Svadja radi imena bebe
- Tesla10
#326 Re: Svadja radi imena bebe
Otac nije stari ni kad ima 100 godina
. A ni majka pogotovo.
-
sumirprimus
#327 Re: Svadja radi imena bebe
starac.od mila 
- Queen_of_hearts
#328 Re: Svadja radi imena bebe
Dakle,osobi se ne svidja "tradicija" nadijevanja arapskih,perzijskih i sl imena koja uzgred nije ni toliko stara,pa ako ne zeli da u njoj sudjeluje (jos gore ako nosi jedno od takvih imena ) onda je Kustiruca,jugonostalgicar,titoist,kompleksas,pisa se po svome i sl
Vidim neki clanak na portalu,albanke se zale sto po kanonu nemaju pravo na obiteljsko nasljedstvo.....izdajice tradicije i svoga naroda...jamacno
Vidim neki clanak na portalu,albanke se zale sto po kanonu nemaju pravo na obiteljsko nasljedstvo.....izdajice tradicije i svoga naroda...jamacno
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#329 Re: Svadja radi imena bebe
babo je meni beton armirani a ja svog tatu zovem starisumirprimus wrote:jes malo bezze babo u gradu,jos kad kaje baba,ja sve gledam imal dje kake starije gospoje... ali i to je sve licna stvar,nek svako zove kako god oce,dok ne dira druge...
italijani i vojvođani takođe kažu babo
-
sumirprimus
#330 Re: Svadja radi imena bebe
ko ona djecja,baba telefon,ala mu haaannn nanananana nananan baba bi ulet ...
baba je arapski.
baba je arapski.
- Idemedosumom
#331 Re: Svadja radi imena bebe
Jedno je reći: "ne sviđa mi se", a drugo je: "aaa ti stooo pa svi će mu se rugatii zbog imenaaa, na ajrodromu će ga pretresatiii, teroristaa, seljooook".Queen_of_hearts wrote:Dakle,osobi se ne svidja "tradicija" nadijevanja arapskih,perzijskih i sl imena koja uzgred nije ni toliko stara,pa ako ne zeli da u njoj sudjeluje (jos gore ako nosi jedno od takvih imena ) onda je Kustiruca,jugonostalgicar,titoist,kompleksas,pisa se po svome i sl![]()
![]()
![]()
- York Light 100`s
#332 Re: Svadja radi imena bebe
Altsa wrote:ja sam iz grada nisam sa sela pa da srecem hamze. sve ti jasno, nadam se. i mozes pricati sta hoces ime hamza postalo aktuelno tek nakon rata barem u gradu.
Pa samim tim što si izjavio da si iz grada a ne sa sela pa nisi čuo za ime Hamza si sam sebe demantovao kada si rekao da je se ime pojavilo tek od dolaska mudžahedina
Čuj "nisam sa sela" pa nisu mudžahedini ni bili kod nas prije rata nevažno je li grad ili selo. Kada neko ispadne budala na temi ne preostaje mu ništa drugo nego iskompleksirana priča "ja sam gradsko dijete, vi ste papci"
Sve imena nastala u Bosni od 92. idi pokrij se po ušima i šuti

HAMZA HUMO
Rodio se 30. septembra 1895. godine u Mostaru u uglednoj porodici iz koje je bio i alhemijado pisac Omer ef. Humo. U Mostaru je pohadjao mekteb, osnovnu školu i gimnaziju. 1914. godine interniran je u Madjarsku (Komarovo), a 1915. je mobiliziran u austrijsku vojsku. Do kraja rata je sluzio kao tumac i pisar u bolnici u Djeru. Nakon rata vraca se u Mostar i maturira, a potom odlazi na studije historije umjetnosti u Zagreb, potom Bec i konacno Beograd. U Zagrebu se druzi s mladim pjesnicima Antunom Brankom Šimicem, Ulderikom Donadinijem i zemljakom Nikom Milicevicem i sam oduševljen ekspresionistickim pokretom. 1919. javlja se prvim knjizevnim ostvarenjem, zbirkom pjesama Nutarnji zivot.
Od 1923. uredjuje list Zabavnik, a od 1927. do 1931. urednik je casopisa Gajret. Od 1932. do 1937. radi kao novinar u Pres-birou, a potom sve do rata novinar je Politike. Drugi svjetski rat provodi u Cimu kod Mostara. Od 1945. uredjuje muslimanski list Novo doba, potom je urednik Radio Sarajeva i direktor Umjetnicke galerije.
Umro je u Sarajevu 19. januara 1970. godine.
Hamza Alić (rođen 20. januar 1979. Srebrenica)
Hamza Alić je bosanskohercegovački atletičar, bacač kugle, rodom iz Srebrenice. Lični rekord u bacanju kugle mu je 21,07 m Predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na olimpijskim igrama u Pekingu. Osvojio je srebrenu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u švedskom Geteborgu. Nakon osvajanja zlatne medalje Zlatana Saračevića, također u bacanju kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu 1980., Alićevo srebro predstavlja jedan od najvećih uspjeha bosanskohercegovačke atletike i bh. sporta uopšte. Trenutno je član Atletskog kluba Zenica

Vidim najviše postova imaš na temi o filmovima, drži se te teme
-
sumirprimus
#333 Re: Svadja radi imena bebe
nije niko reko da ih nema,samo da su rijetka...
- insomnia78
#334 Re: Svadja radi imena bebe
Zaboravio si jos jednog

- trambusek88
#335 Re: Svadja radi imena bebe
Habib = Draganjapin_mutapi wrote:zapravo muslimanska imena ne postoje tj. svako lijepo ime jeste i muslimansko ime
imena koja se u bosni i na balkanu smatraju muslimanskim su turska, arapska i persijska imena
behlul - veselin
demir - gvozden
fahir - gordan
feriz - sretko
nura - svjetlana
šemsa - sunćica
Hamza = Lav
- York Light 100`s
#336 Re: Svadja radi imena bebe
Ne, priča je bila od nekih da su se ta imena pojavila tek od dolaska mudžahedinasumirprimus wrote:nije niko reko da ih nema,samo da su rijetka...
- insomnia78
#337 Re: Svadja radi imena bebe
Popularizovana su tada kod odredjenog sloja stanovnistva
- Hajvan
#338 Re: Svadja radi imena bebe
definiši "određeni sloj društva"
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#339 Re: Svadja radi imena bebe
sumirprimus wrote:ko ona djecja,baba telefon,ala mu haaannn nanananana nananan baba bi ulet ...![]()
![]()
![]()
baba je arapski.
i italijanski
evo link
i još jedan
evo BABO je europejski za oca ili tatu
sad je već malo ljepše i kulturnije reći babo
Last edited by japin_mutapi on 13/04/2015 12:50, edited 1 time in total.
-
Trebam te
#340 Re: Svadja radi imena bebe
Hajvan wrote:definiši "određeni sloj društva"
Extra pitanje
- Joe McCarthy
#341 Re: Svadja radi imena bebe
Druže bura nije ni krenula, sranje u Parizu je samo počelo obrušavati političko korektnu branu koja je spriječavala da retrebuciju na muslimane.channel10 wrote:Ode ti sad dalekoJoe McCarthy wrote:Zbog arapskih pizdarija sve sa muslimanskim imenom će da najebe po Europi, ako ima mozga nek mu da prolazno ime Rusmir ili Armin.channel10 wrote: Vec sad oni drugacije gledaju na to sto je neko musliman, bez obzira kako se zvao, da li Hamza ili neko ljepsemuslimansko ime.
, ali da nije isto u Evropi za muslimane prije i poslije onog sranja u Parizu, to je 1/1. Malo se smirilo kako je bilo.
- Bambi_na_kofeinu
#342 Re: Svadja radi imena bebe
Pa ja ne znam ustvari gdje je problem, vama koji po imenu Hamza zaključujete da se radi o osobi iz "određenog društvenog sloja" samo je lakše da se distancirate od istih ili u najmanju ruku da po imenu steknete određeno mišljenje o čovjeku.
Nije baš da ćete tako djelovati filantropski i širokih pogleda na svijet, ali hajd' ba...
A i Hamze obično vole da se na prvu prepoznaju ko muslimani koji očeve zovu babo (jes' ba i to je čudna riječ za ove naše prostore
), tako da totalno win-win situacija za sve.
Nije baš da ćete tako djelovati filantropski i širokih pogleda na svijet, ali hajd' ba...
A i Hamze obično vole da se na prvu prepoznaju ko muslimani koji očeve zovu babo (jes' ba i to je čudna riječ za ove naše prostore
Last edited by Bambi_na_kofeinu on 13/04/2015 13:14, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#343 Re: Svadja radi imena bebe
na ovo sam mislio...japin_mutapi wrote:sumirprimus wrote:ko ona djecja,baba telefon,ala mu haaannn nanananana nananan baba bi ulet ...![]()
![]()
![]()
baba je arapski.
i italijanski
evo link
i još jedan
- insomnia78
#344 Re: Svadja radi imena bebe
Ja svog zovem "père" il "papa"japin_mutapi wrote:sumirprimus wrote:ko ona djecja,baba telefon,ala mu haaannn nanananana nananan baba bi ulet ...![]()
![]()
![]()
baba je arapski.
i italijanski
evo link
i još jedan
-
sumirprimus
#345 Re: Svadja radi imena bebe
baba baba izuzetno cudno i rijetko prije,sad sve cesce...Bambi_na_kofeinu wrote:Pa ja ne znam ustvari gdje je problem, vama koji po imenu Hamza zaključujete da se radi o osobi iz "određenog društvenog sloja" samo je lakše da se distancirate od istih ili u najmanju ruku da po imenu steknete određeno mišljenje o čovjeku.
A i Hamze obično vole da se na prvu prepoznaju ko muslimani koji očeve zovu babo (jes' ba i to je čudna riječ za ove naše prostore), tako da totalno win-win situacija za sve.
- Cherry-Cherry
#346 Re: Svadja radi imena bebe
I jesu li dali ime?
Između kojih imena se dvoume, ako bude djevojčica, gluho i daleko bilo, ženskinje
Mukelifera, Sabaheta, Muzafera.... ? 
Između kojih imena se dvoume, ako bude djevojčica, gluho i daleko bilo, ženskinje
- Cherry-Cherry
#347 Re: Svadja radi imena bebe
Primitivan, zaostao, zatucan, nepismen, ruralan. Zadovoljan?Trebam te wrote:Hajvan wrote:definiši "određeni sloj društva"
Extra pitanje...da cujemo odgovor
- trambusek88
#348 Re: Svadja radi imena bebe
Koliko kontam otac hoće da ga nazove po dedi - Habib a majki se sviđa Hamza
- Hajvan
#349 Re: Svadja radi imena bebe
dakle, šovinsta po opredleljenju onaj k kje ovakav komentar napisao- a samo na osnovu necijeg imena?Cherry-Cherry wrote:Primitivan, zaostao, zatucan, nepismen, ruralan. Zadovoljan?Trebam te wrote:Hajvan wrote:definiši "određeni sloj društva"
Extra pitanje...da cujemo odgovor
Radojka, Momšilo, Tomislav, Tihofil??
-
channel10
#350 Re: Svadja radi imena bebe
Kljucajte ovu temu! Koga briga kako ce se zvati...