Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Necu vise stavljati slike...Kaca ce se jos i napaliti
Ko te pegla sklapanjem i rasklapanjem ba? Pa to ako hoces obuku da prodjes. Moras znati, jebi ga... Da ne bi sebi prosvirala koljeno, ili oplela koga drugog.
A to za pucanje...ma sredicemo i to, da Hin stignes i da ti ne piju krv na slamku
Kako naucih njihA, valjda mogu i tebe
Dozer wrote:
Ko te pegla sklapanjem i rasklapanjem ba? Pa to ako hoces obuku da prodjes. Moras znati, jebi ga... Da ne bi sebi prosvirala koljeno, ili oplela koga drugog.
A to za pucanje...ma sredicemo i to, da Hin stignes i da ti ne piju krv na slamku
Hvala
Pa, ja kod te obuke, skopi, rasklopi, poklopi, e sad vako, e sad nako. Dođe ženska sve u centar (znaš koja, pisala sam ti da sad javno ne pišem) rasturi, a ja umorna od svega na pucanje. Dobro, bilo je bar u metu, nije u planinu
Dolazim u Sarajevo na 10 Dana. Da li mogu za to vrijeme izganjati dozvolu? Nemam bh pasos jos no rodjen sam u sarajevu, mogu ga izvaditi. Spreman sam dati I ispod stola 200-300 km da se ubrza. Nisam clan lovackog kluba. Molim vas dajte mi savjet.
ULTRAK wrote:Dolazim u Sarajevo na 10 Dana. Da li mogu za to vrijeme izganjati dozvolu? Nemam bh pasos jos no rodjen sam u sarajevu, mogu ga izvaditi. Spreman sam dati I ispod stola 200-300 km da se ubrza. Nisam clan lovackog kluba. Molim vas dajte mi savjet.
za 10 dana u bosni ne možeš ni obični pregled krajnika obaviti.
dakle, valja ti položiti lovački, i to se da ubrzati, pa predaš zahtjev u PU pa čekaš zasjedanje komisije. meni je trajalo mjesec dana.
ULTRAK wrote:Dolazim u Sarajevo na 10 Dana. Da li mogu za to vrijeme izganjati dozvolu? Nemam bh pasos jos no rodjen sam u sarajevu, mogu ga izvaditi. Spreman sam dati I ispod stola 200-300 km da se ubrza. Nisam clan lovackog kluba. Molim vas dajte mi savjet.
dakle, valja ti položiti lovački, i to se da ubrzati, pa predaš zahtjev u PU pa čekaš zasjedanje komisije. meni je trajalo mjesec dana.
Sta Znaci poloziti lovacki? Kolko to traje?
Ne traje dugo ali je traumatično ... dovedu ti zeca sa povezom na očima i moraš mu pucati u potiljak ...
Dozer wrote:
može ako imaš kakav dosije, krivična djela, tuče i sl, osim saobraćajnih prestupa. ako ti je čist dosije a oni odbiju, što se rijetko događa, možeš se žaliti drugostepenom i onda se sigurno dobija (barem tako kažu)
Moraš ne samo imati BIH pasoš, nego i stalnu adresu na kojoj si najmanje, mislim, godinu, jer pošalju terensku kontrolu, što znači da pitaju komšije kakav si. Moraš imati i ličnu, ne samo pasoš
Tako, da sumnjam da je moguće za nekoga ko je vani. @stafi, jako ti je kratko trajalo, meni je trajalo skoro 3 m jeseca... Posebice što su sad odmori, nema šansi za 10 dana, a posebice što nemaš prijavu boravka godinu na adresi.
Dozer wrote:
može ako imaš kakav dosije, krivična djela, tuče i sl, osim saobraćajnih prestupa. ako ti je čist dosije a oni odbiju, što se rijetko događa, možeš se žaliti drugostepenom i onda se sigurno dobija (barem tako kažu)
Ok hvala. Znaci mjesec Dana se moze cekati. Lovacki traje jedan Dan Ili? Ja nemam vremena mjesec Dana Jbga.
Ok hvala. Znaci mjesec Dana se moze cekati. Lovacki traje jedan Dan Ili? Ja nemam vremena mjesec Dana Jbga.
to za lovački ne znam, možda se javi neko ko je polagao. mjesec dana sam ja čekao, ali evo ima ih koji čekaju i tri mjeseca. sve zavisi od PU, godišnjih, broja zahtjeva i sl.
KatarinaKosaca wrote:Moraš ne samo imati BIH pasoš, nego i stalnu adresu na kojoj si najmanje, mislim, godinu, jer pošalju terensku kontrolu, što znači da pitaju komšije kakav si. Moraš imati i ličnu, ne samo pasoš
Tako, da sumnjam da je moguće za nekoga ko je vani. @stafi, jako ti je kratko trajalo, meni je trajalo skoro 3 m jeseca... Posebice što su sad odmori, nema šansi za 10 dana, a posebice što nemaš prijavu boravka godinu na adresi.
Sef policije jednog dijela Sarajeva mi je rodjak. Pa cu preko njega to.imam adresu.
KatarinaKosaca wrote:Moraš ne samo imati BIH pasoš, nego i stalnu adresu na kojoj si najmanje, mislim, godinu, jer pošalju terensku kontrolu, što znači da pitaju komšije kakav si. Moraš imati i ličnu, ne samo pasoš
Sef policije jednog dijela Sarajeva mi je rodjak. Pa cu preko njega to.imam adresu.
e on bi ti to mogao ubrzati. ali opet sumnjam da za 10 dana to možeš. al probaj.
Ramzess Veliki wrote:Možeš li meni preporučiti neko lično naoružanje?
Ti to ozbiljno...?
Da ... u pitanju je osveta.
Lična.
Zečevi su mi se uvalili u salatu ...
Da vidiš na šta sad to liči ... ... a nisu sami došli, poveli su i ekipu ... medu, liju, vuka ... sve su izgazali, počupali ...
Mislio sam zato uzeti neku kombinovanu lovačku pušku, bokericu. Čuo sam da postoji kombinovani karabin sa jednom cijevi za sačmu?
Ne klasična bokerica ?
Evo kopao sam ali ništa slično nisam našao.
Lovački ispit je malo opširniji, moraš polagati teme kao zaštita divljači, planski odstrel, ima tu gradiva ... oboljenja divljači i lovačkih pasa, oružja i balistika, trofeji divljači i njihovo ocjenjivanje ...
Lovački ispit je malo opširniji, moraš polagati teme kao zaštita divljači, planski odstrel, ima tu gradiva ... oboljenja divljači i lovačkih pasa, oružja i balistika, trofeji divljači i njihovo ocjenjivanje ...
ja sam čuo da se to da lahko položiti. sad, možda zavisi od toga gdje se polaže.