Kataklinger wrote:Jedno offtopic pitanje, ali je usko vezano za rat. Čitao sam temu o Caci koja je zaključana i zadnji post je bio davne 2013. godine. Uglavnom većina komentara je tipa "zna se ko je i zašto poslao onih 9 vonika, znalo se unaprijed kako će oni okončati obzirom na položaj Cacine zgrade, zna se ko ga je ubio, sve se unaprijed isplaniralo, ko je odgovoran i ko stoji iza svega toga" itd. Mene sad interesuje, na stranu to što se nekim dijelom dokazao kao heroj, ko zapravo stoji iza čitavog tog "procesa" oko Cace? Zbog čega im je taj Caco bio toliki trn u oku? Šta je tačno radio na Kazanima, ubijao civile koje nacionalnosti? Ko je naručio ubistvo, ko je to poslao 9 vojnika u sigurnu smrt? I na kraju, ko je ohladio Cacu?
pirpa wrote:Imaš otvorenih tema u kojima se spominje rahmetli Caco i operacija 'Trebević 2'...mada ti ovde niko neće odgovore dati na tvoja pitanja ...
Danas Karavelic i Ajnadzic pisu istoriju o proteklom ratu..
dječak sa šibicama wrote:
Najvjerovatnije je nakon obavljenog prljavog posla, postao suvisan i nezgodan svjedok.
Nije Caco nista radio na svoju ruku. A to je ono sto ga je vrlo vjerovatno kostalo glave.
Dozer wrote:Ma odgovoricu mu ja, sto da ne?
1. Caco se, na neki nacin, odmetnuo od upravljacke SDA klike i radio ono sta mu je volja, ukljucujuci i Kazane.
2. Iza cijelog "procesa" (nije tu bilo nikakvog procesa zapravo), stajali su oni koji su komandovali, a to ti je opet SDA. Imena su nebitna.
3. Postao je trn u oku radi Kazana i toga sto se javno saznalo za ta desavanja, ali i radi bahatosti, nelegalnog kupljenja civila po ulicama i odvodjenja na kopanje rovova, a to nisu bili Srbi, nego svi redom koji nisu imali nikakve vojne ili policijske isprave (pri cemu su neki bili ranjeni, a neki i poginuli). Kazani su bili mrlja, i nisu se smjeli desiti. Ni radi nas, a pogotovo radi MZ.
4. Na Kazanima je ubijao Srbe, ali, koliko sam ja tada cuo od neke raje iz njegove jedinice, bilo je tu i nekoliko Bosnjaka koji su se "qrcili".
5. Ubistvo nije niko narucio, niti je iko isplanirao kompletno desavanja. Tih 9 ljudi, policajaca, je trebalo samo da ga uhapse i sprovedu u MUP. Tu je doslo do njegove pobune, a zatim i divljanja i ubistva tih 9 policajaca, medju kojima je bio i sin tadasnjeg, cini mi se ministra MUP-a (ne sjecam se vise tacno sta je on tada bio), Avde Hebiba.
6. 9 vojnika, tacnije policajaca, niko nije "poslao u sigurnu smrt", kako upravo objasnih.
7. Cacu je ohladio otac jednog od ubijenih policajaca.
dječak sa šibicama wrote:A trebao se samo povinovati SDA hobotnici odnosno na vrijeme shvatiti igru, kao Pecari, Numic, Celo Delalic, i danas bi bio ugledni biznismen vjerovatno.
Sa sakrivenim ratnim zlocinima, o Kazanima bi se pricalo samo po kuloarima.