillary uze Texassamo 222 delegata
- relativno84
#338 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Pa nije sve, 251 je u opticaju koliko vidjeh, ovi levati na cnn su zalijepili odmah 222sigh wrote:Zar uzima sve delegate, ja sam mislio da se delegati dijele proporcionalno prema osvojenim glasovimarelativno84 wrote:Jadnica Hillary uze Texassamo 222 delegata
- jeza u ledja
#339 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Trump mozda ima podrsku 20% Demokrata, ali nema podrsku 50% Republikanaca.Idriz wrote:To cerekanje samo pokazuje da pojma nemas. Mislis da ja ne znam koji to format i nivo novina? Uprkos tome, svi mainstream mediji i analiticari su se smijali Trumpu kad je usao u trku. Bio je 17 od 17. A gledaj ga sad. Poderao je super Tuesday.jefferson wrote:Idriz wrote:http://nypost.com/2016/02/28/hillary-co ... -new-york/
Confidential polling data shows Hillary Clinton could lose the presidential election in heavily Democratic New York to Donald Trump as the GOP front-runner’s support grows to the point of being “surprisingly strong,” The Post has learned.![]()
![]()
![]()
![]()
Hillary i pored sve pomoci - od wall streeta, preko establishmenta i stranke do CNNa i NYT i pored cinjenice da je sakupila najvise para i cinjenice da ima samo jednog rivala, vrlo starog covjeka, jos uvijek nije osigurala nominaciju. Heeej! Do sad je Bernie trebao da odustane sta i koga sve ima protiv sebe. Trump ce je unistiti.
Ona nema ni podrsku svih u svojoj stranci a Trumpster ima podrsku bar 20% demokrata to ti garantujem, ako Hillary nominuju. S druge strane nijedan republikanac nece glasati za nju. Plus nezavisni. Ljudi hoce outsidera shvati jer im se smucio Washington a ona je sve samo ne outsider. Zahvaljujuci crnackim glasovima uzima jug primaries, ali na generalnim to nece biti dovoljno.
Ti si ocito fresh off the boat u Americi pa ne znas da je Trump veci dio svog zivota bio liberalni demokrata. Po pitanju healthcarea, socijalnih pitanja i intervencija u svijeu on je znatno liberalniji od prosjeka republikanske stranke. A kad pocne da je dere i sve njene afere - gotova je.
Dosad joj ga prakticno nije ni suknuo a ona samo o njemu prica. Jedino sto je rekao je ono za Bilovu aferu i njen brak i usutila se i ona i Bil.
Njega jedino moze useti Sanders jer Sanders je autentican. Protiv Trumpa Hillary nema sanse.
Donald Trump nije nikakav liberalni demokrata, niti uopste ima ideologiju. On nema nista osim svoje guzice koja mu je jedino bitna. Ako ti to ne kontas onda stvarno imas problem s razumijevanjem ovih izbora.
Kazes Clinton "jos nije osigurala nominaciju". Kako ce do sada osigurati nominaciju sa samo 4% glasova prebrojanih? Evo danas je prakticno osigurala. Sanders ne moze Mass da uzme. Gdje ces dalje?
Ljudi hoce outsidera? Koji ljudi? Gdje? U Demokratskoj stranci to ocigledno nije slucaj jer taj tvoj outsider je na izlaznim vratima.
Na generalnim izborima, imas ankete Clinton vs Trump, na svakoj osim na onim koje radi USA Today i FOX vodi Clintonova. Kako onda kad je taj tvoj Trump toliko popuparan ne moze da dobije anketu protiv omrazene Clintonove? Znaci establishment establishmenta, i on je iza nje.
A poslije ovog vikenda, KKK i David Dukea, izgubice jos vise podrsku. Ovo je samo pocetak.
Postoji realna mogucnost da 3 kandidata izadju na izbore.
- Ja_Ja
#340 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Mislis ispravnosigh wrote:Zar uzima sve delegate, ja sam mislio da se delegati dijele proporcionalno prema osvojenim glasovimarelativno84 wrote:Jadnica Hillary uze Texassamo 222 delegata
- Ja_Ja
#341 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Veceras Trump otvoreno podrza "Planned Parenthood". Veoma interesantan pristup s njegove strane. Naravno podrska je uslovljena prestankom izvrsavanja abortusa, ali podrska je podrska.
Zanimljivo je sto je Cruz uzeo dvije drzave veceras do sada. Mislim da bi mogao istjerati Rubia nakon vecerasnje trke. Trump je zabavljac, lud ali zabavljac. Cruz na drugu stranu je veoma opasan. U svakom slucaju sam ubjedjen da ce ih ko god bude Hillary razbucat ko beba zvecku.
Zanimljivo je sto je Cruz uzeo dvije drzave veceras do sada. Mislim da bi mogao istjerati Rubia nakon vecerasnje trke. Trump je zabavljac, lud ali zabavljac. Cruz na drugu stranu je veoma opasan. U svakom slucaju sam ubjedjen da ce ih ko god bude Hillary razbucat ko beba zvecku.
-
LDLT
#342 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Hillary ima veliku prednost, tradicionalno najveći udio u neodlučnim glasačima su žene.
U srazu sa republikancima ofc, Sanders će teško do nominacije.
U srazu sa republikancima ofc, Sanders će teško do nominacije.
-
LDLT
#343 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Sanders uzeo Vermont i Oklahomu, možda uskoro i Minnesotu
Colorado je u igri
Hillary prolly uzima Massachusetts, a uzela Virginiu, Tennessee, Georgia, Alabama, Texas i Arkansas.
Sanders zasad na 232 (+145) a Hillary 883 (+335)
Colorado je u igri
Hillary prolly uzima Massachusetts, a uzela Virginiu, Tennessee, Georgia, Alabama, Texas i Arkansas.
Sanders zasad na 232 (+145) a Hillary 883 (+335)
- It_is_a_Leclerc
#344 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Dobar super utorak za Hillary 
-
jefferson
#345 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Sad evo iskocio sa brodaIdriz wrote:To cerekanje samo pokazuje da pojma nemas. Mislis da ja ne znam koji to format i nivo novina? Uprkos tome, svi mainstream mediji i analiticari su se smijali Trumpu kad je usao u trku. Bio je 17 od 17. A gledaj ga sad. Poderao je super Tuesday.jefferson wrote:Idriz wrote:http://nypost.com/2016/02/28/hillary-co ... -new-york/
![]()
![]()
![]()
- jeza u ledja
#346 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Fucking FOBs...
Nego, niko danas nije odustao.
Rubio realno najvci gubitnik juce.
Sanders se izvukao malo sa Minnesotom, Oklahomom i Coloradom. Uz jos Vermont - belo belo, samo belo.
Nego, niko danas nije odustao.
Sanders se izvukao malo sa Minnesotom, Oklahomom i Coloradom. Uz jos Vermont - belo belo, samo belo.
- jeza u ledja
#347 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Sad tek vidjeh Rubio napokon uzeo nesto, Minnesotu. Velika stvar za njega.
- karanana
#348 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
ne znam sta da vam kazem....sa distance meni trump izgleda kao klaun, kao neka zajebancija koju su ubacili u trku iz nekih razloga da bude zanimljivo interesantno, nesto kao reality....who wants to be a president.
ALI....ja se ne bih ni sekunde iznenadio da trump uzme izbore. jer ako je ovako jak u primarisima (iako ima tanke protukandidate) onda me ne bi zacudilo da je u izborima za predsjednika jos dominantniji.
znas....mi van amerike, a vjerovatno i raja u americi koja zivi po gradovima tipa new yorka, chicaga, la-a, malo zapostavlja i anderestimejtuje ruralnu ameriku....jug, centralni dio. raji se sve vrti oko gradova i vidi kako su tu raja pametna, skolovana, educirana i kako se ismijavaju trumpu i onda konta raja ma ta ce ovaj klaun...ali bogami taj bible belt, texas i sve one drzavice za koje nemamo pojma ni gdje su ni koji im je najveci grad ustvari nose veliki broj elektoralnih glasova. a to ti je sve zatucano, trailor trash, white power ovo ono....i to vam je ljudi vecina u americi.
slicno je bilo i sa bushom....ta ce on seljacina, ne zna pricat, ne zna se izrazavat, teleca pape-susic faca.....ali glasaci su rekli svoje.
mada na kraju kad se sve podvuce....nema tu neke velike razlike ni izmedju nje ni trumpa ni obame ni busha.....nit ce on uraditi ono sto prica nit moze uraditi to sam.
ALI....ja se ne bih ni sekunde iznenadio da trump uzme izbore. jer ako je ovako jak u primarisima (iako ima tanke protukandidate) onda me ne bi zacudilo da je u izborima za predsjednika jos dominantniji.
znas....mi van amerike, a vjerovatno i raja u americi koja zivi po gradovima tipa new yorka, chicaga, la-a, malo zapostavlja i anderestimejtuje ruralnu ameriku....jug, centralni dio. raji se sve vrti oko gradova i vidi kako su tu raja pametna, skolovana, educirana i kako se ismijavaju trumpu i onda konta raja ma ta ce ovaj klaun...ali bogami taj bible belt, texas i sve one drzavice za koje nemamo pojma ni gdje su ni koji im je najveci grad ustvari nose veliki broj elektoralnih glasova. a to ti je sve zatucano, trailor trash, white power ovo ono....i to vam je ljudi vecina u americi.
slicno je bilo i sa bushom....ta ce on seljacina, ne zna pricat, ne zna se izrazavat, teleca pape-susic faca.....ali glasaci su rekli svoje.
mada na kraju kad se sve podvuce....nema tu neke velike razlike ni izmedju nje ni trumpa ni obame ni busha.....nit ce on uraditi ono sto prica nit moze uraditi to sam.
- karanana
#349 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
raja glasala tamo za njega zbog kosarkasa timberwolvesa ricky rubiajeza u ledja wrote:Sad tek vidjeh Rubio napokon uzeo nesto, Minnesotu. Velika stvar za njega.
-
jefferson
#350 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Colorado puno znaci. Preko 10% latino amerikanaca, jedna od brze rastucih drzava, dobra ekonomija, vrlo mlada populacija, vrlo obrazovana populacija.jeza u ledja wrote:Fucking FOBs...![]()
![]()
Nego, niko danas nije odustao.![]()
Hillary je pobjedila u Alabami, Georgiji itd. Koga briga? Demokrati nece pobjediti tu, a Sj. karolina nece biti swing drzava kao 2008, osim ako Trump fakat uplasi ljude.
Colorado je vrlo, vrlo vazan u izbornoj kombinatorici tokom opstih izbora.
Zato Trump nema sanse. Trump nemoze pobjediti u Nevadi, Coloradu, a ako izgubi Floridu i Pennsylvaniju, a hoce, nema teorije da postane Predsjednik makar Baho Topalbecirevic vodio izborni show i bacao teoretske sanse.