Ostaviti brak radi druge osobe?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Megiddo

#326 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Megiddo »

Njanjavi wrote:Ljudi mnogo grjese lozeci se i lazuci sami sebe da smo nesta uzvisheniji od primata, uljuljkavajuci se u neke drustveno nametnute norme, pravila, teze, nafure raznorazne.
Insan fercera po principima primata i tako ce vazda bit.
Uzvisenost i te furke nisu nesto defaultno u insanu, najveca je greska kroz svoju percepciju projecirat i ocekivat od partnera reciprocan feedback, slican vashem.
Zivi, jebi, voli, misli na sebe prvenstveno, prekinimo se lagat onom vjecitom, zivim za ovog onog lijevog desnog bla bla.
I samim tim ces bit iskreniji i prema sebi a ujedno i prema okolini.
Samozivost je nesta najkorisnije sto insan moze imat.
Vidis ti ove, kad je puklo ona gleda na to kao, dala sam mu najbolje godine bla bla.
Davala si i primala si, zasto na to gledamo kao na neku racunicu, neku razmjenu?
Bolje i da je otisao nego da ti je preko klinca davao mrvice koje ne zasluzujes.
:thumbup:
SaraFina

#327 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

prog321 wrote:Sta bi spopalo zrelu 21god žensku da se uda za deriste od 18 god?
Sta si očekivala da će se dogoditi ??
On je sa 33 u najboljim godinama dok zena sa 36 vec ima svoje najbolje godine iza sebe.
Dosadila mu je mama figura i odlučio da podere mladji fertilan batak.
Sasvim normalno.
Da ste barem imali djecu zajedno pa si ga mogla ucjenjivati radi njih da te ne ostavi :-D

Čuj zrelu 21-jednogodišnjakinju! :lol:
Da te nema trebalo bi te izmisliti na forumu. :lol: :lol:
Slazem se da su se prerano ozbiljno vezali ali govoriti da je ona u 21 godini bila zrela a on 18-godišnji nezreli klinac je ludilo.
Uglavnom, ni po kom osnovu ti ne stoji teorija da je ona tri godine starija mogla za njega prestavljati neku materinsku figuru.
Vjerujem da je bila stabilnija kao ličnost u pocetku do nekih njegovih 25 ili 26 godina zivota. Ali sad u 33 i 36 godina razlika izmedju dvije osobe je zanemarljiva kad su godine u pitanju.
Prije bih rekla da je kod njega došlo do nekog zasićenja ili je prerastao njihov odnos pa eksperimentira sa strane.
Kako god, mišljenja sam da ga apsolutno nikad ne bi trebala primiti nazad.
Mrzim nelojalne osobe.
Jer on zeni nije samo ledja okrenuo u braku, nego i u poslovnom smislu.
Zamisli da bilo što gradiš s nekim i na takav način te izradi.
Matzan

#328 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Matzan »

al_akhisari wrote:...dok sam citao uvodni post, pred ocima mi prođe scena iz holivudskih umotvorina, u kojoj otac zrelih godina, svom uplakanom djetetu od 10-godina, pokusava objasniti zasto on vise nema tate/ babe...i sve zavrsava rrijecima "imam i ja pravo da budem sretan :sad: dobro su kazali neki prije, odkud prije svega znas ko je i da li je to tzv. ljubav zivota...krupne su to rijeci, a sa velikim rijecima i izjavama, se ne zuri

Bullshit!
Ne ide u jednosmjerno putovanje kolonizacije Marsa, pa zna da se neće vratiti.
Ide čovjek malko gooziti drugu. I gdje uopće piše da samo muškarci ostavljaju brak. Ne djecu, već brak.
Dijete će imati oca u sasvim dovoljnoj mjeri ako otac, ali i majka, pokažu dovoljno pameti i malo truda da ne zapostave dijete.
Stvoren je stereotip da su sva djeca iz razvedenih brakova problematična. Nije tačno.
S druge strane, notorna je činjenica da postoji niz brakova gdje je bolje da se roditelji raziđu, nego da djeca gledaju svakakve scene, pogotovo nasilja u porodici.
SaraFina

#329 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

Njanjavi wrote:Ljudi mnogo grjese lozeci se i lazuci sami sebe da smo nesta uzvisheniji od primata, uljuljkavajuci se u neke drustveno nametnute norme, pravila, teze, nafure raznorazne.
Insan fercera po principima primata i tako ce vazda bit.
Uzvisenost i te furke nisu nesto defaultno u insanu, najveca je greska kroz svoju percepciju projecirat i ocekivat od partnera reciprocan feedback, slican vashem.
Zivi, jebi, voli, misli na sebe prvenstveno, prekinimo se lagat onom vjecitom, zivim za ovog onog lijevog desnog bla bla.
I samim tim ces bit iskreniji i prema sebi a ujedno i prema okolini.
Samozivost je nesta najkorisnije sto insan moze imat.
Vidis ti ove, kad je puklo ona gleda na to kao, dala sam mu najbolje godine bla bla.
Davala si i primala si, zasto na to gledamo kao na neku racunicu, neku razmjenu?
Bolje i da je otisao nego da ti je preko klinca davao mrvice koje ne zasluzujes.

Bezveze poturate zeni neke teorije koje uopće nije izrekla.
Gdje piše da mu je dala najbolje godine i da je očekivala lojalnost zauzvrat.
Doslovno je napisala " borili smo se za egzistenciju, bilo je i loših trenutaka i u prenesenom smislu, da je jela skupa s njim govna.
To je sve.
Što se tiče tvoje teorije o primatima i samozivosti, slazem se da je odrziva ako je obje strane u odnosu prakticiraju. Mada mi je i u tom slučaju neprihvatljiva.
No očigledno sa ovom zenom to nije bio slučaj ..
Imala je 21 kad se udala i sama kaze da nije znala kako joj je " muz nesretan " dok nije našao drugu.
Zenska osoba sa 21 godinu koja toliko godina provede u braku, vjerna partneru sigurno nema metoda koje zene steknu iskustvom i djevojaštvom. Dakle dala je sve od sebe. Ovo kazem ja. Ne ona. To što je mozda uzbudjenje i strast prestalo vremenom nije razlog da srusis kompletan zivot kao kulu od karata.
Pa i sa ovom od 27 mu se mozda slično dogodi. Ljudi trebaju razgraničiti da neke emocije vremenom se pretvaraju u druge i to postojanije.
Pa zaljubljenost i strast u ljubav i privrzenost recimo itd itd
Osjećaji poput ljudi takodje sazrijevaju, skupa sa ljudima.
Meni izgleda da im je odnos prije zapao u monotoniju, a da ona to nije prepoznala pa je vajni muzic krenuo traziti uzbudjenja sa strane.
Dakle " zenka" u ovoj priči ne funcionira po tvojim teorijama ali zato " muzijak" je baš u potpunosti pogodjen.
I sreća pa sa njim nije imala djecu. A zene danas radjaju i u 40 -tim.
Pa joj svakako puna podrška da pronadje odgovarajuću osobu nakon ove zivotne škole.
Last edited by SaraFina on 19/04/2015 12:11, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#330 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ridjobrki »

E jes' ga odgojila.... :roll:
SaraFina

#331 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

Ridjobrki wrote:E jes' ga odgojila.... :roll:

Tri godine starija i odgojila ga?

Pa nije deset ili petnest!
Matzan

#332 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Matzan »

SaraFina wrote:
prog321 wrote:Sta bi spopalo zrelu 21god žensku da se uda za deriste od 18 god?
Sta si očekivala da će se dogoditi ??
On je sa 33 u najboljim godinama dok zena sa 36 vec ima svoje najbolje godine iza sebe.
Dosadila mu je mama figura i odlučio da podere mladji fertilan batak.
Sasvim normalno.
Da ste barem imali djecu zajedno pa si ga mogla ucjenjivati radi njih da te ne ostavi :-D

Čuj zrelu 21-jednogodišnjakinju! :lol:
Da te nema trebalo bi te izmisliti na forumu. :lol: :lol:
Slazem se da su se prerano ozbiljno vezali ali govoriti da je ona u 21 godini bila zrela a on 18-godišnji nezreli klinac je ludilo.
Uglavnom, ni po kom osnovu ti ne stoji teorija da je ona tri godine starija mogla za njega prestavljati neku materinsku figuru.
Vjerujem da je bila stabilnija kao ličnost u pocetku do nekih njegovih 25 ili 26 godina zivota. Ali sad u 33 i 36 godina razlika izmedju dvije osobe je zanemarljiva kad su godine u pitanju.

Prije bih rekla da je kod njega došlo do nekog zasićenja ili je prerastao njihov odnos pa eksperimentira sa strane.
Kako god, mišljenja sam da ga apsolutno nikad ne bi trebala primiti nazad.
Mrzim nelojalne osobe.
Jer on zeni nije samo ledja okrenuo u braku, nego i u poslovnom smislu.
Zamisli da bilo što gradiš s nekim i na takav način te izradi.

Tačno da nije razlika od 3 godine neka aman-zaman prevelika.
Ali, nije baš da nema veze u kojoj je životnoj dobi to.
M-Ž: 18-21 i 33-36 su puno gore varijante nego recimo 25-28, 30:33, 45:48, 60:63...

Ove godine koje je @soraja27 navela nisu baš najbolje.
Muškarac sa 18 godina je prilično nezrela ličnost, dok je žena sa 36 ipak malo prezrela za početi novi život.
SaraFina

#333 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

Ali fakat, čitajući ove upise muškog dijela foruma, bavim se mišlju da muškarci imaju tri faze u zivotu :D

Rani pubertet, kasni pubertet iz kojeg direktno prelaze u klimaks.

Pa ako tako poslozimo stvari, ispada da zene do klimaksa ustvari preodgajaju muške partnere uz zajedničku djecu :D

Sad nisam sigurna jedino koja je uloga zene u klimaksu kod muškarca ? :D
SaraFina

#334 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

Matzan wrote:

Tačno da nije razlika od 3 godine neka aman-zaman prevelika.
Ali, nije baš da nema veze u kojoj je životnoj dobi to.
M-Ž: 18-21 i 33-36 su puno gore varijante nego recimo 25-28, 30:33, 45:48, 60:63...

Ove godine koje je @soraja27 navela nisu baš najbolje.
Muškarac sa 18 godina je prilično nezrela ličnost, dok je žena sa 36 ipak malo prezrela za početi novi život.

Pa problem i jeste što nju lik nije ostavio kad bi se najviše očekivalo znači negdje kad je imao 22 ili 23, nego deset godina kasnije.
Dakle ostavio ju je upravo u fazi kad je razlika u godinama izmedju njih dvoje postala zanemarljiva.
Nebitna.. Ne igra nikakvu ulogu.

I moze on početi zivot, a nije sad ni ona ostavljena baš u nekom crnjaku gdje joj je jedini scenario za budućnost samoća.
Mislim da za godinu dvije sigurno moze ostvariti i vezu i potomstvo dobiti.
Matzan

#335 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Matzan »

SaraFina wrote:Ali fakat, čitajući ove upise muškog dijela foruma, bavim se mišlju da muškarci imaju tri faze u zivotu :D

Pa ako tako poslozimo stvari, ispada da zene do klimaksa ustvari preodgajaju muške partnere uz zajedničku djecu :D

Ako je tačno ono što tvrdiš da si negdje u dvadesetim godinama (dvajspešes'), trebaš ti još dosta pure pojesti. ;-) :D
SaraFina

#336 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

Matzan wrote:
SaraFina wrote:Ali fakat, čitajući ove upise muškog dijela foruma, bavim se mišlju da muškarci imaju tri faze u zivotu :D

Ako je tačno ono što tvrdiš da si negdje u dvadesetim godinama (dvajspešes'), trebaš ti još dosta pure pojesti. ;-) :D

Ja sam zaključke donijela na osnovu vaših upisa.
Prvi Prog i njegovi biseri :D

Zrela 21- jednogodišnjakinja i balavac od 18.. Pa onda teorija o primatima gospodina nakon proga, te se nadovezuješ ti i Brko..

Mislim... To su zaključci koje sam izvukla. Ne proizvoljno. Nego potaknuta vašim razmišljanjima.

Zena od 36 treba uzeti lopatu i zakopati se, jer joj ništa drugo ne preostaje ako " macan" otperja s nekom da nahrani ego :D
Matzan

#337 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Matzan »

SaraFina wrote:
Matzan wrote:

Ja sam zaključke donijela na osnovu vaših upisa.
Prvi Prog i njegovi biseri :D

Zrela 21- jednogodišnjakinja i balavac od 18.. Pa onda teorija o primatima gospodina nakon proga, te se nadovezuješ ti i Brko..

Mislim... To su zaključci koje sam izvukla. Ne proizvoljno. Nego potaknuta vašim razmišljanjima.

Zena od 36 treba uzeti lopatu i zakopati se, jer joj ništa drugo ne preostaje ako " macan" otperja s nekom da nahrani ego :D

Image

:klopa: :mrgreen:
SaraFina

#338 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

Hvala lijepa MaCane, ali već sam objedovala!

Samo ti zalozi :D

Ionako si iscrpio teorije!
Matzan

#339 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Matzan »

SaraFina wrote:Hvala lijepa MaCane, ali već sam objedovala!

Iako i prakse imam sasvim dovoljno, ni nju još nisam iscrpio.
A teoretisanje mi tek predstoje u narednim godinama. :D
SaraFina

#340 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

Matzan wrote:
SaraFina wrote:Hvala lijepa MaCane, ali već sam objedovala!

Iako i prakse imam sasvim dovoljno, ni nju još nisam iscrpio.
A teoretisanje mi tek predstoje u narednim godinama. :D

Kaj ti treba? Neka da te preodgaja i prati u razvoju dok taj avatar iz crtića dječiji ne promijeniš u nešto ozbiljnije? ( sukladno godinama) :D

To i Ridjobrkom treba ...

Da odrastete!!! :D
al_akhisari

#341 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by al_akhisari »

Matzan wrote:
al_akhisari wrote:...dok sam citao uvodni post, pred ocima mi prođe scena iz holivudskih umotvorina, u kojoj otac zrelih godina, svom uplakanom djetetu od 10-godina, pokusava objasniti zasto on vise nema tate/ babe...i sve zavrsava rrijecima "imam i ja pravo da budem sretan :sad: dobro su kazali neki prije, odkud prije svega znas ko je i da li je to tzv. ljubav zivota...krupne su to rijeci, a sa velikim rijecima i izjavama, se ne zuri

Bullshit!
Ide čovjek malko gooziti drugu. I gdje uopće piše da samo muškarci ostavljaju brak. Ne djecu, već brak.
Dijete će imati oca u sasvim dovoljnoj mjeri ako otac, ali i majka, pokažu dovoljno pameti i malo truda da ne zapostave dijete.
Stvoren je stereotip da su sva djeca iz razvedenih brakova problematična. Nije tačno.
S druge strane, notorna je činjenica da postoji niz brakova gdje je bolje da se roditelji raziđu, nego da djeca gledaju svakakve scene, pogotovo nasilja u porodici.
:? nešto smo nervozni; da li je potrebno da pričamo uvijek našu i percepciju situacije od strane djece; bojim se da tu uvijek postoji razlika; složit ćemo se da nije jednako biti "redovno" u kontaktu sa djecom (zavisno od dogovora supruznika ili sudske odluke), i živjeti sa djetetom; niko ne tvrdi da su sva djeca razvedenih roditelja problematična, bespotrebna generaliziracija; ali da su sa stanovišta psihologije, tretirana posebna skupina i to je tačno; jednako kao što se posebno tretiraju i izučavaju, npr. nažalost i djeca nasilnih roditelja; a, potpuno se slažem da postoje i brakovi, koji bi mnogo manje lošeg priuštili djeci (i supružnicima), da se okončaju;
prog321

#342 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by prog321 »

Zena u 21-oj godini zivota je mentalno i po ponasanju komperativna sa muskarcem u 28-30im.
Djecaci sa 18-godina jos ne znaju ni nosa obrisati,
Naravno da mu je bila mama kroz cijelu vezu.
Ali djecak jednom odraste i pozeli da igra tatu :-D
Matzan

#343 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Matzan »

Sudeći po tvojim aktivnostima na ovim temama sve više mi se čini da si duboko zagazila u tridesete. :D

Što se mene tiče, moje preodgajanje i odrastanje davno je završilo.
Za Brku ne znam, ali meni je doktor strogo preporučio mladu piletinu.
Matzan

#344 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Matzan »

al_akhisari wrote:
Matzan wrote:

Bullshit!
:? nešto smo nervozni; da li je potrebno da pričamo uvijek našu i percepciju situacije od strane djece; bojim se da tu uvijek postoji razlika; složit ćemo se da nije jednako biti "redovno" u kontaktu sa djecom (zavisno od dogovora supruznika ili sudske odluke), i živjeti sa djetetom; niko ne tvrdi da su sva djeca razvedenih roditelja problematična, bespotrebna generaliziracija; ali da su sa stanovišta psihologije, tretirana posebna skupina i to je tačno; jednako kao što se posebno tretiraju i izučavaju, npr. nažalost i djeca nasilnih roditelja; a, potpuno se slažem da postoje i brakovi, koji bi mnogo manje lošeg priuštili djeci (i supružnicima), da se okončaju;
Ni najmanje neurozan. Nego si ti u diskusiju uključio Holywoodske mudrolije kao mjerilo nečega.
A to što si se u startu svrstao na stranu forumašica ("...u kojoj otac zrelih godina, svom uplakanom djetetu od 10-godina..."),
ništa novo od tebe... ipak, mislim da se više navlaže kad im pšeš pjesme. :)
Last edited by Matzan on 19/04/2015 12:58, edited 1 time in total.
SaraFina

#345 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

Matzan wrote:Sudeći po tvojim aktivnostima na ovim temama sve više mi se čini da si duboko zagazila u tridesete. :D

:skoljka:

Kako me " provali"?

Sad nikad mladog pijevca neću naći na forumu od dvajs' da mu glumim mamu!

Uništio si mi svrhu bivstvovanja ovdje! :(
nKrkan

#346 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by nKrkan »

Imal ovdje anitbrančno nastrojenih ?
Matzan

#347 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Matzan »

SaraFina wrote:
Matzan wrote:Sudeći po tvojim aktivnostima na ovim temama sve više mi se čini da si duboko zagazila u tridesete. :D

:skoljka:

Kako me " provali"?

Sad nikad mladog pijevca neću naći na forumu od dvajs' da mu glumim mamu!

Uništio si mi svrhu bivstvovanja ovdje! :(
Ma, samo ti po svom.
Podsjetila si me na jednu sveznalicu. Ništa posebno.
Ridjobrki

#348 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ridjobrki »

Mene se ovdje bRezrazložno proziva. :D

Samo sam rekao sljedeće: ako su u braku 15 godina, ako on ima 33 i ako odbijemo one bebeće godine prije nego je on počeo havizati stvari, zatim ako dodamo složenost zadataka koje se u određenoj dobi života obavljaju, prostom računicom dolazimo do zaključka da ga je žena odgojila više nego mater.

Na osobne prozivke i kvalifikacije nezrelih djevojčuraka se neću obazirati. :D
al_akhisari

#349 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by al_akhisari »

Matzan wrote:
Ni najmanje neurozan. Nego si ti u diskusiju uključio Holywoodske mudrolije kao mjerilo nečega.
A to što si se u startu svrstao na stranu forumašica ("...u kojoj otac zrelih godina, svom uplakanom djetetu od 10-godina..."),
ništa novo od tebe... ipak, mislim da se više navlaže kad im pšeš pjesme. :)
[/quote]

:lol: izgleda da različito razumijemo nervozu; bojim se ne samo to, nego i pravo na vlastiti stav, iznošenje istog; što se mene tiče, ti imaš pravo misliti šta želiš, i da isto pišeš,....moje je pravo složiti se ili ne složiti s tobom...o ostatku posta neći nišš reći, bolje je; da nije :sad: bilo bi :lol: g
Matzan

#350 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Matzan »

al_akhisari wrote:
:lol: izgleda da različito razumijemo nervozu; bojim se ne samo to, nego i pravo na vlastiti stav, iznošenje istog; što se mene tiče, ti imaš pravo misliti šta želiš, i da isto pišeš,....moje je pravo složiti se ili ne složiti s tobom...o ostatku posta neći nišš reći, bolje je; da nije :sad: bilo bi :lol: g

Ma nemam ja ništa protiv tebe, ni protiv tvog pisanja. Zaista.
Učinilo mi se da si se svrstao na žensku stranu, tj. samo je babo kriv.

Imajako puno ženske krivice za propale brakove.
U mnogim situacijama kad izgleda da je muškarac tek tako napustio brak i porodicu itekako tu ima grešaka i druge strane.
Post Reply