Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#326 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by insomnia78 »

Ripicipi wrote:
insomnia78 wrote:Pa i rokaju ih
Ne slazem se ja sa ovim, daleko od toga
Treba ih uhapsiti i osuditi
Nego petokolonasi odmah polete na prvu
Nema ovdje ni prve, a ni druge, ljudi su apsolutno bespotrebno napadnuti.
To sto im na jaknama pise Cacak Srbija, nije razlog da ih iko napda i prebija u centru grada.
Ljudi su napadnuti od grupe huligana, sto se moze dogoditi bilo gdje u svijetu
U PC-u se ljudi sikaniraju od strane vlasti i policije iz istog razloga zbog kojeg su prije dvadesetak godina ubijani, zbog imena

E sad se to pokusava istumbati, pa je tako ovo u PC-u provokacija a ovo u Sarajevu drama
KANTONALAC

#327 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by KANTONALAC »

Ovo što se desilo je za osudu. Mada i Čačani snose dio odgovornosti. Ne trebaš po centru grada hodati sa grbom Srbije a pogotovo kad se osvaja titula. Ja sam prije 2 godine imao saobračajku kod Čačka i proveo 3 dana u bolnici u Čačku ama niko me nije mrsko pogledao a kamo li da mi je šta rekao. Čak su bili toliko ljubazni da sam se posramio. Zato me čudi ovo naše ponašanje. Ljudi rat je prošao prije 20 godina treba oprostiti ali ne i zaboraviti, bar nama koji mislimo ovdje na Balkanu svoje kosti ostaviti.
Walther

#328 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Walther »

Zokipfc wrote:
Walther wrote:

Ko o ceku, qurva o postenju. Sad bi se 2mio Bosnjaka trebalo izvinjavati jer neki xyz huligan (obicno vrhunski intelektualci) izmlatio nekog bikera (koji su istom redom svi efendije). Tito dragi. Hoce li vise Dan zalosti i sve sto ide u uz to....
Gdje sam to rekao? Stavljas mi rijeci u usta. Nek' svako odgovara za SVOJA djela. Naravno da genocidni smradovi moraju odgovarati za nedjela, ali to je totalno druga tema.

Krenuli ste od drugog posta sa pricom 'Sta su ocekivali, kad su nam pocinili genocid' KO je to pocinio genocid? Jesu li ovi bajkeri uradili to ili smradovi kao sto su Mladic i ekipa?
Dobro je sa tom salonskom pricom... Genocid nije pocinio "Mladic i ekipa" vec je bio malo veci i planiran projekt. Ovo je u najboljem slucaju divljanje budala ili ne bas pametna odluka "bikera". Kako ti draze... U svakom slucaju nema nikakve veze sa prvim ili obaveznim guslanjem koji pravi ovakve stvari.
Walther

#329 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Walther »

Bodkin wrote:Ajd ti objasni nama sta znaci petokolonas :D to ono kao podriva borbeni moral na forumu. Ne vidim sta bi petokolonas drugo mogao. Kao da poljulja vjeru patriota ili?
cetnik koji nema m. priznati da je cetnik... umjesto cetnicke price prodaje salonsku multikulti pricu
L u c i f e r

#330 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by L u c i f e r »

Nacionalistima je svaki normalan insan cetnik i petokolonas.

Cemu tolika potreba za licnim napadima i pogrdnim epitetima?

Ljudi moji, mrznja truje iznutra.

Hopusteno ba.
Bodkin

#331 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Bodkin »

Nemoj me ti ziv bio citirati. Kontam neku cu pametnu repliku procitati kad ono ti
muha_sa

#332 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by muha_sa »

Fudo Bosna wrote:E ovako, prvo ne znamo činjenice, ali ako ovdje ima istine, da ljudi nisu provocirali, nego kao motoristi došli iz susjedne države, sa kojom, ( da podsjetim ovu omladinu uspaljenih hormona) , zvanično nismo u ratu, bez obzira na tešku prošlost i agresiju , onda je ovo katastrofa i bruka za moj rodni, glavni i grad moje Domovine? Kao malo ozbiljnija osoba i savremenik zbivanja, 1992-1995, kada sam imao vjerovatno godina, kao ovi , „uspaljeni“, koji glume „mangupe“ u Sarajevu , skoro pa, sa okolinom - polumilionskom gradu sa večinskim Bošnjačkim stanovništvom, mogu reči da me je stid, ako je ovo istina, ako nije bilo otvorenog provociranja i da je ovo bruka? I da me ovo kao onoga, koji nije, 1992, (pobjegao na „rezervni položaj“ u Austriju ili Njemačku),nego ostao u svome gradu, da me je stid, šta radimo i kako predstavljamo glavni grad naše Domovine.I tada je ,1991-1992, bilo „mangupa“, dok smo mi zabrinuto hodali gradom ili po kafićima raspravljali ili pak pokušavali dokučiti od starijih, šta nam se u BiH i Sarajevu sprema, jer nije tada , da podsjetimo , bilo interneta, ali i tada, mnogi su išli korak „ispred“, glumili „mangupe“, hodali po najbezbjednijim dijelovima grada, za neše pojmove, super zajeb... imidža, pa smo se mi mladi, koji smo imali cirka, od 19 do maksimum 29 , godina, a znali šta je, kroz školski - srednjoškolski sistem vojska ili tek netom izašli iz JNA, pa znali šta je uniforma , puška i slično,pitali se, kakvi smo to mi „miševi“ i kako nemamo „srce“ i zašto nismo tako „hrabri“ kao dotični, kasnije će se uspostaviti , (za neke od njih), obične kukavice, pobjegulje i pauni/glumci. Nikada neču zabaoraviti kada sam kao mladić u najgorim danima sa početka rata ili možda početkom 1993, vidio sliku jednog od vodećih , „mangupa“ iz početka priče, i saznao od kolege, da je I sada „mangup i hrabar“, ali ne u Sarajevu , nego u dalekoj Njemačkoj.
Zato, omladino koja je spremna neosnovano napasti onoga koji otvoreno, ne provocira ili ima zvanična obilježlja nekih os susjednih država na sebi ili na motoru, automobilu, malo „ohladite“,i pomislite, da je npr. na hiljade vaših i mojih sunarodnjaka na sjeveru Crne Gore i valja im živjeti, da su hiljade Bošnjaka državljani Srbije, ali im valja „skoknuti“ i u Beogread, pa čak tamo i studirati ili se liječiti , a da u vašoj i mojoj Domovini imate Bošnjake u Istočnoj Bosni, Hercegovini, istočnoj ili zapadnoj i da su oni tamo manjina, i da se ne raduju, vašem „mangupisanju“ i kur.... u Sarajevu, Visokom, Zenici, Tuzli, I Mostaru, itd, pogotovu, ničim izazvanom....
Naravno , isto važi i za , ostale narode npr. u BiH, i ne vjerujem, da se npr oni raduju, „svojim“ mangupima, na isključivo večinskoj teritoriji a valja im živjeti tamo gdje nisu večina !

P.S.
Savjet. Čuvajte energiju za školovanje i za rad, pa ako završite školu ne čekajte da Vam posao padne „sa neba“, vlast ne valja, ali i mi smo, kada smo bili u Vašim godinama, čekali Bogami na posao, ali nam nije kao studentima, bilo ispod časti, kopati, čistiti , raditi preko omladinskih servisa, a danas svaki koji zavši srednju, a fax pogotovu, ili večina bi , „samo u svojoj struci“ i da mu nije težak posao, i da je kakav rukovodilac, ako ima faks, a snagu štedite, lako se „pokazati“ ako zatreba, a nadajmo se , ako Bog da, da Vaša generacija neče doživjeti rat na ovim prostorima, kao mnoge prije Vas.
Znači ,učenje i rad !!!
naklon do poda :thumbup:
House

#333 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by House »

Lucifer je Srbenda
L u c i f e r

#334 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by L u c i f e r »

muha_sa wrote:
Fudo Bosna wrote:E ovako, prvo ne znamo činjenice, ali ako ovdje ima istine, da ljudi nisu provocirali, nego kao motoristi došli iz susjedne države, sa kojom, ( da podsjetim ovu omladinu uspaljenih hormona) , zvanično nismo u ratu, bez obzira na tešku prošlost i agresiju , onda je ovo katastrofa i bruka za moj rodni, glavni i grad moje Domovine? Kao malo ozbiljnija osoba i savremenik zbivanja, 1992-1995, kada sam imao vjerovatno godina, kao ovi , „uspaljeni“, koji glume „mangupe“ u Sarajevu , skoro pa, sa okolinom - polumilionskom gradu sa večinskim Bošnjačkim stanovništvom, mogu reči da me je stid, ako je ovo istina, ako nije bilo otvorenog provociranja i da je ovo bruka? I da me ovo kao onoga, koji nije, 1992, (pobjegao na „rezervni položaj“ u Austriju ili Njemačku),nego ostao u svome gradu, da me je stid, šta radimo i kako predstavljamo glavni grad naše Domovine.I tada je ,1991-1992, bilo „mangupa“, dok smo mi zabrinuto hodali gradom ili po kafićima raspravljali ili pak pokušavali dokučiti od starijih, šta nam se u BiH i Sarajevu sprema, jer nije tada , da podsjetimo , bilo interneta, ali i tada, mnogi su išli korak „ispred“, glumili „mangupe“, hodali po najbezbjednijim dijelovima grada, za neše pojmove, super zajeb... imidža, pa smo se mi mladi, koji smo imali cirka, od 19 do maksimum 29 , godina, a znali šta je, kroz školski - srednjoškolski sistem vojska ili tek netom izašli iz JNA, pa znali šta je uniforma , puška i slično,pitali se, kakvi smo to mi „miševi“ i kako nemamo „srce“ i zašto nismo tako „hrabri“ kao dotični, kasnije će se uspostaviti , (za neke od njih), obične kukavice, pobjegulje i pauni/glumci. Nikada neču zabaoraviti kada sam kao mladić u najgorim danima sa početka rata ili možda početkom 1993, vidio sliku jednog od vodećih , „mangupa“ iz početka priče, i saznao od kolege, da je I sada „mangup i hrabar“, ali ne u Sarajevu , nego u dalekoj Njemačkoj.
Zato, omladino koja je spremna neosnovano napasti onoga koji otvoreno, ne provocira ili ima zvanična obilježlja nekih os susjednih država na sebi ili na motoru, automobilu, malo „ohladite“,i pomislite, da je npr. na hiljade vaših i mojih sunarodnjaka na sjeveru Crne Gore i valja im živjeti, da su hiljade Bošnjaka državljani Srbije, ali im valja „skoknuti“ i u Beogread, pa čak tamo i studirati ili se liječiti , a da u vašoj i mojoj Domovini imate Bošnjake u Istočnoj Bosni, Hercegovini, istočnoj ili zapadnoj i da su oni tamo manjina, i da se ne raduju, vašem „mangupisanju“ i kur.... u Sarajevu, Visokom, Zenici, Tuzli, I Mostaru, itd, pogotovu, ničim izazvanom....
Naravno , isto važi i za , ostale narode npr. u BiH, i ne vjerujem, da se npr oni raduju, „svojim“ mangupima, na isključivo večinskoj teritoriji a valja im živjeti tamo gdje nisu večina !

P.S.
Savjet. Čuvajte energiju za školovanje i za rad, pa ako završite školu ne čekajte da Vam posao padne „sa neba“, vlast ne valja, ali i mi smo, kada smo bili u Vašim godinama, čekali Bogami na posao, ali nam nije kao studentima, bilo ispod časti, kopati, čistiti , raditi preko omladinskih servisa, a danas svaki koji zavši srednju, a fax pogotovu, ili večina bi , „samo u svojoj struci“ i da mu nije težak posao, i da je kakav rukovodilac, ako ima faks, a snagu štedite, lako se „pokazati“ ako zatreba, a nadajmo se , ako Bog da, da Vaša generacija neče doživjeti rat na ovim prostorima, kao mnoge prije Vas.
Znači ,učenje i rad !!!
naklon do poda :thumbup:
Nisam ovo bio upratio.
Fala sto citira.
Brao dofu.
L u c i f e r

#335 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by L u c i f e r »

House wrote:Lucifer je Srbenda
Pa sta? 8-)
dezurni_ucenik

#336 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by dezurni_ucenik »

Zar Lucifer nije kralj ateista na ovom forumu?
House

#337 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by House »

L u c i f e r wrote:
House wrote:Lucifer je Srbenda
Pa sta? 8-)

pa svašta
House

#339 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by House »

kad ti je krsna slava?
L u c i f e r

#340 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by L u c i f e r »

dezurni_ucenik wrote:Zar Lucifer nije kralj ateista na ovom forumu?
Izmedju ostalog. :nargila:
L u c i f e r

#341 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by L u c i f e r »

House wrote:kad ti je krsna slava?
Off topic.
Otvori temu o tome.
House

#342 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by House »

jednostavno pitanje
Bodkin

#343 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Bodkin »

L u c i f e r wrote:
dezurni_ucenik wrote:Zar Lucifer nije kralj ateista na ovom forumu?
Izmedju ostalog. :nargila:
:lol: :thumbup:
dezurni_ucenik

#344 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by dezurni_ucenik »

Luciferovo komentarisanje na forumu:

prc, prc, prc, prc,.. pa kad se pogubi i ostane bez komentara i argumenata onda krene sa "djeco ja odoh guzit, vi se nastavite svadjati".
evianvoda

#345 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by evianvoda »

Update:

Ne možete prozivati bilo koga za hrabrost kada je bilo u pitanju 20 MLADIH HULIGANA na 5 osoba koje imaju po 40,50, 60 godina...

Đinajlu wrote:Image

Evo i slike, za oni koji su mislili da lažu.
"Mi smo na odjeći imali obilježja kluba, grb Čačka na leđima gdje piše Čačak-Srbija, a naprijed je bila srpska zastava", kaže Stefanović, dodajući da napadači nisu bili nikakvi navijači, kako tvrde federalni mediji, već "lokalci".
evianvoda wrote:Tragovi krvi:

Image

ČETNIČKI GRB = LAŽ. Ovi ljudi nisu uradili ništa pogrešno.

Post forumaša koji je sve vidio:
ortodont wrote:
zenit dozic wrote: Sad kad gledam video pa ljudi nemaju modrice :shock: na sebi a pretučeni, izgleda opet nebeska mitomanija na dijelu.
Pošto sam se zadesio nakon incidenta mogu ti potvrditi da je jedan motorista bio solidno krvav i hitna je došla pred sebilj da mu ukaže pomoć, ovu dvojicu iz klipa sam vidio tu također. Imali su majice na kojima je pisalo Čačak, Srbija i sl., evidentno da se to nije svidjelo dječici na čaršiji.
"mladic" koji je nastradao i nalazi se u bolnici ima 61 godinu i teski oblik dijabetisa. ljudi bili na moto susretima i pozeleli da pojedu cevape u sarajevu. to je sva njihova krivica. inace je velika laz da su ti ljudi imali ambleme velike srbije. imali su naziiv moto kluba cacak i ime zemlje
treba da vas je sramota sto sirite lazi, radi se o starijim ljudima zaljubljenim u motore koji su bili i u hrvatskoj i u makedoniji i nigde nisu imali problem osim u "multietnickom" sarajevu
niti imaju "Veliku Srbiju" niti imaju "kokarde" na majicama već samo natpis "ČOPER SRBIJA", ime svog moto kluba.
U pitanju je bilo 5 starijih ljudi bez ikakvih provokativnih oznaka, imali su samo natpis Čačak-Srbija.

Fotografisali su se i pošli u kafić kada su napadnuti.

Prema tome ne pričajte gluposti kad ne znate kako je bilo.
ja sam iz cacaka znam momke jer sam i sam bajker nema majce velike srbije to je laz cim su ih videli sa tablicama ca napali su ih njih 20 sramota obicne kukavice!
U pitanju je bilo 5 starijih ljudi bez ikakvih provokativnih oznaka, imali su samo natpis Čačak-Srbija.

Fotografisali su se i pošli u kafić kada su napadnuti.

Prema tome ne pričajte gluposti kad ne znate kako je bilo.

Loš spin novinara da su u pitanju neki omladinci. Ovo su zreli ljudi kojima incidenti sigurno nisu bili u planu. I tako dođe 20 junaka da udari na 5 bajkera sa +40 i +50 godina... da im pokažu ko je glavni.
Slažem se..
Đinajlu wrote:

Ovakvi su ih tukli. To je taj profil ljudi, oni će time da se hvale.
DaysleepeR

#346 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by DaysleepeR »

Bajker sam.

Gro motorista iz Hrvatske i Srbije nosi svoja nacionalna obilježja i na prslucima i na majicama, međutim, njima je to normalna stvar i o tome ne razmišljaju jer su im u državama jasno određene razlike između vladajuće nacije i nacionalnih manjina.

Kod nas su stvari drugačije, na svakom koraku se neko oko nečega nađe uvrijeđen što može dovesti do neželjenih posljedica, stoga se to kod nas u BiH i ne gleda tako blagonaklono, ni na moto sceni, a bogme ni među civilima. Dosta je truda i vremena uloženo da se na lijep način raznim klubovima po BiH objasni da neće baš biti dobro došli ni na susrete a ni u gradove sa entitetskim i nacionalističkim imenima klubova ili oznakama na leđima. Ne mogu da se sjetim kada se morala upotrijebiti sila kako bi se neke oznake uklonile.

Zato nisam, neću i ne mogu da branim nečije pravo da pod nos drugom potura svoj nacionalni ponos. To brate ostavi kod kuće, ne smaraj druge. Isto tako, vrlo lako će to neko shvatiti kao provokaciju, posebno u svjetlu tog dana, ali i u svjetlu opšteg medijskog i političkog potkuhavanja u zadnje vrijeme.

To vrijedi za sve nacije u BiH što se mene tiče.
Danguba

#347 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Danguba »

evianvoda wrote:Update:

Ne možete prozivati bilo koga za hrabrost kada je bilo u pitanju 20 MLADIH HULIGANA na 5 osoba koje imaju po 40,50, 60 godina...

kazem ja...ubilo se za deseterca... :D

Image
muha_sa

#348 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by muha_sa »

DaysleepeR wrote:Bajker sam.

Gro motorista iz Hrvatske i Srbije nosi svoja nacionalna obilježja i na prslucima i na majicama, međutim, njima je to normalna stvar i o tome ne razmišljaju jer su im u državama jasno određene razlike između vladajuće nacije i nacionalnih manjina.

Kod nas su stvari drugačije, na svakom koraku se neko oko nečega nađe uvrijeđen što može dovesti do neželjenih posljedica, stoga se to kod nas u BiH i ne gleda tako blagonaklono, ni na moto sceni, a bogme ni među civilima. Dosta je truda i vremena uloženo da se na lijep način raznim klubovima po BiH objasni da neće baš biti dobro došli ni na susrete a ni u gradove sa entitetskim i nacionalističkim imenima klubova ili oznakama na leđima. Ne mogu da se sjetim kada se morala upotrijebiti sila kako bi se neke oznake uklonile.

Zato nisam, neću i ne mogu da branim nečije pravo da pod nos drugom potura svoj nacionalni ponos. To brate ostavi kod kuće, ne smaraj druge. Isto tako, vrlo lako će to neko shvatiti kao provokaciju, posebno u svjetlu tog dana, ali i u svjetlu opšteg medijskog i političkog potkuhavanja u zadnje vrijeme.

To vrijedi za sve nacije u BiH što se mene tiče.
imaš na pedeset metara od mjesta prebijanja bajkera crkvu na kojoj je istaknuta zastava sa nacionalnim obilježjem. jel je treba kamenovat :? imaš more auta sa srbijanskim registracijama na kojim je grb sa 4 C --jel im treba šoferšajbe porazbijat :?
da i na ovoj temi ponovim--bio sam u bašti kafane kod Ote kad su bajkeri parkirali motore i sišli do sebilja, slikali se i otišli dalje---nisu mahali nikakvim zastavama niti zastavicama osim što su na ledjima jakni imali natpis i valjda grb kluba, čačak i srbija.

ljubav prema državi i gradu se ne ispoljava na ovaj nacin.
Danguba

#349 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Danguba »

iskreno,
zao mi tih ljudi zbog svih neugodnosti sto su dozivjeli jer to nije slika niti grada niti naroda koji ga naseljava.
slucajno su se nasli u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu i zavrsilo se tako-sramotno za sve nas.

ne mogu da shvatim i te bajkere koji su to dozivjeli a da nisu trazili da se to evidentira i da to policija tjera dalje nego k'o neke stvari da mi idemo gore u brda pa cemo odozgo srati po sarajevu i sarajlijama. Da su trazili, mislim da bi u roku od sat vremena bili otkriveni pocinioci...ali bolje je ovako. dici halabuku neka svi znaju da smo bili u sarajevu u protivnom niko im ne bi vjerovao.
Bodkin

#350 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Bodkin »

pa nije da su nesto srali. ne vidim da su davali izjave za novine iz rs-a
Post Reply