Terorizam u nas - Operacija Rez

Post Reply
oridjidji

#326 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

Tomahawk11 wrote:Bolje je biti iskreni ateista, nego vjernik licemjer.
Upravo ono sto propagira vehabizam je licemjerstvo.
Dzihad - sveti rat, raznosenje na javnim mjestima, ubijanje neduznih ljudi, teror u sredinama u kojima imaju moc odlucivanja prema neistomisljenicima, objasnjavanje Islama i Kur'ana onako kako njima odgovara (a ne onako kako jeste), vrsenje namaza onako kako njima odgovara, a ne kako je propisano i kako se klanja stoljecima na ovim prostorima, odredjivanje ljudima u njihovoj okolini sta ce i kako raditi (uz primjenu sile) - npr. ganjaju omladinu po parkovima :-)
Ne, to nije Islam, ja to nikad necu prihvatiti. To je konzervativna sekta. To je, gospodo, dzehenemski put na ovom svijetu.
I ti pouzdano znas da sve vehabije ili ti ga selefije pozivaju jednako tome? Nije li to prekrupna optuzba? Zasto ih onda Francuzi nakon zadnjeg teroristickog napada u Parizu, sve ne doportovase u neke svoje gulage, kad su svi jednaki u tome? Da se razumijemo tamo ih je mnogo puta vise nego u BiH i do sad u zadnja dva napada napravili sto nisu ovi nasi nikada kod nas. Nije valjda da su bosnjacke vehabije nesposobnije od njih u zemlji prekrcatoj oruzja i sa more rupa u sistemu ne mogu da prirede gore stvari nego pomenuti u Francuskoj? U cemu je kvaka?
Tomahawk11
Globalni moderator

#327 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Tomahawk11 »

oridjidji wrote:
Dzihad - sveti rat, raznosenje na javnim mjestima, ubijanje neduznih ljudi, teror u sredinama u kojima imaju moc odlucivanja prema neistomisljenicima, objasnjavanje Islama i Kur'ana onako kako njima odgovara (a ne onako kako jeste), vrsenje namaza onako kako njima odgovara, a ne kako je propisano i kako se klanja stoljecima na ovim prostorima, odredjivanje ljudima u njihovoj okolini sta ce i kako raditi (uz primjenu sile) - npr. ganjaju omladinu po parkovima :-)
Ne, to nije Islam, ja to nikad necu prihvatiti. To je konzervativna sekta. To je, gospodo, dzehenemski put na ovom svijetu.
I ti pouzdano znas da sve vehabije ili ti ga selefije pozivaju jednako tome? Nije li to prekrupna optuzba? Zasto ih onda Francuzi nakon zadnjeg teroristickog napada u Parizu, sve ne doportovase u neke svoje gulage, kad su svi jednaki u tome? Da se razumijemo tamo ih je mnogo puta vise nego u BiH i do sad u zadnja dva napada napravili sto nisu ovi nasi nikada kod nas. Nije valjda da su bosnjacke vehabije nesposobnije od njih u zemlji prekrcatoj oruzja i sa more rupa u sistemu ne mogu da prirede gore stvari nego pomenuti u Francuskoj? U cemu je kvaka?
Francuzi nemaju gulage.
U BiH nemaju brojnost, to i oni vise puta podvlace.
Hiljadu je nekih pitanja, ali na mnoga mozes dobiti odgovor samo od njih.
Ja kad sjedem s ovim jednim rodjakom (a nisam ga sreo odavno), kod njeg ti nema normalne price. Allah je rekao ovo, Poslanik ono i onda tumacenje po hadisima...pa reko sto klanjas naopako, sto izbacujes, kad vec u svemu citiras Boga i Poslanika?
Znas kako ide, s kim si taki si. Odmakni se ako neces da budes. Vehabizam je ekstreman i poprilicno agresivan. Sve bi nesto na silu. I ono sto ima onih koji ne bi tako, fasovace zbog vecine.
Ne, nije prekrupna optuzba. Necemo se baviti zasto nisu nesto uradili u BiH, a jesu u Francuskoj. Kako je krenulo, bice, ne sikiraj se.
Meni je na vrh glave belaja, pucnjave, a ova ekipa je u nekom vjecitom ratu sa svojim okruzenjem. Nije to normalno.
Manu

#328 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Manu »

sarajevoxxxx wrote:Bilal Dervišić - jedan od uhapšenih u zadnjoj akciji

Image
Studirao od 1998 do 2006! Nepunih 8 godina!! Odličan student... Najbolji na fakultetu..
Zamislite kakvi su im tek ostali studenti, kada je "najbolji na fakultetu" grijao klupu 8 (osam) godina.
sarajevoxxxx

#329 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by sarajevoxxxx »

U Rijadu se arapski uči 3 godine, fakultet 5 i to je to.Biti najbolji imati najbolji prosjek u generaciji nije baš lako.
Last edited by sarajevoxxxx on 23/12/2015 16:42, edited 1 time in total.
oridjidji

#330 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

Tomahawk11 wrote:
oridjidji wrote:
Francuzi nemaju gulage.
U BiH nemaju brojnost, to i oni vise puta podvlace.
Hiljadu je nekih pitanja, ali na mnoga mozes dobiti odgovor samo od njih.
Ja kad sjedem s ovim jednim rodjakom (a nisam ga sreo odavno), kod njeg ti nema normalne price. Allah je rekao ovo, Poslanik ono i onda tumacenje po hadisima...pa reko sto klanjas naopako, sto izbacujes, kad vec u svemu citiras Boga i Poslanika?
Znas kako ide, s kim si taki si. Odmakni se ako neces da budes. Vehabizam je ekstreman i poprilicno agresivan. Sve bi nesto na silu. I ono sto ima onih koji ne bi tako, fasovace zbog vecine.
Ne, nije prekrupna optuzba. Necemo se baviti zasto nisu nesto uradili u BiH, a jesu u Francuskoj. Kako je krenulo, bice, ne sikiraj se.
Meni je na vrh glave belaja, pucnjave, a ova ekipa je u nekom vjecitom ratu sa svojim okruzenjem. Nije to normalno.
Nije bitno imaju li ili nemaju, svoj Gvantanamo bi imali da su ga htijeli, a mnoge muslimane koji su selefije bi proslijedili u njih.
Bosnic je podvlacio brojnost, spominjo serijat, ali nije izveo nijedan napad, na kraju je u zatvoru radi regrutovanja. Sud je presudio sedmicu i to je ok.
Sad tvoj rodjo klanja kako klanja, a mi ovako, to u svijetu Islama nije nista novo. Truba je tvrditi da je jedno ispravnije od drugog, cak i nepotrebno jer u tri pravne skole, od cetri sunijske pravne skole klanja sa dizanjem ruku tokom tekbira, samo se u hanefijskom klanja sa jednim i to pocetnim tekbirom i dizanjem ruku. Nije mi poznato da li sve siije klanjaju sa recimo, na taj nacin da ne vezu ruke na kijamu, ali elem nije ni bitno. Znaci razlike u formi postoje i prihvacene su kao ispravne.

Moje je misljenje da nam preventiva treba, ali da pomenuti nece fasovati zbog vecine vec zbog manjine, koja ima teznju da krse zakone i omalovazavaju sistem, te idu u konfrotaciju sa njim i takvi ce prije ili kasnije doci na osudjenicku klupu.

Vala kako mediju izvjestavaju, ovdje je stanje gore nego u Francuskoj ili Belgiji, a realno nije tako.
sarajevoxxxx

#331 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by sarajevoxxxx »

.
XXS

#332 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by XXS »

Image
Muslimanske snage iz pravca Travnika.....

Sta ima kreteni i rusioci ugleda Armije BIH.
Da ne govorim o karakteru rata u kojem su se tukle muslimanske, srpske i hrvatske vojske.
Nemere biti nista drugo nego gradjansko-religiski rat.

ps - dobro niste napisali da je Dervisevic bio jedan od osnivaca kalifata u BIH 93.
sarajevoxxxx

#333 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by sarajevoxxxx »

Saopćenje za javnost Koordinacije bošnjačkih NVO u vezi nedavnih hapšenje generala i boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine
Zaustaviti stigmatizaciju Bošnjaka
Decembar 23rd, 2015
Tweet
Zaustaviti stigmatizaciju Bošnjaka BIH
Hapšenje generala Armije Republike Bosne i Hercegovine i nosilaca najvećeg ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ predstavlja grubu zamjenu činjenica o karakteru rata 1992.-1995. poistovjećivajući uloge agresora i žrtve.

Armija Republike Bosne i Hercegovine je najveća antifašistička vojna sila nakon Drugog svjetskog rata, koja se uspjela organizovati i odbraniti državu Bosnu i Hercegovinu, članicu UN-a. Relativiziranje časne borbe jedine legalne vojne formacije u Republici BiH ima za cilj degradaciju uspjeha naroda kojem je prijetio nestanak i čiji uspjeh nije bio razmatran niti uopšte pretpostavljan. Hrabri generali i obični vojnici su rame uz rame uspjeli odbraniti državu od četvrte vojne sile u Europi, što nije išlo u prilog ni međunarodnoj zajednici koja je nijemo posmatrala zločine protiv čovječnosti i zločin genocida a istovremeno nam nametnula embargo na uvoz oružja.

Koordinacija bošnjačkih NVO je u ranijim istupima u javnosti osudila nasilje i činjenje terora zarad postizanja određenih društveno-političkih ciljeva.

Ovom prilikom izražavamo osudu agresivnih medijskih kampanja koje imaju za cilj širenje straha i opasnosti od terorizma u vezi sa okolnostima koje se tek istragama trebaju utvrditi. Žrtve većine tih medijskih napada su Bošnjaci, prvenstveno muslimani, koje žele predstaviti kao prijetnju nacionalnoj sigurnosti i kao potencijalne teroriste. Objavljivanje imena uhapšenih u akcijama državnih organa u fazi istrage predstavlja grubo kršenje njihove privatnosti i zakonskog principa o pretpostavci nevinosti do konačne sudske odluke. Takvim i sličnim postupanjem medija se osumnjičeni unaprijed osuđuju a njihove porodice trpe medijsku torturu bez osnova.

Podržavamo provođenje zakona u našoj državi i legalitet rada državnih institucija ali ih isto tako pozivamo da procesuiraju i veće sigurnosne prijetnje nego što to predstavlja nekoliko pojedinaca „sigurnosno interesantnih“. Pozivamo ih da procesuiraju permanentna kršenja ljudskih prava bošnjačkih povratnika u manji bh entitet i zastrašivanja od strane pojedinih kriminalnih grupacija koje podržavaju fašizam i netrpeljivost prema Bošnjacima.

Angažovanje stotina pripadnika sigurnosnih snaga na hapšenju nekolicine osumnjičenih lica do sada se odvijalo samo u većem bh entitetu dok takve scene još uvijek nismo vidjeli u drugom dijelu naše države na kojem je, prema presudi najviše sudske instance UN-a Međunarodnog suda u Hagu, počinjen genocid.

Ravnopravnost pred zakonom i presumpcija nevinosti moraju biti osnovna načela postupanja sigurnosnih agencija i agencija za provođenje zakona.
Koordinacija BNVO Srebrenica
XXS

#334 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by XXS »

sarajevoxxxx wrote:Hapšenje generala Armije Republike Bosne i Hercegovine i nosilaca najvećeg ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ predstavlja grubu zamjenu činjenica o karakteru rata 1992.-1995. poistovjećivajući uloge agresora i žrtve.
Grubu zamjenu cinjenica o karakteru rata predstavlja prica uz sliku koju si postirao na prosloj strani po kojoj je ljiljan bio pripadnik muslimanskih snaga.
uglavnomja

#335 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by uglavnomja »

jah saopstenje u cijem potpisu stoji - NISTA!!! velikih rijeci, vaznih, koordinacija, bosnjacko, srebrenica ...

halo, ko, sta, ime prezime, funkcija, clanstvo, brojnost, ... blablabla ... sjela 2 covjeka i napisala po narudzbi pisamce i potpisali neku imaginarnu koordinaciju necega ... i haj dokazi ... a tako mocno zvuci ...

i fakat su zlatni ljiljani srozani ... musliman, pa musliman ... prijavio su u vojsku tokom ramazana ... pa heboga zivot, valjda imaju mjeseci ... tako sto se mene tice, on i njegovi ljialjni, zlatni, imaju vrijednsot kao profesorske titule sa knzflj faulteta za licno izucavanje vjere .
sarajevoxxxx

#336 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by sarajevoxxxx »

XXS wrote:
sarajevoxxxx wrote:Hapšenje generala Armije Republike Bosne i Hercegovine i nosilaca najvećeg ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ predstavlja grubu zamjenu činjenica o karakteru rata 1992.-1995. poistovjećivajući uloge agresora i žrtve.
Grubu zamjenu cinjenica o karakteru rata predstavlja prica uz sliku koju si postirao na prosloj strani po kojoj je ljiljan bio pripadnik muslimanskih snaga.
Ne znam zaista za to ''Muslimanske snage'', ali znam o kojem ratištu se radi.Mravinjac, Meščema, Bijelo Bućije :-) Bilo je tu žestokih borbi.Onaj lanac planina gornje Pečine, Kamenjaš, pa Vilenica iznad Travnika :-), pa izbjeglice iz Prijedora koje su bile smještene u lokalnim školama :-)
limeni

#337 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by limeni »

Prvo, uhapseni su nevini dok se ne dokaze krivica pa bih vas zamolio da malo usporite sa uvredama.
Drugo, najveca prijetnja BiH i Bosnjacima su cetnici vazda bili i ostali. Pozdrav za salonce i Rajka Vasica koji ovo cita.
Trece, ako su ovi krivi onda maksimalno kazniti tj. dozivotno.
sarajevoxxxx

#338 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by sarajevoxxxx »

Slabo se vidi.
DaysleepeR

#339 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by DaysleepeR »

costacurta wrote:
Slažem se. Svakome prema zaslugama i kažnjavati prema učinjenim ili planiranim djelima ali ovo i jeste problem. Hapse se konstantno isti ljudi ali dokaza nikakvih nema. U čemu je fol?
Koliko su puta pretresali Maoču i sta su našli?
Bosnića su optužili zbog hutbe i to nazohor.
Kažeš dosta je terora, prijetnji ko ti je to bolan prijetio? Jesil kome prijavio? Imaš li saznanja, bujrum u MUP.
Sto ja nemam problema sa njima i sto me niko od njih u džamiji ne pokuša odvratiti od "stila klanjanja" koji sam učio s mojim alarahmetile djedom i nenom?
Skuliraj. Prihvati različitosti.
Nemas pravo kao ateista srati po vjeri i različitim tumačenjima i shvatanjima. Pozivas na sukob i zigoses ljude zbog drugačijeg looka, shvatanja i poimanja vjere iako konkretnih dokaza nema.

Čill bro!
Prijetnje su stalne i prijavljuju se, zato i imamo hapšenja. Ko meni lično prijeti završi na podu. Ne petljam MUP u to. Ti što nemaš problema sa njima si dio problema jer si sutra prvi na meti, a ne ja. Ja sam poslije tebe. Ti si prva linija otpora. Ja sam zadnja, sa mnom "će lako". Ja različitosti apsolutno prihvatam, ne prihvatam ljude koji uzimaju sebi za pravo da ugrožavaju sigurnost ili makar krivo da pogledaju nekog drugog s čijim se načinom života ne slažu. Na to imam 0% tolerancije.

Ja nisam srao ni po vjeri ni po različitim tumačenjima ni shvatanjima. Srao sam po militantnim orangutanima koji imaju u planu da dižu zrak razne stvari.

Čilaj ti, meni ne pada na pamet. I uzimam sebi za pravo da se bunim protiv mraka.

I imam u familiji zlatnih ljiljana. Sasvim normalni ljudi koji žive u skladu sa redom i zakonom. A imao sam i jedan rat na leđima, neću dozvoliti da imam drugi u ime bilo čega. Da ne pričam o količini bezobrazluka u nametanju nesigurnosti narodu koji je preživio genocid, ubijanja, protjerivanja, silovanja, paljenja, itd...
vivaldi

#340 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by vivaldi »

oridjidji wrote:
vivaldi wrote:zajebano kako god da okrenes
Ma jbg imamo medije koji ne mare. Hajat malo spusta loptu koju dize Federalna u zrak. Recimo ona emisija Upitnik na Hayatu je ugostila selefiju iz Ošvi, Izeta Hadžića koji je pokušao da približi šta se dešava u jednoj takvoj sredini koja je mahom proglasena kao leglo terorista, covjek otvoreno prica ko je otisao tamo, kako, na koji nacin, kako su mu neki clanovi Isisa prijetili zbog toga sto,govori protiv odlaska ovdasnjih pojedinaca na strana ratista i td. Pored toga pozvao je sve medije sebi u goste, pa da naprave reportazu, da ih upozna sa prilikama u selu, svojim komsilukom i njihovim misljenjem o sebi.

Najgore je od svegy sto ustaljene predrasude ne mogu i ne trebaju, kao i mrznjs odredjenih djelovs populacije i medija, da nas vode u sistemsko cinjenje (ne)pravde ljudima koji takav tretman ne zasluzuju.

Preventiva treba postojati, kao i reakcija drzavnih struktura, istrage, procesuiranja, sve na najvecem profesionalnom nivou, bez razlicitog tretmana i ne na nacin da tuzilastvo i sudstvo podlijezu pritisku mjenja cak i onda kada ih to vodi u greske kao sto neke gore pomenite.
problem je sto ova vrsta prijetnje koja je eskalirala u svijetu posljednjih 10-ak godina hakirala sve pravne sisteme, mislim na onaj napredniji dio planete.

zato sam i rekao da je zajebana situacija
sarajevoxxxx

#341 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by sarajevoxxxx »

Sarajmen wrote:Klikni na donji link a onda na samoj karti imaš jak zum.
Sa mobitela otvarao ništa se ne vidi, sada je ok :thumbup:

Dobra karta.Ovaj dio prije Kamenjaša, Pečine-Ruda-Vilenica (ona nema na ovoj karti) - Travnik, znam jako dobro.Sjećam se '93 izbjeglica iz Prijedora, u Travniku u zgradi gimnazije mislim da su bili smješteni.
Arteta

#342 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Arteta »

Manu wrote:
sarajevoxxxx wrote:Bilal Dervišić - jedan od uhapšenih u zadnjoj akciji

Image
Studirao od 1998 do 2006! Nepunih 8 godina!! Odličan student... Najbolji na fakultetu..
Zamislite kakvi su im tek ostali studenti, kada je "najbolji na fakultetu" grijao klupu 8 (osam) godina.
Vrijednija je u Travniku sestica, nego na tom faksu desetka.
hajducka travica

#344 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by hajducka travica »

oridjidji wrote:
Tarzo wrote:Bošnjaci se moraju jasno i glasno distancirati od osoba koje ne dijele, odnosno prestale su da dijele isti svjetonazor,
isti mezheb i isti sistem vrijednosti.

U prethodnom postu sam rekao da je jako pogrešno na pomen grupe ljudi koje nazivaju selefijama ili vehabijama
povlačiti paralele i kao nekakav adut reći: "imate i vi ustaše i četnike".

Zlonamjerni to jedva dočekaju, jer to na određen način implicira da Bošnjaci staju u odbranu "braće po vjeri".
Kratko i jasno: nemam ništa zajedničko s njima, ne zanima me njihovo "jedino ispravno" tumačenje vjere, niti njihove
žalopjke o ugroženosti "samo zbog toga što su muslimani".
Oni su izabrali neki svoj put i nek se snalaze na istom.

Bošnjaci (kao i većina ostalih građana ove zemlje) ima dovoljno problema u svojoj kompliciranoj i klimavoj državi
da bi sebi dozvolili bilo kakvo koketiranje sa osobama koje nanose teško popravljivu štetu muslimanima cijelog svijeta.
Pa onda brate nek se Bosnjaci distanciraju od Islama uopste i postanu Krscani, lakse im je. Citav islamski svijet dijeli se na more frakcija u kojem postoji raslojavanje od umjerenog normalnog do nenormalnog i onda nas genije kaze treba se distancirati od ljudi koji ne slijede hanefijski mesheb i maturidijsku akidu jer je taj pravac u Islamu zauzela IZ BiH. U svemu pa i u Islamu postoji i treba da bude demokraticnosti, mi bi trebali forsirati iskljucivosti i parcati se do utancine i ogradjivati se i od onih koji jesu i nisu prijetnja, samo zato sto nisu nas mesheb.

Ubice nas generaliziranje.
To bi im bilo najpametnije.Sta ce im ta arapska vjera.
zenit dozic

#345 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by zenit dozic »

Postavi ovako da svi možemo pregledati, jer kad postaviš link saffa pola nas neće ni pokušati otvoriti link a kamoli pogledati.
Uglavnom, ako ništa drugo poučan intervju za sve nas.

oridjidji

#346 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

zenit dozic wrote:Postavi ovako da svi možemo pregledati, jer kad postaviš link saffa pola nas neće ni pokušati otvoriti link a kamoli pogledati.
Uglavnom, ako ništa drugo poučan intervju za sve nas.

Covjek lijepo objasnio sto sam cijeli dan pokusavao da objasnim pojedinima na forumu. Naravno sad ce neko napisati malo je on mladolik i zelen, zbog ove vbradice bi mu provocirali podrsku selefijama i baliklulali , ali jb ih sto je lik Goran i nije Bosnjak.

Imamo preventivni upad, na osnovu svjedocanstva jednog svijedoka ciji kredibilitet nije potvrdjen i na osnovu jedne zastave zelimo graditi slucaj terorizma, dok mediji svojim granatiranjem javnosti zeli uvuci sistem u gresku, na osnovu nicega jer im yenzacionalizam treba. Profa fino objasni sve greske sistema, medija i javnosti koje bi sistem pomjerili ka represivnijim mjerama i zakonima koji bi narusili sami sistem demokraticnosti.
oridjidji

#347 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

hajducka travica wrote:
oridjidji wrote:
Tarzo wrote:Bošnjaci se moraju jasno i glasno distancirati od osoba koje ne dijele, odnosno prestale su da dijele isti svjetonazor,
isti mezheb i isti sistem vrijednosti.

U prethodnom postu sam rekao da je jako pogrešno na pomen grupe ljudi koje nazivaju selefijama ili vehabijama
povlačiti paralele i kao nekakav adut reći: "imate i vi ustaše i četnike".

Zlonamjerni to jedva dočekaju, jer to na određen način implicira da Bošnjaci staju u odbranu "braće po vjeri".
Kratko i jasno: nemam ništa zajedničko s njima, ne zanima me njihovo "jedino ispravno" tumačenje vjere, niti njihove
žalopjke o ugroženosti "samo zbog toga što su muslimani".
Oni su izabrali neki svoj put i nek se snalaze na istom.

Bošnjaci (kao i većina ostalih građana ove zemlje) ima dovoljno problema u svojoj kompliciranoj i klimavoj državi
da bi sebi dozvolili bilo kakvo koketiranje sa osobama koje nanose teško popravljivu štetu muslimanima cijelog svijeta.
Pa onda brate nek se Bosnjaci distanciraju od Islama uopste i postanu Krscani, lakse im je. Citav islamski svijet dijeli se na more frakcija u kojem postoji raslojavanje od umjerenog normalnog do nenormalnog i onda nas genije kaze treba se distancirati od ljudi koji ne slijede hanefijski mesheb i maturidijsku akidu jer je taj pravac u Islamu zauzela IZ BiH. U svemu pa i u Islamu postoji i treba da bude demokraticnosti, mi bi trebali forsirati iskljucivosti i parcati se do utancine i ogradjivati se i od onih koji jesu i nisu prijetnja, samo zato sto nisu nas mesheb.

Ubice nas generaliziranje.
To bi im bilo najpametnije.Sta ce im ta arapska vjera.
Pa neki bi to zeljeli, pa su i nasilno forsirali vracanje poturica ptadedovskoj veri.
hajducka travica

#348 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Pa neki bi to zeljeli, pa su i nasilno forsirali vracanje poturica ptadedovskoj veri.

To prolazi samo kod nepismenog dijela puka.Nije njih bilo u Bosni prije dolaska Turaka.Nek' oni tu teoriju objese macku o rep.Sad dolazimo do onog najznacajnijeg a to je nacionalna osvijestenost a ne vjerska zadrtost/ekstremizam.
piupiu

#349 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by piupiu »

Diverzanti, vratite se temi. :wink:

Rječnik Klixovog foruma:

diverzija (klx) - promjena teme u neočekivanom ili čudnom pravcu ... Image
hajducka travica

#350 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

piupiu wrote:Diverzanti, vratite se temi. :wink:

Rječnik Klixovog foruma:

diverzija (klx) - promjena teme u neočekivanom ili čudnom pravcu ... Image
Nisi ti to bolan dobro razumio,nije to cudan pravac nego pravac koji izvodi sa stranputice na pravi put.
Post Reply