hrasno38 wrote:hrasno38 wrote:Pa sta cekas koji kurac???? Evo mi neki smo od 92-96 obezbjedili pola BiH u pravom smislu a ti evo sad povedi mase pa obezbjedi i drugu polovinu BiH da imamo napokon cjelovitu zemlju bez entiteta, kantona, nacionalnih preseravanja, raznoraznih zastava, Bosnjaka, Srba i Hrvata....obezbjedi nam da kao prvo budemo Bosanci i Hercegovci. Sa mo prije svega toga zaviri u svoje pantalone i vidi imas li sve potrebno za taj poduhvat. Lako je mlatiti po tastaturi a kad treba guzove ispred vrelog zelejza staviti...kud koji mili moji!!!!
VCorp wrote:U pravom smislu sam je obezbijedio i ja, jer sam bio u kadrovima V.Korpusa od prvog do zadnjeg dana rata. Uopće nisam govorio o novom ratu već o našim kulturnim dobrima i očuvanju našeg identiteta. Ne boj se ti za sadrzaj mojih gaća, isto sam slušao sa nepunih 18 kad sam se priključio vojsci. Vi ste zaostali jer mislite da ako staneš za svoje to odmah znači da huškaš na rat, sukobe i slično. Na sukobe huska onaj ko krade tuđe pa isprovocira reakciju. Već svoje napisao, tako se nećemo raspravljati nas dvojica.
Onda se izvinjavam najsikrenije jer pun mi je kurac vise balavaca koji bi kao nesto ratovali preko tastatura a bogami i pojedinih dijasporaca koji bi isto tako ratovali ali da su rovovi negdje u EU!
Ma nije niko za rat, to je zadnje šta kome treba. I ja sam tek prije deset godina otisao vani, gore sam Bosanac a u Bosni Švabo

Shvatam da ti idu na živce sa tastatura frontovima ali objektivno i bez laganja, iskusivši rat i odrastanje, i dio odrasle faze u Bosni smatram da se stvorio veliki mit o dijasporcima kao o glavnim ratnim huskacima. Znam ogroman broj dijasporaca koji je dolazio nama pomagati prelazeći SAO Krajinu u Republici Hrvatskoj, svi ti ljudi su napustili Zapadnu Europu i lagodan život te ih zamjenili sa zemunicama. Znas i sam da dok je rat svaki dan ti ga je pun kurac, kako ko biva ranjavan i umire moral ti padne ali ti su mene ljudi hranili svojim duhom svaki put kad bi ih stigla nova tura. Zato nikad dok sam živio u Bosni nisam srao po njima, a evo već deset godina i ja sam dijasporac iako sam mislio da neću nikad biti a otisao sam van kao formirana ličnost. Ljudi koji su vani su više u dodiru sa Srbima i Hrvatima te ostalim Jugićima više nego ja dok sam živio u Bosni a prešao sam je i prije, i za a i poslije rata čitavu. Pomažu jedni drugima, posjećuju se, rade jedni s drugima jer smo mi ovdje za Švabu svi Jugosi i svi smo im isti kurac. Ne znam zašto se toliko potencira na dijasporašima kao o huskacima na rat, pa svaki mjesec naša domicilna bagra pravi pizdarije, razbijaju se i uneređuju dzamije i crkve, pa krst na Zlatištu, vodanje svinja po temeljima džamije u Banja Luci, političari. I onda kad čujem nekoga da kaze vi iz dijaspore ste najgore, uzeo bih ga i slomio mu vrat. Pa valjda mi koji zivimo na Zapadu i imamo povoljnije uslove za zivot, obrazovanje, zdravstvo vidimo prednosti mira više nego postratna Bosna ?
Ali ovo sam napisao samo za tebe, da shvatis moj pogled na svijet i moj nacin razmisljanja. Ovim konzervama koji ne shvataju sta hocu reci ovo dođe jos jedan povod za pljuvanje po dijaspori kao da im od usta krademo, naći će se balonja pa će poceti raspravu glupana o glupostima sve dok ne dopizdi moderatoru pa je ne zakljuca.