a ko bi trebao po tebi???razonoda wrote:Danguba wrote:...ili da se zaboravi i zataska povratak seselja u hag.zar se ''neko'' buni --sto je -gdje je.
tata mata
a ko bi trebao po tebi???razonoda wrote:Danguba wrote:...ili da se zaboravi i zataska povratak seselja u hag.zar se ''neko'' buni --sto je -gdje je.
Danguba wrote:a ko bi trebao po tebi???razonoda wrote:Danguba wrote:...ili da se zaboravi i zataska povratak seselja u hag.zar se ''neko'' buni --sto je -gdje je.
tata mata
Pandurevic se bojao da ne ostane u okruzenju,pa je zbog toga i otvoren koridor na par dana cini mi se.Kolona je razbijena na dva dijela da tako kazem(velika zasjeda cini mi se u Kamenici)prvi dio kolone je bio puno bolje naoruzaniji.KENJAC wrote:Citam ovaj Naserov interviju i par stvari sad tek prvi put cujem:
- Sve je to bilo samo koji kilometar dalje od nas. Čuli smo pucnje na toj strani. Saznalo se da ima dosta ranjenih, iscrpljenih ljudi, ali niko nije mogao pretpostaviti stvarnu situaciju. Znam da je negdje kasno predvečer grmjelo i pala je strašna kiša. Naši borci već su bili duboko prema srpskim linijama. Bila je to noć gdje su smrt i život imali istu vrijednost. Osjećalo se da ljudi kreću prema nama i vladao je užasan strah da pri susretu ne ubijemo kojeg našeg čovjeka. Sve do dolaska u Hag vjerovao sam da smo mi tu noć zauzeli nekoliko rovova srpske vojske i oslobodili prolaz koloni. Mnogo godina kasnije, u pritvoru u Haškom tribunalu, zločinac Vinko Pandurević ispričao mi je da je on, s obzirom na to da je njegova brigada držala te položaje, u strahu da, kako mi je kazao, "oni tvoji vukovi" ne krenu na Zvornik, naredio pomjeranje linija i, navodno, oslobodio prolaz. Je li ili nije, ne znam ni danas, ali su ljudi ujutro počeli izlaziti prema nama. Kasnije je Šemso s Pandurevićem dogovorio primirje, što je pomoglo da nekoliko hiljada ljudi izađe živo na našu teritoriju. Prema Vašoj ocjeni, koliko je ljudi izašlo za vrijeme primirja? - Koliko god da ih je izašlo, moglo ih je izaći još, sigurno, dvije ili tri hiljade da smo imali adekvatnu vojničku podršku 2. korpusa. To i danas, nakon 20 godina, govorim s velikom gorčinom i bijesom. Danima nijednog oficira viših komandi nije bilo ni u Nezuku niti s nama u Baljkovici. Zna se da su prvog dana kada je izvršen proboj došli iz Korpusa, poskidali činove da se ne zna ko su, a ljudi su ih, kada su saznali da su to oni, u onom bijesu htjeli poubijati. Kada je istekao rok primirju i zatvoren koridor na Baljkovici, na srpskoj teritoriji ostali su mnogi naši ranjeni borci, koji su pristizali u grupama. Da je imao ko tim ljudima pomoći da izađu, danas bi oni bili živi. Mnogi su se, kada su čuli da je zatvoren koridor, vraćali nazad, a onda ih je srpska vojska i policija mjesecima hvatala i ubijala. Da je tada bilo vojničke podrške u ljudstvu i naoružanju, sigurno bi se izvuklo barem još hiljadu ili dvije hiljade ljudi. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/182688/naser- ... Dro2u.dpuf
Ovo primirje sa tim Pandurevicem ??? Ko je ovdje dobro upucen u ta dogadjanja, moze li mi objasniti koliko je to primirje trajalo i ko je tada izasao i zasto nije vise svijeta izaslo ? O ovom dogadjaju nisam nasao puno gradje. Da li je istina da je uz odredjenu podrsku moglo puno vise ljudi da izadje. Znam da sam ovaj dogadjaj nije tema ali ako ko sta zna, pa makar i na nekoj drugoj temi . Hvala.
Jest , ali Naser ovdje prica o primirju i organizovanom izlasku iz okruzenja ! Koliko je ta situacija trajala ?alijagoro wrote:Pandurevic se bojao da ne ostane u okruzenju,pa je zbog toga i otvoren koridor na par dana cini mi se.Kolona je razbijena na dva dijela da tako kazem(velika zasjeda cini mi se u Kamenici)prvi dio kolone je bio puno bolje naoruzaniji.KENJAC wrote:Citam ovaj Naserov interviju i par stvari sad tek prvi put cujem:
- Sve je to bilo samo koji kilometar dalje od nas. Čuli smo pucnje na toj strani. Saznalo se da ima dosta ranjenih, iscrpljenih ljudi, ali niko nije mogao pretpostaviti stvarnu situaciju. Znam da je negdje kasno predvečer grmjelo i pala je strašna kiša. Naši borci već su bili duboko prema srpskim linijama. Bila je to noć gdje su smrt i život imali istu vrijednost. Osjećalo se da ljudi kreću prema nama i vladao je užasan strah da pri susretu ne ubijemo kojeg našeg čovjeka. Sve do dolaska u Hag vjerovao sam da smo mi tu noć zauzeli nekoliko rovova srpske vojske i oslobodili prolaz koloni. Mnogo godina kasnije, u pritvoru u Haškom tribunalu, zločinac Vinko Pandurević ispričao mi je da je on, s obzirom na to da je njegova brigada držala te položaje, u strahu da, kako mi je kazao, "oni tvoji vukovi" ne krenu na Zvornik, naredio pomjeranje linija i, navodno, oslobodio prolaz. Je li ili nije, ne znam ni danas, ali su ljudi ujutro počeli izlaziti prema nama. Kasnije je Šemso s Pandurevićem dogovorio primirje, što je pomoglo da nekoliko hiljada ljudi izađe živo na našu teritoriju. Prema Vašoj ocjeni, koliko je ljudi izašlo za vrijeme primirja? - Koliko god da ih je izašlo, moglo ih je izaći još, sigurno, dvije ili tri hiljade da smo imali adekvatnu vojničku podršku 2. korpusa. To i danas, nakon 20 godina, govorim s velikom gorčinom i bijesom. Danima nijednog oficira viših komandi nije bilo ni u Nezuku niti s nama u Baljkovici. Zna se da su prvog dana kada je izvršen proboj došli iz Korpusa, poskidali činove da se ne zna ko su, a ljudi su ih, kada su saznali da su to oni, u onom bijesu htjeli poubijati. Kada je istekao rok primirju i zatvoren koridor na Baljkovici, na srpskoj teritoriji ostali su mnogi naši ranjeni borci, koji su pristizali u grupama. Da je imao ko tim ljudima pomoći da izađu, danas bi oni bili živi. Mnogi su se, kada su čuli da je zatvoren koridor, vraćali nazad, a onda ih je srpska vojska i policija mjesecima hvatala i ubijala. Da je tada bilo vojničke podrške u ljudstvu i naoružanju, sigurno bi se izvuklo barem još hiljadu ili dvije hiljade ljudi. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/182688/naser- ... Dro2u.dpuf
Ovo primirje sa tim Pandurevicem ??? Ko je ovdje dobro upucen u ta dogadjanja, moze li mi objasniti koliko je to primirje trajalo i ko je tada izasao i zasto nije vise svijeta izaslo ? O ovom dogadjaju nisam nasao puno gradje. Da li je istina da je uz odredjenu podrsku moglo puno vise ljudi da izadje. Znam da sam ovaj dogadjaj nije tema ali ako ko sta zna, pa makar i na nekoj drugoj temi . Hvala.
Ne vidis jednu cinjenicu,Srbi imaju veliki dio vlasti na drzavnom nivou BIH, to da neko "napadne Vucica" ili mu nesto lose kaze,imalo bi posledice u BIH.Haman wrote:Ne treba uvijek savijati kicmu. Dolazio je Vucic, pusti li su ga da u cipalama udje u Begiovu dzamiju. Itina stavili su najlon, ali opat naglasavam nikakve ustupke, nikakvo savijanje kicme, jer ni Srbi ne savijaju kicmu da bi pokazali naklon Bosnjacima.
Pogledajte njihove price o vezano za Dekleracuju o genocidu u Srebrenici. Usvajanje Dekleracije remeti odnose na Balkanu a posebno odnose Srba i Bosnjaka. Da se ne remete odnosi Srbi su ranije trebali misliti. Nisu morali ciniti tako masovne zlocine sve do genocida. E sad bi da se o tome ne govori i ne pise, a oni ce da hapse koga stignu, bolje receno svakoga ko se suprostavio njihovim zlocinima.
![]()
Kako mislis organizovan izlazak iz okruzenja?KENJAC wrote:Jest , ali Naser ovdje prica o primirju i organizovanom izlasku iz okruzenja ! Koliko je ta situacija trajala ?alijagoro wrote:Pandurevic se bojao da ne ostane u okruzenju,pa je zbog toga i otvoren koridor na par dana cini mi se.Kolona je razbijena na dva dijela da tako kazem(velika zasjeda cini mi se u Kamenici)prvi dio kolone je bio puno bolje naoruzaniji.KENJAC wrote:Citam ovaj Naserov interviju i par stvari sad tek prvi put cujem:
Pa procitaj sta pise " Dogovorio je primirje sa Pandurevicem pa je tada izaslo nekoliko hiljada ...." Na to mislim ! Ne stvarno , ja nigdje nisam naisao prije na ove podatke i ovu pricu ! Mislim , sad je lako palamudit i razne price pricat. Ako je ovo tacno onda je najnormalnije pitanje zasto u tom peridu (po tvrdnji Orica) izostaje pomoc koju on navodi ovdje ?alijagoro wrote: Kako mislis organizovan izlazak iz okruzenja?
Koliko je meni poznato,28 divizija je izvrsila proboj 16 jula uz pomoc 206-te sa druge strane(dakle nikakvo primirje tada nije bilo u efektu).Poslije prvobitnog probijanja srspkih linija,bilo je nekakvo primirje za prelazak civila koje je trajalo nekoliko sati.KENJAC wrote:Pa procitaj sta pise " Dogovorio je primirje sa Pandurevicem pa je tada izaslo nekoliko hiljada ...." Na to mislim ! Ne stvarno , ja nigdje nisam naisao prije na ove podatke i ovu pricu ! Mislim , sad je lako palamudit i razne price pricat. Ako je ovo tacno onda je najnormalnije pitanje zasto u tom peridu (po tvrdnji Orica) izostaje pomoc koju on navodi ovdje ?alijagoro wrote: Kako mislis organizovan izlazak iz okruzenja?
Ova tvoja prica je manje vise ono sto se znalo u javnoti i prije. Ova Naserova je nesto sto nije bas isto ko ovo sto ti pricas !!?? Jel se tebi slaze ovo sto ti kazes i ovo sto Naser prica ? Kazes pusteni civili ! Jel to neko bio tamo i gledo ko prolazi ? Ma ... nema veze. Mene je ovo zanimalo jer prvi put cujem ! Hvala.alijagoro wrote:Koliko je meni poznato,28 divizija je izvrsila proboj 16 jula uz pomoc 206-te sa druge strane(dakle nikakvo primirje tada nije bilo u efektu).Poslije prvobitnog probijanja srspkih linija,bilo je nekakvo primirje za prelazak civila koje je trajalo nekoliko sati.KENJAC wrote:Pa procitaj sta pise " Dogovorio je primirje sa Pandurevicem pa je tada izaslo nekoliko hiljada ...." Na to mislim ! Ne stvarno , ja nigdje nisam naisao prije na ove podatke i ovu pricu ! Mislim , sad je lako palamudit i razne price pricat. Ako je ovo tacno onda je najnormalnije pitanje zasto u tom peridu (po tvrdnji Orica) izostaje pomoc koju on navodi ovdje ?alijagoro wrote: Kako mislis organizovan izlazak iz okruzenja?
Nema ovdje nista novoga. Sve se znalo i ranije za sve ovo.KENJAC wrote: Ova tvoja prica je manje vise ono sto se znalo u javnoti i prije. Ova Naserova je nesto sto nije bas isto ko ovo sto ti pricas !!?? Jel se tebi slaze ovo sto ti kazes i ovo sto Naser prica ? Kazes pusteni civili ! Jel to neko bio tamo i gledo ko prolazi ? Ma ... nema veze. Mene je ovo zanimalo jer prvi put cujem ! Hvala.
Koliko skontah tvoja je poenta da su svi ti ljudi samo presli preko srpske linije na Baljkovici,sve je bilo organizovano i bilo je primirje u toku?Danguba wrote:KENJAC wrote: Ova tvoja prica je manje vise ono sto se znalo u javnoti i prije. Ova Naserova je nesto sto nije bas isto ko ovo sto ti pricas !!?? Jel se tebi slaze ovo sto ti kazes i ovo sto Naser prica ? Kazes pusteni civili ! Jel to neko bio tamo i gledo ko prolazi ? Ma ... nema veze. Mene je ovo zanimalo jer prvi put cujem ! Hvala.
Ima sve haman na internetuDanguba wrote:Nema ovdje nista novoga. Sve se znalo i ranije za sve ovo.KENJAC wrote: Ova tvoja prica je manje vise ono sto se znalo u javnoti i prije. Ova Naserova je nesto sto nije bas isto ko ovo sto ti pricas !!?? Jel se tebi slaze ovo sto ti kazes i ovo sto Naser prica ? Kazes pusteni civili ! Jel to neko bio tamo i gledo ko prolazi ? Ma ... nema veze. Mene je ovo zanimalo jer prvi put cujem ! Hvala.
I koja je poenta potenciranja ovoga jel bilo primirje ili nijeKENJAC wrote: Ova tvoja prica je manje vise ono sto se znalo u javnoti i prije. Ova Naserova je nesto sto nije bas isto ko ovo sto ti pricas !!?? Jel se tebi slaze ovo sto ti kazes i ovo sto Naser prica ? Kazes pusteni civili ! Jel to neko bio tamo i gledo ko prolazi ? Ma ... nema veze. Mene je ovo zanimalo jer prvi put cujem ! Hvala.
Bas torelativno84 wrote:I koja je poenta potenciranja ovoga jel bilo primirje ili nijeKENJAC wrote: Ova tvoja prica je manje vise ono sto se znalo u javnoti i prije. Ova Naserova je nesto sto nije bas isto ko ovo sto ti pricas !!?? Jel se tebi slaze ovo sto ti kazes i ovo sto Naser prica ? Kazes pusteni civili ! Jel to neko bio tamo i gledo ko prolazi ? Ma ... nema veze. Mene je ovo zanimalo jer prvi put cujem ! Hvala.![]()
Srbi nikad nisu pristali na primirje osim kad su dobro dobili po usima, ili su trazili vrijeme da se pregrupisu, kao sto je bio ovdje slucaj. Ne treba imati zabludu da je cilj bio pobiti sve sto mozes, samo sto su ubrzo shvatili da ne znaju sta ce s tolikih leseva. Ovdje su dosli u situaciju da se nadju u sendvicu i bolje se pomjeriti, neka udarna grupa prodje, ostalo je dovoljno po sumi izbezumljenih.
Naravno i nasim supcima je bio cilj da sto manje ljudi prodje taj dio, nepotreban teret za buduce planove.
Kenjac k'o Kenjac. Uvijek nesto svoje.alijagoro wrote:Bas torelativno84 wrote: I koja je poenta potenciranja ovoga jel bilo primirje ili nije![]()
Srbi nikad nisu pristali na primirje osim kad su dobro dobili po usima, ili su trazili vrijeme da se pregrupisu, kao sto je bio ovdje slucaj. Ne treba imati zabludu da je cilj bio pobiti sve sto mozes, samo sto su ubrzo shvatili da ne znaju sta ce s tolikih leseva. Ovdje su dosli u situaciju da se nadju u sendvicu i bolje se pomjeriti, neka udarna grupa prodje, ostalo je dovoljno po sumi izbezumljenih.
Naravno i nasim supcima je bio cilj da sto manje ljudi prodje taj dio, nepotreban teret za buduce planove.
Oprosti , u svoj ovoj prici , sta je ovdje moje ??? Izvinjavam se sto sam ista pitao !Danguba wrote:Kenjac k'o Kenjac. Uvijek nesto svoje.alijagoro wrote:Bas torelativno84 wrote: I koja je poenta potenciranja ovoga jel bilo primirje ili nije![]()
Naravno i nasim supcima je bio cilj da sto manje ljudi prodje taj dio, nepotreban teret za buduce planove.![]()
Semso je sa Naserom probio njihove linije(mislim 2 ili 3 rova) i stupili u kontakt sa Pandurevicen objasnivsi mu da nece dalje ici nego samo da kolona iz Srebrenice prijedje na nasu stranu. On je to dozvolio neko vrijeme i presao je samo dio kolone(sto se tek poslije saznalo). Ostali ili su pobijeni, zarobljeni pa strijeljani ili manji dio njih lutao sumama dok nije presao na slobodnu teritoriju.
KENJAC wrote: Oprosti , u svoj ovoj prici , sta je ovdje moje ??? Izvinjavam se sto sam ista pitao !
Danima i sedmicama poslije su se dobrovoljci vracali u sume trazeci narod.Danguba wrote:Kenjac k'o Kenjac. Uvijek nesto svoje.alijagoro wrote:Bas torelativno84 wrote: I koja je poenta potenciranja ovoga jel bilo primirje ili nije![]()
Naravno i nasim supcima je bio cilj da sto manje ljudi prodje taj dio, nepotreban teret za buduce planove.![]()
Semso je sa Naserom probio njihove linije(mislim 2 ili 3 rova) i stupili u kontakt sa Pandurevicen objasnivsi mu da nece dalje ici nego samo da kolona iz Srebrenice prijedje na nasu stranu. On je to dozvolio neko vrijeme i presao je samo dio kolone(sto se tek poslije saznalo). Ostali ili su pobijeni, zarobljeni pa strijeljani ili manji dio njih lutao sumama dok nije presao na slobodnu teritoriju.
ovo je toliko šuplje i konfuzno da mi najviše lići na dogovorenu igranku koja će homogenizirati krda i zabavit ih na jeno mjesec dana dok gazde ne odrade nešto svoje u sjeniBEOGRAD - Neizvjesnost o sudbini Nasera Orića, komandanta tzv. Armije BiH za Srebrenicu i dalje traje, pišu "Večernje novosti".
Prema navodima beogradskog lista, on se još nalazi u švajcarskom pritvoru u iščekivanju dalje procedure, piše B92.
“Srbija nam još nije poslala zvanični zahtjev za izručenje“, rekao je za "Večernje novosti" šef Službe za informisanje švajcarskog Federalnog biroa za pravosuđe Folko Gali.
On je na taj način demantovao tvrdnje člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da je Ministarstvo pravde Srbije 12. juna Švajcarskoj uputilo zahtjev za Orićevo izručenje.
Gali je ranije za "Večernje novosti" potvrdio da će Orić ostati u pritvoru sve dok Švajcarska ne odluči da li će ga izručiti Beogradu ili ne. Rok za odluku ne postoji, ali Srbija ima ograničenje od 18 dana da pošalje zahtjev.
Orić je 10. juna uhapšen u Švajcarskoj po međunarodnoj potjernici Srbije.