Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
-
djetezla
#326 Re: Kodi/XBMC Media centar
ima par dana kako mi na genesisu ne moze da otvori "latest movies". sve ostalo radi normala.verzija je zadnja 15.2 isengard i nije niko nista cackao oko boxa. imal neko ideju sta bi mogao biti problem? pozz
-
Hakiz
#327 Re: Kodi/XBMC Media centar
Razmišljao da kupim Rasbperrz Pi2. I kada sam sve izračunao, čini mi se da je bolje kupiti neki polovan laptop i instalisati OSMC.
Za oko 250 KM se može kupiti pristojan polovan laptop sa dual core procesorom, 4 GB RAM-a, 250 ili i većim HDD-om, a toliko pa i više bi koštao i RBPi2 kada se uračuna i sam uređaj i kućište i napajanje i kartice za OS i eksterni HDD ili USB stik velikog kapaciteta, WiFi dongle itd.
Ne govorim o RBPi2 kao kontroleru raznih uređaja i korištenja u raznim hardversko/softverskim projektima, pitam za SBC u funkciji media centra.
Osim prostora koji zauzima, koja bi bila prednost RBPi2 ili Odroid i sličnih uređaja u odnosu na laptop kada bi mu funkcija bila media centar?
Za oko 250 KM se može kupiti pristojan polovan laptop sa dual core procesorom, 4 GB RAM-a, 250 ili i većim HDD-om, a toliko pa i više bi koštao i RBPi2 kada se uračuna i sam uređaj i kućište i napajanje i kartice za OS i eksterni HDD ili USB stik velikog kapaciteta, WiFi dongle itd.
Ne govorim o RBPi2 kao kontroleru raznih uređaja i korištenja u raznim hardversko/softverskim projektima, pitam za SBC u funkciji media centra.
Osim prostora koji zauzima, koja bi bila prednost RBPi2 ili Odroid i sličnih uređaja u odnosu na laptop kada bi mu funkcija bila media centar?
- irac300
#328 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ekipa iz lambda više ne daje nikakvu podršku genesisu, sve više raje se javlja da ima neki problem. Nije ugašen, ali budućnost tog addona nije svijetla. Moja ti je preporuka da se prešaltaš na salts addon, mnogo je bolji od genesisa, mnogo više izvora ima, pogotovu za HD. Skoro svaki dan se updateuje. Pojavio se još jedan dobar addon Royal We, imaš ga u fusion sourceu.djetezla wrote:ima par dana kako mi na genesisu ne moze da otvori "latest movies". sve ostalo radi normala.verzija je zadnja 15.2 isengard i nije niko nista cackao oko boxa. imal neko ideju sta bi mogao biti problem? pozz
-
djetezla
#329 Re: Kodi/XBMC Media centar
hvalairac300 wrote:Ekipa iz lambda više ne daje nikakvu podršku genesisu, sve više raje se javlja da ima neki problem. Nije ugašen, ali budućnost tog addona nije svijetla. Moja ti je preporuka da se prešaltaš na salts addon, mnogo je bolji od genesisa, mnogo više izvora ima, pogotovu za HD. Skoro svaki dan se updateuje. Pojavio se još jedan dobar addon Royal We, imaš ga u fusion sourceu.djetezla wrote:ima par dana kako mi na genesisu ne moze da otvori "latest movies". sve ostalo radi normala.verzija je zadnja 15.2 isengard i nije niko nista cackao oko boxa. imal neko ideju sta bi mogao biti problem? pozz
- semirsar
#330 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jedina veza sa ovom temom je sto uredjaj vec ima predinstaliran kodi, inace, zanimljiva igrackica
http://www.racunalo.com/geekbox-open-so ... ekbuyingu/
http://www.racunalo.com/geekbox-open-so ... ekbuyingu/
-
Revolver
#331 Re: Kodi/XBMC Media centar
I ja sam slično razmišljao. Kad se sve sabere Raspberry i nije baš jeftin ako će se samo za Kodi koristiti. Na kraju uzeo Amazon Fire TV Stick za 40 € i Kodi zasad savršeno radi.Hakiz wrote:Razmišljao da kupim Rasbperrz Pi2. I kada sam sve izračunao, čini mi se da je bolje kupiti neki polovan laptop i instalisati OSMC.
- daors
#332 Re: Kodi/XBMC Media centar
Prije par dana izasao je RPi Zero i kosta 5$. Ima brzi procesor od RPi 1, ali mu fali mrezna kartica i ima 512MB.
Gledajuci video od ovog cove izgleda da uopste ne radi lose. Treba samo kupiti neki WiFi dongle
Gledajuci video od ovog cove izgleda da uopste ne radi lose. Treba samo kupiti neki WiFi dongle
- vicious
#333 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ovaj Royal We addon na prvu mi izgledao baš dobro, ali što ga više koristim sve više primjećujem da ima jako puno nefunkcionalnih sourceova. Ima li kakav hint kako da se napravi selekcija u postavkama?irac300 wrote:Ekipa iz lambda više ne daje nikakvu podršku genesisu, sve više raje se javlja da ima neki problem. Nije ugašen, ali budućnost tog addona nije svijetla. Moja ti je preporuka da se prešaltaš na salts addon, mnogo je bolji od genesisa, mnogo više izvora ima, pogotovu za HD. Skoro svaki dan se updateuje. Pojavio se još jedan dobar addon Royal We, imaš ga u fusion sourceu.djetezla wrote:ima par dana kako mi na genesisu ne moze da otvori "latest movies". sve ostalo radi normala.verzija je zadnja 15.2 isengard i nije niko nista cackao oko boxa. imal neko ideju sta bi mogao biti problem? pozz
- irac300
#334 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nisam ga baš mnogo čačkao jer sam većinom na saltsu. On se davno pojavio, ali je tek od neki dan postao funkcionalniji, vjerovatno još rade na njemu, te se pojavljuju greške. Za postavke ti stvarno ne bih znao ništa reći.vicious wrote:Ovaj Royal We addon na prvu mi izgledao baš dobro, ali što ga više koristim sve više primjećujem da ima jako puno nefunkcionalnih sourceova. Ima li kakav hint kako da se napravi selekcija u postavkama?irac300 wrote:Ekipa iz lambda više ne daje nikakvu podršku genesisu, sve više raje se javlja da ima neki problem. Nije ugašen, ali budućnost tog addona nije svijetla. Moja ti je preporuka da se prešaltaš na salts addon, mnogo je bolji od genesisa, mnogo više izvora ima, pogotovu za HD. Skoro svaki dan se updateuje. Pojavio se još jedan dobar addon Royal We, imaš ga u fusion sourceu.djetezla wrote:ima par dana kako mi na genesisu ne moze da otvori "latest movies". sve ostalo radi normala.verzija je zadnja 15.2 isengard i nije niko nista cackao oko boxa. imal neko ideju sta bi mogao biti problem? pozz
- vicious
#335 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvalairac300 wrote:Nisam ga baš mnogo čačkao jer sam većinom na saltsu. On se davno pojavio, ali je tek od neki dan postao funkcionalniji, vjerovatno još rade na njemu, te se pojavljuju greške. Za postavke ti stvarno ne bih znao ništa reći.vicious wrote:Ovaj Royal We addon na prvu mi izgledao baš dobro, ali što ga više koristim sve više primjećujem da ima jako puno nefunkcionalnih sourceova. Ima li kakav hint kako da se napravi selekcija u postavkama?irac300 wrote: Ekipa iz lambda više ne daje nikakvu podršku genesisu, sve više raje se javlja da ima neki problem. Nije ugašen, ali budućnost tog addona nije svijetla. Moja ti je preporuka da se prešaltaš na salts addon, mnogo je bolji od genesisa, mnogo više izvora ima, pogotovu za HD. Skoro svaki dan se updateuje. Pojavio se još jedan dobar addon Royal We, imaš ga u fusion sourceu.
I meni je u zadnje vrijeme za filmove i serije SALTS nekako najbolji, iStream mi takođe nije loš.
Za utakmice najviše Operation Robocop (za EPL) i Torrent-tv.ru, kod rusa se baš mogu naći dobri streamovi, perverzija
- irac300
#336 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hehe...isti sam ti.vicious wrote: Hvala![]()
I meni je u zadnje vrijeme za filmove i serije SALTS nekako najbolji, iStream mi takođe nije loš.
Za utakmice najviše Operation Robocop (za EPL) i Torrent-tv.ru, kod rusa se baš mogu naći dobri streamovi, perverzija
- bato99
-
jasko__
#338 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja sam kupio RBPi2 na Piku od lika koji je imao 7 komada na stanju (ne znam koliko mu je ostalo)..dobio ih on u kompenzaciju od neke firme iz SarajevaHakiz wrote:Razmišljao da kupim Rasbperrz Pi2. I kada sam sve izračunao, čini mi se da je bolje kupiti neki polovan laptop i instalisati OSMC.
Ja mu platio 100 KM...sve dobio zapakovano, novo, čak i kučište za njega
Imao sam već micro SD od 16 GB, HDMI kabal i kabal od mobitela za napajanje..nabacio na njega Kodi, instalirao na mob aplikaciju Yatse (koja savršeno radi) i sad sam miran...sve fercera extra, moje tople preporuke
-
weltschmertz
#339 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ima li kakav Englez ili Amerikanac da je voljan kupiti ovaj Raspberry Pi Zero pa da mi pošalje za BiHdaors wrote:Prije par dana izasao je RPi Zero i kosta 5$. Ima brzi procesor od RPi 1, ali mu fali mrezna kartica i ima 512MB.
Ako ima neko voljan da mi piše pp pa da se dogovorimo
-
lokalni_razdjevicar
#340 Re: Kodi/XBMC Media centar
drug, ima li koji ovaj sa nasim kanalima?
- bato99
#341 Re: Kodi/XBMC Media centar
ovde ima naših kanalalokalni_razdjevicar wrote:drug, ima li koji ovaj sa nasim kanalima?
https://www.youtube.com/watch?v=M2oadZJK7WM
- bato99
#342 Re: Kodi/XBMC Media centar
dobar addon za filmove
https://youtu.be/Zc1iQJhlDjY
za serije i filmove novi addon
https://youtu.be/v1aGGIFF7qI
za serije i filmove novi addon
https://youtu.be/v1aGGIFF7qI
Last edited by bato99 on 04/12/2015 10:15, edited 1 time in total.
- vicious
#343 Re: Kodi/XBMC Media centar
Moraćemo isprobati. Mada sam malo skeptičan, na ovom videu samo klika na uptobox.com (osim prvog filma), a šta je sa ostalim sourceovima, rade li uopšte?bato99 wrote:dobar addon za filmove
I još jedna stvar koja mi je upala u oči, kad izabere film "Everest 1080p Webrip", u onom meniju kad treba izabrati kvalitet pojavljuju se 360p, 480p i 720p, a trebao bi biti 1080. Mislim, wtf??
Ali dobro, ako radi stabilno i nema puno lažnih sourceova mogao bi proći. Genesis je sve lošiji, SALTS i istream su trenutno najbolje opcije, a konkurencija i mogućnost izbora su uvijek dobrodošli
- bato99
#344 Re: Kodi/XBMC Media centar
nije loš isprobajvicious wrote:Moraćemo isprobati. Mada sam malo skeptičan, na ovom videu samo klika na uptobox.com (osim prvog filma), a šta je sa ostalim sourceovima, rade li uopšte?bato99 wrote:dobar addon za filmove
I još jedna stvar koja mi je upala u oči, kad izabere film "Everest 1080p Webrip", u onom meniju kad treba izabrati kvalitet pojavljuju se 360p, 480p i 720p, a trebao bi biti 1080. Mislim, wtf??
Ali dobro, ako radi stabilno i nema puno lažnih sourceova mogao bi proći. Genesis je sve lošiji, SALTS i istream su trenutno najbolje opcije, a konkurencija i mogućnost izbora su uvijek dobrodošli
- bato99
#345 Re: Kodi/XBMC Media centar
ovo je moj kanal ,ko hoće nek se se pretplati na moj kanal za najnovije addonse i vijesti iz KODI svijeta---živili
https://www.youtube.com/user/mostarac202
https://www.youtube.com/user/mostarac202
- shbc
#346 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nanovo instalirah Kodi (posljednji put ga koristio dok je jos bio samo XBMC). Zezaju me titlovi. Imam 4-5 instaliranih add-ona, prebacivao u postavkama na sve moguce jezike nam i opet mi izbacuje samo engleske titlove. Neka nova zvrcka?
- dobojlija81
#347 Re: Kodi/XBMC Media centar
pozz ljudi
insalirao sam ovo na android tv philips
ima li kakvih tutorijala za pocetnike
tutkun sam zesci za ovo
fala
tutkun sam zesci za ovo
fala
- erotica
#348 Re: Kodi/XBMC Media centar
Idi u sistem pa postavke i odaberi video. Tu dalje imaš subtitles i kad klikneš na njih imaš opciju odabira jezika za prevode i tu odznaci engleski a dodaj bh,sr, croshbc wrote:Nanovo instalirah Kodi (posljednji put ga koristio dok je jos bio samo XBMC). Zezaju me titlovi. Imam 4-5 instaliranih add-ona, prebacivao u postavkama na sve moguce jezike nam i opet mi izbacuje samo engleske titlove. Neka nova zvrcka?
- erotica
#349 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kucaj na youtube Genesis kodi, i ako hoćeš sport onda i Sportsdevil kodi. Traži najnovija videa i polako prati uputstva. Možda je bolje da prvo probas na racunaru ili laptopu pa kad se ustelis onda ga na tv stavi. I ja sam skoro uzeo Philips android i kodi je extra na njemudobojlija81 wrote:pozz ljudi
tutkun sam zesci za ovo![]()
fala
- vicious
#350 Re: Kodi/XBMC Media centar
Evo ovdje imaju i slike pa se još lakše može snaći: https://seo-michael.co.uk/how-to-manual ... s-on-xbmc/erotica wrote:Idi u sistem pa postavke i odaberi video. Tu dalje imaš subtitles i kad klikneš na njih imaš opciju odabira jezika za prevode i tu odznaci engleski a dodaj bh,sr, croshbc wrote:Nanovo instalirah Kodi (posljednji put ga koristio dok je jos bio samo XBMC). Zezaju me titlovi. Imam 4-5 instaliranih add-ona, prebacivao u postavkama na sve moguce jezike nam i opet mi izbacuje samo engleske titlove. Neka nova zvrcka?