ma nije nigdje bilo ni blizu tolike tragedije ko u bosniexliberal-ex wrote:U sustini rat u hrvatskoj je relativno mirovao od uspostavljanja prvobitnih linija,
Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
- vivaldi
#326 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
- exliberal-ex
#327 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Pa ako je sudit prema ovom clanku koji se poziva na HHO par postupaka je provedeno ali ne za Baniju ili Krdun gdje su se ovi zlocini I desili.JohnnyS wrote:Nisam se ja osvrnuo na nepriznavanje već na tobožnje nekažnjavanje.
-
almir90
#328 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Dobro pa se Srbi sjetiše nakon dvadeset godina da odaju nekakve počasti, gdje li su bili ranije?
-
apoksiomen
#329 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Isto tako sam bio salonac i obrijani četnik kad sam govorio da ne treba slaviti oslobađanje Gotovine, kad ono - prc! - par mjeseci kasnije imamo onakve reakcije na osuđujuće presude Praljku&Co., a godinu dana kasnije se Kordića dočekuje isto kao i bošnjačkog idola Gotovinu. Ako vi stvarno mislite da tamo negdje u nekoj mitskoj zemlji žive osloboditelji Knina od srpske okupacije koji poštuju državnost BiH onako kako poštuju svoju državu i koji su protiv Herceg-Bosne onako kako su bili protiv RSK, onda drugi put ja neću da ginem s vama, nego odoh u Švedsku, a vi izginite do posljednjeg - opstanak tako ćoravog naroda je ionako protiv svih prirodnih principa.LBVIEW wrote:
Kad vec "zavirujes" u kolektivnu psihu susjeda ne bi bilo zgorega da uradis isto i sa sumskim sunarodnjacima,ima tu posla za vojsku psihologa.
Nemam sumnje da jedan dio hrvatskog naroda ima predrasude prema Bosnjacina,no to nije tema niti je relevantno za bosnjacko-hrvatske odnose u kontekstu oslobadanja teritorija od srpskog agresora.
Btw. neprocjenjivo je vidjeti salonce kako kmece.
Hrvatska politika je nama 90-ih namijenila da budemo tampon zona protiv Srba, te da budemo izgnani sa dobrog dijela BiH, dok oni s druge strane beru vrhnje sa Herceg-Bosnom - kobajagi u obrani suvereniteta BiH, a onda se u ključnom momentu sa Srbima fino razračunaju i podijele Bosnu, a nas ostave u getou. I ja da takvima slavim suverenitet i teritorijalnu cjelovitost, a išli su mene izgnati sa mojega i cijepati mi državu? Ja da šurujem u njihovoj "sumnjivoj" politici prema srpskom stanovništvu, a znamo da su našim ljudima palili kuće i rušili bogomolje da se nikada ne vrate tu? Dovoljno je samo zaviriti na njihove braniteljske portale, Facebook pageove i sl. pa vidjeti kakav je njihov odnos prema Bošnjacima. Slave li oni ikakve bošnjačke pobjede i obilježavaju li bošnjačka stradanja? Oni su jasno određeni da su Srbi, koliko ih god oni mrzili, njima po vjeri bliži nego muslimani, i nije im nikakav problem da pdoržavaju srpsku politiku u BiH ukoliko im ide na ruku.
-
apoksiomen
#330 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
To 'smece od vojske' danas ispija kafe po BiH,pa i po Bihacu,sa BiH pasosima u dzepu i bira tebi politicke predstavnikeObjektivni navijac wrote:
Sa srpske tacke gledista da,s bosnjacke nikad -to smece od vojske je,kako rece Leclerc,4 godine pokusavalo,zajedno sa sumskom bracom,zauzeti bihacku regiju i napraviti reprizu zlocina pocinjenih u okupiranom dijelu Bosanske Krajine.Sad nek kmece...
Oluja je etnicki ocistila Hrvatsku i naselila Krajiske Srbe u BiH ,ojacavsi pri tome polozaj Srba u BiH. Da je doslo do provedbe Z4,mirovne reintegracije ili bilo kojeg drugoga mirnoga rjesenja,krajiski Srbi bi ostali u Hrvatskoj. Oluja je za Bosnjake,ubjedljivo najgora moguca varijanta bila. Drugo,etnicko ciscenje nastalo tokom Oluje,je jos vise ucvrstilo odlucnost Zapada,da se slicne svinjarije,ne smiju desiti u BiH,sto je ojacalo srpske pozicije pred Deyton.
Ne valja se nama u BiH puno lizati sa zagrebackom desnicom. Historija nas to uci. Srbi su kljucni bosnjacki partneri,kako u zemlji,tako i u regiji. Glupo je zbog hrvatskih interesa svadjati se da Srbima. Ako cemo se vec svadjati,imamo mi dovoljno sopstvenih aferima.
BiH treba graditi unutrasnje povjerenje i saradnju a ne glupo nasjedati na rudu iz Zagreba ili Beograda.[/quote]
Barem neko normalniji ovdje. Daleko od toga da su "partneri", ali isto tako daleko od toga da je isplativo ići u sukob sa Srbima radi "savezništva" s Hrvatima. To se nikad nije dobro završilo. Bošnjaci su za Hrvate materijal za regrutaciju ili za izgon.
-
NataliDizdar
#331 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Bas na hrvatskim sajtovima sam citala najdirljivije komentare kad je bila godisnjica Srebrenice. Bas zato sto su Hrvati patili od istog agresora puno vise suosjecaju sa nama nego obican (recimo) Nijemac, Belgijanac, Francuz. Na facebook stranicama Vecernjeg i Jutarnjeg je bilo stotine komentara od obicnih Hrvata, od mladih decki do starijih gospodja, u kojima su pokazali revolt prema srpskim zlocinima.apoksiomen wrote:Slave li oni ikakve bošnjačke pobjede i obilježavaju li bošnjačka stradanja?
Ne znam za vas ljudi, ali meni Oluja postane jos draza kada vidim kako pjenu Srbi kada vide kako ga Bosnjaci slave
- Leons
#332 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Sve je to krasno samo prestanite pricati o nekakvoj bosnjackoj Oluji. Ha neces cistiti pola populacije haha jednostavnije nam je napraviti svoj bosnjakistan.

-
apoksiomen
#333 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Pa normalna stvar da će biti "dirljivi" kad je u pitanju Srebrenica, gdje imaju priliku osuti paljbu po Srbima. Recimo, susreo sam komentatora koji je spominjao Srebrenicu u svakom drugom postu s ciljem da ocrni Srbe, ali je isto tako par puta napisao da je šteta što i Hrvati nisu tako izdisciplinirali (sic!) muslimane jednom Srebrenicom, pa bi imali bolja prava i položaj u BiH. Jel od takvih očekuješ sažaljenje i empatiju? Isto tako sam vidio komentar koji je bukvalno išao: "balije su stoka ali su dobro zajebali Srbe, danas cijeli svijet zna za Srebrenicu." Za njih je Srebrenica samo brand kojim mogu zabiberiti Srbima. O komentarima na pravoslavni krst iznad Sarajeva da ne govorim: bolje krst nego još jedna džamija, Bošnjaci se radikaliziraju i ne mog smisliti kršćane očima, jao našem napaćenom narodu u Bosni itd. Ili pogledaj istupe Marasovića, zastupnika u Hrvatskom saboru, koji je znao na sjednicama osipati po Bošnjacima ničim izazvan.NataliDizdar wrote:Bas na hrvatskim sajtovima sam citala najdirljivije komentare kad je bila godisnjica Srebrenice. Bas zato sto su Hrvati patili od istog agresora puno vise suosjecaju sa nama nego obican (recimo) Nijemac, Belgijanac, Francuz. Na facebook stranicama Vecernjeg i Jutarnjeg je bilo stotine komentara od obicnih Hrvata, od mladih decki do starijih gospodja, u kojima su pokazali revolt prema srpskim zlocinima.apoksiomen wrote:Slave li oni ikakve bošnjačke pobjede i obilježavaju li bošnjačka stradanja?
Ne znam za vas ljudi, ali meni Oluja postane jos draza kada vidim kako pjenu Srbi kada vide kako ga Bosnjaci slaveApoksiomene: i tebi sretan dan pobjede
P. S. Hvala, i tebi.
-
apoksiomen
#334 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Heh, najbolje mi je kad se loži raja na priču "samo nek Dodik proglasi nezavisnu RS, sredit ćemo ih u 5 dana jednom zauvijek". Da Dodik proglasi nezavisnost, povratnici u RS bi opet nadrljali onako kako su nadrljali 92., a zato vrijeme bi raja po Sarajevu i Zenici pila kafu, s iznimkom par manijaka koji bi otišli da poginu.Leons wrote:Sve je to krasno samo prestanite pricati o nekakvoj bosnjackoj Oluji. Ha neces cistiti pola populacije haha jednostavnije nam je napraviti svoj bosnjakistan.
-
prog321
#335 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
A sto su salonci zapjenili.. 
- Leons
#336 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
@apoksiomen
Jesu to komentari sa hercegbosna foruma? jer ako jesu to se ne pika s obzirom da se vecina komentatora javlja iz ludare
Jesu to komentari sa hercegbosna foruma? jer ako jesu to se ne pika s obzirom da se vecina komentatora javlja iz ludare
-
NataliDizdar
#337 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Pa i sam znas da je i obrnuto tako: da Bosnjaci podrzavaju Oluju u velikoj mjeru zato sto im je to prilika da "osute paljbu po Srbima".apoksiomen wrote: Pa normalna stvar da će biti "dirljivi" kad je u pitanju Srebrenica, gdje imaju priliku osuti paljbu po Srbima. Recimo, susreo sam komentatora koji je spominjao Srebrenicu u svakom drugom postu s ciljem da ocrni Srbe, ali je isto tako par puta napisao da je šteta što i Hrvati nisu tako izdisciplinirali (sic!) muslimane jednom Srebrenicom, pa bi imali bolja prava i položaj u BiH. Jel od takvih očekuješ sažaljenje i empatiju? Isto tako sam vidio komentar koji je bukvalno išao: "balije su stoka ali su dobro zajebali Srbe, danas cijeli svijet zna za Srebrenicu." Za njih je Srebrenica samo brand kojim mogu zabiberiti Srbima. O komentarima na pravoslavni krst iznad Sarajeva da ne govorim: bolje krst nego još jedna džamija, Bošnjaci se radikaliziraju i ne mog smisliti kršćane očima, jao našem napaćenom narodu u Bosni itd. Ili pogledaj istupe Marasovića, zastupnika u Hrvatskom saboru, koji je znao na sjednicama osipati po Bošnjacima ničim izazvan.
Zivim u Zagrebu, medju Hrvatima i jednostavno ne postoji ni 0.001% Hrvata ovdje koji zale sto "Bosnjacima nisu napravili Srebrenicu da bi imali bolja prava i polozaj u BiH". Takvo razmisljanje jednostavno ne vlada medju Hrvatima, ma koliko god bi ti volio da je tako. Ti kao svoj izvor imas internet stranice (najvjerovatnije sa najbolesnijih hercegbosanskih foruma). Ja zivim svakodnevno medju njima, bolje poznajem puls naroda od tebe.
- Better Man
#338 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Kad vidim ovu proslavu Oluje i kako to obilježava Hrvatska, bude mi muka na na naše ratne vlasti iz Sarajeva koje su spriječile i zaustavile osolobađanje BiH od agresora tako što su stopirali ulazak u Banja Luku. Da se ušlo u Banja Luku, to bi bio potpuni poraz agresora slom zločinačke tvorevine RS i danas bi imali cjelovitu BiH na pragu EU. Da je Dudaković imao hrabrosti i drskosti i drugi sa njim, pa da su odbili naređenja komande iz Sarajeva, tačnije Alije Izetbegovića i nastavili prema Banja Luci i ušli u istu sve bi drugačije bilo. A nakon toga lijepo umarširati u Sarajevo, smijeniti Aliju Izetbegovića, Rasima Delića i druge njima odane poltrone i izvesti pred vojni sud i suditi im za izdaju i opstruiranje oslobađanja države.
-
apoksiomen
#339 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Je li? Evo ti pa se naslađuj:prog321 wrote:A sto su salonci zapjenili..
https://www.facebook.com/search/str/Ant ... ywords_top
Naravno, ovo su sve neki hercegbosanci i to se ne pika, nisu to pravi Hrvati. Hajdete malo bolje otvorite oči i čitajte odakle su ovi ljudi, gdje žive, koja su im prezimena, gdje su se rodili, gdje su se borili, promotrite njihove komentare, ikonografiju, šta su radili danas u Kninu i ostalo. Ovo su komentari ljudi koji nikakve veze s Bosnom nemaju!
Last edited by apoksiomen on 05/08/2015 22:23, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#340 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Kme kmeee.
Ono kad komadant srbskog korpusa potpisa na haubi kapitulaciju.neprocjenjivo.
Za sve ostalo tu je mastercard.
Ono kad komadant srbskog korpusa potpisa na haubi kapitulaciju.neprocjenjivo.
Za sve ostalo tu je mastercard.
- bosan
#341 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Cestitam susjedima na pobjedi . A komsijama Srbima preporucujem da umjesto vojne parade i pokazivanja sile izaberu jeftiniju i bolju varijantu a to je par slika Vojislava Seselja u ratnoj uniformi
Neprijatelji ce da umru od smeha 
-
apoksiomen
#342 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Pa naravno, to i govorim. Bošnjaci ne trebaju vezati zastave ni s kime, a pogotovo se ne naslađivati ičijem stradanju, što mnogi ovdje rade kad se rugaju sa srpskim izbjeglicama, misleći da će se tako ulizati Hrvatima ili osvetiti Srbima za zločine. Bošnjaci moraju biti kategorični i osuditi svaku zločinačku politiku, bilo čiju i bilo prema kome. Jedino tako bošnjački narod može zadržati moralno pravo da ističe i traži pravdu za svoju žrtvu.NataliDizdar wrote: Pa i sam znas da je i obrnuto tako: da Bosnjaci podrzavaju Oluju u velikoj mjeru zato sto im je to prilika da "osute paljbu po Srbima".
Zivim u Zagrebu, medju Hrvatima i jednostavno ne postoji ni 0.001% Hrvata ovdje koji zale sto "Bosnjacima nisu napravili Srebrenicu da bi imali bolja prava i polozaj u BiH". Takvo razmisljanje jednostavno ne vlada medju Hrvatima, ma koliko god bi ti volio da je tako. Ti kao svoj izvor imas internet stranice (najvjerovatnije sa najbolesnijih hercegbosanskih foruma). Ja zivim svakodnevno medju njima, bolje poznajem puls naroda od tebe.
Ti među kojima ti živiš su većinom urbani liberali koji nemaju taj sklop u mozgu, Bosna im je nakraj svijeta i nemaju nikakva razloga da se lože na takve priče. Ne favoriziraju oni Bošnjake (kao što to neki misle) koliko ne mogu smisliti Hercegovce, pa se stavljati na neku njihovu stranu njima ne čini smisleno. Ko kaže da je u Beogradu puno drukčija situacija? Pa možeš i tamo normalno živjeti da ti niko ništa ne kaže. Međutim, ovi "domoljubniji", kakvih ima i po Zagrebu, sasvim drugu priču pričaju (neće ti je pod obavezno u facu izreć).
-
prog321
#343 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Fulio si temu salonac.
Hercegčetnici iz Mostara nisu tema ove priče.
Ps.
Najjace je kad salonci kažu " mi Bošnjaci" i postave

Ps.
Najjace je kad salonci kažu " mi Bošnjaci" i postave
-
sumirprimus
#344 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Pa dobro frajeru nije do slavlja sVati ga...
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#345 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Zaboravlja se sto je dovelo do Oluje.
91 su heba lli majku Hrvatima.
Da su mogli bilo bi jos par Ovcara.
95 je samo bila godina oslobodjenja teritorija od Vrlike do Petrinje koja je bila pod okupacijom i sa oruzjem osvojena od strane pobunjenika .Istjerani civili ...
A vi dalje glumite zacudjenost sa Olujom i traktorijadom.
Proucite Z4 plan pa onda kommentirajte.
91 su heba lli majku Hrvatima.
Da su mogli bilo bi jos par Ovcara.
95 je samo bila godina oslobodjenja teritorija od Vrlike do Petrinje koja je bila pod okupacijom i sa oruzjem osvojena od strane pobunjenika .Istjerani civili ...
A vi dalje glumite zacudjenost sa Olujom i traktorijadom.
Proucite Z4 plan pa onda kommentirajte.
-
PM72
#346 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Better Man wrote:Kad vidim ovu proslavu Oluje i kako to obilježava Hrvatska, bude mi muka na na naše ratne vlasti iz Sarajeva koje su spriječile i zaustavile osolobađanje BiH od agresora tako što su stopirali ulazak u Banja Luku. Da se ušlo u Banja Luku, to bi bio potpuni poraz agresora slom zločinačke tvorevine RS i danas bi imali cjelovitu BiH na pragu EU. Da je Dudaković imao hrabrosti i drskosti i drugi sa njim, pa da su odbili naređenja komande iz Sarajeva, tačnije Alije Izetbegovića i nastavili prema Banja Luci i ušli u istu sve bi drugačije bilo. A nakon toga lijepo umarširati u Sarajevo, smijeniti Aliju Izetbegovića, Rasima Delića i druge njima odane poltrone i izvesti pred vojni sud i suditi im za izdaju i opstruiranje oslobađanja države.
Mislio sam da se ne mješam ali kad ovo pročitah - morao sa se "ulogovati" pa prokomentarisati...
Da li ti zaista misliš da je ovako bilo ili ?
Koliko imaš godina?
Alija spriječio pad Banja Luke.
A ovo kako bi umarširali u Sarajevo????? Misliš mimohod iz pravca Visokog samo nas je jebavala ilijaška i vogošćanska brigada VRS inače bi umarširali.
-
apoksiomen
#347 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Je li Sonički škutorsko prezime, ili je Karlovac pokraj Posušja? Pošto gore jedan takav i odatle kaže za Bošnjake:"Nesto su se napuhali..... Da ih nebi odpuhalo al ovaj puta za sva vremena -.-". Lajkaju Simović (dalmatinsko prezime), Horvat (Zagorje i slični sjeverni kajkavski krajevi Hrvatske) i neki radovanović. Dalje ti neću analizirat, čitaj i izlistavaj sam.prog321 wrote:Fulio si temu salonac.
Ps.
Najjace je kad salonci kažu " mi Bošnjaci" i postave![]()
To su postovi radikalnih nacionalističkih ekstremista koji veze nemaju sa BiH (osim što su možda bili poslani ovamo 93. ili 94. da nas napadaju), a muslimane mrze iz dna duše. To je profil "domoljubnog" Hrvata kojemu je Oluja svetinja.
Last edited by apoksiomen on 05/08/2015 22:39, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#348 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Vjerovatni dil je i bio pada sk.banjaluka ostaje.nakon toga i dejton potvrdio.
Par dana prije oluje sarinic u scg tajni sastanci..sta je bilo bilo je..
Par dana prije oluje sarinic u scg tajni sastanci..sta je bilo bilo je..
- bosan
#349 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Bas si nasao koga ce Bosnjaci da zaleapoksiomen wrote:Pa naravno, to i govorim. Bošnjaci ne trebaju vezati zastave ni s kime, a pogotovo se ne naslađivati ičijem stradanju, što mnogi ovdje rade kad se rugaju sa srpskim izbjeglicama, misleći da će se tako ulizati Hrvatima ili osvetiti Srbima za zločine. Bošnjaci moraju biti kategorični i osuditi svaku zločinačku politiku, bilo čiju i bilo prema kome. Jedino tako bošnjački narod može zadržati moralno pravo da ističe i traži pravdu za svoju žrtvu.NataliDizdar wrote: Pa i sam znas da je i obrnuto tako: da Bosnjaci podrzavaju Oluju u velikoj mjeru zato sto im je to prilika da "osute paljbu po Srbima".
Ti među kojima ti živiš su većinom urbani liberali koji nemaju taj sklop u mozgu, Bosna im je nakraj svijeta i nemaju nikakva razloga da se lože na takve priče. Ne favoriziraju oni Bošnjake (kao što to neki misle) koliko ne mogu smisliti Hercegovce, pa se stavljati na neku njihovu stranu njima ne čini smisleno. Ko kaže da je u Beogradu puno drukčija situacija? Pa možeš i tamo normalno živjeti da ti niko ništa ne kaže. Međutim, ovi "domoljubniji", kakvih ima i po Zagrebu, sasvim drugu priču pričaju (neće ti je pod obavezno u facu izreć).
Ne znam koliko imas godina i jesi li ucestvovao u ovom nesretnom ratu. Ako jesi onda znas koliko se rokalo da bi se linija pomjerila kilometar ili dva.A Hrvati su picili i po 50km dnevno ,neke jedinice i vise.Zato sinko krivce za svu nesrecu trazi po Srbiji , neki su pod lipom a ima ih zivih koliko hoces.
-
apoksiomen
#350 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Ne kažem ja da trebaju Bošnjaci njih žaliti, nego jednostavno ne petljati se u tu hrvatsku priču. Smišljeni progon Srba iz Krajine samo je dio Tuđmanove politike premještanja stanovništva, to je ista taktika po kojoj su Bošnjaci trebali nestati iz cijele Hercegovine, a istovremeno i postati odgovorni za simulirani "progon" Hrvata iz Vareša i Kaknja (na kojima je bilo da nasele Knin i slične krajeve). Dakle, ono što ja kažem da se ne treba veseliti Oluji niti čestitati onima koji o nama imaju ovakvo mišljenje, jer tu posla prema nama (a i inače) nisu čista. Ja samo očekujem od ovog naroda da ne bude naivan i zaglupljen. Vjerojatno puno očekujem, inače nam ne bi ni bilo ovako.bosan wrote:apoksiomen wrote:
Bas si nasao koga ce Bosnjaci da zale![]()
![]()
![]()
Ne znam koliko imas godina i jesi li ucestvovao u ovom nesretnom ratu. Ako jesi onda znas koliko se rokalo da bi se linija pomjerila kilometar ili dva.A Hrvati su picili i po 50km dnevno ,neke jedinice i vise.Zato sinko krivce za svu nesrecu trazi po Srbiji , neki su pod lipom a ima ih zivih koliko hoces.