Makedonija

Post Reply
Bodkin

#326 Re: Makedonija

Post by Bodkin »

tvsabina wrote:
Martinez_ wrote: Ako je završila čemu onda stav da i danas rade Makedoncima o glavi?

Jedna vlast na kolenima, organizuje grandiozne antiterorističke operacije, pretvara čitave gradove u bojna polja, ubija svoje policajce....pa ne bi da je Hitler sa sve Vermahtom na vlasti dole
To što zvanična Srbija zvanično ne ruši Makedoniju ne znači da Srbi u većini ne misle da su Makedonci - Srbi ("so teškata govornata manata" kao što kaže vic).

To nikako nije "prijateljsko okruženje" , čak ni Grčka ne dovodi u pitanje opstanak Makedonije nego joj drsko , samovoljno i bezobrazno ničim izazvana nameće ime a narod je smatra "sjevernom Grčkom" ili neka slična glupost....
Bugari makedonski jezik smatraju varijacijom - bugarskog dakle nigdje ovdje niko zvanično ne radi ništa ali joj nimalo nije ugodno sa takvim "susjedima"

Hitler bi uradio baš sve , kao što bi to uradio balkanski političar-polumafijaš kome se trese stolica.....

Baš me zanima rekacija Sjedinjenih Država.
salis se? mislis da odsustvo izjave u stilu "podrska makedoniji u hladjenju albanski terorista koji zele da odvoje dio makedonije" i odsustvo "nedjeljivosti drzave i podrsci danasnjih granica" ne govori nesto?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#327 Re: Makedonija

Post by sabina1 »

Bodkin wrote:
tvsabina wrote:
Martinez_ wrote: Ako je završila čemu onda stav da i danas rade Makedoncima o glavi?

Jedna vlast na kolenima, organizuje grandiozne antiterorističke operacije, pretvara čitave gradove u bojna polja, ubija svoje policajce....pa ne bi da je Hitler sa sve Vermahtom na vlasti dole
To što zvanična Srbija zvanično ne ruši Makedoniju ne znači da Srbi u većini ne misle da su Makedonci - Srbi ("so teškata govornata manata" kao što kaže vic).

To nikako nije "prijateljsko okruženje" , čak ni Grčka ne dovodi u pitanje opstanak Makedonije nego joj drsko , samovoljno i bezobrazno ničim izazvana nameće ime a narod je smatra "sjevernom Grčkom" ili neka slična glupost....
Bugari makedonski jezik smatraju varijacijom - bugarskog dakle nigdje ovdje niko zvanično ne radi ništa ali joj nimalo nije ugodno sa takvim "susjedima"

Hitler bi uradio baš sve , kao što bi to uradio balkanski političar-polumafijaš kome se trese stolica.....

salis se? mislis da odsustvo izjave u stilu "podrska makedoniji u hladjenju albanski terorista koji zele da odvoje dio makedonije" i odsustvo "nedjeljivosti drzave i podrsci danasnjih granica" ne govori nesto?
OK...govori ali mislila sam na akciju...
valensija

#328 Re: Makedonija

Post by valensija »

koja životno-egzistencijalna ironija - albanci beže u srbiju tražeći spas i sigurnost.
bh.tornjak

#329 Re: Makedonija

Post by bh.tornjak »

radostan dan wrote:koliko sutra pofatat ove što voze na plin...il da predaju auta,ili u zatvor.
ma...to vozis tempirnu....nikad ne znas kad ce te belaj snaci...
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#330 Re: Makedonija

Post by emillio estevez »

valensija wrote:koja životno-egzistencijalna ironija - albanci beže u srbiju tražeći spas i sigurnost.
Hm
Ugrozeni
Etnicka/o podvala ili ciscenje?

Dogovor , pritisak .
Ili naprosto sukob na vjersko etnickoj bazi, u sirem kontekstu .

Osobno mislim da je inscenirana refleksija na bih i veza sa vjerskim terorizmom.
Danguba

#331 Re: Makedonija

Post by Danguba »

valensija wrote:koja životno-egzistencijalna ironija - albanci beže u srbiju tražeći spas i sigurnost.
iz humanitarnih razloga sve ih treba prihvatiti a kasnije i drzavljanstvo dati.
Martinez_

#332 Re: Makedonija

Post by Martinez_ »

tvsabina wrote:

Eto sad su mišljenja nekih Srba relevantna u odnosima dve države. Kako da ti kažem, ali....sa Srbijom država Makedonija od svih suseda ima možda i najmanje problema i glavobolje. Problemi i sa Grcima i Bugarima su predimenzionisani ali postoje u većoj meri nego sa Srbijom. Bugarska ima na zvaničnom nivou aspiracije da ih ''pobugarišu'' pa se plaho dele državljanstva Makedoncima na istoku.

Reakcija Sjedinjenih Država je takva da čuva svoje interese i mezimče zvano Kosovo a sve kontra onih koji se usude sarađivati sa Rusima pa tako i Gruevskog.

Sa teritorije Kosova dolaze svi napadači na Makedoniju i sada, i pre, a Priština ne snosi za to nikakve sankcije.
Last edited by Martinez_ on 09/05/2015 21:36, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#333 Re: Makedonija

Post by It_is_a_Leclerc »

Srbija je zatvorila svoje granice za građane Makedonije. Ja zaista ne znam koji debil, blago rečeno, moraš biti da bježiš iz Preševske doline u kojoj su Albanci većina u Srbiju gdje je biti Albanac opasno po život. Svašta.
Martinez_

#334 Re: Makedonija

Post by Martinez_ »

It_is_a_Leclerc wrote:Srbija je zatvorila svoje granice za građane Makedonije. Ja zaista ne znam koji debil, blago rečeno, moraš biti da bježiš iz Preševske doline u kojoj su Albanci većina u Srbiju gdje je biti Albanac opasno po život. Svašta.
Oni ipak znaju nešto što ti sa bezbedne udaljenosti ne znaš.
stafi

#335 Re: Makedonija

Post by stafi »

jel ovo neko zatišje na frontu? otišli na spavanje?
junior3

#336 Re: Makedonija

Post by junior3 »

Izgleda se jos krljaju. :D
valensija

#337 Re: Makedonija

Post by valensija »

It_is_a_Leclerc wrote:Srbija je zatvorila svoje granice za građane Makedonije. Ja zaista ne znam koji debil, blago rečeno, moraš biti da bježiš iz Preševske doline u kojoj su Albanci većina u Srbiju gdje je biti Albanac opasno po život. Svašta.
što pišeš o stvarima o kojima nemaš pojma.
stafi

#338 Re: Makedonija

Post by stafi »

valensija wrote:
pa pojasni nam
Martinez_

#339 Re: Makedonija

Post by Martinez_ »

stafi wrote:
valensija wrote:
pa pojasni nam
Šta ima da se pojašnjava ljudima punim predrasuda koji sve u životu gledaju kroz prizmu dešavanja u BiH devedesetih. Leclercu za početak sigurno nije jasno da je samo 200km dalje od poprišta genocida u Srebrenici, živela u Srbiji jedna brojna zajednica Bošnjaka bez većih problema. Ako izuzmeno jedan zločin onih kanibala iz RS

Država Srbija je za balkanske prilike solidna i bezbedna zemlja.
Last edited by Martinez_ on 09/05/2015 22:06, edited 2 times in total.
karanana

#340 Re: Makedonija

Post by karanana »

ne kontam. ja koliko sam procitao albanci iz kumanova bjeze u presevsku dolinu u srbiji. dakle, ako ja dobro kontam presevska dolina je u srbiji i tu su vecina albanci.
KENJAC

#341 Re: Makedonija

Post by KENJAC »

Ovo neusudjivanje da se stvari nazovu pravim imenom me podsjeca na ono , sjecate li se, sto je pisalo na tv na pocetku naseg rata. Ono nesto "mole se gradjani BiH da prekinu neprijateljstva"
valensija

#342 Re: Makedonija

Post by valensija »

karanana wrote:
ne kontam. ja koliko sam procitao albanci iz kumanova bjeze u presevsku dolinu u srbiji. dakle, ako ja dobro kontam presevska dolina je u srbiji i tu su vecina albanci.

+1
Reisova

#343 Re: Makedonija

Post by Reisova »

isto se može i u Bosni desiti samo kod nas ne trebaju prelaziti granicu... :skoljka:
Martinez_

#344 Re: Makedonija

Post by Martinez_ »

KENJAC wrote:Ovo neusudjivanje da se stvari nazovu pravim imenom me podsjeca na ono , sjecate li se, sto je pisalo na tv na pocetku naseg rata. Ono nesto "mole se gradjani BiH da prekinu neprijateljstva"

Zato što se radi o albanskim teroristima sa teritorije demokratske i ugledne države Kosovo. Kako mogu Amerikanci dozvoliti da se pročuje da albanski extremisti stvaraju probleme?
animals

#345 Re: Makedonija

Post by animals »

Balkan je to..narodi se mrze, ali bas mrze, iz dna duse..
radostan dan

#346 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

kako ne kontate?
le klerk je spustio rampu i zabranio ulazak albanaca iz makedonije u srbiju, iz razloga što je preševsku dolinu već pomjerio u makedoniju, i nema logike da albanci bježe u srbiju ako je on preševo već mentalno telekinezom teleportovao u bjrm.
a i nije fer prema le klerku, džabe krečio...
.
Last edited by radostan dan on 09/05/2015 22:11, edited 1 time in total.
valensija

#347 Re: Makedonija

Post by valensija »

radostan dan wrote:kako ne kontate?
le klerk je spustio rampu i zabranio ulazak albanaca iz makedonije u srbiju, iz razloga što je preševsku dolinu već pomjerio u makedoniju, i nema logike da albanci bježe u srbiju ako je on preševo već mentalno telekinetom teleportovao u bjrm.
a i nije fer prema le klerku, džabe krečio...
.
:thumbup: :lol:
stafi

#348 Re: Makedonija

Post by stafi »

a dobro, možda čovjek vidi dalje od nas. Teško da preševo može još zadugo ostati u srbiji.
animals

#349 Re: Makedonija

Post by animals »

Koja god tema, opet se fino podjelite,
ko 91..pa navijate..
KENJAC

#350 Re: Makedonija

Post by KENJAC »

Martinez_ wrote:
KENJAC wrote:Ovo neusudjivanje da se stvari nazovu pravim imenom me podsjeca na ono , sjecate li se, sto je pisalo na tv na pocetku naseg rata. Ono nesto "mole se gradjani BiH da prekinu neprijateljstva"

Zato što se radi o albanskim teroristima sa teritorije demokratske i ugledne države Kosovo. Kako mogu Amerikanci dozvoliti da se pročuje da albanski extremisti stvaraju probleme?
Ih , sad po tvom , ispade da je Kosovo produkt Americke spoljne politike a ne "legitimna teznja jednog naroda za postojanjem sopstvene drzave" ?
Post Reply