Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
- sinuhe
#326 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Zašto je veličanje fašizma krivično djelo u Hrvatskoj. Znam da je u Njemačkoj i možda par drugih država ali zašto u Hrvatskoj?
- Banksy
#327 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Hoće, objavljivaće opet, ali za nekih 4, 5 godina, dok Hrvatska ne obiđe puni krug s novom desnicom, dok h ne uguše crnim košuljama, dok ih sve ne dovedu na kontejner, dok im se ne zgade i dok im ne izađu na nos, e onda će se poželjeti Turaka ...gospodja profiterka wrote:
Hrvatska ušla u EU, ne treba se više šminkati. Sada može biti ono što jeste, pritom ne skidajući oreol pravedništva koji joj je priskrbila pseudolijevoliberalnodemokratska zajednica plaćenih piskarala širom regiona. Rečena piskarala pak sada mogu sjesti u svoj dnevni boravak, otvoriti bocu šljive i gladiti... Titovu bistu. U Hrvatskoj više neće pisati ni objavljivati, to je sigurno. I grana koju su pod sobom odsjekli već je davno uvenula. Grohotom se smijem i glasno nazdravljam: Bujanca za predsjednika!
Vesela vremena su pred Hrvatskom i nije mi drago, ni zbog njih ni zbog nas.
- dalmatinka
#328 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Baš si duhovit, skoro kao gospođa profiterkasinuhe wrote:Zašto je veličanje fašizma krivično djelo u Hrvatskoj. Znam da je u Njemačkoj i možda par drugih država ali zašto u Hrvatskoj?
- JohnnyS
#329 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
dječak sa šibicama wrote:Ko negira, naravno da ima.
Jedino sto ovo u Splitu nema bas nikakve veze sa "ispoljavanjem ustastva".
Ovo je opstrukcija i rat izmedju navijaca i HNS-a koji traje vec godinama. HNS placa velike novcane kazne zbog navijaca, svastika ce iznos kazni povecati. Cilj nekih navijaca hrvatske je natjerati HNS na ostavke, iako ja licno ne vidim kako ce ih na ovaj nacin natjerati na ostavku. Kaznu ce platiti, mozda reprezentacija bude kaznjena nekim bodom ili cak diskvalifikacijom, Suker ce to prezivjeti.
Cak i ne vjerujem u neku veliku kaznu, jer je on dobar sa Platinijem, cak je Suker usao i u Izvrsni odbor UEFA.
Ima ustastva, ali postrojavanja ustasa nema. Ustastvo je u Hrvatskoj manje vise foklor pojedinih ljudi, natakare ustasku kapu na nekom seoskom sijelu i ispoljavanje slicno tome, na pojedinim utakmicama recimo. Ekstremno desnicarske stranke u Hrvatskoj uglavnom ne mogu uci ni u Sabor, HDZ je sve samo nije ekstremna desnica, Karamarko je covjek koji je bio Mesiceva desna ruka donedavno. Sef kabineta Stjepana Mesica.
Ako je Kolinda ekstremna desnicarka, onda sam ja Paja Patak. Zenska u trilateralnoj komisiji, visoka duznosnica NATO pakta, na takva mjesta ekstremni politicari ne mogu dospjeti. Jedino americki jastrebovi, naravno.
Pa ko da to ne znači da ne može biti nekakav ekstremni desničar pogotovo kad znamo da Mesiću proustaške izjave nisu bile strane... Doduše, ovdje ljudi još uvijek žive u uvjerenju da je Mesić napustio Tuđmana zbog neslaganja oko Bosne i Hercegovine pa Mesića bije glas nekakvog antifašiste. Antifašist je poput nekakvog multietniĆara s foruma...
- animals
#330 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Znaci stanje je alarmantno, gore nego 1941..Banksy wrote:
Hoće, objavljivaće opet, ali za nekih 4, 5 godina, dok Hrvatska ne obiđe puni krug s novom desnicom, dok h ne uguše crnim košuljama, dok ih sve ne dovedu na kontejner, dok im se ne zgade i dok im ne izađu na nos, e onda će se poželjeti Turaka ...![]()
Vesela vremena su pred Hrvatskom i nije mi drago, ni zbog njih ni zbog nas.
nek ste nas prosvijetlili..
- vivaldi
#331 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
cijelu ova rasprava o sovinizmu ili fasizmu je zapravo nebitna s aspekta s kojeg raspravljate. da li ruza tomasic vise mrzi srbe, ili toma grobar hrvate.
boli ruzu pichic sta misle srbi (i treba da je boli) i boli tomu kurchic sta misle hrvati (i treba da ga boli). ljubavi svakako nema niti ce je ikada biti, bili liberali ili radikali na vlasti.
jedino sto je bitno su eventulane posljedice, tj. kako na sve te nase incidente ili sranja gleda medjunarodna zajednica i da li neki dogadjaji mogu izazvati odredjene posljedice.
bili ustase, polustase ili najvece demokrate, hrvati su ispunili svoje post ratne glavne ciljeve, usli su i u eu i nato. uz 7-8 milijardi dolara svakog ljeta od stranih turista to je jedino sto je zapravo vazno, a sta o hrvatima misli jovo iz surdulice boli kurac bilo koga u hrvatskoj.
isto se i vucicu jebe za cetnistvo sve dok je rado vidjen gost u vasingtonu, briselu, moskvi, i dok dolaze strane investicije. Sta o njemu misli ante iz vrgorca,boli ga tuki.
konkretno vezano za temu, jedino sto je hrvatima bitno u ovom slucaju jeste da li ce biti izbaceni iz takmicenja ili nece.
boli ruzu pichic sta misle srbi (i treba da je boli) i boli tomu kurchic sta misle hrvati (i treba da ga boli). ljubavi svakako nema niti ce je ikada biti, bili liberali ili radikali na vlasti.
jedino sto je bitno su eventulane posljedice, tj. kako na sve te nase incidente ili sranja gleda medjunarodna zajednica i da li neki dogadjaji mogu izazvati odredjene posljedice.
bili ustase, polustase ili najvece demokrate, hrvati su ispunili svoje post ratne glavne ciljeve, usli su i u eu i nato. uz 7-8 milijardi dolara svakog ljeta od stranih turista to je jedino sto je zapravo vazno, a sta o hrvatima misli jovo iz surdulice boli kurac bilo koga u hrvatskoj.
isto se i vucicu jebe za cetnistvo sve dok je rado vidjen gost u vasingtonu, briselu, moskvi, i dok dolaze strane investicije. Sta o njemu misli ante iz vrgorca,boli ga tuki.
konkretno vezano za temu, jedino sto je hrvatima bitno u ovom slucaju jeste da li ce biti izbaceni iz takmicenja ili nece.
- Gojeni H
#332 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Za nezavisnost te zemlje ste listom glasali i pod tom zastavom joj je priznata nezavisnost.emillio estevez wrote: Ljijljan nije zastava Bosnjaka![]()
Nego multinacionalne a Bih
Inace teme sto se tice ... hrvatski problem za koji me zaboli kufer, ali trebao bi covjek biti chorav pa ne primijetiti da Hrvatska nije rijesila problem pobjednika i negativaca.
- vivaldi
#333 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
a ko jeste? pa na dw 9 maja je bio naslov jeli 9 maj dan pobjede ili poraza. takav naslov poslije 70 godinaGojeni H wrote:, ali trebao bi covjek biti chorav pa ne primijetiti da Hrvatska nije rijesila problem pobjednika i negativaca.
- Gojeni H
#334 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Rusija!vivaldi wrote:a ko jeste? pa na dw 9 maja je bio naslov jeli 9 maj dan pobjede ili poraza. takav naslov poslije 70 godinaGojeni H wrote:, ali trebao bi covjek biti chorav pa ne primijetiti da Hrvatska nije rijesila problem pobjednika i negativaca.
U Zapadnoj Evropi se zna. Ne zna se u mnogim post-komunistickim zemljama radi zlodjela SSSR-a te guranja objektivnih informacija pod tepih.
- vivaldi
#335 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
ne bi se vala kladio ni na zapadnu evropu, putinova despotovina je svakako no commentGojeni H wrote:Rusija! U Zapadnoj Evropi se zna. Ne zna se u mnogim post-komunistickim zemljama radi zlodjela SSSR-a te guranja objektivnih informacija pod tepih.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#336 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Nema lustracije . Niti je treba biti ako na to mislite.vivaldi wrote:ne bi se vala kladio ni na zapadnu evropu, putinova despotovina je svakako no commentGojeni H wrote:Rusija! U Zapadnoj Evropi se zna. Ne zna se u mnogim post-komunistickim zemljama radi zlodjela SSSR-a te guranja objektivnih informacija pod tepih.
-
Martinez_
#337 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Kako da ne a fašizam su pobedili valjda LGBT aktivisti liberalnih shvatanja?vivaldi wrote:ne bi se vala kladio ni na zapadnu evropu, putinova despotovina je svakako no commentGojeni H wrote:Rusija! U Zapadnoj Evropi se zna. Ne zna se u mnogim post-komunistickim zemljama radi zlodjela SSSR-a te guranja objektivnih informacija pod tepih.
- vivaldi
#338 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
ma nisam mislio na lustraciju vec evropa se brzo ekonosmki podigla poslije rata i domimantna vecina nema potrebe da talasa sve dok ima da se kupi novi auto svakih par godina, ide 10 dana u spaniju na more,10 zimi na skijanje u austriji, frzider pun, i dok se moze platiti mali afrikanac da cisti ulice i pere staracke guzice u domovima.emillio estevez wrote:Nema lustracije . Niti je treba biti ako na to mislite.vivaldi wrote:ne bi se vala kladio ni na zapadnu evropu, putinova despotovina je svakako no commentGojeni H wrote:Rusija! U Zapadnoj Evropi se zna. Ne zna se u mnogim post-komunistickim zemljama radi zlodjela SSSR-a te guranja objektivnih informacija pod tepih.
ali uprkos tom blagostanju u ervopskom parlamentu sjedi hrpa desnicara, da ne kazem fasista, a neki dan su cak i klub formirali. a po pravilniku je valjda uslov da budu poslanici iz najamnje 7 zemalja i to im je uspjelo.
ne daj boze 10-15 godina recsije i krize u komadu pa da vidis kako se aktiviraju stare virusne klice...
- animals
#339 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Sasvim normalno..i medo spava kad je sit...vivaldi wrote:
ma nisam mislio na lustraciju vec evropa se brzo ekonosmki podigla poslije rata i domimantna vecina nema potrebe da talasa sve dok ima da se kupi novi auto svakih par godina, ide 10 dana u spaniju na more,10 zimi na skijanje u austriji, frzider pun, i dok se moze platiti mali afrikanac da cisti ulice i pere staracke guzice u domovima.
ali uprkos tom blagostanju u ervopskom parlamentu sjedi hrpa desnicara, da ne kazem fasista, a neki dan su cak i klub formirali. a po pravilniku je valjda uslov da budu poslanici iz najamnje 7 zemalja i to im je uspjelo.
ne daj boze 10-15 godina recsije i krize u komadu pa da vidis kako se aktiviraju stare virusne klice...
-
dječak sa šibicama
#340 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Ti imas problem sa mrznjom prema krscanstvu, tu ti ja vec ne mogu pomoci.gospodja profiterka wrote:...
- LBVIEW
#341 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Ista ekipa koja se sablaznjavala se nad zvizdanjem himni Izraela,ima razumijevanje za kukaste krizeve po sportskim arenama u Hrvatskoj.
No,zar ima iznenadenih,valjda smo dosad naucili kako je svaki bosnjacki grijeh ma koliko spontan bio ,po vrijednosnom sudu ovih gore,makar 10 puta tezu nego onaj "s predumisljajem" , a ovo saranje na terenu to jeste jer se nije tek tako moglo usetati na Poljud i "prosvjedovati" prije tekme,susjeda i komsija.
No,zar ima iznenadenih,valjda smo dosad naucili kako je svaki bosnjacki grijeh ma koliko spontan bio ,po vrijednosnom sudu ovih gore,makar 10 puta tezu nego onaj "s predumisljajem" , a ovo saranje na terenu to jeste jer se nije tek tako moglo usetati na Poljud i "prosvjedovati" prije tekme,susjeda i komsija.
-
BAK-eV
#342 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Nigdje nisam vidio i cuo, da se neki prominenten njemci sprdaju na etnickoj osnovi, a da to drzavna televizija stavi kao zabavu.Vitezanin wrote:Ti vicevi na račun Muje i Fate su naš, bh proizvod. Jesu li onda i vicevi i Piroćancima, Romima etički neprihvatljivi? Mislim da je to ipak banaliziranje i da se vicevi ne mogu stavljati u isti kontekst s rasizmom iako su i vicevi posljedica predrasuda, ali razlika između viceva i pravog rasizma je ipak to što vicevi uglavnom nemaju lošu namjeru već samo zajebanciju.BAK-eV wrote:Ja sam primjetio, da je u Hrvatskoj sasvim normalno praviti viceve na racun Sulje, Muje, Fate.
To je prisutno na TV, karikaturama, casopisima, novinama, humoristickim emisijama.
Mislim da se radi o unikatnom slucaju od svih EU drzava.
U EU je takvo zbijanje sala na racun drugih naroda apsolutno eticki neprihvatljivo.
Da li ovaj opsteprihvaceni sovinizam i podsmijeh prema drugim i drugacijem samo jer su druge vjere i nacije, cak i u kulturnom miljeu hrvata, utice na rasprostranjenost nacisticke ideologije medju hrvatskim navijacima?
Sta vi mislite?
Zbijanje šala na račun drugih, pa makar i naroda se može naći svugdje. Pogledaj Austrijance i Nijemce ili Šveđane i Norvežane.
Šovinizam?! Ne baš.
Nigdje nisam vidio, da na njemackom aerodromu, Direktor aerodroma i policija dozvole svecan docek za kriminalce i osudjene zlocince ,kao sto se Kordic docekuje.
Ne! U Njemackoj za takve putnike postoji sporedni izlaz.
Valjda to ima i na Balkanu.
Na stranu privatni ekscesi i naci stranke.
Ja govorim, da javni servis, "kulturne"manifestacije, smatraju to dozvoljenim humorom.
To je u Njemackoj nepojmljivo.
Stoga mi je bas indikativno ovo orgijanje naci simbolima.
Kad moze drzava, zasto ne mogu i ja?!
Taj nacin razmisljanja tj "opravdanja"mi se za hrvatske huligane cini logicnim.
Drzavni sovinizam hrani direktno huliganski nacizam!
Kad vidim ova pravdanja na relaciji navijacima - HNS, Jos vise sam ubijedjen o ovom drustvenom problemu u RH.
Last edited by BAK-eV on 19/06/2015 16:06, edited 1 time in total.
- fakat
#343 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
LBVIEW wrote:Ista ekipa koja se sablaznjavala se nad zvizdanjem himni Izraela,ima razumijevanje za kukaste krizeve po sportskim arenama u Hrvatskoj.![]()
nema mjesta iznenadjenju.
- ronnie
#344 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Pitanje je na mjestu. Zato jer se smatra da je Hrvatska poput Njemačke bila poražena strana u 2WW. Iako krivo jer je zahvaljući partizanskom pokretu Hrvatska izašla iz rata kao pobjednik.sinuhe wrote:Zašto je veličanje fašizma krivično djelo u Hrvatskoj. Znam da je u Njemačkoj i možda par drugih država ali zašto u Hrvatskoj?
- animals
#345 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Ja nisam vidio da ima iko razumijevanjae za svastike po sportskim terenimaLBVIEW wrote:Ista ekipa koja se sablaznjavala se nad zvizdanjem himni Izraela,ima razumijevanje za kukaste krizeve po sportskim arenama u Hrvatskoj.![]()
kako si samo ti to uspio izvuci iz konteksta..pravi udbas
- LBVIEW
#346 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Kako da ne,kukasti kriz nije to sto jeste vec predstavlja srredstvo prosvjeda protiv NS Hrvatske.animals wrote:Ja nisam vidio da ima iko razumijevanjae za svastike po sportskim terenimaLBVIEW wrote:Ista ekipa koja se sablaznjavala se nad zvizdanjem himni Izraela,ima razumijevanje za kukaste krizeve po sportskim arenama u Hrvatskoj.![]()
No,zar ima iznenadenih,valjda smo dosad naucili kako je svaki bosnjacki grijeh ma koliko spontan bio ,po vrijednosnom sudu ovih gore,makar 10 puta tezu nego onaj "s predumisljajem" , a ovo saranje na terenu to jeste jer se nije tek tako moglo usetati na Poljud i "prosvjedovati" prije tekme,susjeda i komsija.![]()
kako si samo ti to uspio izvuci iz konteksta..pravi udbas
Mora da su i oni uljudbenici na stadionu Sirokog iz istih pobuda razvili nacisticku zastavu.
mozete prodati,sta ja znam, nekom u Obali Slonovace,ovdje ste procitani.
-
Bodkin
#347 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
velicanje fasizma bi u svakoj normalnoj zemlji na planeti trebalo biti kaznjivo. u hrvatskoj zato sto je postojalo nesto sto se zove ndh. mislim sitnica ali etoronnie wrote:Pitanje je na mjestu. Zato jer se smatra da je Hrvatska poput Njemačke bila poražena strana u 2WW. Iako krivo jer je zahvaljući partizanskom pokretu Hrvatska izašla iz rata kao pobjednik.sinuhe wrote:Zašto je veličanje fašizma krivično djelo u Hrvatskoj. Znam da je u Njemačkoj i možda par drugih država ali zašto u Hrvatskoj?
- animals
#348 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
[quote="LBVIEW"]
Kako da ne,kukasti kriz nije to sto jeste vec predstavlja srredstvo prosvjeda protiv NS Hrvatske.
Pored toliko simbola,oni svastiku.
Mora da su i oni uljudbenici na stadionu Sirokog iz istih pobuda razvili nacisticku zastavu.
Koga bolan vi pokusavate farbati,tu spiku
mozete prodati,sta ja znam, nekom u Obali Slonovace,ovdje ste procitani.[/quote
Ko mi..ko smo to mi..smijesan si..nemas ti pojma o zivotu..
ovdje smo procitani..ciji je ovo forum, objasni mi nesto sto ja ne znam..
gradjana BIH ili...pises na pamet..
Kako da ne,kukasti kriz nije to sto jeste vec predstavlja srredstvo prosvjeda protiv NS Hrvatske.
mozete prodati,sta ja znam, nekom u Obali Slonovace,ovdje ste procitani.[/quote
- insomnia78
- LBVIEW
#350 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj
Takvi poput tebe sto napuhavaju bosnjacke "grijehe" preko svake mjere a susjeda i komsija relativiziraju.Pa tako saranje svastike po travnjaku pi'kin dim,dok je recimo zvizdanje himni terorizam,one mlade ustase u crnim odoroma gdje je god kakva obljetnica su folklor,a zastava s sehadetom na privatnom imanju je dokaz za teroristicki kamp.animals wrote: