Novi modeli

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
gtc

#326 Re: Novi modeli

Post by gtc »

Opel Astra Sports Tourer

Image

Image

Image

Image
amar1994

#327 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

Infinity Q30(2016)
Image
Image
Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#328 Re: Novi modeli

Post by konektovan »

Sta je sa vw tiguanom????

Meni se dopada. :thumbup: :mrgreen:

http://www.vrelegume.rs/vesti1/volkswag ... furt-2015/
ado-šampion

#329 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

Fino izgleda ova Astra karavan. Da ja zelim karavana i da ovako izgleda ne bih se bunio definitivno. :D

Gledam na klix slike iz Frankfurta, kakav kretenizam, frajer napravio 20 slika, ni jedno novo auto, ko da su poslali lika da vjezba fotografisanje. I onda naravno u zasebnim vijestima placene reklame. :-)

Definitivno cu sacekati da izadje novi Auto Bild RS pa cu fino ko covjek prelistati. :)
530i

#330 Re: Novi modeli

Post by 530i »

Meni Tiguan i nije nešto...dizajnerski. Straga poput BMW, naprijed bezveze.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#331 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

U bijeloj i izgleda dobro,vjerovatno R Line. U ovoj drugoj vala onako.
amar1994

#332 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

530i wrote:Meni Tiguan i nije nešto...dizajnerski. Straga poput BMW, naprijed bezveze.
meni vala ruzan haos kao i bentley :-)
amar1994

#333 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

Jaguar F-Pace (2017)
range rover sa znakom macke :mrgreen:
Image
Image
Image
madner

#334 Re: Novi modeli

Post by madner »

Sta li ce sada biti kritika, garant ce biti dosadan za voznju jer vise nije tezak. :D
mali_milojica

#335 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

madner wrote:Sta li ce sada biti kritika, garant ce biti dosadan za voznju jer vise nije tezak. :D
Audi Q7 ce na testu biti bolji jer ima veci gepek i bolji pristup istom :mrgreen:
madner

#336 Re: Novi modeli

Post by madner »

mali_milojica wrote:
madner wrote:Sta li ce sada biti kritika, garant ce biti dosadan za voznju jer vise nije tezak. :D
Audi Q7 ce na testu biti bolji jer ima veci gepek i bolji pristup istom :mrgreen:
Mislio sam na Astru. :D
amar1994

#337 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

naci ce oni nesto samo da je das auto bolji,dovoljni su mi adac testovi kofol vjerodostojni i sve mi je jasno :mrgreen:
mali_milojica

#338 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

madner wrote:
mali_milojica wrote:
Mislio sam na Astru. :D
Sljedeci put cu baciti grah da vidim na sta si tacno mislio :D
madner

#339 Re: Novi modeli

Post by madner »

Do mene je, mada sam mislio da se zna ko se pika kao pretezak :D
ado-šampion

#340 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

Pa i Golf je dosadan, tako da se to ne pika kao mana u poredjenju. :D

Treba sacekati prve testove. Ali da ce biti bolja od Golfa, iskreno ne vjerujem. :D Golf je tito u toj klasi. :D Plus sedmica je fakat veliki napredak po unutrasnjosti u odnosu na sesticu, sad se fakat moze porediti s premiumima makar sto se toga tice. Mada i dalje ostaje isti stari boring Golf. :D
Ned071

#341 Re: Novi modeli

Post by Ned071 »

ado-šampion wrote:Pa i Golf je dosadan, tako da se to ne pika kao mana u poredjenju. :D

Treba sacekati prve testove. Ali da ce biti bolja od Golfa, iskreno ne vjerujem. :D Golf je tito u toj klasi. :D Plus sedmica je fakat veliki napredak po unutrasnjosti u odnosu na sesticu, sad se fakat moze porediti s premiumima makar sto se toga tice. Mada i dalje ostaje isti stari boring Golf. :D
Po cemu je napredak? Jesi vozio? Ja jesam... Uzbudljiv ko tv alfa...
amar1994

#342 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

Ned071 wrote:
ado-šampion wrote:Pa i Golf je dosadan, tako da se to ne pika kao mana u poredjenju. :D

:lol: :thumbup:
direstraits0078

#343 Re: Novi modeli

Post by direstraits0078 »

Ned071 wrote:

Koja Alfa? :shock:
mali_milojica

#344 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

direstraits0078 wrote:
Ned071 wrote:

Fahrina Alfa :mrgreen:
Ned071

#345 Re: Novi modeli

Post by Ned071 »

E ta fahrina tv... Daleko je on od premijuma. Plastika unutra osrednja. Sjedista sam najvise gledao jer su iz preventa. Osrednja. Motor losiji od 1.6 dci... Prostora nako. Usb stick u najskupljoj varijanti :roll: Nije nesto ni stedljiv... Jedino sto fakat valja jeste sto fino lezi u krivini... Preskup i precijenjen... Vozio 1.6 automatik. 38 milja maraka. Octavija puno bolje auto za te pare sa 2.0 motorom.
amar1994

#346 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

Ned071 wrote:E ta fahrina tv... Daleko je on od premijuma. Plastika unutra osrednja. Sjedista sam najvise gledao jer su iz preventa. Osrednja. Motor losiji od 1.6 dci... Prostora nako. Usb stick u najskupljoj varijanti :roll: Nije nesto ni stedljiv... Jedino sto fakat valja jeste sto fino lezi u krivini... Preskup i precijenjen... Vozio 1.6 automatik. 38 milja maraka. Octavija puno bolje auto za te pare sa 2.0 motorom.
:thumbup: za oktaviju ko ne pati od znacke
direstraits0078

#347 Re: Novi modeli

Post by direstraits0078 »

mali_milojica wrote:
direstraits0078 wrote:
Ned071 wrote:
Fahrina Alfa :mrgreen:

Televizija Alfa? :facepalm:

Ja kontam Alfa GTV.

:facepalm:

Pa samo kad sjednes u sjediste onakvo crveno, kozno, a V6 se javi ispred... Pa oprostio bih joj i tezak nos i potrosnju Abrams tenka, tako je neuzbudljiva. :D
amar1994

#348 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

Mazda Koeru Concept(vjerovatno CX-7 nova) :-D

Image
Image
Image
Image
Rockefeller

#349 Re: Novi modeli

Post by Rockefeller »

Gori.
ado-šampion

#350 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

Ned071 wrote:

Pa kazem ja, dosadan. :D

Nisam vozio, samo sam sjedio, imao sesticu i sedmicu pored, sestica je eventualno bila u igri da kupim, kao neka alternativa. Napredak u unutrasnjosti. Nisam nesto analizirao plastike ali unutrasnjost sad ne zaostaje za A3 i BMW 1 po materijalima, generalno moj ukupni dojam. Sto se za sesticu ne moze reci nikako. Ova sedmica je bila dobro opremljena varijanta s comfort sjedistima, a sestica je bila Highline, isto s comfort sjedistima. Polovna je kostala cini mi se 30 milja, 2013., a ta sestica 22 milje, 2011. Ono sto dolazi u dodir s rukama u sedmici je dosta ljepse uradjeno, mekse i vise posh tako da kazem. Ono sto ne dolazi u dodir s rukama mene ne interesuje, a ne znam sto bi interesovalo bilo koga drugog. To je svakako kod sviju u toj klasi isto, cak i u premiumima. Obloge vrata, podsebno steke i oko steka, nasloni za laktove, prekidaci, volan, mjenjac, eventalno gornji dio table, to je sto ja gledam. A tu realno i sestica dominira u odnosu na ostatak klase te generacije, minus A3 i serija 1. Oko rucne je recimo kod svih u toj klasi reciklaza kanistera, pa ako cemo realni i u srednjoj klasi je, minus premium. :D

Sto se tice sedmice, da budemo realni cijena od 38 milja nije neka cijena za Golfa. Prije nego sto je sedmica izasla toliko je kostao 1.6 tdi 105 s obaveznim paketom opreme. U DE se za te pare ne moze uzeti ni pomenuti TDI trendline, i on je preko 20 k eura.

Elem, za Golfa bilo koje generacije se ne moze reci da je nesto pretjerano uzbudljivo auto, ali koje u toj klasi jeste? Osim serije 1, eventualno Mazde 3. A znamo da je Mazda 3 kod nas trazena i zastupljena ko svinjetina u BBI. :-) Opeli su recimo jos gori sto se toga tice.
Po mom sudu Golf 6, poslije Golf 7, su objektivni maksimum te klase kad se sve sabere i oduzme. Prostor, prakticnost, udobnost, sigurnost, motori, izbor motora, izbor opreme, kvalitet zavrsne obrade i materijala, drzanje cijene. Prakticno po svemu tome su u vrhu klase. Golf nije bio moj izbor u toj klasi, ali moram biti objektivan. Za iste pare mogao sam uzeti Golfa 6 ovog gore navedenog, isto godiste, ista kilometraza, Highline s dosta opreme, ali nisam zato sto je previse obican i dosadan, pocevsi od izgleda pa dalje, a za moje trenutne potrebe njegove prednosti u vidu prakticnosti ne igraju neku ulogu. Trenutno mogu ziviti s tim da mi u vrata ne moze stati boca od po litra. :mrgreen:
Post Reply