JEL POCELO?

Post Reply
_drunken_santa_

#326 Re: JEL POCELO?

Post by _drunken_santa_ »

jefferson wrote:
_drunken_santa_ wrote:
jefferson wrote:
kada je dejton pisan i visoki predstavnici bili aktivni, u rusiji je vladao klaun jeljcin. tada je amerika i evropa mogla da napravi od bosne sta hoce bez da ih rusi sabotiraju. pitanje je zasto nisu? odgovor je, ne vjeruju muslimanima. oni se prodaju kao tolerantne demokrate sa principima, ali se njihovo pravo lice krije vise u djelovanju nego u prici.

rusija vjerovatno nema nista protiv bosnjaka per se, nego bosnjaci nikada nisu ni pokusali da uspostave odnos sa rusijom. po nekom automatizmu je rusija eliminisana kao neko s kim treba uopste razgovarat jos i prije rata.
Pa normalno da je eliminisana. Eto Rusija se sjeba od brige za bosnjacima, isto kao sto se sjeba od brige za Srbima, pa ima nisu dali niti jedan nepovratni kredit, nego na sve kamatu uracunavaju, dok Ameri koji su ih bombardovali, su do sada dali skoro milijardu dolara bespovratnih kredita.
ma da. rusija nije nikakav crveni krst vec autoritarna drzava u kojoj jedan tip definise sta je to njihov interes.

međutim, amerika je potpuno izgubljena. poraz komunizma i sovjetskog saveza je zapravo bio los za ameriku. tog se neprijatelja moglo razumit, a ove nove rivale - ultrakapitalisticku kinu sa komunistickom vlascu i teroriste koji su prepni da se ubiju kako bi se borili protiv njih radije nego da zive - oni ne mogu da pojme i zato svaka politika koju konstruisu ide iz greske u gresku. u takvim okolnostima ne znaju ni sta ce sa saveznicima.

lobirati nesto kod njih i ocekivati nesto od njih samo zato sto su najjaci i najjbogatiji, moze da proizvede vise stete nego koristi. posebno ako mislis da oni znaju sta rade.
bingov buraz

#327 Re: JEL POCELO?

Post by bingov buraz »

baxul wrote:ovi opet počeli ekavicu pričat :D
U tom slucaju situacija je krajnje ozbiljna :mrgreen:
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#328 Re: JEL POCELO?

Post by Nurudin »

Nema nikakve potrebe za bilo kakvim sukobima. Još bi najbolja opcija bila da rs proglasi neko odcijepljenje.
Niko ih nebi priznao .S kim bi uopće mogli tako da komuniciraju u svijetu?
Uvesti im ekonomsku blokadu i za godinu bi molili da ih se primi nazad .
Čak i neki eventualni sukob bi bio debakl za rs jer su okruženi nato paktom.
Političari u rs su svijesni toga .
fosna2014

#329 Re: JEL POCELO?

Post by fosna2014 »

Kiparski model.
Drinski

#330 Re: JEL POCELO?

Post by Drinski »

Nurudin wrote:Nema nikakve potrebe za bilo kakvim sukobima. Još bi najbolja opcija bila da rs proglasi neko odcijepljenje.
Ma njih gura ovaj ruski ambasador tamo.
155_mm

#331 Re: JEL POCELO?

Post by 155_mm »

U-zap wrote:
155_mm wrote:
U-zap wrote:Mislim da bi najbolje bilo da se BiH podijeli na 2 dijela, jedan dio da se pripoji Hrvatskoj a drugi Srbiji. Pa nek svako bira koji ce pasos. I onda se napokon moze okrenuti ka buducnosti i jacanju ekonomije :thumbup:
mnogi su tak mislili. ali je vecina njih danas pod zemljom od gosn maceka preko vranje dr tuzmana i mnogih inih. posljednja nada je jos ti i certifikator iz audija 8. tesko breme nosite vas tvojica. on u blindiranom audiju a ti na cistini.

:lol: :lol: :lol:
Ma vidi, ne govorim ja to zbog tebe ili mene nego zbog tvog djeteta. Jel treba da zivi u istom kaosu u kojem si i ti? Jel ti fakat toliko bitno da li ti pise da li si bosanac, amerikanac, marsovac? Treba se okrenuti kvalitetu zivota vjeruj mi.
ma razumijem ja tebe u potpunosti. ali kazem da ta ideja ima neko prokletstvo u sebi. da svi nekako najebu sa tom idejom do sada. to sam mislio samo da kazem.
Mlohavi

#332 Re: JEL POCELO?

Post by Mlohavi »

emmir1 wrote:

Čime smo ratovali 90 tih kada riješiše izvršiti agresiju na BiH?

Danas smo Nato u odnosu na 90 te.
Tad smo bili tanki s oruzjem, danas fali onih koji bi koristili to oruzje.

Vjerovatno bi sve to izgledalo ovako nekako prvih mjeseci:

Kasnije malo ovako:
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#333 Re: JEL POCELO?

Post by Nurudin »

Drinski wrote:
Nurudin wrote:Nema nikakve potrebe za bilo kakvim sukobima. Još bi najbolja opcija bila da rs proglasi neko odcijepljenje.
Ma njih gura ovaj ruski ambasador tamo.
može da ih gura koliko hoće, ni jedna članica EU niti nato-a ih nebi priznala, a Rusija ne može mrdnuti
preko Rumunije i Bugarske , koje zato i jesu na brzinu primljene u EU i nato.
To je davno riješena stvar
155_mm

#334 Re: JEL POCELO?

Post by 155_mm »

fosna2014 wrote:Kiparski model.
to vec imamo 20 godina. treba nesto novo. na primjer trenutno stanje izmedju istocne i zapadne njemacke.
:)
Danguba

#335 Re: JEL POCELO?

Post by Danguba »

muha_sa wrote:
U-zap wrote:Mislim da bi najbolje bilo da se BiH podijeli na 2 dijela, jedan dio da se pripoji Hrvatskoj a drugi Srbiji. Pa nek svako bira koji ce pasos. I onda se napokon moze okrenuti ka buducnosti i jacanju ekonomije :thumbup:
:thumbup:
ti stalno covjeka zajebavas a on stalno misli da je na pravom putu. :lol:
Mlohavi

#336 Re: JEL POCELO?

Post by Mlohavi »

Incko rekO nesto, koliko sam shvatio, dobro je po nas, nije po Dodika. :D :D
muha_sa

#337 Re: JEL POCELO?

Post by muha_sa »

Danguba wrote:
muha_sa wrote:
:thumbup:
ti stalno covjeka zajebavas a on stalno misli da je na pravom putu. :lol:

pametno zbori :lol:
Ratoborna Gljiva

#338 Re: JEL POCELO?

Post by Ratoborna Gljiva »

gotovo počeli su postavljat video terorista i ISIL, pretis lonce itd
fosna2014

#339 Re: JEL POCELO?

Post by fosna2014 »

155_mm wrote:
fosna2014 wrote:Kiparski model.
to vec imamo 20 godina. treba nesto novo. na primjer trenutno stanje izmedju istocne i zapadne njemacke.
:)
I nemamo bas. Imamo drzavu u dva komada, ali se nalazimo u istoj gabuli. Kod Kipra je situacija dosta drugacija. Jedni EU a drugi Turska kolonija.
loose end

#340 Re: JEL POCELO?

Post by loose end »

U-zap wrote:
155_mm wrote:
mnogi su tak mislili. ali je vecina njih danas pod zemljom od gosn maceka preko vranje dr tuzmana i mnogih inih. posljednja nada je jos ti i certifikator iz audija 8. tesko breme nosite vas tvojica. on u blindiranom audiju a ti na cistini.

:lol: :lol: :lol:
Ma vidi, ne govorim ja to zbog tebe ili mene nego zbog tvog djeteta. Jel treba da zivi u istom kaosu u kojem si i ti? Jel ti fakat toliko bitno da li ti pise da li si bosanac, amerikanac, marsovac? Treba se okrenuti kvalitetu zivota vjeruj mi.
Super ti je ta logika stvarno. Zasto se onda ijedna napadnuta drzava u historiji borila protiv napadaca?

I kako ne kontas da ti isti koji bi rascjepkali drzavu ne zele ni tebe zivog uopce? Budi ti sta hoces, ali ako ti je ime Edin, Muhamed, Adis, tebi je po njima mjesto ili u masovnoj grobnici ili na totalnoj margini drustva.

Tvoja gruda je tvoja kuca, a tvoja kuca garant tvog opstanka. Ako se odreknes domovine, odrekao si se vlastite kuce, dostojanstva i prava na postojanje.

O Tito, o cemu mi pricamo :-)
Danguba

#341 Re: JEL POCELO?

Post by Danguba »

Ivanic mi sumLJiv. :-)
kamen spoticanja

#342 Re: JEL POCELO?

Post by kamen spoticanja »

Mlohavi wrote:
emmir1 wrote:Ova odluka nema veze sa nekom srpskom strategijom o izlasku iz BIH.
Niti ona može izaći, može pokušati ali bit će rat a ja ne vjerujem da su u prednosti u kojoj su bili onomad.
Rat kojim vojskama i kojim resursima??? :-)
Sutra da puknu barikade prema FBiH, to je to. Mozda bi bilo par incidenata al' rata tesko ;)
Ejs...granica na kozijoj cupriji...ili u doboju...
hajde bujrum da vidimo i to
bobar banka ce se pominjati jos zadugo
derion

#343 Re: JEL POCELO?

Post by derion »

_drunken_santa_ wrote: međutim, amerika je potpuno izgubljena. poraz komunizma i sovjetskog saveza je zapravo bio los za ameriku. tog se neprijatelja moglo razumit, a ove nove rivale - ultrakapitalisticku kinu sa komunistickom vlascu i teroriste koji su prepni da se ubiju kako bi se borili protiv njih radije nego da zive - oni ne mogu da pojme i zato svaka politika koju konstruisu ide iz greske u gresku. u takvim okolnostima ne znaju ni sta ce sa saveznicima.

lobirati nesto kod njih i ocekivati nesto od njih samo zato sto su najjaci i najjbogatiji, moze da proizvede vise stete nego koristi. posebno ako mislis da oni znaju sta rade.
Izvini, Santa, ali ovdje si nabacao dosta naivnosti, da ne kažem budalaština. Da Ameri (i Britanci) ne znaju šta rade u modernoj diplomatiji, koju su ovi drugi izmislili, je čisto nepoznavanje kako politika (i to ezoterična, a ta se samo i broji) funkcioniše. Svaki važniji događaj što se desio u prošlosti, bio je isceniran, tj. znalo se o njemu. Isto važi i za svaki bitniji događaj u budućnosti.
Tačno je da globalizacija predstavlja određeni izazov za vodeće političke strukture u svijetu, ali mislim da nikada nisu imali bolju kontrolu/uvid nego sada, za koji mogu zahvaliti u velikoj mjeri globalizaciji (i tehnološkom napretku).
prog321

#344 Re: JEL POCELO?

Post by prog321 »

loose end wrote:
I kako ne kontas da ti isti koji bi rascjepkali drzavu ne zele ni tebe zivog uopce? Budi ti sta hoces, ali ako ti je ime Edin, Muhamed, Adis, tebi je po njima mjesto ili u masovnoj grobnici ili na totalnoj margini drustva.
-)
Eijs,, to mu je ime.
Vidis da cijepa iz kamenjara. :-D
llull

#345 Re: JEL POCELO?

Post by llull »

Izbori se blize ljudi, ovo je sve dogovoreno ... manite se pametovanja ... Dodik je jednostavno maherski iskoristio sve sto su mu BH politicari namjestili zicer da opet ugasi SDS kao 2006, bar tako djeluje u RS.

Ne moze Dodik nista konkretno protiv BiH da napravi a ni sam to niti zeli niti smije, samo onako spinuje ...
jao_situacije

#346 Re: JEL POCELO?

Post by jao_situacije »

loose end wrote:
Super ti je ta logika stvarno. Zasto se onda ijedna napadnuta drzava u historiji borila protiv napadaca?

Tvoja gruda je tvoja kuca, a tvoja kuca garant tvog opstanka. Ako se odreknes domovine, odrekao si se vlastite kuce, dostojanstva i prava na postojanje.

ti baš nisi upratio ko je u-zap :mrgreen:
prog321

#347 Re: JEL POCELO?

Post by prog321 »

llull wrote:Izbori se blize ljudi, ovo je sve dogovoreno ... manite se pametovanja ... Dodik je jednostavno maherski iskoristio sve sto su mu BH politicari namjestili zicer da opet ugasi SDS kao 2006, bar tako djeluje u RS.

Ne moze Dodik nista konkretno protiv BiH da napravi a ni sam to niti zeli niti smije, samo onako spinuje ...

Ovo je veoma opasno. Moze biti svasta. Nikad nisu u 20g ovako daleko isli.
A ja budala pravio fasadu na kuci . :-D
Mohamad Sissoko

#348 Re: JEL POCELO?

Post by Mohamad Sissoko »

jao_situacije wrote:
loose end wrote:

:D
Ratoborna Gljiva

#349 Re: JEL POCELO?

Post by Ratoborna Gljiva »

prog321 wrote:
llull wrote:Izbori se blize ljudi, ovo je sve dogovoreno ... manite se pametovanja ... Dodik je jednostavno maherski iskoristio sve sto su mu BH politicari namjestili zicer da opet ugasi SDS kao 2006, bar tako djeluje u RS.

Ovo je veoma opasno. Moze biti svasta. Nikad nisu u 20g ovako daleko isli.
A ja budala pravio fasadu na kuci . :-D
čim MMF da kredit sve će leć na svoje
loose end

#350 Re: JEL POCELO?

Post by loose end »

jao_situacije wrote:
loose end wrote:

Ma iskreno nisam, ucini mi se neki liberalni, let's-make-love-not-war Bosanac :mrgreen:

Edit: najgore je sto ne bi bilo prvi put naici na slican stav kod kojekakvih Adisa i Muhameda pa mi onda to bas digne pritisak.
Last edited by loose end on 10/12/2015 19:55, edited 1 time in total.
Post Reply