Legalizacija kanabisa u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
studiorum_tuzlaensis

#326 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by studiorum_tuzlaensis »

Doći će i taj dan kad-tad, danas šaljem Peđi Kojoviću e-mail, da u svoju predizbornu kampanju i program uključe i pitanje legalizacije kanabisa. Ne vidim drugu stranku (građansku opciju), koja bi mogla predložiti navedeno. Pa nek se zakotrlja aBd. Kad se krene pričati o tome, malo šire, onda će dobiti i na populanosti

Smatram da stranka koja pokrene ovo nema šta da izgubi, naprotiv. Treba računati da su mladi u velikom broju nezainteresirano biračko tijelo, pa i neki početak rasprave o tome u ovoj učmaloj, konzervativnom i fundametalnoj sredini bi mu donio veliki broj potencijalnih glasova koji propadnu ionako jer omladina prespava izbore.

Tu treba tražiti neki početak aktivizma, sjetite se sad izbora u Hr, pa Milanović je zahvaljujući dekriminalizaciji uspio da amortizuje gubitak nezadovoljnog glasačkog tijela, a uzevši u obzir da se počelo pričati o neko kontrolisanoj legalizaciji u rekreativne svrhe, ima tu još materijala za dobi izbore.
Drinski

#327 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Drinski »

studiorum_tuzlaensis wrote:...u ovoj učmaloj, konzervativnom i fundametalnoj sredini ....
Ne znam, ja mislim da te probleme ne treba rješavati porastom narkomanije.
studiorum_tuzlaensis

#328 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by studiorum_tuzlaensis »

Drinski wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:...u ovoj učmaloj, konzervativnom i fundametalnoj sredini ....
Ne znam, ja mislim da te probleme ne treba rješavati porastom narkomanije.
Ja mislim da treba, i to ne porastom narkomanije, već zdrave ishrane i navika. :)
petunija

#329 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by petunija »

Koliko buke oko legalizacije :facepalm:
A niko se ne buni što nam gaze djecu, pljačkaju starice, otimaju mobitele, hajde neka, nema veze, samo neka se zabrani nešto što nikom štetu ne pravi
KB9

#330 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by KB9 »

ne pravi stete? reci ti svim nakomanima koji su poceli travom, divnom, lijepom i bezopasnom travom
broj dva

#331 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by broj dva »

KB9 wrote:ne pravi stete? reci ti svim nakomanima koji su poceli travom, divnom, lijepom i bezopasnom travom
---
A sta reci narkicima koji su poceli cigarom ? Ili pivom ?
Za ostalo se slazemo - divna, lijepa i bezopasna :thumbup:
KIseljak12

#332 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by KIseljak12 »

KB9 wrote:ne pravi stete? reci ti svim nakomanima koji su poceli travom, divnom, lijepom i bezopasnom travom
Moj amidza nekome steti jer preko 30 godina pusi travu i nije probao nista jace?

Upravo zovu iz MENSA-e, mole da te se uclanis. Kazu da takav intelekt nisu godinama susreli.
KB9

#333 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by KB9 »

broj dva wrote:
---
zanimljivo je to pravdanje droge napadanjem piva, totalno besmisleno al sta da se radi
KIseljak12

#334 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by KIseljak12 »

KB9 wrote:
broj dva wrote:
---
zanimljivo je to pravdanje droge napadanjem piva, totalno besmisleno al sta da se radi
Zanimljivo je odsustvo baratanja logikom i logickog zakljucivanja kod nekih ljudi.

Ono, premise, zakljuci, implikacije, nadskup, podskup folovi golovi.
Pirija

#335 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Pirija »

Gluplji ste vi sto se sa njim raspravljate...
Mart23

#336 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Mart23 »

KB9 wrote:
Mart23 wrote:
KB9 wrote:onda malo toga znas, na opijatima to mozes bit, vutrica tvoja je opijat, dalje saberi 2 i 2
iskreno jarane ulogirao sam se sm se samo da ti kazem da prosipas nevidjene i neprocitane nebuloze, takvi kao ti nisu nikad vidjeli travu a pricas kojestarije o nasilnosti na vutru, nasliniji je covjek kad popije dvije kafe ujutru, ja ne glorificiram marihuanu ali daleko je bezopasnija od alkohola i cigareta. pozdrav od jos malo magistra, u roku, rekreativnog pusaca marihuane i momka koji se bavi sportom (cisto zbog ovog narkomani i bagra).
nisi ti vidio sporta i sportiste kad se rekreativno drogiras a sto se magistra tice to svako moze bit na forumu, u roku
haj ne spinuj vise temu majketi, flop si threada. ostipu se loma i izadji iz pecine haveru.
sumirprimus

#337 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by sumirprimus »

gubi se sustina u moru povrsnih,komentara ko i obicno.
KB9

#338 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by KB9 »

Mart23 wrote:haj ne spinuj vise temu majketi, flop si threada. ostipu se loma i izadji iz pecine haveru.
ti je spinujes drugim temama i uvredama
KIseljak12

#339 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by KIseljak12 »

KB9 wrote:
Mart23 wrote:haj ne spinuj vise temu majketi, flop si threada. ostipu se loma i izadji iz pecine haveru.
ti je spinujes drugim temama i uvredama
Ti si dokazao svoje znanje i pamet. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Deleter

#340 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Deleter »

Vratite dozera. To je jedan od rijetkih koji je ocigledno veoma dobro proucio ovu tematiku i probleme oko nje i ima puno informacija. Necu da bude da komentarisem moderaciju ali je nepravedno banovati nekoga onakvog radi ociglednih provokacija nekog nedoraslog djeteta.
petunija

#341 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by petunija »

Deleter wrote:Vratite dozera. To je jedan od rijetkih koji je ocigledno veoma dobro proucio ovu tematiku i probleme oko nje i ima puno informacija. Necu da bude da komentarisem moderaciju ali je nepravedno banovati nekoga onakvog radi ociglednih provokacija nekog nedoraslog djeteta.
+1
sumirprimus

#342 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by sumirprimus »

dozer banovan? :shock:
sta bi..
PM72

#343 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by PM72 »

Deleter wrote:Vratite dozera. To je jedan od rijetkih koji je ocigledno veoma dobro proucio ovu tematiku i probleme oko nje i ima puno informacija. Necu da bude da komentarisem moderaciju ali je nepravedno banovati nekoga onakvog radi ociglednih provokacija nekog nedoraslog djeteta.
Moj jaran,školski drug i saborac - banovan? :-) Vidim ja nema ga na temi Istorija kad on dobio crveni karton.Razlog? Bez veze ili je obrisan.Pravilnik nam nalaže da nema komentarisanja moderacije ali ne mogu da vjerujem da je to moj komšija Chmoljo mogao uraditi.Ili je Dozer baš pružio jezičinu jer ga je neki mamlaz naljutio ili je udario moderatoru na obraz.

U svakom slučaju,nije isto sa njim i bez njega.Ne znam na koliko je dobio ban ali ako je to na duže vrijeme-onda ću i ja dobrovoljno u izgnanstvo a prije toga ću nakamarati sve što stignem.

Pozdrav domovini.
hali gali halid

#344 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by hali gali halid »

Pravda za Dozera.
Izlija

#345 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Izlija »

Dozeru je prekipjelo jer neki su vrlo dobro izučavali demagogiju i spinuju kako vjetar puše. Čovjek ima pozitivno iskustvo iz lječenja nekog iz bliže familije i njegovo iskustvo bi trebalo permanentno ostaviti u zaglavlju teme da svi pročitaju i izvuku pouku, svi redom od ubogog polupismenog naroda do docenata i primarijusa medicine. Takvim slučajevima bi medicinske katedre trebale izaći na noge da dobro dokumentuju sve učinjeno i probaju razraditi strategiju za napredak medicine u BiH a ne da mu ovdje neki poludoktori ispiraju mozak svojim bezobrazlukom.
sumirprimus

#346 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by sumirprimus »

fazon je sto je prvi istupio,a da zajebancija bude veca,to je jos uvijek nelkegalno kod nas...
nije mala stvar..
dust in the wind

#347 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by dust in the wind »

ne mogu da vjerujem da su svi oni banovani, a ostavljen ova KB9... ubi temu
Pryda

#348 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Pryda »

Najnovije istrazivanje je pokazalo da je 100% narkomana prije heroina konzumiralo vodu sa cesme. Hitno zabraniti vodu sa cesme :thumbup:
Pirija

#349 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Pirija »

Image
Seoskivaralica

#350 Re: Legalizacija kanabisa u BiH

Post by Seoskivaralica »

Ma sve treba legalizovati ,marihuanu , heroin , kokain , ja bi onu krokodil drogu prodavao na duhanprometovim kioscima......dozvoliti djeci da kupuju šta žele , od cigara pive rakije do pištolja puški i mitraljeza....
Isto tako bi da se legalizuje vožnja u pijanom stanju , nošenje oružja da se ovi komplexaši medjusobno istrebljuju , naravno biti će i kolateralne štete , naravno svaki napredak da bi ponikao mora da se zaljeva sa krvlju nevinih :evil: :evil: :evil:
Tako da se tim dodje do zabrane duhana alkohola oružja ....
Post Reply