EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

luckylaka

#326 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by luckylaka »

Cuj tip kaze haman pa se sramota zaliti.Cetnik erdemovic priznao da je ubio 88 srebrenicana zalio se i smanjena mu kazna a ovi nasi se ne zale zbog zvake.
Fudo387

#327 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Fudo387 »

todd_smith wrote:
mgogic wrote:
Logovan wrote: Pa malo je reći da bi ispali ofirni kada bi ovo uradili. :D
Izbacili bi nas iz fudbala dozivotno - a kamoli suspendovali iz UEFA-inih takmicenja :)

Pa nisu glupi skandinavski policajci - jel gled'o ko Wallandera jebem li ga?! :D
jeste, ali fino rece nasa dijaspora koja je gore, znaci imali bi njihove pasose, bili bi njihovi gradjani :mrgreen: :lol: :lol:
Samo vi njima dajite ideje, kasnije ce biti e jesmo ludi, vidi sta uradismo. :D
Tito_i_Partija

#328 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Tito_i_Partija »

Trebalo se zalit', naravno. Pa samo iz cisto pragmaticnog aspekta, iz kojeg gledajuci nemamo adekvatne zamjene za Besica na toj poziciji, logicno je da se zalimo. Taj nam je igrac sad jako potreban i morali smo se stavit' u sto bolju poziciju u takvom kriticnom periodu.

Ali isto tako treba stat' u kraj Besicevim budalastinjama na terenu, mada sudeci po izjavama njegovih kolega posle te utakmice, to ce bit' i uradjeno.
agnostic_front

#329 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by agnostic_front »

Ko god nam dođe, prolazimo.
luckylaka

#330 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by luckylaka »

agnostic_front wrote:Ko god nam dođe, prolazimo.
:thumbup: Najpametniji post u zadnja dva dana
Artest

#331 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Artest »

palermo wrote:
Mirza007 wrote:Ko god bio, evo mog sastava sa prvu utakmicu:
---------------------Begovic----------------------
Mujdza------Cocalic---Spahic------Kolasinac
-----------???????---------------Pjanic------------
Visca-----------------------------------Lulic------
------------------Medunjanin----------------------
------------------Dzeko---------------------------
Ovo pod upitnikom bi trebao biti Besic ali nazalost nemoze.
Hadzic ili Grahovac, samo ne Vranjes.
Ja ne znam zašto niko ne spominje Zahirovića kao rješenje za prvu utakmicu baraža..
Image
palermo

#332 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by palermo »

Artest wrote: ...]
Što bolan ?? Iako si isključiv u mišljenju, cijenim tvoje postove i interesuje me zašto takav odnos prema Zahiroviću......možda ja nešto ne znam ili nisam upratio ?
groove

#333 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by groove »

treba vidjeti u kakvom je stanju rahimic.
Edin H.

#334 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Edin H. »

todd_smith wrote:
mgogic wrote:
Logovan wrote: Pa malo je reći da bi ispali ofirni kada bi ovo uradili. :D
Izbacili bi nas iz fudbala dozivotno - a kamoli suspendovali iz UEFA-inih takmicenja :)

Pa nisu glupi skandinavski policajci - jel gled'o ko Wallandera jebem li ga?! :D
jeste, ali fino rece nasa dijaspora koja je gore, znaci imali bi njihove pasose, bili bi njihovi gradjani :mrgreen: :lol: :lol:
Da, da... :izet:
Laertes

#335 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Laertes »

palermo wrote:
Što bolan ?? Iako si isključiv u mišljenju, cijenim tvoje postove i interesuje me zašto takav odnos prema Zahiroviću......možda ja nešto ne znam ili nisam upratio ?
Ja mislim da bi Zahiragić mog'o :D
Artest

#336 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Artest »

@palermo

Nema se tu sta komentarisat, davno sam ga arhiviro. Lik koji nije imao kvalitet da ostane u drugoj njemackoj ligi nema mjesta u ekipi koja pretenduje da prodje drugi krug neke najvece smotre. Bio je dugo, cak i predugo u izlogu reprezentacije, i opet nista. Safet ga je cekao do pred samo Svjetsko, ali jbg, ovaj nije imao nikakvu minutazu. Jednostavno radi se o limitiranom igracu. Zvati njega iz nekog mucenog (prosjecnog? ne pratim) kluba u Izraelu je isto kao kao kad bi zvali Emira Hadzica dok je igrao tamo.

Sva ta prica uvijek korektan, solidan, trudi se, nije nista zajebo... je za one koji povrsno gledaju (bez zelje da uvrijedim).

Ista stvar je s ovim Hadzicem (mada je Zaha ostavio nesto bolji dojam, ovaj se nije istekao ni protiv juniora Santosa).

Nema duel igru, vraca lopte nazad, losa markacija, gusi protok lopte, lose antcipira igru..itd. Najbolji primjer ovog zadnjeg je onaj zuti karton nakon auta, gdje Hadzic kao majmun iskace sa strane, Bale ga u sekundi okrece i ovaj mora rukama da ga zadrzi. Zasto taj uvijek korektan Hadzic ne predje u neki jaci klub, makar u Rapid ili Salzburg? da ne kazem u lige petice. On i Zahirovic se razlikuju u par nijansi, a slicna im je i sudba.

Trebamo sacekat da vidimo hoce li biti ista od Cimirota, mozda ce sakupit par nastupa do baraza. Zahiragic je davno svrseno vrijeme. A i Hadzic ce, nadam se, istim putem.

Ima jos nekih alternativa. Tu su Cocalic (pa on je i prizivan prije 3-4 g. zbog ove pozicije, to sto se poslije prekvalifiovo na stopera je samo dodatan plus) i Grahovac. Mozda i jos neko, mada sumnjam, Mesa nije sklon novotarijama i riziku.
Mobile_Disco

#337 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Mobile_Disco »

Meni nije jasno kako Grahovac nije dobio priliku da igra a trenutno igra i u boljem klubu i boljim takmicenjima od Medunjanina, Hadzica i Tetovaze..
Ja imam neki osjecaj da mi prolazimo ovaj baraz bez obzira koga da dobijemo samo da nam igraci budu zdravi a onda ima Mesa do ljeta neka trazi igrace gdje skripi
Herr Flick

#338 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Herr Flick »

Artest wrote:
palermo wrote:
Ja ne znam zašto niko ne spominje Zahirovića kao rješenje za prvu utakmicu baraža..
Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jos ovaj stavio Mujdzu,lik je propao ko zeton,iskreno se nadam da nece igrat,da ce na njegovo mjesto Bicakcic ili neko drugi
palermo

#339 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by palermo »

Artest wrote:@palermo

Nema se tu sta komentarisat, davno sam ga arhiviro. Lik koji nije imao kvalitet da ostane u drugoj njemackoj ligi nema mjesta u ekipi koja pretenduje da prodje drugi krug neke najvece smotre. Bio je dugo, cak i predugo u izlogu reprezentacije, i opet nista. Safet ga je cekao do pred samo Svjetsko, ali jbg, ovaj nije imao nikakvu minutazu. Jednostavno, radi se o limitiranom igracu. Zvati njega iz nekog mucenog (prosjecnog? ne pratim) kluba u Izraelu je isto kao kao kad bi zvali Emira Hadzica dok je igrao tamo.

Sva ta prica uvijek korektan, solidan, trudi se, nije nista zajebo... je za one koji povrsno gledaju (bez zelje da uvrijedim).

Ista stvar je s ovim Hadzicem (mada je Zaha ostavio nesto bolji dojam, ovaj se nije istekao ni protiv juniora Santosa).

Nema duel igru, vraca lopte nazad, losa markacija, gusi protok lopte, lose antcipira igru..itd. Najbolji primjer ovog zadnjeg je onaj zuti karton nakon auta, gdje Hadzic kao majmun iskace sa strane, Bale ga u sekundi okrece i ovaj mora rukama da ga zadrzi. Zasto taj uvijek korektan Hadzic ne predje u neki jaci klub, makar u Rapid ili Salzburg? da ne kazem u lige petice. On i Zahirovic se razlikuju u par nijansi, slicna im je sudba.

Trebamo sacekat hoce li biti ista od Cimirota, trebao bi sakupit par nastupa do baraza. Zahiragic je davno svrseno vrijeme. A i Hadzic ce, nadam se, istim putem.

Ima jos nekih alternativa. Tu su Cocalic (pa on je i prizivan prije 3-4 g. zbog ove pozicije, to sto se poslije prekvalifiovo na stopera je samo dodatan plus) i Grahovac. Mozda i jos neko, mada sumnjam, Mesa nije sklon novotarijama i riziku.
E, jebi ga druže, ti sad kao meni govoriš nije Zahiraga neki igrač. Pa znam da nije, gledao sam ga, ali ko mu je konkurencija u ovom trenutku. Hadžić, objektivno nije bolji, Madunjanin....pa vidio si kako su Kiprani prolazili korz našu sredinu, Sejo Salihović..on nikad nije znao igrati odbranu, a pogotovo ne zadnjeg veznog, Cocalić, moram priznati da ja nisam posebno upoznat sa njegovim kvalitetima (odlično je odigrao drugo poluvrijeme protiv Velsa), ali ja mislim da on dugo nije igrao zadnjeg veznog, Kolšinac ili Zukanović....lično sam protiv takvih opcija,....ostaje Grahovac koji je možda bolja varijanta, ali ja se nejga iz mlade reprezenactije ne sjećam kao nekog defanzivca.....stvarno Cimirota ne bih uzeo u ovom trenutku u neko ozbiljno razmišljanje (za baraž , mislim), on neće nakupiti tih nekoliko nastupa za Paok..
Dakle, Zahiraga kao neka vrsta palijativnog rješenja meni ne izgleda toliko loše.....ne bi to bilo prvi put da zbog prijeke potrebe izvlačiš nekog iz naftalina.
Artest

#340 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Artest »

To je tvoje misljenje, s kojim se ne slazem (kao sto nisam bio ni za povratak Salihovica, koji izgleda kao bivsi igrac) i to je to.
Podgrijana supa nije cemu.

Mesa nije sklon novim imenima, tako da ne vjerujem da ce biti nekih specijalnih promjena. Sve dok se Besic ne vrati za drugu tekmu baraza, vjerovatno cemo se krpit s postojecim kadrom.
Idemedosumom

#341 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Idemedosumom »

Novi (neisprobani) kadar bi bio preveliki rizik za utakmice baraža.
Mirza007

#342 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Mirza007 »

Herr Flick wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jos ovaj stavio Mujdzu,lik je propao ko zeton,iskreno se nadam da nece igrat,da ce na njegovo mjesto Bicakcic ili neko drugi
Pa svi predlazemo rjesenje za mozda trenutno najkriticniju poziciju (uz DM) za prvu utakmicu baraza. Mujdza, sa svim slabostim, se meni cini trenutno najboljim rjesenjem.
Vidim tebi je to Bicakcic koji nije tu poziciju igrao od drugog osnovne. Ali bi trebao sada kad je najbitnije. Ok, tvoje misljenje, postujem ali se ne slazem.
Evo recimo Vranjes ako alternativa. Vec je igrao tu poziciju za reprezentaciju.
Idemedosumom

#343 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Idemedosumom »

Misliš na onu avanturu kad ga je Samaras pravio budalom :D
BarbaDue

#344 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by BarbaDue »

groove wrote:treba vidjeti u kakvom je stanju rahimic.
Jwl čovjek živ?

Možda treba kontaktirati i Misketa. A bgm i Meša bi mogao navuć kopačke. :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#345 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by JoseMujica »

Tito_i_Partija wrote:Trebalo se zalit', naravno. Pa samo iz cisto pragmaticnog aspekta, iz kojeg gledajuci nemamo adekvatne zamjene za Besica na toj poziciji, logicno je da se zalimo. Taj nam je igrac sad jako potreban i morali smo se stavit' u sto bolju poziciju u takvom kriticnom periodu.

Ali isto tako treba stat' u kraj Besicevim budalastinjama na terenu, mada sudeci po izjavama njegovih kolega posle te utakmice, to ce bit' i uradjeno.
:thumbup:

kriv nekriv vazda se žališ...a ako baš sranje napravi ima i NS svoj nekakav disciplinarni pravilnik pa ga možeš interno kaznit, lupi ga po džepu ili tjeraj na humanitarni rad
Šibicar

#346 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Šibicar »

Artest wrote:
palermo wrote:
Image
:lol: :lol:
limeni

#347 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by limeni »

Vizionar 1985 wrote:
Laertes wrote:
limeni wrote:Irska - Da im pokazemo kako se navija
Slovenija - Da im pokazemo ko je BABO
Danska - Da im se naebem majke za one suze prosute u djetinstvu 2003. godine i 1-1 na Kosevu
Norveška - Da vide sta je Sevdah, Navijanje, Cevapi mada nisu losi ljudi

Jedno je sigurno, nas zele svi izbjeci u barazu. Ekipa koja zabije 5 komada bez Edina Dzeke mora ici na EURO.
Kad ti pogledam sliku, nešto si mi puno ostario od 2003. ako si tad bio u djetinjstvu :-D
Moje mozda godiste.
87. godiste..Sretna vam nova Hidzretska godina braco draga!
Ko god dodje uzimamo, nema Portugala, Mesa zasluzuje Euro, Spahic takodjer kao najbolji stoper nakon rata i svi ostali naravno. Jednostavno nekada znas da ti nije sudjeno a tako osjecam da je ovaj put nas put, pogledao sam mozda nekih 29424 utakmica u zivotu tako da nista ne brinite bice to uredu :-D
JoseMujica

#348 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by JoseMujica »

Laertes wrote:
palermo wrote:
Ja mislim da bi Zahiragić mog'o :D

bi mogo oko roštilja :lol: :lol: :lol:

zna li iko đe on uopće igra :?

Stevanović je završio u drugoj grčkoj ligi, a šteta i za jednog i za drugog imali su potencijala :sad:
Capajebo

#349 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Capajebo »

Kvesic ima kvaliteta da dobije poziv u reprezentaciju, i stvarno se ibretim da jos nije zaigrao :D
Ja bi stavio Cocalica na zadnjeg veznog, nije mu neprirodna pozicija.
Ako se Cimirot oporavi, on bi bio moj favorit za tu poziciju :oops: :D
Samo iz nase lige se mogu nabrojati mnogi igraci koji su bolji od Visce, a on nam kao igra u prvoj postavi.
JoseMujica

#350 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by JoseMujica »

Capajebo wrote:Kvesic ima kvaliteta da dobije poziv u reprezentaciju, i stvarno se ibretim da jos nije zaigrao :D
Ja bi stavio Cocalica na zadnjeg veznog, nije mu neprirodna pozicija.
Ako se Cimirot oporavi, on bi bio moj favorit za tu poziciju :oops: :D
Samo iz nase lige se mogu nabrojati mnogi igraci koji su bolji od Visce, a on nam kao igra u prvoj postavi.
Kvesića je ona povreda spriječila...još prije Turske
Locked