VjecitiStudent wrote:Danas je Ledo ostao bez mojih 9,5 maraka, Algida je hajrovala.
Jos ces vidjeti da su kvalitetniji od leda
Moderator: anex
VjecitiStudent wrote:Danas je Ledo ostao bez mojih 9,5 maraka, Algida je hajrovala.
bili u njemackoj pa znate da njemci vole svoja govna ili da se ne smije mahati njemackom trobojkom?Leons wrote:nije bolan pričaš gluposti da ljudi tako vode politiku bili bi kurčina a ne dojčlandDrvosjeca iz Dejcica wrote:Naravno da mu je draže i njemačko govno nego najnovija japanska Toyota.vade_mecum wrote: primjer je bio koristen iz razloga sto su pojedinci potencirali da je njemcu drazi njemacki prozivod od stranog.
tamo taboo mahati njemačkom zastavom a kamoli pričati o nacionalizmu bilo kakvom
jednom kada stranu konkurenciju pobijediš na domaćem tržištu automatski možeš da osvajaš njegovo
Ja ne znam gdje si ti bio u Njemačkoj ali tamo gdje sam ja bio i gdje uvijek rado opet odem vrlo su ponosni da kažu Ja, ich bin ein Deutscher. Ko to ne smije mahati njemačkom trobojkom, možda u tvom paralelnom svemiru.vade_mecum wrote: bili u njemackoj pa znate da njemci vole svoja govna ili da se ne smije mahati njemackom trobojkom?
pa i ja gdje god sam bio u DE ljudi se ponose svojom zastavom, ne stide se ko su i sta su i nemaju problema sa svojom prosloscuDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ja ne znam gdje si ti bio u Njemačkoj ali tamo gdje sam ja bio i gdje uvijek rado opet odem vrlo su ponosni da kažu Ja, ich bin ein Deutscher. Ko to ne smije mahati njemačkom trobojkom, možda u tvom paralelnom svemiru.vade_mecum wrote: bili u njemackoj pa znate da njemci vole svoja govna ili da se ne smije mahati njemackom trobojkom?![]()
Shodno tome vole i cijene svoje proizvode više nego uvozne, tako se i odnose prema njima prilikom kupovine. I ne trolaj više živ bio.vade_mecum wrote: pa i ja gdje god sam bio u DE ljudi se ponose svojom zastavom, ne stide se ko su i sta su i nemaju problema sa svojom prosloscu
ma cekaj malo. Jel fakat mislis da se svi navedeni brandovi proižvode samo u DE. Jetta made in Brasil, Corsa made in Espana.............. da ne duljim.vade_mecum wrote:autoindustrija je ubjedljivo najveci izvnozni proizvod u DE (otprilike na svako uvezeno auto izvezu oko 3,5), to ne moze niko poreci. primjer je bio koristen iz razloga sto su pojedinci potencirali da je njemcu drazi njemacki prozivod od stranog.mad_max_ba wrote:
ok a koliko je DE imala izvoza kola???? sigurno veci iznos od uvoza jelle??
biser danaVjecitiStudent wrote:Danas je Ledo ostao bez mojih 9,5 maraka, Algida je hajrovala.
Kao pravom patrioti, preporučujem ti da ideš volontirati kod robovlasnika, što će nas svakako još više približiti njemačkom snu.Macho man wrote:Veze ti nemašVjecitiStudent wrote:I opet da ponovim, bojkot stranih proizvoda jedne strane, uopće ne mora značiti automatski prelaz na domaće. Kad se nešto dokaže kvalitetom, cijenom i odnosom prema radnicima, onda svakako može.Macho man wrote:Pa valjda je i Algida strana
Trebo si kupit bingo sladoled
Kralj je počel sve živo proizvodit
Alal mu vjera
Međutim, robovlasnika Binga, njegove prodavnice i proizvode, zaobilazim u širokom luku.
Da je nama takvih "robovlasnika" jedno 50 u BH u svim branśama mi bi bili bar ko Slovenija ako već nećemo nikad bit Austrij ili Njemačka
da bio u njemačkoj i pričao mi thomas, zastavom mahati je društveno prihvatljivo samo kada se radi o tekmama repke , nije baš da će neko pomisliti da si nacista ali biće pogledavade_mecum wrote: bili u njemackoj pa znate da njemci vole svoja govna ili da se ne smije mahati njemackom trobojkom?
Ako si dosljedan u zaobilaženju robovlasnika, pretpostavljam da si po tu algidu otišao u tvornicu u Italiju ...VjecitiStudent wrote:I opet da ponovim, bojkot stranih proizvoda jedne strane, uopće ne mora značiti automatski prelaz na domaće. Kad se nešto dokaže kvalitetom, cijenom i odnosom prema radnicima, onda svakako može.Macho man wrote:Pa valjda je i Algida strana
Trebo si kupit bingo sladoled
Kralj je počel sve živo proizvodit
Alal mu vjera
Međutim, robovlasnika Binga, njegove prodavnice i proizvode, zaobilazim u širokom luku.
Ja ali isto tako kupuju Citroene, Pezoe, Fiate, Kie, Toyote i slDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ja ne znam gdje si ti bio u Njemačkoj ali tamo gdje sam ja bio i gdje uvijek rado opet odem vrlo su ponosni da kažu Ja, ich bin ein Deutscher. Ko to ne smije mahati njemačkom trobojkom, možda u tvom paralelnom svemiru.vade_mecum wrote: bili u njemackoj pa znate da njemci vole svoja govna ili da se ne smije mahati njemackom trobojkom?![]()
pogotovo kad se spakuju za vikend, pravac poljska i napune svoje njemacko auto poljskim proizvodima da legne. ali ovo radi ossi (istocni svabo) koji je za vanjski svijet ustvari rus koji prica njemacki pa ne znam da li se to uklapa u tvoju predstavu o njemackojDrvosjeca iz Dejcica wrote:Shodno tome vole i cijene svoje proizvode više nego uvozne, tako se i odnose prema njima prilikom kupovine. I ne trolaj više živ bio.vade_mecum wrote: pa i ja gdje god sam bio u DE ljudi se ponose svojom zastavom, ne stide se ko su i sta su i nemaju problema sa svojom prosloscu
Ma zaključak je svakako isti: ekonomski nacionalizam je glupost! Da je tako svi bi mi sada npr. koristili super brzih 5mbps od telecoma a oni imali 5k uposlenih i dalje limite mjesečne furali! Živjela konkurencija!detroit-mercy wrote:Ja ali isto tako kupuju Citroene, Pezoe, Fiate, Kie, Toyote i slDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ja ne znam gdje si ti bio u Njemačkoj ali tamo gdje sam ja bio i gdje uvijek rado opet odem vrlo su ponosni da kažu Ja, ich bin ein Deutscher. Ko to ne smije mahati njemačkom trobojkom, možda u tvom paralelnom svemiru.vade_mecum wrote: bili u njemackoj pa znate da njemci vole svoja govna ili da se ne smije mahati njemackom trobojkom?![]()
.
Nemoj samo o tome da Nijemci kupuju samo svoje proizvode, kupuju dosta toga svoga jer imaju prvenstveno jako razvijenu proizvodnju svega i svacega ali tu proizvodnju prati i njemacki kvalitet.
Rasprava uopste nije relevantna za temu.
naravno jer je su njemci prilicno kulturan narod. mozda nisam mjerodavan, ali nisam bio niti vidio ni jednu svadbu na kojoj se mahalo njemackom zastavom ili zastavom neke druge zemlje na njemackom tluLeons wrote:da bio u njemačkoj i pričao mi thomas, zastavom mahati je društveno prihvatljivo samo kada se radi o tekmama repke , nije baš da će neko pomisliti da si nacista ali biće pogledavade_mecum wrote: bili u njemackoj pa znate da njemci vole svoja govna ili da se ne smije mahati njemackom trobojkom?
A mi kao 365 dana mašemo zastavama, ništa drugo ne radimo, osim kada neko ostvari neki uspjeh u sportu.Leons wrote:njemački patriotizam je još uvijek jako osjetljiva tema tamo pa shodno tome i prejerano mahanje njemačkom zastavom... jedino su izuzetak utakmice reprezentacije što sam i napisao maloprije i ovaj genije da me demantuje je postavio video njemačkih navijača kako mašu zastavom
čovječe zastave polijepljenje po prozorima, na fasadama čitavih zgrada jebenih iscrtani grbovi s ljiljanima, kad su svadbe maše se ljiljanima dejtonkama islamskom zastavom, u kafićima, na protestima., masa raje nosi majice s grbom ljiljana, istetovirani , na grobljima itd. toga nema u alemanskoj nnikako osim kad je fudbalDrvosjeca iz Dejcica wrote:A mi kao 365 dana mašemo zastavama, ništa drugo ne radimo, osim kada neko ostvari neki uspjeh u sportu.Leons wrote:njemački patriotizam je još uvijek jako osjetljiva tema tamo pa shodno tome i prejerano mahanje njemačkom zastavom... jedino su izuzetak utakmice reprezentacije što sam i napisao maloprije i ovaj genije da me demantuje je postavio video njemačkih navijača kako mašu zastavom![]()
![]()
![]()
![]()
Naravno da je glupost, medjutim, drazava mora da ima odgovore na recimo dumping kojim kompanije iz druge drzave pokusavaju da preuzmu trziste. Hrvatska ovdje prvenstveno gleda svoj interes, pokusava da zastiti svoje proizvodjace mlijeka, i zivo je se jebe za nekog mljekara Antu iz Orasaja ili Odzaka, njoj je bitan Ante iz Sl. Broda ili Vinkovaca mada Ante iz Orasja misli drugacije. Sad, na BiH vlastima je kako su mocne ili jake da odgovore na ovakve korake susjedne drzave. Potrosaci isto tako mogu da izvrse dosta snazan pritisak, medjutim kod nas je veoma cesto pitanje koji zamjenski proizvod uzeti. Uglavnom, vjerujem da ce ova zabrana biti za kratko vrijeme skinuti ali da ce u isto vrijeme oni koji gledaju u matice kao u Boga skontati da matica vrlo cesto ima druge interese od njihovihMaharadza wrote:Ma zaključak je svakako isti: ekonomski nacionalizam je glupost! Da je tako svi bi mi sada npr. koristili super brzih 5mbps od telecoma a oni imali 5k uposlenih i dalje limite mjesečne furali! Živjela konkurencija!detroit-mercy wrote:Ja ali isto tako kupuju Citroene, Pezoe, Fiate, Kie, Toyote i slDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Ja ne znam gdje si ti bio u Njemačkoj ali tamo gdje sam ja bio i gdje uvijek rado opet odem vrlo su ponosni da kažu Ja, ich bin ein Deutscher. Ko to ne smije mahati njemačkom trobojkom, možda u tvom paralelnom svemiru.![]()
.
Nemoj samo o tome da Nijemci kupuju samo svoje proizvode, kupuju dosta toga svoga jer imaju prvenstveno jako razvijenu proizvodnju svega i svacega ali tu proizvodnju prati i njemacki kvalitet.
Rasprava uopste nije relevantna za temu.
![]()
Da se razumijemo, kao Krajišnik samo pijem Meggle, naše mlijeko + Njemačka tehnologija, može li bolje?
off topic ali slazem se sa kolegom - "proud to be german" ili slicno njesra moze proci samo kod najvecih idiota koje ni oni iz pegide ne zele u svojim redovima.Leons wrote:čovječe zastave polijepljenje po prozorima, na fasadama čitavih zgrada jebenih iscrtani grbovi s ljiljanima, kad su svadbe maše se ljiljanima dejtonkama islamskom zastavom, u kafićima, na protestima., masa raje nosi majice s grbom ljiljana, istetovirani , na grobljima itd. toga nema u alemanskoj nnikako osim kad je fudbalDrvosjeca iz Dejcica wrote:A mi kao 365 dana mašemo zastavama, ništa drugo ne radimo, osim kada neko ostvari neki uspjeh u sportu.Leons wrote:njemački patriotizam je još uvijek jako osjetljiva tema tamo pa shodno tome i prejerano mahanje njemačkom zastavom... jedino su izuzetak utakmice reprezentacije što sam i napisao maloprije i ovaj genije da me demantuje je postavio video njemačkih navijača kako mašu zastavom![]()
![]()
![]()
![]()
Poenta je da Nijemac smije reći Ich bin ein Deutscher te da smije mahati svojom zastavom.Leons wrote:čovječe zastave polijepljenje po prozorima, na fasadama čitavih zgrada jebenih iscrtani grbovi s ljiljanima, kad su svadbe maše se ljiljanima dejtonkama islamskom zastavom, u kafićima, na protestima., masa raje nosi majice s grbom ljiljana, istetovirani , na grobljima itd. toga nema u alemanskoj nnikako osim kad je fudbalDrvosjeca iz Dejcica wrote:A mi kao 365 dana mašemo zastavama, ništa drugo ne radimo, osim kada neko ostvari neki uspjeh u sportu.Leons wrote:njemački patriotizam je još uvijek jako osjetljiva tema tamo pa shodno tome i prejerano mahanje njemačkom zastavom... jedino su izuzetak utakmice reprezentacije što sam i napisao maloprije i ovaj genije da me demantuje je postavio video njemačkih navijača kako mašu zastavom![]()
![]()
![]()
![]()
ako j e pitanje bilo meni upućeno nemam ništa naprotiv ja ljiljane volim ..., nešta si ti poobrkoMacho man wrote:Pa to je retardima "ratna" zastava brebleee_sa wrote:A što ti to ljiljani smetaju junače?