Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
5 0 5

#326 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

ja sam mislio da u XII stoljecu nema interneta. :mrgreen:
swanfilter

#327 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by swanfilter »

XXS wrote:Ko kaze da predavanje jednog sejha sa bradom ne moze biti zanimljivo i edukativno:
https://www.facebook.com/video.php?v=679915872048482
Tip je legendarana, ali mi nije jasno kako je on sejh ako konstantno govori protiv boga, da boga nema i da je bog problem, a ne solucija ... ?
shadowchaser

#328 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by shadowchaser »

zahone wrote:

Neće moći džahilko..
cuj dzahilko :lol: :lol: idi klanjaj, izvedi deve da prostetaju malo
zrakomlat

#329 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zrakomlat »

swanfilter wrote:
zahone wrote:Drugo, bradu je nosio i Poslanik savs, i opisao putovanje zene na nacin na koji jeste. Hocete i njemu dati tu titulu?
Poslanik savs je, po opisu iz hadisa, nosio finu, uređenu i podsisanu bradu. Oovo sto vi danas nosite na svojim zadrtim facama je ruglo da bi covjek ogledala rado porazbijao ...
Mjera brade bi trebala biti koliko u šaku može stati, a ostalo se skraćuje, i održava uredno.

A tada se putovalo konjima. Pa ja sad nebi smio na konju ili kamili putovati 2 km, a ne 80 km.
Normalno da se tad zabranjivalo. Autom je skroz druga priča. Neke stvari su prilagodljive, a dokaz je ovaj forum.
Ako će se sve primjenivati iz doba Muhameda a.s., onda bi trebali prestati korisiti računare i internet, i komunicirati putem kurira, sokolova, dimnim signalima i golubovima pismonošama.
swanfilter

#330 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by swanfilter »

zahone wrote:
NORMUS wrote:Zahoni, ne nerviraj se. Pojedini nisu vrijedni. Sura Jasin, ajeti 1-10.

Hvala normus brate moj dobri, Allah te poživio..

"Ja Sin.

Tako Mi Kur’ana mudrog,

ti si, uistinu, poslanik,

na Pravome putu,

po objavi Silnoga i Samilosnoga,

da opominješ narod čiji preci nisu bili opominjani, pa je ravnodušan!

O većini njih se već obistinila Riječ - zato oni neće vjerovati.

Mi smo učinili da budu kao oni na čije smo vratove sindžire stavili sve do podbradaka - zato su oni glava uzdignutih,

i kao oni ispred kojih i iza kojih smo pregradu metnuli i na oči im koprenu stavili - zato oni ne vide,

i njima je svejedno opominjao ih ti ili ne opominjao, oni neće vjerovati. "
Ovdje se spomnije Poslanik savs. Odakle tebi/vama pravo da teret ove sure na sebe preuzimate? Odakle tebi/vama pravo da se igrate poslanika? Odakle tebi/vama pravo da opominjete onako kako to samo Poslanik savs ima pravo?

Ovo dovoljno govori sa kakvom mrakom se ima posla. Ovo dovoljno govori kako si/ste uvjereni da samo vi imate pravo i niko osim vas. Ovim si/ste sve rekli. Vi ste u zabludi velikoj ...
swanfilter

#331 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by swanfilter »

zrakomlat wrote:
swanfilter wrote:
zahone wrote:Drugo, bradu je nosio i Poslanik savs, i opisao putovanje zene na nacin na koji jeste. Hocete i njemu dati tu titulu?
Poslanik savs je, po opisu iz hadisa, nosio finu, uređenu i podsisanu bradu. Oovo sto vi danas nosite na svojim zadrtim facama je ruglo da bi covjek ogledala rado porazbijao ...
Mjera brade bi trebala biti koliko u šaku može stati, a ostalo se skraćuje, i održava uredno.

A tada se putovalo konjima. Pa ja sad nebi smio na konju ili kamili putovati 2 km, a ne 80 km.
Normalno da se tad zabranjivalo. Autom je skroz druga priča. Neke stvari su prilagodljive, a dokaz je ovaj forum.
Ako će se sve primjenivati iz doba Muhameda a.s., onda bi trebali prestati korisiti računare i internet, i komunicirati putem kurira, sokolova, dimnim signalima i golubovima pismonošama.
Bravo! Jos kao dijete sam o ovome citao, dido i majka nam bas o saci brade pricali ... Danas se ne nisam mogao sjetiti dok sam ovom uhljupu i mesetaru odgovarao. Hvala ti ...
gospodja profiterka

#332 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by gospodja profiterka »

Sve je @zahone u pravu. Žalim slučaj, ali jeste.
zrakomlat

#333 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zrakomlat »

swanfilter wrote:
zrakomlat wrote:
swanfilter wrote:

Bravo! Jos kao dijete sam o ovome citao, dido i majka nam bas o saci brade pricali ... Danas se ne nisam mogao sjetiti dok sam ovom uhljupu i mesetaru odgovarao. Hvala ti ...
Ja mislim da naše nene i dede koje su odavno rahmetli, po sadašnjim mjerilima raznih profesora, nisu bili pravi vjernici i vjernice. Umriješe, a ne doživiše da ih vaki upute.
RNG_25

#334 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by RNG_25 »

zahone wrote:Ima itekako, da vidimo na čemu smo, gdje smo, ko smo i šta smo?!

I da definiramo ko ima pravo, a ko nema da ponešto kaže o islamskim propisima..

Znači, opet pitam, zanima me ko od vas klanja 5 vakata? Ima li ga?
Ali, ne vidim pozivanje na "pravo" da neko nešto kaže o islamskim propisima, kao validan argument i za šta. Jedino je bitno - ili bi bar trebalo biti, ali očito to nije slučaj sa mnogima - *šta* je to što neko tvrdi, a ne *ko* je taj ko nešto tvrdi...

Usput, ako i staviš na stranu moju tačnu tvrdnju u prethodnoj rečenici, svejedno je. Pravo da neko kaže nešto o nekom islamskom (ili bilo kojem drugom) propisu ima svako koga taj propis dotiče... ili može da dotakne. Pa klanjao ili ne.

I da, ovo je forum, pa svako ima pravo da kaže svašta na sve, na sreću ili na žalost...
salik79

#335 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by salik79 »

zahone wrote:
salik79 wrote:
zahone wrote:
Znači zanima me ko od vas klanja 5 vakata? Ima li ga?
Pretpostavljam da imam vise staza u bes vakat namazu nego sto ti imas godina. I sta cemo sada?!

Usput, imao bih prijedlog sa kojim bi IZ vrlo lahko rijesila zavodjenje omladine od strane ove petrouleme. Uvesti kao obavezno stivo u mektebima knjigu "Ehlu-l-Kibla"(Pripadnici Kible), autora sejh Muhammeda Zekki Ibrahima r.a. (stara garda Al-Azharske istinske uleme).

Bojim se da te ta prljavstina na slici, diskreditira. Vrati se sektasu na put ehli sunneta.

Pretpostavljam da je i sejh Ahmed Didat r.a. bio "sektas" https://youtu.be/cV30Kpqih3Y !?

Ah, da, vi (takvi kao ti) ste sejhu Didatu "objasnili" da ni Allah dz.s. nema pravo presudjivanja (vasa ekskluziva) o onome o cemu vi imate svoj stav:
https://youtu.be/U7aujhmXvmQ
Last edited by salik79 on 27/07/2015 19:54, edited 2 times in total.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#336 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sabina1 »

shadowchaser wrote:......i poceti odredjivati sta ona smije a sta ne smije, pa pi*ka li vam materina šovinisticka, ma OD*EBITE I VI I ŠERIJAT, i zapamti dobro nikad ali nikad ovjde nece biti to sto ste zamislili, pa makar se licno borila protiv vas, ni ti niti taj kozojeb sa bradicom ne mogu reci sta ja smijem ili ne smijem u zivotu, to mozete provoditi ovim seljancicama zatucanim retardiranim, koje vam pristaju na to, pa ih vodajte za rukicu, izolujte sa od svega, klanjaj 20 puta dnevno, nemoj izlaziti iz dzamije, boli me briga, ali ostavi to za svoju kucu, stvarno vas treba skupiti sve i izolovati na neko pusto ostrvo, pa tamo pametujte jedni drugima
.....a niko se neće ni rukovati....

Čitala sam prije tri-četiri godine u sarajevskim Danima putovanje i posjetu Belme Bećirspahić njihove tadašnje novinarke u Gornju Maoču.....moram li naglasiti da su ih "veselo dočekali" da su razgovarali samo sa fotoreporterom jer je muško a da sa njom nisu uopšte razgovarali , da nisu uopšte obratili pažnju na nju , ona je bila vazduh....njeno je bilo da sjedi u autu . čeka i da - začepi....ne znam šta bi se desilo da je gluho bilo automobilom upravljala - sama.... :(
statixx

#337 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by statixx »

:D
Image

Image
jefferson

#338 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by jefferson »

zahone wrote:
RNG_25 wrote:
zahone wrote:Limeni, ja ni u jednom momentu nisam saudiju spominjao, koja je opet koliko toliko serijatska (treba biti pravedan), za razliku od drugih zemalja. Upravu si za rasipanje, ali to rasipanje je prisutno ne samo kod njih nego u čitavom zaljevu. Ali paralelno sa rasipnicima, postoji i ulema i dobri mumini kao i svugdje. Gaje također najjači trenutno u svijetu rejting po islamskim faklitetima, uradili su i dosta hajra uradili donirajuci po čitavom svijetu, od para, džamija, knjiga, musafa itd.
Ovdje nije tema saudija.

Neka mi odgovori neko od ovih ljudi, ko od vas klanja 5 vakata pa da nastavimo pričati o islamu kao braća na lijep način?

Za ove koji ne klanjaju, a iskreni su, i žele istinu gdje god bila, takodjer sam tu da iskreno argumentujemo, ili da popijemo kafu ako hoće, da im pokušam razbiti predrasude, ili da oni mene pokušaju uvjeriti i svoje stavove (sa šerijatskim dokazima ili pak racionalnim za početak)

Ostali gadovi, sa pričom o kozojebcima, sa svojim tumačenjima islama koji nemaju veze sa islamom, i koji su klasično slijeđenje strasti, i pojedini sa svojim kufrom neka me zaobiđu.

Znači zanima me ko od vas klanja 5 vakata? Ima li ga?
Mene zanima kakve veze ima tvoje posljednje pitanje sa temom?

Ima itekako, da vidimo na čemu smo, gdje smo, ko smo i šta smo?!

I da definiramo ko ima pravo, a ko nema da ponešto kaže o islamskim propisima..

Znači, opet pitam, zanima me ko od vas klanja 5 vakata? Ima li ga?
Boli tebe qrtz ko klanja 5 vakata a ko ne. U BiH svi mogu raspravljati o Islamu, isto kao i o katolicanstvu kao i o pravoslavlju. Tos e zove demokratija. A demokratija znaci da svako moze da kaze ono sto mu je cejf. Ako ti imas s tim problem, onda jbg, imas dvije opcije:
1. iselis se iz BiH u zemlju kao sto je Saudijska Arabija.
2. ostanes u BiH i tolerises to.
Vidis, tebi je krivo sto neko ovu spodobu zove kozojebom, idiotom ili kako ga ja nazva spodobom. Ali ja NEMAM prvo da tom covjeku zabranim da prica, niti da klanja ili sta god. To je njegovo pravo kao gradjanina BiH.
Moje pravo kao gradjanina i nosioca pasosa BiH je isto tako da se protivim tome, ali niko nikom nema pravo zabranjivati, itd, osim ako ne ugrozava ljudska prava.
By the way, da samo dadnem opasku kako ti zeni mozes zabraniti da putuje. E pa prema pozitivnim zakonima BiH ne mozes ograniciti slobodu kretanja drugoj osobi.
Last edited by jefferson on 27/07/2015 19:50, edited 1 time in total.
kritichar

#339 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

Ovo svo pravdanje islama kod ljudi koji ga ne podnose je kao i svo ono silno izvinjavanje Vucicu
Najbolje da se okanite pravdanja ovakvim osobama

Oni ne vjeruju u ono sto vi vjerujete, niti to shvataju onako kako vi shvatate, njima njihovo shvatanje, vama vase
i na kraju, oni sami sebe smorise stvarima koje ih se ne ticu, pustite ih neka se zivciraju
The BEN10

#340 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by The BEN10 »

KatarinaKosaca wrote:Ne smijem ovo ni pokazati mužu, biće oduševljen da mi otme volan iz ruke :pisnula:
:D :-D
Bodkin

#341 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Bodkin »

Samo jako mi je ovo islamska nauka :mrgreen: sta bolan? Kakva nauka :mrgreen:
shadowchaser

#342 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by shadowchaser »

tvsabina wrote:
shadowchaser wrote:......i poceti odredjivati sta ona smije a sta ne smije, pa pi*ka li vam materina šovinisticka, ma OD*EBITE I VI I ŠERIJAT, i zapamti dobro nikad ali nikad ovjde nece biti to sto ste zamislili, pa makar se licno borila protiv vas, ni ti niti taj kozojeb sa bradicom ne mogu reci sta ja smijem ili ne smijem u zivotu, to mozete provoditi ovim seljancicama zatucanim retardiranim, koje vam pristaju na to, pa ih vodajte za rukicu, izolujte sa od svega, klanjaj 20 puta dnevno, nemoj izlaziti iz dzamije, boli me briga, ali ostavi to za svoju kucu, stvarno vas treba skupiti sve i izolovati na neko pusto ostrvo, pa tamo pametujte jedni drugima

Čitala sam prije tri-četiri godine u sarajevskim Danima putovanje i posjetu Belme Bećirspahić njihove tadašnje novinarke u Gornju Maoču.....moram li naglasiti da su ih "veselo dočekali" da su razgovarali samo sa fotoreporterom jer je muško a da sa njom nisu uopšte razgovarali , da nisu uopšte obratili pažnju na nju , ona je bila vazduh....njeno je bilo da sjedi u autu . čeka i da - začepi....ne znam šta bi se desilo da je gluho bilo automobilom upravljala - sama.... :(
zamisli imas bliznjeg rodjaka, zivite haman u istoj kuci, igrate se sve ok, normalan momak bio, odeslio se, dolazi za Bajram, kratke pantolice, brada po stomaka, hajde sto nece samnom da se rukuje, ali ni majci nece ruku da pruzi koja ga je haman odgojila, hranila ga, gu*icu mu prala, i okrece glavu od nje, nek se zahvali njoj sto nije otisao s noge na nogu
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#343 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sabina1 »

shadowchaser wrote:
tvsabina wrote:

zamisli imas bliznjeg rodjaka, zivite haman u istoj kuci, igrate se sve ok, normalan momak bio, odeslio se, dolazi za Bajram, kratke pantolice, brada po stomaka, hajde sto nece samnom da se rukuje, ali ni majci nece ruku da pruzi koja ga je haman odgojila, hranila ga, gu*icu mu prala, i okrece glavu od nje, nek se zahvali njoj sto nije otisao s noge na nogu
Ja nemam takvog rođaka.
Ali moja rodica ima takvog rođaka. :(
I meni se desilo desetine puta da neće da se rukuju...šta mogu dođe mi da vrisnem....kao da sam pseto.... :(
Point.

#344 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Point. »

Zalim zenu koja je osudjena da zivi sa ovim uhljupom od nazovi vjernika @zahone.
Ako ti se svidja serijetski zakon sikter za Saudijsku Arabiju, u BiH ga garantujem neces docekati.
razonoda

#345 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by razonoda »

:zoka: neka putuje sama ali NIKAKO da sama PARKIRA .
http://youtu.be/IUrtp6aRQVQ
duh_sa_sjekirom

#346 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by duh_sa_sjekirom »

zahone wrote:
Nisam ja rekao da su vecina kafiri, ova zemlja je puna dobrih insana, muslimana i mumina. Nadji mi citat gdje sam to rekao. Ali sam rekao, da ljudi koji blate islam, koji ljude sa bradama nazivaju kozojebcima, a uz to ne obavljaju ono sto Gospodar od njih trazi, ne robuju mu kako je On s.w.t. zadovoljan, da su oni u najmanju ruku munafici. Da smo mi vecina, u ovoj zemlji bi vladao serijatski zakon, kao sto je i vladao prije 120 godina.
Hajde?
A na kojoj teritoriji bi kozojebi pravili državu sa šerijatom? Od Baščaršije do M.Dvora? Kako namjeravate uvesti šerijat u B.Luku, Foču, Široki Brijeg...? Ili mislite to uvesti samo na teritoriji koju je oslobodila ABiH? Ali u toj armiji je bilo i kjafira, ateista, i sl.
LolaLola

#347 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by LolaLola »

Nemoguce da nema ni jedne vehaby zene na forumu pa da nam ona kaze sta licno misli o ovom klipu.m :?

P.s mozda joj je zabranjeno na internet.
P.s.s. Mozda nema sUcim da misli. :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#348 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by mk ultra »

Bloo
Globalna šefica

#349 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Bloo »

LolaLola wrote:Nemoguce da nema ni jedne vehaby zene na forumu pa da nam ona kaze sta licno misli o ovom klipu.m :?

P.s mozda joj je zabranjeno na internet.
P.s.s. Mozda nema sUcim da misli. :lol:
mozda joj je zabranjeno samoj do dnevne gdje je racunar
choxnox

#350 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by choxnox »

shadowchaser wrote:inace se ne javljam na ovakve teme ali stvarno mi povlacis zivac, prvo ne mogu da vjerujem da ovdje postoji ovakav video, covjek koji prica gluposti i jos ga ljudi slusaju, hejj on ima cak i sljedbenike, pa jos puna sala muskaraca koji ce doci kuci svojoj zeni, sestri,majci, djevojci i poceti odredjivati sta ona smije a sta ne smije, pa pi*ka li vam materina šovinisticka, ma OD*EBITE I VI I ŠERIJAT, i zapamti dobro nikad ali nikad ovjde nece biti to sto ste zamislili, pa makar se licno borila protiv vas, ni ti niti taj kozojeb sa bradicom ne mogu reci sta ja smijem ili ne smijem u zivotu, to mozete provoditi ovim seljancicama zatucanim retardiranim, koje vam pristaju na to, pa ih vodajte za rukicu, izolujte sa od svega, klanjaj 20 puta dnevno, nemoj izlaziti iz dzamije, boli me briga, ali ostavi to za svoju kucu, stvarno vas treba skupiti sve i izolovati na neko pusto ostrvo, pa tamo pametujte jedni drugima
Zapamti dobro, bit ce ovdje na kraju serijat, svidjalo se to vama krmojebima ili ne. Kome se ne svidja neka se iseli u Njemacku, SAD, Francusku, Japan ili neko ostane ovdje i neka tolerise (narocito za ove koji "naredjuju" da se pojedini sele u Saudijsku Arabiju ili da tolerisu) 8-)
Locked