kao bivsi zenicanin, recu da nema tamo ni i od industrial muzicke scene.zg1911 wrote:bravo, zaboravih na cabaret voltaire. i meni je dobar novi killing joke. psychic tv nisam slušao. kao ni ministry.dezurni_ucenik wrote:zg1911 wrote:ja više volim electro industrial. throbbinng gristle, killing joke, nin, front 242, daf, front line assembly, borghesia, pitchshifter itd
zanimljivo da ljudi koji baš briju na industrial vole i electro pop/synth pop. nespojivo mi je to. znam da ima puno poveznica u razvoju tih žanrova, al opet... industrial je muški, žestok, zao, a electro pop pičkast, sladunjav, ko beach boysi na bonkasima umjesto prpova. ko beatlesi vs stonesi na n-tu potenciju.
Hah. Al Jourgensen najbolji primjer, sta je na pocetku svirao i na sta je kasnije skrenuo.
Nije los novi Killing Joke. NIN i Front 242. Throbing Gristle su mozda i tvorci citavog tog zanra uz Cabaret Voltaire. Posebno je interesantan Psychic TV i citava ta prica oko Genesisa p-Oridge i njegovih okultnih furki. Pa ljudi osnovali svoju sektu, bave se od alhemije od okultnih stvari. I onaj video zapis, zbog cega je Genesisu bio zabranjen ulazak u Ameriku neko vrijeme. Ne znam jeste li to upratili?
mala digresija, al opet vezano uz temu. ljudi koji su u tom industrial/ebm/goth giru mi rekoše da je u hrvatskoj takva scena, osim u zg, najjača u sisku. i ima logike. sisak bi bio nešto ala nas sheffield, grad teške industrije - metalurgije, naftne i kemijeske industrije. sada naravno propada. to bi u bih vjerojatno trebala bit zenica.
Ma generalno, na nasim prostorima nije to nikad toliko zastupljeno bilo. Jesu doduse prije rata optuzivali pokojnog Zeljku Malnara da skuplja darkere u svom kaficu gdje izvode razne sotonisticke sekte.