Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
djetezla

#326 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by djetezla »

ima par dana kako mi na genesisu ne moze da otvori "latest movies". sve ostalo radi normala.verzija je zadnja 15.2 isengard i nije niko nista cackao oko boxa. imal neko ideju sta bi mogao biti problem? pozz
Hakiz

#327 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Hakiz »

Razmišljao da kupim Rasbperrz Pi2. I kada sam sve izračunao, čini mi se da je bolje kupiti neki polovan laptop i instalisati OSMC.

Za oko 250 KM se može kupiti pristojan polovan laptop sa dual core procesorom, 4 GB RAM-a, 250 ili i većim HDD-om, a toliko pa i više bi koštao i RBPi2 kada se uračuna i sam uređaj i kućište i napajanje i kartice za OS i eksterni HDD ili USB stik velikog kapaciteta, WiFi dongle itd.

Ne govorim o RBPi2 kao kontroleru raznih uređaja i korištenja u raznim hardversko/softverskim projektima, pitam za SBC u funkciji media centra.

Osim prostora koji zauzima, koja bi bila prednost RBPi2 ili Odroid i sličnih uređaja u odnosu na laptop kada bi mu funkcija bila media centar?
irac300

#328 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

djetezla wrote:ima par dana kako mi na genesisu ne moze da otvori "latest movies". sve ostalo radi normala.verzija je zadnja 15.2 isengard i nije niko nista cackao oko boxa. imal neko ideju sta bi mogao biti problem? pozz
Ekipa iz lambda više ne daje nikakvu podršku genesisu, sve više raje se javlja da ima neki problem. Nije ugašen, ali budućnost tog addona nije svijetla. Moja ti je preporuka da se prešaltaš na salts addon, mnogo je bolji od genesisa, mnogo više izvora ima, pogotovu za HD. Skoro svaki dan se updateuje. Pojavio se još jedan dobar addon Royal We, imaš ga u fusion sourceu.
djetezla

#329 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by djetezla »

irac300 wrote:
djetezla wrote:ima par dana kako mi na genesisu ne moze da otvori "latest movies". sve ostalo radi normala.verzija je zadnja 15.2 isengard i nije niko nista cackao oko boxa. imal neko ideju sta bi mogao biti problem? pozz
Ekipa iz lambda više ne daje nikakvu podršku genesisu, sve više raje se javlja da ima neki problem. Nije ugašen, ali budućnost tog addona nije svijetla. Moja ti je preporuka da se prešaltaš na salts addon, mnogo je bolji od genesisa, mnogo više izvora ima, pogotovu za HD. Skoro svaki dan se updateuje. Pojavio se još jedan dobar addon Royal We, imaš ga u fusion sourceu.
hvala :thumbup:
semirsar

#330 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

Jedina veza sa ovom temom je sto uredjaj vec ima predinstaliran kodi, inace, zanimljiva igrackica :mrgreen:
http://www.racunalo.com/geekbox-open-so ... ekbuyingu/
Revolver

#331 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Revolver »

Hakiz wrote:Razmišljao da kupim Rasbperrz Pi2. I kada sam sve izračunao, čini mi se da je bolje kupiti neki polovan laptop i instalisati OSMC.

Za oko 250 KM se može kupiti pristojan polovan laptop sa dual core procesorom, 4 GB RAM-a, 250 ili i većim HDD-om, a toliko pa i više bi koštao i RBPi2 kada se uračuna i sam uređaj i kućište i napajanje i kartice za OS i eksterni HDD ili USB stik velikog kapaciteta, WiFi dongle itd.

Ne govorim o RBPi2 kao kontroleru raznih uređaja i korištenja u raznim hardversko/softverskim projektima, pitam za SBC u funkciji media centra.

Osim prostora koji zauzima, koja bi bila prednost RBPi2 ili Odroid i sličnih uređaja u odnosu na laptop kada bi mu funkcija bila media centar?
I ja sam slično razmišljao. Kad se sve sabere Raspberry i nije baš jeftin ako će se samo za Kodi koristiti. Na kraju uzeo Amazon Fire TV Stick za 40 € i Kodi zasad savršeno radi.
daors

#332 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by daors »

Prije par dana izasao je RPi Zero i kosta 5$. Ima brzi procesor od RPi 1, ali mu fali mrezna kartica i ima 512MB.
Gledajuci video od ovog cove izgleda da uopste ne radi lose. Treba samo kupiti neki WiFi dongle

vicious

#333 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

irac300 wrote:
Ovaj Royal We addon na prvu mi izgledao baš dobro, ali što ga više koristim sve više primjećujem da ima jako puno nefunkcionalnih sourceova. Ima li kakav hint kako da se napravi selekcija u postavkama?
irac300

#334 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

vicious wrote:
irac300 wrote:
Ovaj Royal We addon na prvu mi izgledao baš dobro, ali što ga više koristim sve više primjećujem da ima jako puno nefunkcionalnih sourceova. Ima li kakav hint kako da se napravi selekcija u postavkama?
Nisam ga baš mnogo čačkao jer sam većinom na saltsu. On se davno pojavio, ali je tek od neki dan postao funkcionalniji, vjerovatno još rade na njemu, te se pojavljuju greške. Za postavke ti stvarno ne bih znao ništa reći.
vicious

#335 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

irac300 wrote:
vicious wrote:
irac300 wrote: Ekipa iz lambda više ne daje nikakvu podršku genesisu, sve više raje se javlja da ima neki problem. Nije ugašen, ali budućnost tog addona nije svijetla. Moja ti je preporuka da se prešaltaš na salts addon, mnogo je bolji od genesisa, mnogo više izvora ima, pogotovu za HD. Skoro svaki dan se updateuje. Pojavio se još jedan dobar addon Royal We, imaš ga u fusion sourceu.
Nisam ga baš mnogo čačkao jer sam većinom na saltsu. On se davno pojavio, ali je tek od neki dan postao funkcionalniji, vjerovatno još rade na njemu, te se pojavljuju greške. Za postavke ti stvarno ne bih znao ništa reći.
Hvala :thumbup:
I meni je u zadnje vrijeme za filmove i serije SALTS nekako najbolji, iStream mi takođe nije loš.
Za utakmice najviše Operation Robocop (za EPL) i Torrent-tv.ru, kod rusa se baš mogu naći dobri streamovi, perverzija :izet:
irac300

#336 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

vicious wrote: Hvala :thumbup:
I meni je u zadnje vrijeme za filmove i serije SALTS nekako najbolji, iStream mi takođe nije loš.
Za utakmice najviše Operation Robocop (za EPL) i Torrent-tv.ru, kod rusa se baš mogu naći dobri streamovi, perverzija :izet:
Hehe...isti sam ti. :D Dodao bih još i plexus, odličan sportski addon za sopcaste i acestream linkove, za razliku od p2p streamsa koji zna praviti probleme, ovaj radi k'o doksa.
bato99

#337 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by bato99 »

STALKER TV 3.0 -KODI

https://youtu.be/D3b3K73LMsI
jasko__

#338 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

Hakiz wrote:Razmišljao da kupim Rasbperrz Pi2. I kada sam sve izračunao, čini mi se da je bolje kupiti neki polovan laptop i instalisati OSMC.

Ja sam kupio RBPi2 na Piku od lika koji je imao 7 komada na stanju (ne znam koliko mu je ostalo)..dobio ih on u kompenzaciju od neke firme iz Sarajeva
Ja mu platio 100 KM...sve dobio zapakovano, novo, čak i kučište za njega
Imao sam već micro SD od 16 GB, HDMI kabal i kabal od mobitela za napajanje..nabacio na njega Kodi, instalirao na mob aplikaciju Yatse (koja savršeno radi) i sad sam miran...sve fercera extra, moje tople preporuke
weltschmertz

#339 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by weltschmertz »

daors wrote:Prije par dana izasao je RPi Zero i kosta 5$. Ima brzi procesor od RPi 1, ali mu fali mrezna kartica i ima 512MB.
Gledajuci video od ovog cove izgleda da uopste ne radi lose. Treba samo kupiti neki WiFi dongle

Ima li kakav Englez ili Amerikanac da je voljan kupiti ovaj Raspberry Pi Zero pa da mi pošalje za BiH :) Bio bih mu/joj veoma zahvalan! Evo ja već par dana gledam gdje se može nabaviti, ali mi smo ovdje ograničeni k'o u S. Koreji.

Ako ima neko voljan da mi piše pp pa da se dogovorimo :D
lokalni_razdjevicar

#340 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by lokalni_razdjevicar »

bato99 wrote:STALKER TV 3.0 -KODI

drug, ima li koji ovaj sa nasim kanalima?
bato99

#341 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by bato99 »

lokalni_razdjevicar wrote:
bato99 wrote:STALKER TV 3.0 -KODI

drug, ima li koji ovaj sa nasim kanalima?
ovde ima naših kanala
https://www.youtube.com/watch?v=M2oadZJK7WM
bato99

#342 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by bato99 »

dobar addon za filmove
https://youtu.be/Zc1iQJhlDjY

za serije i filmove novi addon

https://youtu.be/v1aGGIFF7qI
Last edited by bato99 on 04/12/2015 10:15, edited 1 time in total.
vicious

#343 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

bato99 wrote:dobar addon za filmove
Moraćemo isprobati. Mada sam malo skeptičan, na ovom videu samo klika na uptobox.com (osim prvog filma), a šta je sa ostalim sourceovima, rade li uopšte?
I još jedna stvar koja mi je upala u oči, kad izabere film "Everest 1080p Webrip", u onom meniju kad treba izabrati kvalitet pojavljuju se 360p, 480p i 720p, a trebao bi biti 1080. Mislim, wtf??
Ali dobro, ako radi stabilno i nema puno lažnih sourceova mogao bi proći. Genesis je sve lošiji, SALTS i istream su trenutno najbolje opcije, a konkurencija i mogućnost izbora su uvijek dobrodošli :)
bato99

#344 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by bato99 »

vicious wrote:
bato99 wrote:dobar addon za filmove
Moraćemo isprobati. Mada sam malo skeptičan, na ovom videu samo klika na uptobox.com (osim prvog filma), a šta je sa ostalim sourceovima, rade li uopšte?
I još jedna stvar koja mi je upala u oči, kad izabere film "Everest 1080p Webrip", u onom meniju kad treba izabrati kvalitet pojavljuju se 360p, 480p i 720p, a trebao bi biti 1080. Mislim, wtf??
Ali dobro, ako radi stabilno i nema puno lažnih sourceova mogao bi proći. Genesis je sve lošiji, SALTS i istream su trenutno najbolje opcije, a konkurencija i mogućnost izbora su uvijek dobrodošli :)
nije loš isprobaj
bato99

#345 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by bato99 »

ovo je moj kanal ,ko hoće nek se se pretplati na moj kanal za najnovije addonse i vijesti iz KODI svijeta---živili :-D

https://www.youtube.com/user/mostarac202
shbc

#346 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shbc »

Nanovo instalirah Kodi (posljednji put ga koristio dok je jos bio samo XBMC). Zezaju me titlovi. Imam 4-5 instaliranih add-ona, prebacivao u postavkama na sve moguce jezike nam i opet mi izbacuje samo engleske titlove. Neka nova zvrcka?
dobojlija81

#347 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dobojlija81 »

pozz ljudi
insalirao sam ovo na android tv philips
ima li kakvih tutorijala za pocetnike
tutkun sam zesci za ovo :D
fala
erotica

#348 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by erotica »

shbc wrote:Nanovo instalirah Kodi (posljednji put ga koristio dok je jos bio samo XBMC). Zezaju me titlovi. Imam 4-5 instaliranih add-ona, prebacivao u postavkama na sve moguce jezike nam i opet mi izbacuje samo engleske titlove. Neka nova zvrcka?
Idi u sistem pa postavke i odaberi video. Tu dalje imaš subtitles i kad klikneš na njih imaš opciju odabira jezika za prevode i tu odznaci engleski a dodaj bh,sr, cro
erotica

#349 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by erotica »

dobojlija81 wrote:pozz ljudi
insalirao sam ovo na android tv philips
ima li kakvih tutorijala za pocetnike
tutkun sam zesci za ovo :D
fala
Kucaj na youtube Genesis kodi, i ako hoćeš sport onda i Sportsdevil kodi. Traži najnovija videa i polako prati uputstva. Možda je bolje da prvo probas na racunaru ili laptopu pa kad se ustelis onda ga na tv stavi. I ja sam skoro uzeo Philips android i kodi je extra na njemu
vicious

#350 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

erotica wrote:
shbc wrote:Nanovo instalirah Kodi (posljednji put ga koristio dok je jos bio samo XBMC). Zezaju me titlovi. Imam 4-5 instaliranih add-ona, prebacivao u postavkama na sve moguce jezike nam i opet mi izbacuje samo engleske titlove. Neka nova zvrcka?
Idi u sistem pa postavke i odaberi video. Tu dalje imaš subtitles i kad klikneš na njih imaš opciju odabira jezika za prevode i tu odznaci engleski a dodaj bh,sr, cro
Evo ovdje imaju i slike pa se još lakše može snaći: https://seo-michael.co.uk/how-to-manual ... s-on-xbmc/
Post Reply