Realnost Velike Albanije

Post Reply
Hajvan

#326 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Hajvan »

slažem se i podržavam takav stav.
kljuc_

#327 Re: Realnost Velike Albanije

Post by kljuc_ »

Hajvan wrote:slažem se i podržavam takav stav.
ocito se ne razumijemo , i naravno da se ne poznajemo. ja sam komentarisao post na nacin na koji ga ja vidim. Ako si ti za gradjansku BiH , R BiH , gdje je gradjanin Bosanc konstitutivan i gdje je zemlja podijeljena na opstine onda si ti moj covjek . Nista licno , nemam namjeru da vrijedjam nikoga , moja ,,misija,,( ja volontiram ) :-D na forumu je promocija gradjanske bosanske Bosne , i stoga samo mi je Bosna i Bosanci iznad svih opredjeljenja iznad svega.Vjera i kurci palci , hrvati srbi bosnjaci ma zdravvvoooooooooooooo samo Bosna i Bosanci. Francuska i Francuzi. I drugi su dobrodosli, sta vise bujrum ali nece turci, kurdi, srbi, hrvati, bosnjaci , arapi , kinezi, japanci ....uredjivati njemacku . Njemacku uredjuju u Njemci !!!!!!!!!!!!
Hajvan

#328 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Hajvan »

5-

minus za "iH"

ja sam za sve to osim za šizofrenu dvojnost u nazivu domovine.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#329 Re: Realnost Velike Albanije

Post by emillio estevez »

kljuc_ wrote:
ocito se ne razumijemo , i naravno da se ne poznajemo. ja sam komentarisao post na nacin na koji ga ja vidim. Ako si ti za gradjansku BiH , R BiH , gdje je gradjanin Bosanc konstitutivan i gdje je zemlja podijeljena na opstine onda si ti moj covjek . Nista licno , nemam namjeru da vrijedjam nikoga , moja ,,misija,,( ja volontiram ) :-D na forumu je promocija gradjanske bosanske Bosne , i stoga samo mi je Bosna i Bosanci iznad svih opredjeljenja iznad svega.Vjera i kurci palci , hrvati srbi bosnjaci ma zdravvvoooooooooooooo samo Bosna i Bosanci. Francuska i Francuzi. I drugi su dobrodosli, sta vise bujrum ali nece turci, kurdi, srbi, hrvati, bosnjaci , arapi , kinezi, japanci ....uredjivati njemacku . Njemacku uredjuju u Njemci !!!!!!!!!!!!

Totalno krivo Njemacku uredjuju njemacki drzavljani.
A mogu biti kuxci palci.
Hajvan

#330 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Hajvan »

emillio estevez wrote:
kljuc_ wrote:

A mogu biti kuxci palci.
tako bi trebalo i u Bosni, zar ne?
ah ne- imamo ove konstitutivne manjine
emillio estevez

#331 Re: Realnost Velike Albanije

Imamo Bosanskohercegovaçke drzavljane, sa ustavnim pravima i Daytonom
Kao osnovom za opstanak drzavnog uredjenja.

Barem mislim tako.
kljuc_

#332 Re: Realnost Velike Albanije

Post by kljuc_ »

emillio estevez wrote:
kljuc_ wrote:

A mogu biti kuxci palci.
Ma kakvi bolan drzvavljani . Jucer je 360 ljudi iz Turske , Pakistana , Gruzije , Nigerije , Alzira , Rusije , Poljske , Bugarske , Kine , Hrvatske, Bosne , Kazahstana , Irana , Austrije , cak ima i par 4 ovoro ljudi iz Holandije , Svedskei Danske dobilo njemacko drzavljanstvo. Naravno da oni imaju pravo glasa ali njemacku niposto ne uredjuju Kurdi i Sirijci i Nigerijci i Somalaci. Ne budali.
kljuc_

#333 Re: Realnost Velike Albanije

Post by kljuc_ »

Nemoj me krivo shvatiti ! Ni Srbi ni Hrvati ni Bosnjaci nisu dosli traziti azil u Bosni kao sto je slucaj sa Albancima i Sirijcima u njemackoj napr primjera radi , nista generalno . Ali hocu reci . Ime drzave ( Bosna , Francuska , Svedska ) jednako je imenu nacije .Bosna Bosancima. to je sva filozofija. Onaj ko se ne nalazi u imenu Bosanac ......sta cu mu ja. ko ga hebe u koracima . Zivis u Bosni i radjas se i umires hiljadu godina i nisi u stanju prevaliti preko zvalja da si Bosanac . Ma yebi se u troskoku bez obzira je sil mujo pero ili milan . Nema bolan druge nego Bosanac na tron a ostali STOJ !!!!!! Tako ti je. Alternativa je patnja
emillio estevez

#334 Re: Realnost Velike Albanije

kljuc_ wrote:Nemoj me krivo shvatiti ! Ni Srbi ni Hrvati ni Bosnjaci nisu dosli traziti azil u Bosni kao sto je slucaj sa Albancima i Sirijcima u njemackoj napr primjera radi , nista generalno . Ali hocu reci . Ime drzave ( Bosna , Francuska , Svedska ) jednako je imenu nacije .Bosna Bosancima. to je sva filozofija. Onaj ko se ne nalazi u imenu Bosanac ......sta cu mu ja. ko ga hebe u koracima . Zivis u Bosni i radjas se i umires hiljadu godina i nisi u stanju prevaliti preko zvalja da si Bosanac . Ma yebi se u troskoku bez obzira je sil mujo pero ili milan . Nema bolan druge nego Bosanac na tron a ostali STOJ !!!!!! Tako ti je. Alternativa je patnja

Stani ba
Presao si granicu.
Ono sto je za tebe Bosanac , za mene je bosanac kao geografski ili zemljopisni pojam.
Jos veci Stani , onima koji pod Bosanac smatraju samo jedan narod tronarodne BiH~a. :bih:

Ako vjerujes drugacije , priznajem ti , ali iz mojeg tora me neces tako izbaciti.
Ja volim svoj tor ali tebe ne tjeram u njega. :bih:
kljuc_

#335 Re: Realnost Velike Albanije

Post by kljuc_ »

emillio estevez wrote:
kljuc_ wrote:Nemoj me krivo shvatiti ! Ni Srbi ni Hrvati ni Bosnjaci nisu dosli traziti azil u Bosni kao sto je slucaj sa Albancima i Sirijcima u njemackoj napr primjera radi , nista generalno . Ali hocu reci . Ime drzave ( Bosna , Francuska , Svedska ) jednako je imenu nacije .Bosna Bosancima. to je sva filozofija. Onaj ko se ne nalazi u imenu Bosanac ......sta cu mu ja. ko ga hebe u koracima . Zivis u Bosni i radjas se i umires hiljadu godina i nisi u stanju prevaliti preko zvalja da si Bosanac . Ma yebi se u troskoku bez obzira je sil mujo pero ili milan . Nema bolan druge nego Bosanac na tron a ostali STOJ !!!!!! Tako ti je. Alternativa je patnja

Stani ba
Presao si granicu.
Ono sto je za tebe Bosanac ,
za mene je bosanac kao geografski ili zemljopisni pojam.
Jos veci Stani , onima koji pod Bosanac smatraju samo jedan narod tronarodne BiH~a. :bih:

Ako vjerujes drugacije , priznajem ti , ali iz mojeg tora me neces tako izbaciti.
Ja sam jednom Kinezu rekao da je za mene Kinez zempljopisni pojam. I kaze meni covjek : ,, Pusi qurac majmune glupi , idi u skolu , idi u PM idi gdje god hoces samo se ne provaljuj budalo jedna ,, :shock: Tako on meni kaze ja ja u soku i tuzim ga sudu za ljudska prava a oni u meni tamo u sudu tamo u Starzburgu kazu ,, pusi qurac majumune glupi , idi u skolu , idi u 3 PM konju jedan idi gdje hoces samo se ne provaljuj budalo jedna yebo ti pas mater ,, tako oni meni sram ih bilo ja schock dozivio i ja sada idem u UN da ulozim zalbu i cekam kada ce mi yebati sve po spisku ali sam se spremio psihicki
emillio estevez

#336 Re: Realnost Velike Albanije

kljuc_ wrote:
emillio estevez wrote:

Stani ba
Presao si granicu.

Ja sam jednom Kinezu rekao da je za mene Kinez zempljopisni pojam. I kaze meni covjek : ,, Pusi qurac majmune glupi , idi u skolu , idi u PM idi gdje god hoces samo se ne provaljuj budalo jedna ,, :shock: Tako on meni kaze ja ja u soku i tuzim ga sudu za ljudska prava a u meni u sudu tamo u Starzburgu kazu ,, pusi qurac majumune glupi , idi u skolu , idi u PM idi gdje hoces samo se provaljuj budalo jedna ,, tako oni meni sram ih bilo a ja sada u UN da ulozim zalbu i cekam kada ce mi yebati sve po spisku ali sam se spremio psihicki

Hahhaha

Mrzis sebe ,druge drzavu u kojoj zivis.
Popi koju tabletu drzavljanine Hercegovine.
Pljujes po ustavu svoje voljene po svima koji ne misle kao ti.

Odi i tuzi Aliju,Slobu,Vranju sto ti ne daju da budes sto zelis
Bodkin

#337 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Bodkin »

kljuc_ wrote:
emillio estevez wrote:

Stani ba
Presao si granicu.

Ja sam jednom Kinezu rekao da je za mene Kinez zempljopisni pojam. I kaze meni covjek : ,, Pusi qurac majmune glupi , idi u skolu , idi u PM idi gdje god hoces samo se ne provaljuj budalo jedna ,, :shock: Tako on meni kaze ja ja u soku i tuzim ga sudu za ljudska prava a oni u meni tamo u sudu tamo u Starzburgu kazu ,, pusi qurac majumune glupi , idi u skolu , idi u 3 PM konju jedan idi gdje hoces samo se ne provaljuj budalo jedna yebo ti pas mater ,, tako oni meni sram ih bilo ja schock dozivio i ja sada idem u UN da ulozim zalbu i cekam kada ce mi yebati sve po spisku ali sam se spremio psihicki
Nomo je najludji. kad krene da rafala pokupi sve sto hoda :D
daddy-kool

#338 Re: Realnost Velike Albanije

Post by daddy-kool »

detroit-mercy wrote:
daddy-kool wrote:Tema je otišla u potpuno krivu - navijačku stranu.

Nije mi jasna računica, ali vidim da je opšta želja da Srbija bude što slabija. Da li vi računate da bi Srbija bila slabija ili gore/bolje društvo ukoliko bi se Kosovo i Albanija ujedinile u jednu državu?
Iskreno, niti bi bila slabija niti jaca, Kosovo nije vise dio Srbije, to i oni znaju samo se ko biva ibrete i pokusavaju da namire u BiH.
Ono sto mene hebe je ta ljubav prema onima koji sam traze jos jedan razlog da te jos vise naguze.
Srbija će se kad-tad okrenuti prema BiH i pokušati pripojiti RS.
daddy-kool

#339 Re: Realnost Velike Albanije

Post by daddy-kool »

japin_mutapi wrote:

Nije mi jasna računica, ali vidim da je opšta želja da Srbija bude što slabija. Da li vi računate da bi Srbija bila slabija ili gore/bolje društvo ukoliko bi se Kosovo i Albanija ujedinile u jednu državu?
slaba srbija mir na balkanu
tako da sve što slabi srbiju je dobrodošlo
Da li je po Srbiju bolje da prizna nezavisno Kosovo i krene ubrzano prema članstvu EU, ili u drugom slučaju da se sučeljava sa najvećim svjetskim silama i troši na cilj koji joj je objektivno nedostižan? Pa Srbija je imala problem da kontroliše Kosovo kada je ono bilo u okviru Jugoslavije, a i tada je to mogla samo putem najgore represije. Ujedinjenje Kosova i Albanije posredno znači priznanje Srbije da je Kosovo izgubljeno, a to je samo usluga nacionalistima koji objektivno gube kamen oko vrata jer na Kosovu realno nemaju više šta tražiti. Druga stvar, cijeloj je Evropi bilo u interesu da se princip o nepovredivosti granica nije narušio. Ali to je već bilo u vremenu kada se sa Srbijom više niko nije htio zajebavati, pa su jednostavno presjekli taj gordijski čvor i otcjepili dio teritorije.
daddy-kool

#340 Re: Realnost Velike Albanije

Post by daddy-kool »

Image
Sanjarko

#341 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Sanjarko »

daddy-kool wrote:
detroit-mercy wrote:

Iskreno, niti bi bila slabija niti jaca, Kosovo nije vise dio Srbije, to i oni znaju samo se ko biva ibrete i pokusavaju da namire u BiH.
Ono sto mene hebe je ta ljubav prema onima koji sam traze jos jedan razlog da te jos vise naguze.
I onda izbiti če novi rat. Bošnjaci bi morali povezati teritorije preko RS-a jer bi se Hrvati isto odvojili.
Neče to Elita dopustiti,ostaje osipanje svih iz BiH-a a ako se Bošnjaci rasele previše Elita če Prepoloviti BiH-a Dio Srbiji Dio Hrvatskoj.
detroit-mercy

#342 Re: Realnost Velike Albanije

Post by detroit-mercy »

daddy-kool wrote:
detroit-mercy wrote:

E jesi rekao nesto novo :mrgreen: pa to se zna, samo se ceka pravi trenutak ili odnos snaga u svijetu (ljudi fino i to najavili, da se ne bi ko zacudio kad se desi).
Al de ti to objasni Bati Zivojinovicu i inim neojugosima ili neoljevicarima, njima je ionako svejedno jer oni nisu dio kolektiviteta :mrgreen: .
Sanjarko

#343 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Sanjarko »

daddy-kool wrote:Image
U Grčkoj nemaju šta tražiti previše Grka malo njih, Makedoniju ne moraju dirati kada za 25-50 godina mogu večina postati u njoj.
Crna Gora premalo ih je da pokušaju bilo što jedino nešto mogu preko Bošnjaka u CG pokušati.
Bodkin

#344 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Bodkin »

detroit-mercy wrote:
daddy-kool wrote:
E jesi rekao nesto novo :mrgreen: pa to se zna, samo se ceka pravi trenutak ili odnos snaga u svijetu (ljudi fino i to najavili, da se ne bi ko zacudio kad se desi).
Al de ti to objasni Bati Zivojinovicu i inim neojugosima ili neoljevicarima, njima je ionako svejedno jer oni nisu dio kolektiviteta :mrgreen: .
predlazem preventivno napad na srbiju i preventivno vjesanje neojugosa i neoljevicara po trgovima dok neonacionalistima podijeliti po 100 km
Hajvan

#345 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Hajvan »

nisu, nisu!
detroit-mercy

#346 Re: Realnost Velike Albanije

Post by detroit-mercy »

Bodkin wrote:
detroit-mercy wrote:
daddy-kool wrote:
predlazem preventivno napad na srbiju i preventivno vjesanje neojugosa i neoljevicara po trgovima dok neonacionalistima podijeliti po 100 km
Kakve veze imaju neonacionalisti sa bilo cime. Gdje su bili neonacionalisti 91-92e pa sve ode u materinu, mani se floskula. Srbi BiH (ili bar jedan njen dio) smatraju svojom interesnom sferom i vide je kao dio svoje drzave i to ti je prilicno ista mantra od predsjednika preko akademika pa do obicnog gradjanima koji smatra da je Srbija 1918te zakinuta i da je trebala uzet sto joj se je ko biva nudilo od strane velikih sila. Sami ti kazu samo se ceka povoljan momenat. Iskrenoislis da PC nebi sad skliznula iz BiH samo da je stanje malo drugacije.
Bodkin

#347 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Bodkin »

detroit-mercy wrote: Kakve veze imaju neonacionalisti sa bilo cime. Gdje su bili neonacionalisti 91-92e pa sve ode u materinu, mani se floskula. Srbi BiH (ili bar jedan njen dio) smatraju svojom interesnom sferom i vide je kao dio svoje drzave i to ti je prilicno ista mantra od predsjednika preko akademika pa do obicnog gradjanima koji smatra da je Srbija 1918te zakinuta i da je trebala uzet sto joj se je ko biva nudilo od strane velikih sila. Sami ti kazu samo se ceka povoljan momenat. Iskrenoislis da PC nebi sad skliznula iz BiH samo da je stanje malo drugacije.
cuj kakve :lol: inace 91 na vlasti bili liberali :D a kliznula bi da nema 50% bosnjaka koji nece rs van bih. i uvijek ce tu biti tih 50%. ako ikad klizne bice zato sto je amerika odlucila da treba kliznuti i tad ce to fino spinovati da su bosnjaci drugi isil i da srbi trebaju pobjeci. jedino ako na to mislis kad kazes povoljan momenat ali onda ti je vec presudjeno
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#348 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote: E jesi rekao nesto novo :mrgreen: pa to se zna, samo se ceka pravi trenutak ili odnos snaga u svijetu (ljudi fino i to najavili, da se ne bi ko zacudio kad se desi).
Sta mene briga,ja cu svakako preko grane 8)
cyprus

#349 Re: Realnost Velike Albanije

Post by cyprus »

daddy-kool wrote:Image
Šta braća Sandžaklije kažu na ovo? :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#350 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

Bodkin wrote:
detroit-mercy wrote: Kakve veze imaju neonacionalisti sa bilo cime. Gdje su bili neonacionalisti 91-92e pa sve ode u materinu, mani se floskula. Srbi BiH (ili bar jedan njen dio) smatraju svojom interesnom sferom i vide je kao dio svoje drzave i to ti je prilicno ista mantra od predsjednika preko akademika pa do obicnog gradjanima koji smatra da je Srbija 1918te zakinuta i da je trebala uzet sto joj se je ko biva nudilo od strane velikih sila. Sami ti kazu samo se ceka povoljan momenat. Iskrenoislis da PC nebi sad skliznula iz BiH samo da je stanje malo drugacije.
cuj kakve :lol: inace 91 na vlasti bili liberali :D a kliznula bi da nema 50% bosnjaka koji nece rs van bih. i uvijek ce tu biti tih 50%. ako ikad klizne bice zato sto je amerika odlucila da treba kliznuti i tad ce to fino spinovati da su bosnjaci drugi isil i da srbi trebaju pobjeci. jedino ako na to mislis kad kazes povoljan momenat ali onda ti je vec presudjeno
Ovakvu drzavu BiH (mislim pritome na drzavno uredjenje) ne zeli nijedan od 3 naroda,a vala ni mi ostali. Tako da nezadovoljstva naakumulisanog ima i pitanje je do kad ce ovako trajati.Naravno kad pukne lideri ce to upakovati u nacionalisticku pricu i opet ce slati janjad da ginu za njihove interese.
Post Reply