salis se? mislis da odsustvo izjave u stilu "podrska makedoniji u hladjenju albanski terorista koji zele da odvoje dio makedonije" i odsustvo "nedjeljivosti drzave i podrsci danasnjih granica" ne govori nesto?tvsabina wrote:To što zvanična Srbija zvanično ne ruši Makedoniju ne znači da Srbi u većini ne misle da su Makedonci - Srbi ("so teškata govornata manata" kao što kaže vic).Martinez_ wrote: Ako je završila čemu onda stav da i danas rade Makedoncima o glavi?
Jedna vlast na kolenima, organizuje grandiozne antiterorističke operacije, pretvara čitave gradove u bojna polja, ubija svoje policajce....pa ne bi da je Hitler sa sve Vermahtom na vlasti dole
To nikako nije "prijateljsko okruženje" , čak ni Grčka ne dovodi u pitanje opstanak Makedonije nego joj drsko , samovoljno i bezobrazno ničim izazvana nameće ime a narod je smatra "sjevernom Grčkom" ili neka slična glupost....
Bugari makedonski jezik smatraju varijacijom - bugarskog dakle nigdje ovdje niko zvanično ne radi ništa ali joj nimalo nije ugodno sa takvim "susjedima"
Hitler bi uradio baš sve , kao što bi to uradio balkanski političar-polumafijaš kome se trese stolica.....
Baš me zanima rekacija Sjedinjenih Država.
Makedonija
-
Bodkin
#326 Re: Makedonija
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#327 Re: Makedonija
OK...govori ali mislila sam na akciju...Bodkin wrote:salis se? mislis da odsustvo izjave u stilu "podrska makedoniji u hladjenju albanski terorista koji zele da odvoje dio makedonije" i odsustvo "nedjeljivosti drzave i podrsci danasnjih granica" ne govori nesto?tvsabina wrote:To što zvanična Srbija zvanično ne ruši Makedoniju ne znači da Srbi u većini ne misle da su Makedonci - Srbi ("so teškata govornata manata" kao što kaže vic).Martinez_ wrote: Ako je završila čemu onda stav da i danas rade Makedoncima o glavi?
Jedna vlast na kolenima, organizuje grandiozne antiterorističke operacije, pretvara čitave gradove u bojna polja, ubija svoje policajce....pa ne bi da je Hitler sa sve Vermahtom na vlasti dole
To nikako nije "prijateljsko okruženje" , čak ni Grčka ne dovodi u pitanje opstanak Makedonije nego joj drsko , samovoljno i bezobrazno ničim izazvana nameće ime a narod je smatra "sjevernom Grčkom" ili neka slična glupost....
Bugari makedonski jezik smatraju varijacijom - bugarskog dakle nigdje ovdje niko zvanično ne radi ništa ali joj nimalo nije ugodno sa takvim "susjedima"
Hitler bi uradio baš sve , kao što bi to uradio balkanski političar-polumafijaš kome se trese stolica.....
-
valensija
#328 Re: Makedonija
koja životno-egzistencijalna ironija - albanci beže u srbiju tražeći spas i sigurnost.
- bh.tornjak
#329 Re: Makedonija
ma...to vozis tempirnu....nikad ne znas kad ce te belaj snaci...radostan dan wrote:koliko sutra pofatat ove što voze na plin...il da predaju auta,ili u zatvor.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#330 Re: Makedonija
Hmvalensija wrote:koja životno-egzistencijalna ironija - albanci beže u srbiju tražeći spas i sigurnost.
Ugrozeni
Etnicka/o podvala ili ciscenje?
Dogovor , pritisak .
Ili naprosto sukob na vjersko etnickoj bazi, u sirem kontekstu .
Osobno mislim da je inscenirana refleksija na bih i veza sa vjerskim terorizmom.
- Danguba
#331 Re: Makedonija
iz humanitarnih razloga sve ih treba prihvatiti a kasnije i drzavljanstvo dati.valensija wrote:koja životno-egzistencijalna ironija - albanci beže u srbiju tražeći spas i sigurnost.
-
Martinez_
#332 Re: Makedonija
Eto sad su mišljenja nekih Srba relevantna u odnosima dve države. Kako da ti kažem, ali....sa Srbijom država Makedonija od svih suseda ima možda i najmanje problema i glavobolje. Problemi i sa Grcima i Bugarima su predimenzionisani ali postoje u većoj meri nego sa Srbijom. Bugarska ima na zvaničnom nivou aspiracije da ih ''pobugarišu'' pa se plaho dele državljanstva Makedoncima na istoku.tvsabina wrote:
To što zvanična Srbija zvanično ne ruši Makedoniju ne znači da Srbi u većini ne misle da su Makedonci - Srbi ("so teškata govornata manata" kao što kaže vic).
Reakcija Sjedinjenih Država je takva da čuva svoje interese i mezimče zvano Kosovo a sve kontra onih koji se usude sarađivati sa Rusima pa tako i Gruevskog.
Sa teritorije Kosova dolaze svi napadači na Makedoniju i sada, i pre, a Priština ne snosi za to nikakve sankcije.
Last edited by Martinez_ on 09/05/2015 21:36, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#333 Re: Makedonija
Srbija je zatvorila svoje granice za građane Makedonije. Ja zaista ne znam koji debil, blago rečeno, moraš biti da bježiš iz Preševske doline u kojoj su Albanci većina u Srbiju gdje je biti Albanac opasno po život. Svašta.
-
Martinez_
#334 Re: Makedonija
Oni ipak znaju nešto što ti sa bezbedne udaljenosti ne znaš.It_is_a_Leclerc wrote:Srbija je zatvorila svoje granice za građane Makedonije. Ja zaista ne znam koji debil, blago rečeno, moraš biti da bježiš iz Preševske doline u kojoj su Albanci većina u Srbiju gdje je biti Albanac opasno po život. Svašta.
-
stafi
#335 Re: Makedonija
jel ovo neko zatišje na frontu? otišli na spavanje?
-
valensija
#337 Re: Makedonija
što pišeš o stvarima o kojima nemaš pojma.It_is_a_Leclerc wrote:Srbija je zatvorila svoje granice za građane Makedonije. Ja zaista ne znam koji debil, blago rečeno, moraš biti da bježiš iz Preševske doline u kojoj su Albanci većina u Srbiju gdje je biti Albanac opasno po život. Svašta.
-
stafi
#338 Re: Makedonija
pa pojasni namvalensija wrote:što pišeš o stvarima o kojima nemaš pojma.It_is_a_Leclerc wrote:Srbija je zatvorila svoje granice za građane Makedonije. Ja zaista ne znam koji debil, blago rečeno, moraš biti da bježiš iz Preševske doline u kojoj su Albanci većina u Srbiju gdje je biti Albanac opasno po život. Svašta.
-
Martinez_
#339 Re: Makedonija
Šta ima da se pojašnjava ljudima punim predrasuda koji sve u životu gledaju kroz prizmu dešavanja u BiH devedesetih. Leclercu za početak sigurno nije jasno da je samo 200km dalje od poprišta genocida u Srebrenici, živela u Srbiji jedna brojna zajednica Bošnjaka bez većih problema. Ako izuzmeno jedan zločin onih kanibala iz RSstafi wrote:pa pojasni namvalensija wrote:što pišeš o stvarima o kojima nemaš pojma.It_is_a_Leclerc wrote:Srbija je zatvorila svoje granice za građane Makedonije. Ja zaista ne znam koji debil, blago rečeno, moraš biti da bježiš iz Preševske doline u kojoj su Albanci većina u Srbiju gdje je biti Albanac opasno po život. Svašta.
Država Srbija je za balkanske prilike solidna i bezbedna zemlja.
Last edited by Martinez_ on 09/05/2015 22:06, edited 2 times in total.
- karanana
#340 Re: Makedonija
ne kontam. ja koliko sam procitao albanci iz kumanova bjeze u presevsku dolinu u srbiji. dakle, ako ja dobro kontam presevska dolina je u srbiji i tu su vecina albanci.It_is_a_Leclerc wrote:Srbija je zatvorila svoje granice za građane Makedonije. Ja zaista ne znam koji debil, blago rečeno, moraš biti da bježiš iz Preševske doline u kojoj su Albanci većina u Srbiju gdje je biti Albanac opasno po život. Svašta.
-
KENJAC
#341 Re: Makedonija
Ovo neusudjivanje da se stvari nazovu pravim imenom me podsjeca na ono , sjecate li se, sto je pisalo na tv na pocetku naseg rata. Ono nesto "mole se gradjani BiH da prekinu neprijateljstva"
-
valensija
#342 Re: Makedonija
karanana wrote:ne kontam. ja koliko sam procitao albanci iz kumanova bjeze u presevsku dolinu u srbiji. dakle, ako ja dobro kontam presevska dolina je u srbiji i tu su vecina albanci.It_is_a_Leclerc wrote:Srbija je zatvorila svoje granice za građane Makedonije. Ja zaista ne znam koji debil, blago rečeno, moraš biti da bježiš iz Preševske doline u kojoj su Albanci većina u Srbiju gdje je biti Albanac opasno po život. Svašta.
+1
- Reisova
#343 Re: Makedonija
isto se može i u Bosni desiti samo kod nas ne trebaju prelaziti granicu... 
-
Martinez_
#344 Re: Makedonija
KENJAC wrote:Ovo neusudjivanje da se stvari nazovu pravim imenom me podsjeca na ono , sjecate li se, sto je pisalo na tv na pocetku naseg rata. Ono nesto "mole se gradjani BiH da prekinu neprijateljstva"
Zato što se radi o albanskim teroristima sa teritorije demokratske i ugledne države Kosovo. Kako mogu Amerikanci dozvoliti da se pročuje da albanski extremisti stvaraju probleme?
- animals
#345 Re: Makedonija
Balkan je to..narodi se mrze, ali bas mrze, iz dna duse..
-
radostan dan
#346 Re: Makedonija
kako ne kontate?
le klerk je spustio rampu i zabranio ulazak albanaca iz makedonije u srbiju, iz razloga što je preševsku dolinu već pomjerio u makedoniju, i nema logike da albanci bježe u srbiju ako je on preševo već mentalno telekinezom teleportovao u bjrm.
a i nije fer prema le klerku, džabe krečio...
.
le klerk je spustio rampu i zabranio ulazak albanaca iz makedonije u srbiju, iz razloga što je preševsku dolinu već pomjerio u makedoniju, i nema logike da albanci bježe u srbiju ako je on preševo već mentalno telekinezom teleportovao u bjrm.
.
Last edited by radostan dan on 09/05/2015 22:11, edited 1 time in total.
-
valensija
#347 Re: Makedonija
radostan dan wrote:kako ne kontate?
le klerk je spustio rampu i zabranio ulazak albanaca iz makedonije u srbiju, iz razloga što je preševsku dolinu već pomjerio u makedoniju, i nema logike da albanci bježe u srbiju ako je on preševo već mentalno telekinetom teleportovao u bjrm.
.
-
stafi
#348 Re: Makedonija
a dobro, možda čovjek vidi dalje od nas. Teško da preševo može još zadugo ostati u srbiji.
- animals
#349 Re: Makedonija
Koja god tema, opet se fino podjelite,
ko 91..pa navijate..
ko 91..pa navijate..
-
KENJAC
#350 Re: Makedonija
Ih , sad po tvom , ispade da je Kosovo produkt Americke spoljne politike a ne "legitimna teznja jednog naroda za postojanjem sopstvene drzave" ?Martinez_ wrote:KENJAC wrote:Ovo neusudjivanje da se stvari nazovu pravim imenom me podsjeca na ono , sjecate li se, sto je pisalo na tv na pocetku naseg rata. Ono nesto "mole se gradjani BiH da prekinu neprijateljstva"
Zato što se radi o albanskim teroristima sa teritorije demokratske i ugledne države Kosovo. Kako mogu Amerikanci dozvoliti da se pročuje da albanski extremisti stvaraju probleme?