Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post Reply
Nero Histrion

#326 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Nero Histrion »

8)
JanuaryJones wrote:Kolike se šanse da Vojna postane privatna bolnica?
Velike, privatizira ih izgleda Federalna vlada, svak ce imat privatnu sobu tamo i 8) krevet za odmor i razonodu, jer nema vise bolesnih u ovoj zemlji Bosni i Herzegovini, pa je ostalo upraznjenih kreveta. Zato ovi preuzimaju sve u svoje ruke, privatno. Nije moglo bolje. Fakat.
O'zone
Globalni moderator

#327 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by O'zone »

strucnjak_kofol wrote:Dodik je kriv i treba tzv RS ukinut.....za cas ce te vi Sebiju zaboravit :-)
Pa sutra je 9 Januar ima da se priča o odluci Ustavnog suda BiH i njenom ne provodjenju i malo će se huskat raju dok glavonje zauzimaju pozicije....
suspect_zero

#328 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by suspect_zero »

trambusek88 wrote:Fahro i Bake popušili lulu mira i postali koalicioni partneri, pa sad Avaz ni mukajeta o ovom slučaju, a mogu misliti kakvi bi naslovi bili da se ovo desilo prije godinu. Sad Baketa boli briga, Avaz je sad na njegovoj strani.

U nekim situacijama i u razvijenijim gradovima sve bolnice budu pretrpane, ali neko izgleda misli da kod nas ne može doći (nedaj bože) do razornog zemljotresa, terorističkog napada, pandemije, ili neke druge nesreće koja bi pogodila veći broj ljudi.

U slučaju kakve katastrofe oni bi svoje guzice brzo sklonili.....onda bi čekali da se situacija smiri i ponovo nam obećali zlatne kašike :oops: a mi bi onda skinuli gaće i namjestili se :izet:
problemnatravunu

#329 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by problemnatravunu »

Image
mayab

#330 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by mayab »

Image
Kombat

#331 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Kombat »

Sto reci...

Zena, majka, kraljica....

Jebem li je u usta...i sve one koje daju glas njenom ridjobradom zagondziji...
strong69

#332 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by strong69 »

Ja se sjecam da je neko jos prije 3 godine, cini mi se na onom BBI biznis forumu, spominjao ovakav razvoj situacije. S tim da su u igri tada bili neki Malezijci koji bi tu, na mjestu Opste bolnice, trebalo da otvore novi i moderni klinicko-rehabilitacioni centar i luksuzno odmaraliste za oporavak. Ti Malezijci imaju nekoliko takvih sirom svijeta i to je cisti ekskluzivitet koji se dobro placa a pacijenti su iz cijelog svijeta. Sad, sta ce nici tamo vise nije ni bitno. Ali ocito da ostvaruju zacrtani plan.
ultima_palabra

#333 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by ultima_palabra »

Ma smještaj vlade FBiH je samo privremeno rješenje, dok se ne nađe rješenje za vojnu imovinu. Poslije toga ide spetakl.

Zlajaaaaa, jebao si nas za sva vremena...
karanana

#334 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by karanana »

najkrivlje mi je sto se fahro pomirio s njima. kakav bi spektakl u avazu bio povodom svega ovoga da je jos rat. mozda bih cak i kupio kopiju-dvije.
Thorgerson

#335 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Thorgerson »

karanana wrote:najkrivlje mi je sto se fahro pomirio s njima. kakav bi spektakl u avazu bio povodom svega ovoga da je jos rat. mozda bih cak i kupio kopiju-dvije.
Haha i ja ovo bas kontam.

Mislim da je i fahrinim novinarima krivo...ovakva vijest jebote, a oni moraju pisati o tome kako oguliti bijeli luk a da ga se ne dohvati i o nekakvom malcu sto lici na brus lija...

ahahah.
JThomas

#336 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by JThomas »

kad je gospoja imenovana, trećina stranice, kratko, faktografski i to ovako na sedmoj. šta bi to bilo koliko prije tri-četiri mjeseca... :mrgreen:
Drinski

#337 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Drinski »

Nama zaista trebaju jos veci i moderniji bolnicki kompleksi a ne trebaju da budu razbacani... Tu nema nista lose... Lose je ako u pola zgrade bude vlada a u pola hotel a to mene ne bi zacudilo... U ratu je bilo "jedna vreca za Bakira" a poslije rata je "jedna bolnica za Sebiju"... Taj obrazac promisljanja je najgori.
trambusek88

#338 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by trambusek88 »

Na portalu samo ovo:
http://www.avaz.ba/clanak/213343/sda-sd ... ti-lekcije

A da je ovo bilo prije par mjeseci j**o me svak' ako nebi odštampali i specijalni prilog.
malamirha

#339 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by malamirha »

XXS wrote:Predlazem da se i Jagomirska bolnica preseli na Kosevo, a da se u zgradu useli troclano predsjednistvo BIH!
ljekare prebaciti :meza: a pacijenti da ostanu.
Drvosjeca iz Dejcica

#340 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Vidi se da pričate iz zavisti. Bakir je sposoban političar, dobar otac, muž, preCjednik. SDA ima sposobnih ljudi, političara i patrioJota. :oops:
malamirha

#341 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by malamirha »

karanana wrote:najkrivlje mi je sto se fahro pomirio s njima. kakav bi spektakl u avazu bio povodom svega ovoga da je jos rat. mozda bih cak i kupio kopiju-dvije.
bio je kakva takva opozicija.sad ni to malo opozicije nemamo.
malamirha

#342 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by malamirha »

JanuaryJones wrote:Kolike se šanse da Vojna postane privatna bolnica?
nikakve jer je bolnica vojna imovina a njen status jos nije rijesen.jednostavno ne moze se prodati.
KIseljak12

#343 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by KIseljak12 »

malamirha wrote:
bio je kakva takva opozicija.sad ni to malo opozicije nemamo.
Nije to nikakva opozicija. Jedina opoziciona stvar u njegovom djelovanju je bila: "nemojte vi sve sami krasti, daj da i ja nesto." Totalni kolaps parlamentarnog sistema.
KIseljak12

#344 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by KIseljak12 »

O'zone wrote:
KIseljak12 wrote:
JanuaryJones wrote:Ne zna čovjek šta bi im poželio...neam adekvatne kletve :twisted: :twisted: :twisted:
Da sto duze doticna ostane u Klinickom centru, po mogucnosti na onkologiji, a moze i dragi da joj pravi drustvo.
BH način borbe protiv nepravde,nepotizma,korupcije je kontinuirano izgovaranje kletvi koje počinju sa: "Da Bog da......."

I evo dvaJs godina nije upalilo čak šta više što više kunu to je prokletima bolje u životu. Jeste ih zajebali....Al nema veza bit će pravde na onome svijetu jel da?
Ma daleko od toga da kunem, samo se nadovezah na zapoceto. Nek su oni nama zivi i zdravi i da vladaju jos 100 godina, ja za njih svakako nisam glasao. U onaj svijet ne vjerujem, a u pravdu pogotovo.

Zadnjih 15ak godina sam redovno izlazio na izbore, na zadnje nisam. Izlazio na svake relevantne proteste (Denis, JMBG, Hava, ne na februarske...). Ne dajem mito, a i ne primam, placam racune, poreze. Svoje obaveze prema drzavi dosljedno ispunjavam, pa me smatraju za budalu. Nisam nikad koristio stelu, ne radim u javnom, nego privatnom sektoru.

Nakon svega dozivljenog, izgubio sam nadu da mogu nesto promijeniti ili na neki nacin uticati na drustvo, osim na svoju neposrednu okolinu. Moj jedini doprinos koji mogu dati je moj odnos prema neposrednoj svakodnevnoj okolini (ljudima, mjestima).

Politicki i drustveni sistemi su se razvili u smijeru da ne dopustaju sustinsku promjenu koristenjem instrumenata tih samih sistema. Oligarhija je zacementirana, ozbiljna i nekompromitovana opozicija ne postoji.

Sve u svemu, nek samo nastavi kako je krenulo, pa dok se boje ne rastope...

P. S.
Zasto nemam nade u skorije poboljsanje stvari u BiH? Zato sto je mentalitet prosjecnog stanovnika u BiH zadnjih 20 godina nazadovao, a ne napredovao. Mentalitet se od umjereno modernog survao u neofeudalni. Slabo koji drzavni organ, pogotovo u pravosudju, radi svoj posao kako treba. Ljudi vise nemaju obraza, najgore stvari su im normalne, samo da je njima dobro. Slabo ko shvata dugorocne posljedice svojih postupaka. Zato sto je vaznije ko sta jede, pije, g**i, nego je li posten. Vaznije je prisustvo dzumi ili misi, nego ucestvovanje u izborima i korektan odnos prema drugim ljudima.
Buducnost zemlje je u mladima, a sta se desava s mladima? Ostavimo "slucaj Rakovac" na trenutak po strani.
Imamo zakone koji zabranjuju kockanje, te kupovinu alkohola i cigareta maloljetnicima. To se nigdje ne provodi, osim na rijetkim mjestima. Dakle, mladi ljudi u formativnim godinama imaju neogranicen pristup porocima kakve pozele.
Roditelji tetose djecu, stavljaju ih na pijedestal iznad druge djece i ljudi, uvjeravaju ih kako za njih ne trebaju i ne mogu da vaze pravila. Odgajaju ih da gledaju samo svoju guzicu. Ovaj pristup je siroko rasiren i nema veze sa stalezima.
Oni koji uspiju izbjeci sve te zamke, pa i zavrse neki "dobar" fakultet tipa tehnicke nauke, medicina, veoma cesto odu vani, jer im ovo drustvo i ova drzava slabo imaju sta ponuditi da ih zadrze. Umjesto da im pruze podrsku, bivaju zaguseni od mase, narocito ako imaju stavove koji se po necemu razilaze od stavova mase.
Licno nisam otisao vani, iako sam imao dobrih prilika sa svojom strukom. Moja je sreca sto s njom mogu i ovdje solidno zivjeti, a da ne zavisim od trenutnih politickih kretanja. Ovdje mi je kuca, rodni grad, rodbina, prijatelji, planine i sume koje najvise volim na svijetu i ne bih se odrekao svega toga da bih vozio malo bolje auto, zivio u malo boljoj kuci, imao puno bolje javne servise.
Isto tako, ne zamjeram nikome ko je uradio ono sto ja nisam, nasuprot, zelim im da uspiju i dobiju ono radi cega su otisli vani.
Tu se krug zatvara, imamo povratnu spregu koja uzrokuje silaznu spiralu svega.
Last edited by KIseljak12 on 08/01/2016 11:17, edited 1 time in total.
seln

#345 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by seln »

Pitam se samo kad ce uvesti pravi prve bracne noci....
pa, kad se ozenis, fino privedes hanumu pod nekog novog bega tipa Radeljas
I ako mislite da je to nemoguce.... koliko vas je mislilo da je OVO nemoguce?
Banksy

#346 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Banksy »

seln wrote: Pitam se samo kad ce uvesti pravi prve bracne noci....
I ako mislite da je to nemoguce....
koliko vas je mislilo da je OVO nemoguce?
Istina ... Ja sam mislila.

I tako, fukara je ginula i krvlju izgradila, a onda i glasovima aminovala bosanski neofeudalni begovat 21. stoljeća jedne vreće za mog Bakira ...
seln

#347 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by seln »

Banksy wrote:
seln wrote: Pitam se samo kad ce uvesti pravi prve bracne noci....
I ako mislite da je to nemoguce....
koliko vas je mislilo da je OVO nemoguce?
Istina ... Ja sam mislila.

I tako, fukara je ginula i krvlju izgradila, a onda i glasovima aminovala bosanski neofeudalni begovat 21. stoljeća jedne vreće za mog Bakira ...
U poredjenju sa juniorom, Alija izgleda posten.
Banksy

#348 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Banksy »

Nisam sigurna. Krenulo je od jedne vreće, a to je babukin izum i prtina, sve nakon toga je bio već utaban i poznat put ...
JThomas

#349 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by JThomas »

a jedini problem koji "opozicija" ima sa ovim nije što vlada 10 familija, nego što nisu njihove...
trambusek88

#350 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by trambusek88 »

Image
Post Reply