Star Wars

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
irac300

#326 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by irac300 »

mali_balon wrote:I ja odgledah sinoc pa ne kontam sta bi, zar nisu dzedaju na kraju pobjedili, u cemu je fol da su opet ovi dark sideri glavni.... :?
Ma i meni je to totalno nerealno. Na kojim temeljima se mogao uzdići taj Prvi Red, kada je Imperija potučena do nogu? Još imaju izgleda mnogo veće resurse nego srušena Imperija, s obzirom kakvu Zvijezdu smrti napraviše.
pink floydd

#327 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by pink floydd »

Ovo je remake a ne nastavak, razočaran sam :? i najviše me razočaralo što je tako predvidljiv, jedino bi me možda iznenadilo ono ubistvo pred kraj da nije bilo spojlera po internetu (neću ja napisati možda neko ne zna :D).
Sviđa mi se što je bilo provučenog humora, suptilnog, već viđenog ali su ga glumci dobro iznijeli (Finn :thumbup:). Još mi se svidja kako su kraj učinili napetim, jbm li ga nekako jedva čekam osmicu da vidim šta će biti.
KB9

#328 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by KB9 »

irac300 wrote:
mali_balon wrote:I ja odgledah sinoc pa ne kontam sta bi, zar nisu dzedaju na kraju pobjedili, u cemu je fol da su opet ovi dark sideri glavni.... :?
Ma i meni je to totalno nerealno. Na kojim temeljima se mogao uzdići taj Prvi Red, kada je Imperija potučena do nogu? Još imaju izgleda mnogo veće resurse nego srušena Imperija, s obzirom kakvu Zvijezdu smrti napraviše.
jest malo cudno poredit ovako jer se radi o filmu tj naucnoj fantastici al pogledaj oko sebe npr, inace u zivotu zlo ako ga bar malo postoji, ostane daleko brze i jace napreduje od dobrog, brze i bolje se bogati, bolesti sto su gore brze napreduju itd, meni taj dio bas ima logike nekako, jesu mozda malo teze povezive stvari al eto meni licno imaju smisla pa reko i da napisem :-D
mali_balon

#329 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by mali_balon »

pink floydd wrote:Ovo je remake a ne nastavak, razočaran sam :? i najviše me razočaralo što je tako predvidljiv, jedino bi me možda iznenadilo ono ubistvo pred kraj da nije bilo spojlera po internetu (neću ja napisati možda neko ne zna :D).
Sviđa mi se što je bilo provučenog humora, suptilnog, već viđenog ali su ga glumci dobro iznijeli (Finn :thumbup:). Još mi se svidja kako su kraj učinili napetim, jbm li ga nekako jedva čekam osmicu da vidim šta će biti.
Mah tih sokantnih ubistava je bilo u obje trilogije master quaigon (valjda sam dobro napisao, Liam ga glumi) pa ubistvo Obija...ono nista novo osim igranja na kartu nostalgije...svi se sad pitamo cija je mala (mozda je od Obijeva) tako isto se krenulo sa Luke-om, pa anakinom itd itd itd....

Mislim da je bolje bilo da su snimili taj uspon tamne sile...odrastanje i prelazak Bena na tamnu stranu .....ali valjda je bilo lakse ovako
Hasan006

#330 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by Hasan006 »

KB9 wrote:
irac300 wrote:
jest malo cudno poredit ovako jer se radi o filmu tj naucnoj fantastici al pogledaj oko sebe npr, inace u zivotu zlo ako ga bar malo postoji, ostane daleko brze i jace napreduje od dobrog, brze i bolje se bogati, bolesti sto su gore brze napreduju itd, meni taj dio bas ima logike nekako, jesu mozda malo teze povezive stvari al eto meni licno imaju smisla pa reko i da napisem :-D
Pa i sam George Lucas je rekao da se cijela saga vrti oko uspona (I, II), pada (III, IV, V) i iskupljenja (VI) Anakina Skywalkera, tako da se da zaključiti da su nastavili ove filmove samo zbog para. Kako god, nadam se da će 'stabilizovati' ovu priču u Epizodi VIII, jer je ovo cijelo zbivanje u TFA maltene totalni haos.
Jack Be Nimble

#331 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by Jack Be Nimble »

Film je napravljen za raju. Jadnike koji su prezivjeli I-III. Ovaj film je za njih. Zato mi se svidja JJ, sa njim znas sta ces dobiti. Nece biti previse filozofije i pokusaja da se nesto novo napravi. Cojek pravi ono sto masa zeli.
Hasan006

#332 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by Hasan006 »

Jack Be Nimble wrote:Film je napravljen za raju. Jadnike koji su prezivjeli I-III. Ovaj film je za njih. Zato mi se svidja JJ, sa njim znas sta ces dobiti. Nece biti previse filozofije i pokusaja da se nesto novo napravi. Cojek pravi ono sto masa zeli.
Pa jeste, al' vala dosta je jedan takav film koji radi na fazon nostalgije, sada trebaju stabilizovati i nastaviti priču. Ovaj zadnji je prošao kod fanova, al' ako sad od Epizode VIII naprave reboot Imperije to će već lošije proći...
Hasan006

#333 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by Hasan006 »

Evo ga novi trejler omladino

https://www.youtube.com/watch?v=Wji-BZ0oCwg

Valjal' ovo išta?
pink floydd

#334 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by pink floydd »

jbg nijedan trailer nije loš, ali svidja mi se priča....kao uvod u epizodu IV će haman biti

stari stormtrooperi :thumbup:
Forest Whitaker :thumbup:

Nešto sam skeptičan za ovog nindzu :? ali dobar je glumac pa možda dobro bude

i nadam se da će glavni zlikovac ( :D ) biti bolji od Rena :-)
KB9

#335 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by KB9 »

vidim uloge forest i mads :shock: :skoljka:

JEDVA CEKAM! :izet:
ExNihilo

#336 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by ExNihilo »

mayab

#337 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by mayab »

He, sinoc konacno i ja i supruga pogledasmo (oboje smo istinski fanovi od djetinjstva!) TFA, meni više kao rimejk već vidjenih epizoda, samo perfektnije tehnološki sa slikom, letjelicama itd....
Sada još više cjenim prve epizode uradjene u kamenom dobu kraja 70-godina....
Uglavnom, za mene, ne baš pretjerano zabavno, osim emocionalnih momenata vezano za ostarjele junake moga djetinjstva :thumbup:

Da, i sinoć opet razmišljam dok gledam, kakva visoka tehnologija, kakva moć, kakvi savršeni kompjuteri i roboti, a opet lik mora u stolicu da ručno puca iz topova , ma bjaaažiii :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#338 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by Truba »

attack of the clones je bolji no sto se sjecam
ne znam sto sam mu dao 1/10
ispravio sam to na 7/10
jos trojka i onda force awakens
ExNihilo

#339 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by ExNihilo »

Jer se povodiš za masama. :D
Truba

#340 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by Truba »

2002. sam mu dao ocjenu valjda ima neko opravdanje
samo sam fantom menace gledao u kinu i nije mi se svidio 6/10
pa sam ostale gledao na Vhs-u kako su izasli i nikad vise do sada...

niosam slijedio mase barem ne u filmu
s obzirom koja sve sranja pratim prije ce biti da slijedim male kultove
Hasan006

#341 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by Hasan006 »

ExNihilo wrote:Jer se povodiš za masama. :D
Pa iskreno Attack of the Clones je daleko od dobrog filma. Loš dijalog, loš scenario, loš CGI, nerazvijeni likovi i dosadne akcione scene bez dovoljno tenzije i napetosti, baš kao i u The Phantom Menace. U trećoj epizodi se situacija poboljšala, ali opet nije mogla nadoknaditi sve loše stvari iz prethodne dvije epizode.
Truba

#342 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by Truba »

zapravo me je najvise gluma nervirala...ko li je kasting radio...bas je vecina losa
mislim da sam trojki dao 4/10
vidjet cemo nakon 10 godina koja je nova ocjena
Hasan006

#343 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by Hasan006 »

Black swan wrote:zapravo me je najvise gluma nervirala...ko li je kasting radio...bas je vecina losa
mislim da sam trojki dao 4/10
vidjet cemo nakon 10 godina koja je nova ocjena
Glumci su dobri, ali dijalog ne valja u cijeloj trilogiji. Džaba ti i Liam Neeson i Natalie Portman i Samuel L. Jackson i Sir Christopher Lee i Ewan McGregor kada trebaš reći: ''I don't like sand... it's coarse, rough and iritating... and it gets everywhere.'' ili ''From my point of view the Jedi are evil!''
Truba

#344 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by Truba »

ma na hajdena sam mislio prvenstveno onda glasove dighitalnih likova...onda na malog hajdena
onda natali u ljubavnim scenama itd...

nikad nisam volio ovaj serijal niti svijet ali eto
alibegoa

#345 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by alibegoa »

Meni su prequeli top, kakva prica kakav svijet.
ExNihilo

#346 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by ExNihilo »

Hasan006 wrote:
Pa iskreno Attack of the Clones je daleko od dobrog filma. Loš dijalog, loš scenario, loš CGI, nerazvijeni likovi i dosadne akcione scene bez dovoljno tenzije i napetosti, baš kao i u The Phantom Menace. U trećoj epizodi se situacija poboljšala, ali opet nije mogla nadoknaditi sve loše stvari iz prethodne dvije epizode.
Prežvakana je priča stotinu puta. Bez zalaženja u detalje, jer nemam sad vremena, nisi u pravu. To iz razloga što:

a) Dijalozi jesu cheesy s vremena na vrijeme, naročito u ljubavnim scenama, ali se takvi dijalozi oduvijek vežu sa SW (uključujući originalnu trilogiju). Pa urbana je legenda kako je Ford popizdio i rekao Lucasu: You can type this shit but can't say it. Shodno tome, besmisleno je isticati kako su dijalozi loši u prequelima.

b) CGI je bio vrh u to vrijeme. Istina, danas izgleda zastarjelo, ali cijela jedna generacija filmova s druge polovice 90tih i prve polovice 00tih ima taj problem. Shodno tome, besmisleno je to isticati isključivo za SW.

c) Scenario je barem dvije klase ozbiljniji od svega viđenog u originalnoj trilogiji.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#347 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by Velkoski »

Meni su 1, 2 i 3 osam puta bolji od onih starih filmova :mrgreen:
dale cooper

#348 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by dale cooper »

ExNihilo wrote:
Hasan006 wrote:
Prežvakana je priča stotinu puta. Bez zalaženja u detalje, jer nemam sad vremena, nisi u pravu. To iz razloga što:

a) Dijalozi jesu cheesy s vremena na vrijeme, naročito u ljubavnim scenama, ali se takvi dijalozi oduvijek vežu sa SW (uključujući originalnu trilogiju). Pa urbana je legenda kako je Ford popizdio i rekao Lucasu: You can type this shit but can't say it. Shodno tome, besmisleno je isticati kako su dijalozi loši u prequelima.

b) CGI je bio vrh u to vrijeme. Istina, danas izgleda zastarjelo, ali cijela jedna generacija filmova s druge polovice 90tih i prve polovice 00tih ima taj problem. Shodno tome, besmisleno je to isticati isključivo za SW.

c) Scenario je barem dvije klase ozbiljniji od svega viđenog u originalnoj trilogiji.
Ima naznaka ozbiljnije priče, samo je egzekucija bila suptilna kao u slona u staklarskoj radnji.
alibegoa

#349 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by alibegoa »

Velkoski wrote:Meni su 1, 2 i 3 osam puta bolji od onih starih filmova :mrgreen:
:thumbup:
Hasan006

#350 Re: Star Wars: The Force Awakens

Post by Hasan006 »

Velkoski wrote:Meni su 1, 2 i 3 osam puta bolji od onih starih filmova :mrgreen:
E čuj osam puta de ne budali majke ti, pa da je fakat tako ne bi milioni fanova širom svijeta bili razočarani prequelima. Ja prije nisam imao pojma o Star Warsu niti sam pogledao ijedan film i listam nešto tako po TV-u i naiđem na AXN kad ono Attack of the Clones. Vjeruj mi kada sam vidio onu glumu, dijalog i sve ostalo pomislio sam da se radi o nekakvoj parodiji i trebalo mi je dobrih 5 minuta da se uvjerim u suprotno. Bukvalno mi je sve izgledalo k'o nekakva debilna pozorišna predstava. Kako god, kada sam gledao originalnu trilogiju bio sam fasciniran jer su to filmčine i remek djela, pogotovo za doba u koja su izašli. Eto zamisli samo da nije bilo Star Wars originalne trilogije i da su prva tri filma bile Epizode I, II i III i da su izašle kad i jesu, pa svako bi ih ismijavao, imali bi po 3.5/10 na IMDb-u i stavljali bi ih u isti koš sa Batman & Robin i sličnim sranjima.
Post Reply