Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Locked
kritichar

#326 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by kritichar »

Chmoljo wrote:
kritichar wrote: -ti bi hiljade ljudi u ovoj državi izjednačio sa svojim komšijom, samo zato što si ti imao takvo iskustvo
ko god se vrati vjeri, treba ga uhapsit, jedino možeš biti miran ako si po rođenu musliman
-ko god ne podržava mevludove, šije, ajvatovicu, terorista je
ne patetiši.
kad prije odgovori, nisi imao vremena da pročitaš njegov post i ovaj moj odgovor da bi razumio o čemu je riječ
Freamon Lester

#327 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

Onaj sto pobi porodicu na Badnjak nije uracunljiv.
Policajce u Bugojnu ubio zaludjeni roker iz Bugojna.
Napad na americku ambasadu izvrsio Srbin.
Napad na policijsku stanicu u Zvorniku izvrsen iz osvete.
Napad na vojnike izvrsio narkoman.

Sinoc sam imao plahu zelju da se poprilicno nagovorim, ali proslo me jer vidim da nemam kome. Proslo me jer vidim da niko od onih koji su kritikovali postavljanje francuske zastave na fb nisu postavili zastavu BiH na svoj profil. A reci cu vam zasto niko nije postavio sliku BiH na fb i zasto niko nije javno tugovao za ova dva vojnika. Zato sto ih je strah... :izet:
kritichar

#328 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by kritichar »

Alfons Kauders wrote: ne smiju ako su ta pravila suptrotna sa pozitivnim zakonodavstvom BiH

mozes po serijatu imati cetiri zene, moze se ozeniti dijete, mozes imati i roba za oko kuce, ali nemre po zakonu ove drzave... niti ce ikad moci...

upamti ovo vrlo dobro, vi nikad necete ovdje drugima nametati svoje moralne "vrijednosti" i pravila... i tu se sva prica zavrsava
ma nemoj mi reć, hoćeš ti zabraniti govor protiv alkohola, kocke, pedera.......?

islam je duže ovdje od ovog grada, bio je prije komunizam, preživio je komunizam, a i vas neokomuniste će
joint union

#329 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by joint union »

U vezi teme, podijelio bih Facebook status uvazenog gospodina Muhameda Velica:

Dragi prijatelji, želim vam se obratiti kao prijatelj, brat i kao vaš imam, kojeg pratite i slijedite (follow) ovdje na Facebooku.
Situacija u svijetu, u kojem živimo i kojem pripadamo, nije nimalo dobra. A to dakako znači da je tako i kod nas, osobito smo svjedoci toga - nakon sinošnjih stravičnih događanja i ubistava nedužnih ljudi u našem gradu.
Svijet u kojem živimo toliko je sabijen da se gotovo sve događa (i) u našoj avliji. Nas kao da ništa ne može zaobići. Već dugo vremena se vode prljavi (bratoubilački) ratovi na Bliskom Istoku, mnogi su tu svoje prste umiješali i ruke okrvavili, Izrael također već dugo vremena teroriše Palestince, u gradovima i državama oko nas gotovo svake sedmice pucaju bombe i ljudi se raznose ubijajući na stotine nedužnih ljudi itd. Prijeti se i našoj domovini i našim gradovima na isti način. Te prijetnje nisu uopće bezazlene i štaviše - stvarne su. Ako ISIL/IDIL uputi takvu prijetnju i našoj domovini, to znači da imaju regrutovane ljude za svoj prljavi naum. Nažalost, to se počinje i dokazivati.
Dragi prijatelji, s tim u vezi želim vam kazati da smo svi pastiri i da svako od nas ima svoje stado, koje mora čuvati i za koje je odgovoran. Na to nas je podsjetio i upozorio Allahov poslanik Muhammed, a.s., još prije 14 stoljeća. Tako vam sada i ja prenosim njegovu poruku - da smo svi pastiri i da svako od nas ima svoje stado za koje je odgovoran.
Čuvajmo svoja stada!
Ne dajmo da ih išta ugrozi!
Budimo pravi pastiri!
To od nas traži Allah, dž.š., i Njegov Poslanik, a.s.!
Isto kao što trebate, zbog dobra u društvu, cinkati dilere, koji drogu dijele i prodaju, tako trebate cinkati i sve one koji vam nude lažne instant karte i prečice za Džennet. To su oni za koje ne postoje nikakve svetinje. Koji ruše bogomolje, spaljuju žive ljude/zarobljenike i ubijaju nedužne ljude i djecu. Koji ruše mir i selam. To su džehennemski psi. Ti duhovni dileri su opasniji od bilo kojih drugih dilera. Cinkajte ih, javno, svima nama, glasno i hrabro, i svakoga koji se upeca na njihovu poganu udicu - razbejanite, otkrijte ga, da ga pokušamo spasiti.
Moramo shvatiti da je situacija krajnje ozbiljna i tako se moramo ponašati. Naravno, bez straha i panike.
Allah je naš najbolji saveznik i zaštitnik. Mi smo na Njegovom putu. On nas čuva, jedne s drugima i jedne preko drugih.
Jer, mi smo milost jedni drugima i Allahova zaštita.
Allah neka vas čuva, draga braćo i sestre, poštovani prijatelji!
Selam i svako dobro!
Kombat

#330 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Kombat »

joint union wrote:Vojnicima neka je laka zemlja bosanska, a porodicama iskreno saucesce.

Nadam se da bar jedna od silnih policijsko/obavjestajnih agencija ima "krtice" kod vehabija, obzirom da smo jedna od zemalja u svijetu u kojoj bi tako nesto bilo najlakse uraditi (infiltraciju).
Uvesti drakonske kazne za kupce i prodavace ilegalnog vatrenog naoruzanja (za automatsko kaznu ekvivalentnu ubistvu sa predumisljajem).
U zatvorima ukinuti svaki pomen vjere ili bilo kakvih "vjerskih sloboda", lice koje ode u zatvor po defaultu ne moze biti vjernik bilo koje vjere.
Zatvori su itekako regrutni centri ovakvih idiota.
U policiju zaposliti i adekvatno platiti cetu IT strucnjaka.
Svakom ko ode na bilo koje ratiste u svijetu, iz bilo kakvih ubjedjenja, trajno zabraniti povratak u zemlju ili ga suociti sa kaznom dugotrajnog zatvora.
moze biti samo obrnuto... :run:
VjecitiStudent

#331 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

kritichar wrote:
VjecitiStudent wrote:
kritichar wrote: od 11. septembra, ako ćeš baš tačan datum kad je sve krenulo

vidim da ni hodže ne smiju više pričati o osnovnim pravilima islama, ne smije se više brada nositi, određene džamije se ne smiju posjećivati...
Ako se želiš poistovjetiti sa Topalovićem, Mevlidom, Čauševićem, ..., njihovim ciljevima i metodama, isključivo je tvoj problem.
vi ste nas poistovjetili, mi se samo branimo i ograđujemo o takvih
Branite se tako što ćete staviti na listu islamofoba, skupa sa npr. Rajkom Vasićem, čovjeka, jer je radio svoj posao i obznanio problem kojeg BiH ima sa vehabijama?
Da li su vehabije problem, da ili ne?
sahara1428

#332 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by sahara1428 »

ZA ALFONSA DA SMIRI DUŠU... :izet:

Oligarh

#333 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Oligarh »

kritichar wrote:
Alfons Kauders wrote: ne smiju ako su ta pravila suptrotna sa pozitivnim zakonodavstvom BiH

mozes po serijatu imati cetiri zene, moze se ozeniti dijete, mozes imati i roba za oko kuce, ali nemre po zakonu ove drzave... niti ce ikad moci...

upamti ovo vrlo dobro, vi nikad necete ovdje drugima nametati svoje moralne "vrijednosti" i pravila... i tu se sva prica zavrsava
ma nemoj mi reć, hoćeš ti zabraniti govor protiv alkohola, kocke, pedera.......?

islam je duže ovdje od ovog grada, bio je prije komunizam, preživio je komunizam, a i vas neokomuniste će
Ja sam prevashodno patriota ove svoje zemlje, pa tek onda musliman. Jesam li ja kjafir zbog toga? A mislim da jedno ne isključuje drugo. Ali ne mogu si pomoći kada ovu zemlju toliko jako volim.
dustaban

#334 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by dustaban »

Baltazar_khan wrote:kažu komšije ovog idiota što je uradio ovo zlo da se družio s osobama arapskog porijekla.. piše to sve u današnjem printanom izdanju dnevnog avaza.
a prati li sipa one debile što su pravili nedavno incidente? recimo onaj kad je uletio u džamiju sa zastavom islamske države gore negdje u starom gradu u sarajevu, ili onaj kad je pred predsjedništvom isto mahao istom zastavom? i oni su što se mene tiče potencijalne ubice.
Ma to su tek sitni nestasluci. Ako ti sta nije jasno pitaj advokata...

Image
:roll:
Walther

#335 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Walther »

VjecitiStudent wrote:
Walther wrote:
VjecitiStudent wrote: Još od dolaska prvih mudžahedina u BiH, koji su dolazili sa uredno izdatim hrvatskim dokumentima, dok ih je Srna izmišljala kada ih uopće nije bilo, jasno je bilo da je riječ o kukavičjem jajetu, ubačenom da se što lakše ova država razvali, no Bošnjaci to nikad nisu uspjeli da skontaju, a hiljadu je prilika bilo za to.
Čak ni ovo to neće promijeniti, izmišljanje izgovora je već krenulo.

http://www.avaz.ba/clanak/205849/cosic- ... -terorizam
neka salonske price krenu... nego u Pariz isto stigli mudzahedini sa uredno izdatim hrvatskim dokumentima?
Nakon što je izbio rat, u BiH su ušli mudžahedini, i to mahom preko Hrvatske. Najviše ih je dolazilo preko humanitarnih organizacija, što znači da im je MVP RH morao izdati dokumente za kretanje po Hrvatskoj.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/mudzahe ... ske-805167
Sokiran sam... valjda su trebali preci preko Svedske jer ipak BiH granici sa Svedskom i ne Hrvatskom.... Vise manje sve je preslo preko Hrvatske (izbjeglice, naoruzanje, ...). Citav Balkan je bio pun tih organizacija i nisu imeli HR dokumente. Tad se na to nije gledalo kao danas.
Leons

#336 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Leons »

Ovaj kritichar je prvi doletio na moju temu o vehabijama da je iztrola a mene da proziva saloncem .. Temi na kojoj je uvodno putanje bilo ima li razloga za brigu... Nama Bosnjacima ne trebaju neprijatelji pored takvih nakaza... Cetnici najvise vole vehabije.. Tu su minderasi i cete na istoj strani
Alfons Kauders

#337 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Alfons Kauders »

kritichar wrote:
VjecitiStudent wrote:
kritichar wrote: od 11. septembra, ako ćeš baš tačan datum kad je sve krenulo

vidim da ni hodže ne smiju više pričati o osnovnim pravilima islama, ne smije se više brada nositi, određene džamije se ne smiju posjećivati...
Ako se želiš poistovjetiti sa Topalovićem, Mevlidom, Čauševićem, ..., njihovim ciljevima i metodama, isključivo je tvoj problem.
vi ste nas poistovjetili, mi se samo branimo i ograđujemo o takvih
ako tako branis muslimane u bih

nemoj vise hljeba ti

ev kako to radi efendija

https://www.facebook.com/muhamed.velic.549?fref=nf
rumenige_brajtner

#338 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by rumenige_brajtner »

kritichar wrote:

dobro ti je napisao, ne znam samo čime se to ti qrčiš?
kritichar

#339 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by kritichar »

skontao sam empirijsku definiciju vehabije.

Vehabija je čovjek sa bradom i muslimanskim imenom kojem još uvijek nije dokazano terorističko djelo.
Terorista je čovjek sa bradom i muslimanskim imenom koji je pokušao ili uspio da ubije nekoga, djelujući samostalno ili u organizovanoj grupi.
45cents

#340 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by 45cents »

Chmoljo wrote:
Thorgerson wrote:
madner wrote: pravo pitanje je, a koje se gubi u glupim raspravama šta to hodža treba pričati, jeste KO je ovome liku konkretno mozak oprao? u kojim se krugovima kretao, ko mu je stavio tu bubicu u uho? imaju li ljudi opasnih namjera ikakvu infrastrukturu osim onog debila Bosnića, i ostalih odranije poznatih? koji su kanali, veze? šta je sa onim likovima što su se pojavljivali u ISIL-ovim majicama u džamijama?
treba posvetiti identificiranju takvih likova, koji regrutuju ovaj labilni društveni talog.
sve ostalo je...
Kako je moguće da je "mozak" tako perljiv?
Zašto nemamo javni spisak osoba kojima je "mozak na izvolite", ponuđen za pranje?
Zašto nemamo poseban registar svih radikalnih skupina?
Zašto ne nose elektronske uređaje za praćenje kretanja?
Zašto nemaju posebnu kluzulu za korištenje javnih komunikacija?

Svi koji su svjesni da se udružuju u radikalne organizacije ili u organizacije i pokrete sa ektremnim i prenaglašenim staovima u odnosu na sredinu u kojoj obitavaju, svjesno trebaju prihvatiti redukciju drugog dijela svojih sloboda (u odnosu na slobodu izbora da pristupe radikalnim pokretima). To su mjere koje društvo mora poduzeti kao preventivnu zaštitu sebe od slobode izbora pojedinaca.

U protivnom ćemo uvijek imati pseudo-mudrovanja koja lansiraju razni Cerići: "Taj momak je do juče bio normalan vehabija, ali je naglo postao haridžija"....

Dosta, ba, filozofije....

Neka meni probaju izaprati mozak, pa da se vidimo ko će izvući deblji kraj...
kritichar

#341 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by kritichar »

Leons wrote:Ovaj kritichar je prvi doletio na moju temu o vehabijama da je iztrola a mene da proziva saloncem .. Temi na kojoj je uvodno putanje bilo ima li razloga za brigu... Nama Bosnjacima ne trebaju neprijatelji pored takvih nakaza... Cetnici najvise vole vehabije.. Tu su minderasi i cete na istoj strani
.... da vam se požalim.... :lol:
45cents

#342 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by 45cents »

kritichar wrote:skontao sam empirijsku definiciju vehabije.

Vehabija je čovjek sa bradom i muslimanskim imenom kojem još uvijek nije dokazano terorističko djelo.
Terorista je čovjek sa bradom i muslimanskim imenom koji je pokušao ili uspio da ubije nekoga, djelujući samostalno ili u organizovanoj grupi.
Jedni su regrutna masa, a drugi su samo realizirani slučajevi.
kritichar

#343 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by kritichar »

Alfons Kauders wrote:
ako tako branis muslimane u bih

nemoj vise hljeba ti

ev kako to radi efendija

https://www.facebook.com/muhamed.velic.549?fref=nf
sačekaj dok i on javno kaže da kladionice nisu dobre, neće ni on valjat
dulekrele

#344 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by dulekrele »

sve si shvatio. nema ti pomoci.
Alfons Kauders

#345 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Alfons Kauders »

kritichar wrote:

necu

znaci mozes pricati kako promijeniti te zakone koji ti ne gode... i to je to... a od toga nema nista, jer nemate snage da ih ikad promijenite...

ostaje nasilje... koje opet nije u skladu sa nekim ovozemaljskim zakonima... a zakone silom mijenjati necete... em vas je manje od nas, em imate manje muda i pameti...

a ja nisam neokomunista, vec ultra-desnicar, ne vrijedjaj
breuer

#346 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by breuer »

Nije istina, odnosno ovo prvo jeste. Terorista je čovjek koji svojim djelovanjem ugrožava živote i akcije stanovništva u cilju ispoljavanja svojih političkih i ideoloških interesa imao on bradu ili ne.
Leons

#347 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Leons »

kritichar wrote:
Leons wrote:Ovaj kritichar je prvi doletio na moju temu o vehabijama da je iztrola a mene da proziva saloncem .. Temi na kojoj je uvodno putanje bilo ima li razloga za brigu... Nama Bosnjacima ne trebaju neprijatelji pored takvih nakaza... Cetnici najvise vole vehabije.. Tu su minderasi i cete na istoj strani
.... da vam se požalim.... :lol:
Bjezi jado jadni umjesto da se sakrijes i da te stid bude ti ismijavas al sta od moralne septicke jame drugo ocekivati jebala ti "braca" mater koja te isprdila takvog nakaradnog
kritichar

#348 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by kritichar »

dulekrele wrote:

vijeli smo kako si ti shvatio predavanje Dr. Esmira Halilovića
Alfons Kauders

#349 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Alfons Kauders »

sahara1428 wrote:ZA ALFONSA DA SMIRI DUŠU... :izet:

koju dušu?
dulekrele

#350 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by dulekrele »

kritichar wrote:
dulekrele wrote:

vijeli smo kako si ti shvatio predavanje Dr. Esmira Halilovića
isto kao i ovaj tvoj ubica iz sokolja.
Locked