ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#326 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

kamen spoticanja wrote:
pici wrote:

cekaj dok proda EP i Telekom dje ce tega onda okacit... na cHucavac :mrgreen:
Onda ide i na drugo rame :mrgreen:
obecanje ludom radovanje... jel ovo i devedesetka sad nesta koci :mrgreen:
nemampojma0

#327 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by nemampojma0 »

Evo i ovu sto proziva parlamentarce uhljebio Edin Mušić...doveo svoju hercegovku.
A satraše se da usvoje novi ZOR, kako bi "sjebali budžetlije"... :-) :-)
costacurta

#328 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by costacurta »

razonoda wrote::roll:

Ono za sta se mi svi zajedno moramo boriti jeste SOCIJALNA SIGURNOST. Dakle, kad te otpusti poslodavac, da mi DRZAVA obezbjedit neka sredstva da mogu da zivim dok ne nadjem posao. Tako je u normalnim drzavama. Dakle obezbjedi mi hranu, topao dom dok se ne snadjem. To treba zahtjevati. A ne da zahtjevas da te poslodavac drzi na grbaci ko da si bogom dat. :roll:

JAKO cudno ili ti bezobrazno razmisljanje.

Pa zar pred zimu ne kupujes --paprike , kupus itd ---pripremas se za zimu.

Kad radis --ostavljas na stranu za CRNE DANE , zasto je drzava duzna da te i tu pomaze.

Mada , ta pomoc se daje i sljeduje , jer na zapadu , svaki poslodavac odvaja dio novca za taj fond---dakle pola drzava , pola poslodavac, i to se dobiva nekih 6 mjeseci i nije dovoljno za luksuzan zivot.
To je to. :thumbup:
Ne kazem da je to losa stvar ali je i mac sa dvije ostrice. Najbolji primjer vecina zapadnih zemalja.

Zakon odlican, mislim promjena neka, ali sve je dzaba ako se istovremeno i ne poostre sankcije i kaznene odredbe, kako za poslodavce i radnike tako i za instance i osobe koje bi trebalo da kontrolisu sprovodjenje istog.
Ako opet budemo imali situaciju da XY firma ima svog NN inspektora za rad kojemu mjesecno placa reket za gledanje kroz prste ili uposlenike u zavodu za javno zdravstvo koji za 100KM ovjeravaju knjizice iako doprinosi nisu placeni ili sudske presude koje usljed nedosatka dokaza ili ko zna kojih proceduralnih gresaka tako ofirno bivaju odbacene onda smo jebani.
Samo oshinut DRRAsticno po dzepu, imovinskom kartonu i zatvorske kaznene odredbe podebljati. DrugoJAchije ne ide.
NAdam se da ovo nije predstava Novalica and Kompani zbog MZa i MMFa radi dobijanja sadake.
Nadam se i da su i ovi iz opozicije sa ovim amandmanima shvatili da mog imati itekakvu vaznu ulogu u gradjenju boljeg sutra za ovu zemlju i da nece stati i pljeskati sami sebi zbog usvojenih amandmana vec ce nastaviti raditi na njegovoj doradi i poboljsanju.
Last edited by costacurta on 31/07/2015 15:42, edited 1 time in total.
Teniser

#329 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Teniser »

Jedina pozitivna stvar je što se pokazla smećem kao što i jeste Naša Stranka,gospodine Kojoviću i gospodine Gratz,jeste li dobro naplatili od Novalića vašu uslugu podrške lopovskom zakonu a sve pod lažnom krinkom ulaganja amndmana,što bi već neko rekao ovdje,kome vi prodajete muda pod bubrege.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#330 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by KatarinaKosaca »

hrasno38 wrote:ma ja bih se mogao sloziti sa tobom u masi stvari kada ti ne bi kroz svaki post idealizirala sebe i pljuvala po svemu ostalom. Sto bi to trebalo da zaboli te sa SSS sto ima pola miliona nezaposlenih???? Znas li ti ko su najvise tih sa SSS u drzavnim sluzbama???? Policija i vojska i sta treba da rade za 600 KM da bi se tebi svidjelo????? pazi kroz svaki ali bas svaki svoj post pokazujes strasnu isfrustriranost tim budzetlijama sto jasno govori da si i sama probala da budes u njihovom drustvu ali nisi uspjela ili si bila pa sad vise nisi ili radis u nekoj stranoj organizaciji posto ti je muz stranac i onda udaras iz svih oruzja i po kome treba i po kome ne treba. Idi moja Kato pa mijenjaj Dejton a nemoj ovdje bez veze pjeniti....i napadati ljude koji sad rade gdje rade a da oni ne rade radili bi neki drugi pa mozda i ti sa svim svojim karakterstikama idealnog i nepogresivog!!!! Ja sam protivnik svega tj svih stranaka koje su ojadile ovaj narod i drzavu a ti to odlicno znas da sam bio za Zlatka pa sam mu poslije jebo majku. Kod MMF-a se zaduzuju svi iz bivse YU i to nije nesto sto ne radi pola zemlajske kugle i oni koji imaju i oni koji nemaju budzetlije jer se nicim ne mrda da se pokrene nesto vlastito!!!! Mislim mogli bi se prepucavati na vijek vjekova ali mi se stvarno vise neda jer ponavljam drzavni aparat je konstruisao Dejton i da se sad otpuste apsolutno svi drugi bi sjeli na njihova mjesta i ne bi progovorili niti jednu jedinu rijec a siguran sam 100% ni ti!!!!!!
O sebi nisam govorila. Samo da bi me bilo sramota kao ismijavati se "po zakonu", a biti zaposlena po zakonu. Kao Saraejka, za sve ove godine, da sam baš toliko htjela biti budžetlija, valjda bih uspjela, nije Božije slovo. Zna se kako ide :D Šta mi je muž i ko je, nema veze sa mojim radnim angažmanom i na forumu sam jedno 20x rekla šta radim. Dosta je više. Za razliku od toga ti si za vrijeme 7F tvrdio da nisi budžetlija, ali si "vrlo blizu", a igrom slučaja znam u kojem ministarstvu radiš ;-) Međutim, totalno nebitno. Bitno je da se ne može 75% prihoda jedne države davati na plaće budžetlijama, pa makar ja bila modra od zlobe i bavila se prostitucijom ili ti bio Novalić lično. O tome se radi, kao i o javašluku, neradu i neefikasnoti, odnosno neodnosu koji imaju-imate prama poreskim obveznicima, a to su građani BIH.
channel10

#331 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by channel10 »

Teniser wrote:Jedina pozitivna stvar je što se pokazla smećem kao što i jeste Naša Stranka,gospodine Kojoviću i gospodine Gratz,jeste li dobro naplatili od Novalića vašu uslugu podrške lopovskom zakonu a sve pod lažnom krinkom ulaganja amndmana,što bi već neko rekao ovdje,kome vi prodajete muda pod bubrege.
Nisu jos naplatili, ali ce u buducnosti sigurno naplatiti. Zakon ce danas usvojiti.

Nije prihvaćen zahtjev da se Prijedlog zakona o radu skine s dnevnog reda. Za ovaj zahtjev glasalo je 35 poslanika, a 50 je bilo protiv

Za su glasali poslanici SBB-a,DF-a, SDP-a, HDZ-a 1990.

Protiv su bili poslanici SDA, HDZ-a, BPS-a, SBiH , A-sda, Naše stranke.

Na sjednici se desio svojevrsni skandal, jer je prilikom prozivke neko od poslanika SDA glasao umjesto svog kolege Halida Muhića koji uopće nije bio na sjednici! Nastala je bura, budući da su na ovu drskost ukazali poslanici iz SBB-a i SDP-a.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/188976/vanred ... GfflC.dpuf
It_is_a_Leclerc

#332 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by It_is_a_Leclerc »

Unatoč divljanju ljevičara i vrlo bezobraznim dovikivanjima, kletvama i uvredama, većina je osigurana.

Denis Gratz je zbog odsustva jednog zastupnika SDA spasio brojku od 50.

Hvala mu.
razonoda

#333 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by razonoda »

Sve dolazi mimo kontakata s radnicima o čijoj se sudbini radi. Radnicima je oduzeta i fabrika i oprema a sada im se oduzima i njihovo pravo na rad, te njihovo dostojanstvo - rekao je u svom govoru poslanik SBB-a Faruk Ćupina. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/188976/vanred ... D9NN3.dpuf

ovo bas ne razumijem-----radnici ce da kroje zakone?
sandoz11

#334 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by sandoz11 »

IMA i FEDERACIJA SVOJE PAPKE, GORI su OD ONIH IZ RS-a
SEFER, PEDJA KOJOVIC i ostala bratija.. :mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#335 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by KatarinaKosaca »

sumirprimus wrote:Sve zene imaju istu pricu...nevjerovatno...ti ne mozes...nisi ti meni..ja sam sama sebi...
Kojimba tvojimParama...na sta si se nafurala..placas porez ko i svi ostali..sta hos spomenik za to...glas u parlamentu..bjaz ba...
Kmee kmee
Kme, kmeee, neću spomenik, hoću da se racionalno i domaćinski troše sredstva građana ove zemlje... nije slučaj radi takvog prepotentnog, bezobraznog i drskog stava forumskih budžetlija..
pici

#336 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

nafatali jednog PAPKA... dodik je DVA :mrgreen: :bih:
Thorgerson

#337 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Thorgerson »

Hakiz wrote:
Thorgerson wrote:I odakle onda izvuce pazi ovu drugu tezu, da bi se privatizacijom telekoma npr. sto ce automatski znaciti optimizaciju poslovanja, vecu efikasnost, vise usluga, bolje usluge te sasmim tim i vise korisnika, automatski znaciti i vece racune? Na osnovu cega ti to zakljuci? Ja bih prije rekao da ce biti suprotno.

A elektropriveda se nece privatizovati.
Nebitno. JA mogu podnijeti mjesečno račun od 20 KM za mobitel. I taj paket imam (u BH telecomu paket od 15 KM pa sa PDV 17,5 KM). Kada bi moj operater dao usluga u vrijednosti od 1000KM ya cijenu od 50 KM, meni to ne bi ništa značilo jer ja mogu platiti maksimalno 20.

Ako ljudi ne mogu platiti, sve džaba. Postoji razlog zašto se u kapitalizmu podstiče potrošnja. Jer ako kupuješ onda proizvođač ima razloga proizvoditi, pa time i zapošljavati. A da bi kupovao trebaj uti dvije stvariČ

1. Novac
2. Razlog

1. Sve je jasno

2. Šta će mi plata od 5000KM kojom ću kupiti auto i LCD sa 10 metarskim ekranom i ovo i ono, ako sam 15 sati dnevno na poslu i nemam vremena da to koristim. U tom sučaju neću ni kupovati. A onda proizvođač nema razloga ni proizvoditi, pa time ni zapošljavati.

Najveći neprijatelj jednom poslodavcu je drugi poslodavac koji ne zapošljava i koji svoje radnike plaća malo. Jer time onom prvom ne daje priliku da svoje usluge ili proizvode proda. Nema ih ko platiti.

Kada bi se ostvario san svih poslodavaca da nema ni jednog zaposlenog (na primjer sve mu rade roboti), kome bi prodavao? Niko ne bi imao posta i platu da kupi taj proizvod ili uslugu.

Poslodavci sami sebi prave štetu.
A otkud vama pomisao da je cilj poslodavca dati svima otkaz. :-)
MIslim to je ovdje ocito uvazeno misljenje.

Kazem, i po starom zakonu poslodavci - privatnici su mogli dijeliti otkaze i dijelili su ih - cim poso krene dole. Tu i tamo neka tuzba. Ili je raja radila neprijavljena. Ili su im davani ugovori na odredjeno pa produzivani sa pauzama. Ima tu rupa u zakonu hejbet.

E sad mene zanima, zasto opet vi mislite da ce sutra poslodavci sve pootpustati? Eto sam si sebi to postavio pitanje, i jelde da nije logicno?

Ok, razumijem ove u javnim preduzecima i ustanovama gdje je visak ocigledan i naravno da je prpa za svoju guzicu sad. Ali misliti da ce poslodavac sutra sve pootpustati, ljude koji mu donose novac - je totalna glupost. :roll:
madner

#338 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by madner »

It_is_a_Leclerc wrote:Unatoč divljanju ljevičara i vrlo bezobraznim dovikivanjima, kletvama i uvredama, većina je osigurana.

Hvala mu.
:D
pici

#339 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

madner wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Unatoč divljanju ljevičara i vrlo bezobraznim dovikivanjima, kletvama i uvredama, većina je osigurana.

Hvala mu.

kako ce se na sjednicama vlade fatat izmjena i dopuna na amandmane i amandmane amandmana... jebte koje uvlacenje u gujcu :mrgreen:
razonoda

#340 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by razonoda »

:zoka:
Ali misliti da ce poslodavac sutra sve pootpustati, ljude koji mu donose novac - je totalna glupost. :roll:

---
nije radniku problem otkaz, nego kako OPLJACKATI poslodavca ,a da isti nista ne primjeti.
pici

#341 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

razonoda wrote::zoka:
Ali misliti da ce poslodavac sutra sve pootpustati, ljude koji mu donose novac - je totalna glupost. :roll:

---
nije radniku problem otkaz, nego kako OPLJACKATI poslodavca ,a da isti nista ne primjeti.

ili kako zajebat radnika a da mu ne plati a ovaj ko kisna glista na ulici :mrgreen:
nemampojma0

#342 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by nemampojma0 »

madner wrote:

Hvala mu.
Vidi naprednih ljevičara i FGR kako se prodaju i daju "rigidnim i odvratnim nacionalistima".

A onog Sefera i malog mu zvalju koji pise knjige i snima filmove o politickim ubistvima i direktno optuzuje SDA,a sad stali uz SDA, treba pljunut gdje god se pojave.
Last edited by nemampojma0 on 31/07/2015 15:58, edited 1 time in total.
razonoda

#343 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by razonoda »

pici wrote:

---

ili kako zajebat radnika a da mu ne plati a ovaj ko kisna glista na ulici :mrgreen:
glisti treba kisa
pici

#344 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

razonoda wrote:
pici wrote:

---

glisti treba kisa

ma prizvat ce je fadilj i minderasHi... jebo zlatne kasHike sad ce citav escajg :mrgreen:
razonoda

#345 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by razonoda »

Iz iskustva znam----mozes radnika platiti , preplatiti, dati mu sve benneficije---on ce raditi ---KAKO RADI. nista na njega ne utice.

Za ''prave'' radnike ce uvijek biti posla---i ne teba da tabire zakone.
Latte

#346 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Latte »

Glasali smo sad pola sata pauze
It_is_a_Leclerc

#347 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by It_is_a_Leclerc »

nemampojma0 wrote:
madner wrote:

Hvala mu.
Vidi naprednih ljevičara i FGR kako se prodaju i daju "rigidnim i odvratnim nacionalistima".

A onog Sefera i malog mu zvalju koji pise knjige i snima filmove o politickim ubistvima i direktno optuzuje SDA,a sad stali uz SDA, treba pljunut gdje god se pojave.
Ko gubi ima pravo da se ljuti.

Ono što je bitno je da je razum preovladao.
pici

#348 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

razonoda wrote:Iz iskustva znam----mozes radnika platiti , preplatiti, dati mu sve benneficije---on ce raditi ---KAKO RADI. nista na njega ne utice.

ma dat mu samo da zna potpisat ime i prezime i uvalit ga u kanal da radi...jel malo 60saHata sedmicno...morel visHe ikako :mrgreen:
pici

#349 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

Latte wrote:Glasali smo sad pola sata pauze
zar nije poslije sest saHata kontinuiranog rada pusH pauza :mrgreen:
razonoda

#350 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by razonoda »

pici wrote:
razonoda wrote:Iz iskustva znam----mozes radnika platiti , preplatiti, dati mu sve benneficije---on ce raditi ---KAKO RADI. nista na njega ne utice.

ma dat mu samo da zna potpisat ime i prezime i uvalit ga u kanal da radi...jel malo 60saHata sedmicno...morel visHe ikako :mrgreen:

ponuda -potraznja
Post Reply