...a nekad je bilo?zunazu wrote:Hvala na komentarima, puno je tu priče koja je i moja priča. Brakovi jednostavno nisu ono što su nekad bili.
Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ho oponopono
#326 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
- apsidejzi
#327 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
Scena: BataZiv je buraz od tvoje zeneTito_i_Partija wrote:Pa dobro, tu je to. Ja sam se ozenio sa 28 i po. Ali znam i ljude koji su komotno cekali i do ranih tridesetih, pa se ozenili._BataZiv_0809 wrote:27Tito_i_Partija wrote:
Koliko ti je godina, ako se smije pitat'?![]()
Pretpostavljam da ti je blizu 30.
Buraz od zene ima godina bas k'o i ti. Fin djecko, pametan, ima dobar pos'o, rijesen stambeni problem. Starce pomalo nervoza hvata sve sto on vise ulazi u godine, ali ne izvrsavaju pritisak previse, jer znaju da to moze na kraju ispast' katastrofalno. Zna i on sta mu valja radit', al' kaze da mu nije lahko nac' onu pravu. Ne krivim ga previse, jer znam i sam kako je meni tesko bilo kad sam ja trazio.![]()
Uglavnom, ne predaji se i izvadi malo baterije iz tih "alarma" koje imas. Pusti nek' te koja prevari, mozda ce ti se svidit'.
-
Gabrielo
#328 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
Kreteni su najcesce popularni u drustvu a drustveni status je jedna od glavnih stavki koje privlace zenu.nightvision wrote:Prevari me jednom, ti si kriv, prevari me dva puta, ja sam kriv. To vazi za takve slucajeve. Trebe koje vazda zavrsavaju s kretenima zapravo i hoce da imaju kretena za frajera. Tu jos ide niz psihickih problema koje ne bih spominjao.Kikibombona wrote:[
Znas na sta mi se kosa dize?![]()
Ona fina, dobra, perfektna djevojka... Jadnica, nikako nema srece u ljubavi, vazda naleti na kretena.![]()
- Miss_E25
#329 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
Dobre prijateljice medjusobno pricaju i o najsitnijim detaljima veze, vjerovao ili neS4mpion wrote:
Šta li bude nekima od vas, pa se ubijedite da znate kako stoji nečija veza...
-
Gabrielo
#330 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
Pa sta si se dosla hvaliti ovdje a takve prijateljice imas. Znaci da si ista kao i one.Miss_E25 wrote:Dobre prijateljice medjusobno pricaju i o najsitnijim detaljima veze, vjerovao ili neS4mpion wrote:
- Bosanac sa dna kace
#331 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
Vise i ne znam sto mi se ne zeni....
Uskoro 31. godina, a poceo sam se svadjat sa ljudima u okolini zbog toga....
Uskoro 31. godina, a poceo sam se svadjat sa ljudima u okolini zbog toga....
- supercali
#332 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
mi cemo pricati na kafi sutraMiss_E25 wrote:Dobre prijateljice medjusobno pricaju i o najsitnijim detaljima veze, vjerovao ili neS4mpion wrote:
- mad_max_ba
#333 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
....
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:15, edited 1 time in total.
- S4mpion
#334 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
Ona ti pričala o svojoj vezi i zbog toga si ubijeđena da znaš kako stvari stoje? Pričaju ljudi svašta...Miss_E25 wrote:Dobre prijateljice medjusobno pricaju i o najsitnijim detaljima veze, vjerovao ili neS4mpion wrote:
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#335 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
ne sudi nikad, a da ne cujes i drugu stranuMiss_E25 wrote:Dobre prijateljice medjusobno pricaju i o najsitnijim detaljima veze, vjerovao ili neS4mpion wrote:
- KPNCTNJAH
#336 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
Zato smo mi muskarci bolji po tom pitanju 16 puta
da mi idemo u detalje k'o zene, pola vas ne bi smjelo proci kroz mahalu 
- Matzan
#337 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
nightvision wrote:Covjek napisa roman i tebe nigdje ne spomenu, ali si ti bacila udicu??? Ili si se ti nasla uvrijedjena onim "seratorskim postovima" ili si si se nasla i prepoznala u njegovom romanu. A jos vjerovatnije je da je oboje u pitanju.SaraFina wrote: Bacila udicu pa se goreopisani som emko upecao.
I sad je momak som zato sto je poprilicno iskreno i realno odgovorio na temu i sto si se ti prepoznala? Aferim sceri, ali dabogda da te beg uzme, cigani oko kuce hodaju. Sto bi rekli, sve ljepsa cura od ljepse stasaju svake godine, jedna ce se naci i da ima dovoljno klikera u glavi da je vrijedna da covjek kuci vodi, a ti i dalje prodaji muda pod bubrege i pokupi svakog ko te zanima. Na forumu.
Zar ima baš toliko očajnih tipova na forumu?!
- ho oponopono
#338 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
...cuj da li ima ...reciprocitet mora postojati jebemu.. frajeri koji zvacu jadnost vs ocajnice u godinama...kineski macak... 
- Kikibombona
#339 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
Prevara je posebna tema. Mislim da svi ljudi imaju predispozicije za seksualnu i emotivnu prevaru. Siroka je to tema. Samo cu reci, ako je zena dovoljno sposobna da vara, samo naprijed. Sto ne znas nije se ni desilo. Ako se sazna, to je zavrsena prica.nightvision wrote:Prevari me jednom, ti si kriv, prevari me dva puta, ja sam kriv. To vazi za takve slucajeve. Trebe koje vazda zavrsavaju s kretenima zapravo i hoce da imaju kretena za frajera. Tu jos ide niz psihickih problema koje ne bih spominjao.Kikibombona wrote:[
Znas na sta mi se kosa dize?![]()
Ona fina, dobra, perfektna djevojka... Jadnica, nikako nema srece u ljubavi, vazda naleti na kretena.![]()
Ja djevojku za osam godina veze nisam nijednom prevario, a ona je 100% uvjerena da sam nekoliko puta. Svadja oko toga je izmedju ostalog dovela do prekida. Neke situacije i moje ponasanje su dovele do takvog uvjerenja. Da sam na njenom mjestu, vjerovatno bih izvukao isti zakljucak. Kakve su mi poruke slale djevojke sa kojima nisam nista imao... pa to je strasno...
Kod nas je inace problem sto niko ne zeli preuzeti krivicu. Svi u pravu, svi savrseni. Ne moze tako zajednica, partnerski odnos funkcionisati.
Da se vratim na tvoj komentar... Prevareni je kriv i prvi i drug put. Ako realno sagledas partnera, karakter i ponasanje, za kratko vrijeme mozes koliko-toliko procijeniti i odrediti 'sklonost prevari'. Ako odlucis biti sa nekim za koga sumnjas da je sklon prevari, sam si kriv ako do toga dodje. Prihvatio si rizik i zbog toga ispastas. Za prevaru je obicno direktno odgovoran partner. Jer, ako zapostavis vezu, ako se ne razvija, ne obnavlja... ako postane monotona, ako splasnu emocije i seksualni naboj... eto preduslova za prevaru. I u takvim situacijama nisam sklon PREVISE kriviti onoga koji vara.
Mnogi ljudi se upustaju u bracne vode sa osobom od koje ocekuju korijenite promjene u buducnosti. Takva ocekivanja su posebno karakteristicna za zene. To je takva glupost da nemam rijeci. Mene recimo iritira sitnicavost, cangrizavost. Ne volim trositi energiju na male svadje, prepirke. Medjutim, ako zena ima neke druge kvalitete, spreman sam trpiti teror sitnicavosti. U tom slucaju se mogu nadati da ce se stvari u buducnosti promijeniti, mogu pokusavati ublaziti takvo djelovanje, ali ne mogu ultimativno zahtjevati promjenu. Mnogi brakovi propadnu radi neralnih ocekivanja.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#340 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
Pa ne dolaze takve poruke tek tako. Supe viljuškom
Sve u životu postane monotono, zato je meni brak nepojmljiv i poprilično nemoguć. Ono što nas u biti poslije veže su plaćanje računa i djeca, pa i navika. Tada opstaješ ako imaš poštovanja prema onome koga si izabrao, ako nemaš varaj i ćao.
Sve u životu postane monotono, zato je meni brak nepojmljiv i poprilično nemoguć. Ono što nas u biti poslije veže su plaćanje računa i djeca, pa i navika. Tada opstaješ ako imaš poštovanja prema onome koga si izabrao, ako nemaš varaj i ćao.
- ho oponopono
#341 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
...daj sta serete, prevari vas par skotova i gle cuprice odnosi monotoni...sve nazor i pod velom navike...tablete da preguras dan... sto su rospije ostavile traga...svaka im cast...
-
nightvision
#342 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
MoRe bit i da ima, cim dama tvrdi da moze pokupiti svakog ko je njoj interesantan.Matzan wrote: Zar ima baš toliko očajnih tipova na forumu?!![]()
- supercali
#343 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
ovo neki haikuho oponopono wrote:...daj sta serete, prevari vas par skotova i gle cuprice odnosi monotoni...sve nazor i pod velom navike...tablete da preguras dan... sto su rospije ostavile traga...svaka im cast...
srilankaski pacov
-
nightvision
#344 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
Jbga, ne mogu se nikako sloziti s ovim. Al' bas nikako.Kikibombona wrote: Prevareni je kriv i prvi i drug put. Ako realno sagledas partnera, karakter i ponasanje, za kratko vrijeme mozes koliko-toliko procijeniti i odrediti 'sklonost prevari'.
- KPNCTNJAH
#345 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
Naucno je dokazano da je prevareni kriv tek sedmi put

- ho oponopono
#346 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
...nikad ne znas sta moze izmiliti iz nekoga u jednom odnosu...zavisi sta je okidac...i persona mirna, tiha, vjerna itekako razvratnik najveci moze postati...kineski macak...nightvision wrote:Jbga, ne mogu se nikako sloziti s ovim. Al' bas nikako.Kikibombona wrote: Prevareni je kriv i prvi i drug put. Ako realno sagledas partnera, karakter i ponasanje, za kratko vrijeme mozes koliko-toliko procijeniti i odrediti 'sklonost prevari'.Ali nije to tema pa necu o tom...
- KPNCTNJAH
#347 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
Ko li je tebe tako udesio, pa postade zenski direktni 
- Matzan
#348 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
nightvision wrote:MoRe bit i da ima, cim dama tvrdi da moze pokupiti svakog ko je njoj interesantan.Matzan wrote: Zar ima baš toliko očajnih tipova na forumu?!![]()
Biće da joj niko nije interesantan.
-
nightvision
#349 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
Upravo tako. Varaju ljudi i nakon dvadeset godina skladnog braka. I to bas skladnog, bez navodnika. Samo im nesto klikne u glavi. Iako bih ja prije rekao da im klikne medju nogama.ho oponopono wrote:[
...nikad ne znas sta moze izmiliti iz nekoga u jednom odnosu...zavisi sta je okidac...
-
nightvision
#350 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta
Upravo tako. Varaju ljudi i nakon dvadeset godina skladnog braka. I to bas skladnog, bez navodnika. Samo im nesto klikne u glavi. Iako bih ja prije rekao da im klikne medju nogama.ho oponopono wrote: ...nikad ne znas sta moze izmiliti iz nekoga u jednom odnosu...zavisi sta je okidac...