Nele i KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ali Kemal

#326 Re: Nele i KLIX

Post by Ali Kemal »

hizo ramidovic wrote:
Ali Kemal wrote:
hizo ramidovic wrote:pa ne naprdjuje nele o proslogodisnjem urodu paradajza vec o '150 000 protjeranih sarajevskih srba'
A ako su otisli dobrovoljno to je u redu :D
otici dobrovoljno i biti protjeran su dvije potpuno razlicite stvari...kontas?
Kontam :mrgreen:
KatarinaKosaca wrote:
Ali Kemal wrote:
hizo ramidovic wrote:pa ne naprdjuje nele o proslogodisnjem urodu paradajza vec o '150 000 protjeranih sarajevskih srba'
A ako su otisli dobrovoljno to je u redu :D
Ne, nego ne mogu se osjećati ja odgovornom za ono što ti dobrovoljno napraviš. Jednako kao što se ti ne možeš osjećati odgovornim za moje dobrovojne akcije :wink:
Nisam to ni tvrdio, nego samo kazem da se smatra da je to sve bilo u dure.
Znaci niko nije kriv, dobar neki sistem stvoren, ljudi odlaze, a da ih niko nije ni pipnuo :D
Zasto?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#327 Re: Nele i KLIX

Post by KatarinaKosaca »

Ali Kemal wrote:Nisam to ni tvrdio, nego samo kazem da se smatra da je to sve bilo u dure.
Znaci niko nije kriv, dobar neki sistem stvoren, ljudi odlaze, a da ih niko nije ni pipnuo :D
Zasto?
Ne, kriv je Krajišnik Momčilo, imenom i prezimenom, jer je otvoreno pozvao na odlazak. U krajnjoj liniji tu su izgubili srbi, jer sad umjesto dvije livade u Lukavici imali bi (živjeli bi) na puno više gradsje teritorije umjesto romanijskih šuma i livada.
uglavnomja

#328 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

Ali Kemal wrote: Nisam to ni tvrdio, nego samo kazem da se smatra da je to sve bilo u dure.
Zasto?

ljudi su dobili direktivu od sds-a da se isele prije reintegracije!!!!

i fino ti je katarina napisala par postova iznad kako i zasto su odlazili.

a ja znam par ljudi koji nisu otisli. imali su vise problema sa srbima koji su ih pokusali otjerati ili natjerati da idu sa njima nego sa povratnicima.
Hajvan

#329 Re: Nele i KLIX

Post by Hajvan »

zašto?
zato što velika večina zna što je radila i što je zaprvo rađeno u njihovo ime, pa su se malo pobojali za vlastitu sigurnost (opravdani strah zimjuci u obzir sto se sve desilo u njihovo ime).. a pomoglo je i nagurivanje gospode voždova da se napuste "vekovna ognjišta".

no i dalje ce trajati amnezija, i dalje cette tvrsdtii da to nije tako..bla, bla, bla

who the fuck cares, anymore!!

to je poenta čitave priče i o Neletu, a bogami i o tim Srbima…
York Light 100`s

#330 Re: Nele i KLIX

Post by York Light 100`s »

Creasy wrote:
York Light 100`s wrote:
Creasy wrote:

:thumbup:

Aj da vidim na ovom forumu i objektivnih ljudi...
Eto vas dvojica objektivnih kad ste se našli odgovorite mi onako objektivno šta to znači "Nele je odmah skontao ko je, šta je i gdje mu je mjesto"?
Da li je definicija dobrog pravog Srbina postaviti se na stranu agresora i koljača? Da li bi on to manje bio Srbin da je iz Sarajeva pobjegao za Minhen, Toronto ili Čikago umjesto u Beograd? Da li po tome Mirko Srdić nije Srbin?
Nisam nešto baš pametan kao vi ali biti Srbin je za mene etnička pripadnost a ne naziv agresorske vojske. Sutra da moji naprave neko sranje ja neću sigurno biti na strani negativaca i isparit ću se na neko treće neutralno mjesto ali to neće mene činiti manje Bošnjakom kao što neko ko je otišao u Njemačku 1992. godine nije manje Bošnjak od onoga što je branio ovu zemlju. Zna se definicija Bošnjaka, biti Bošnjak ne znači uzeti pušku i boriti se za Bakira, Fahru ili Lagumdžiju, spali ste i vi i Nele da vam obični smrtnici kao Milošević, Šešelj, Karadžić, Mladić i ostala bagra odlučuju da li zaslužujete da pripadate svom narodu.
Nama govorite da su nas kao narod par SDAovaca napravili u Holiday Innu a vas su bradati svinjari što do 92. nisu sišli u civilizaciju obučavali što ste rođeni na asfaltu šta znači biti pravi Srbin

Kukate na generaliziranje Srba od pojedinih na forumu koji tvrde kako su svi Srbi isti a upravo sa ovakvim komentarima "Nele je skontao ko je pa je zato pobjegao u Beograd i prdio" upravo apsolutno generalizovanje Srba "branio je Miloševićevu politiku i nije branio Sarajevo zato što je Srbin"
Mogao je on biti i u Sarajevu i Beogradu i u Mariboru, New Yorku, Beču a da i dalje bude Srbin to mu niko ne može oduzeti niti je on to birao, šta se može birati je hoćeš li postati šupak i četnik.
Image

:D
Pa tako ste vi i na nas kao ovaj mački prije 2 decenije, kao što neko reče na temi o Draškoviću Vuk je upakovao zlo tako da nema više razlike između ekstrema i normalnih, zato i jest vaša reakcija "pa morao je ići u Beograd i podržavati Miloševićevu politiku, pa šta ste očekivali? Pa on je Srbin, normalno da će kod svojih" umjesto da je otišao na neko treće neutralno mjesto ali onda bi za većinu vas prestao biti Srbin jer Srbin je za neke poput teme prvo ponosni zločinac pa onda tek etnička pripadnost
Blek Stena

#331 Re: Nele i KLIX

Post by Blek Stena »

_BataZiv_0809 wrote:
KatarinaKosaca wrote:Na početku rata su bježali svi. Od rata, od gladi o mobilizacije. Kasnije uspostavom bratske linije na Kobiljači Srbima i Hrvatima je bilo nešto lakše, dok su Bošnjaci trebali 1000 papira i potpis ministra (i žene i muškarci vojni obveznici). Postojala je i crta "prodaje ljudi" na Vilsonovom čime su se bavili iz HVO-a. Naravno, da Bošnjaci nisu veselo prelazili na Grbavicu za razlikuu od Srba. I tako to bio do 1995
Onda je Krajišnik pozvao Srbe da napuste Grbavicu, Ilidžu, Rajlovac i ostale dijelove grada koji su bili pod kontrolom VRS. I da ih je netko htio protjerati nije mogao, jer im jednostavno nije imao pristupa...
Pričam prije par godina sa jednim čovjekom koji je tako otišao i pati za Sarajevom otvoreno. Pitam ga zašto je otišao i bukvalno mi ovako odgovori "Ide 100.000 ljudi, neću se ja pravit pametan i ostajat"... I to sa ljudske strane razumijem. Ali, onda podmetanje priče o "masovnom protjerivanju" je ravno priči o lavovima u Pionirskoj.
I ja imam jednog poznanika sa slicnom pricom. Kaze htjeli su ostati, ali svaki dan cujes otiso' ovaj, pa otiso' onaj, pa neka pogrebna preduzeca iz Srbije iskopavaju ljude i sta ces ne mozes kontra mase. Otisli su cini mi se za Bijeljinu, ali mu je tadasnja djevojka ostala sa porodicom na Grbavici. Mislim da je rekao da je ima na nekim od snimaka reintegracije. Elem, nakon par godina oboje zapalili za Kanadu.

I sad su i njih dvoje na Neletovom spisku protjeranih :zzzz:
pretjerujes malo sa tom pricom oko iskopavanja mrtvih. Porodice su premjestale grobova poginulih boraca VRSa na vojnicko groblje na Sokocu. Budi iskren i reci sta bi bilo sa tih grobova da ih nisu izmjestili prije integracije?
Last edited by Blek Stena on 23/03/2015 16:07, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#332 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

jel to srBska maca
KatarinaKosaca

#333 Re: Nele i KLIX

Post by KatarinaKosaca »

Blek Stena wrote:pretjerujes malo sa tom pricom oko iskopavanja mrtvih. Porodice su premjestale grobova poginulih boraca VRSa na vojnicko groblje na Sokocu. Budi iskren i reci sta bi bilo sa tih grobova da ih nisu izmjestili prije integracije?
Pogledaj na Barama koliko je izmještenih grobnica (iskopanih i odnešenih ljudi) koji su umrli i prije rata...
ovo_malo_duse

#334 Re: Nele i KLIX

Post by ovo_malo_duse »

Da i ja malo glumim pjesnika
Sa Neletom je sve to prosto: Supak bio supak ost'o

Ovako se ponasa COVEJK, LJUDINA, neko koji se moze jos uvjek zvati gradzaninom svog grada iako je odlucio da zivi negdje drugo.
Vrijedi procitati

http://www.lupiga.com/vijesti/boro-stje ... a-sarajevo

A Nele, sa Neletom je sve to prosto: Supak/papak bio supak/papak ost'o. (rima po zelji) :izet: :izet:
hizo ramidovic

#335 Re: Nele i KLIX

Post by hizo ramidovic »

Blek Stena wrote: pretjerujes malo sa tom pricom oko iskopavanja mrtvih. Porodice su premjestale grobova poginulih boraca VRSa na vojnicko groblje na Sokocu. Budi iskren i reci sta bi bilo sa tih grobova da ih nisu izmjestili prije integracije?
nije pretjerivanje.
moje komsije su iskopavale ljude koji su umrli prije >50 godina, odvezli ih u istocnu bosnu i ponovo ukopali.
pici

#336 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

hizo ramidovic wrote:
Blek Stena wrote: pretjerujes malo sa tom pricom oko iskopavanja mrtvih. Porodice su premjestale grobova poginulih boraca VRSa na vojnicko groblje na Sokocu. Budi iskren i reci sta bi bilo sa tih grobova da ih nisu izmjestili prije integracije?
nije pretjerivanje.
moje komsije su iskopavale ljude koji su umrli prije >50 godina, odvezli ih u istocnu bosnu i ponovo ukopali.
i šta ako muslimani osvoje istočnu bosnu...jopet iskopavanje
hizo ramidovic

#337 Re: Nele i KLIX

Post by hizo ramidovic »

pici wrote:
hizo ramidovic wrote:
nije pretjerivanje.
i šta ako muslimani osvoje istočnu bosnu...jopet iskopavanje
kasnije sam cuo da je kliziste skoro u potpunosti odnijelo jedno takvo groblje....
Blek Stena

#338 Re: Nele i KLIX

Post by Blek Stena »

hizo ramidovic wrote:
nije pretjerivanje.
vjeruj da ne znam ni za jedan takav slucaj, osim boraca VRS.
Ali Kemal

#339 Re: Nele i KLIX

Post by Ali Kemal »

KatarinaKosaca wrote:
Ali Kemal wrote:Nisam to ni tvrdio, nego samo kazem da se smatra da je to sve bilo u dure.
Zasto?
Ne, kriv je Krajišnik Momčilo, imenom i prezimenom, jer je otvoreno pozvao na odlazak. U krajnjoj liniji tu su izgubili srbi, jer sad umjesto dvije livade u Lukavici imali bi (živjeli bi) na puno više gradsje teritorije umjesto romanijskih šuma i livada.
Dobro, recimo da je tako, to je jedan dio tih ljudi, sta je sa onim ostalim koji su odlazili godinama poslije rata, onima koji su se vracali, pa opet odlazili, prodavali stanove i kupovali u Lukavici.
Niko ih nije pipnuo, a opet su odlazili, mene to interesuje, zasto su odlazili iz Sarajeva da bi kupili stan u jebenoj Lukavici?
Ali Kemal

#340 Re: Nele i KLIX

Post by Ali Kemal »

ovo_malo_duse wrote:Da i ja malo glumim pjesnika
Dobro sto je supak sada, ali sto je bio supak?
pici

#341 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

Anketa agencije Strategic Marketing: "Ko je granatirao Dubrovnik? Tačno 40 posto ispitanih kaže da ne zna, a 14 odsto misli da Dubrovnik nikad ni nije bio pod granatama, a kad se zbroje i oni koji misle da su Hrvati granatirali sami sebe, ukupno 79 posto Srba ‘ne zna’ ko je granatirao Dubrovnik. Što se dogodilo na Ovčari ‘nema pojma’ 91 posto ispitanih, a petina ih ‘misli’ da Sarajevo nikad nije bilo pod opsadom. Samo 13 odsto građana Srbije zna da je Sarajevo bilo pod opsadom više od tri godine...”.
Image
Image
Demokrate u akciji
KatarinaKosaca

#342 Re: Nele i KLIX

Post by KatarinaKosaca »

Ali Kemal wrote:Dobro, recimo da je tako, to je jedan dio tih ljudi, sta je sa onim ostalim koji su odlazili godinama poslije rata, onima koji su se vracali, pa opet odlazili, prodavali stanove i kupovali u Lukavici.
Niko ih nije pipnuo, a opet su odlazili, mene to interesuje, zasto su odlazili iz Sarajeva da bi kupili stan u jebenoj Lukavici?
To ipak, trebaš njih pitati, ne mene.... Ja sam ispričala na jednom od postova odgovor koji sam dobila kad sam postavila isto pitanje čovjeku koji je otišao i čak naglasila da sa ljudske strane razumijem...
Creasy

#343 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

Ali Kemal wrote:
ovo_malo_duse wrote:Da i ja malo glumim pjesnika
Dobro sto je supak sada, ali sto je bio supak?

Pa zato što je sada šupak. :D
pici

#344 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

Naši specijalci strahuju da će iznenada biti pobijeni, ali se drugarski i u zagrljaju odvajaju od svojih kolega i odlaze u novu bazu. Dolazi noć. "Zelene beretke" kreću u osvajanje dominantnih tačaka u gradu. U naš štab, smješten u hotelu "Holidej in", stižu izvještaji o njihovoj aktivnosti. Kombijem se prebacuju iz kvarta u kvart, jure po neboderima i razmještaju snajperiste. U gradu se čuju rafali, kojim se proslavlja Bajram i Srbima utjeruje "zec u srce".

"Zelene beretke" ubijaju dvojicu Srba milicionera i ranjavaju ljude po gradu. Grad je u bunilu. Sarajevska televizija, koja je već godinama usmjerena na ponižavanje Srba, izvodi završne udarce srpskom dostojanstvu, huška na rat i poziva lažni mirovni pokret da dođe i demonstrira. Zaista, od jutra se na periferiji grada skupljaju gomile lažnih rudara, ispod čijih bluza se vidi oružje. Čitavo prijepodne protiče u njihovom zloslutnom okupljanju i pripremama da okupiraju centar grada.

Tridesetpet srpskih specijalaca je na ulazu u kompleks zgrada škole MUP-a dočekano vatrom. Iz desetak školskih zgrada na njih neočekivano puca oko 170 muslimanskih milicionera - kursista i nekih četiri stotine đaka. Srbi ne mogu da se povuku, jer ih s leđa gađaju Sandžaklije iz svojih kuća. Pogođeni s leđa mecima kalibra 5,55 koji probija pancir, padaju prva dvojica srpskih junaka, specijalci Mile Lizdek i Milorad Pupić. Broj ubijenih Srba se povećava. Repija i Marić su ranjeni.
samo je jedna istina
uglavnomja

#345 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

pici wrote:
Naši specijalci strahuju da će iznenada biti pobijeni, ali se drugarski i u zagrljaju odvajaju od svojih kolega i odlaze u novu bazu. Dolazi noć. "Zelene beretke" kreću u osvajanje dominantnih tačaka u gradu. U naš štab, smješten u hotelu "Holidej in", stižu izvještaji o njihovoj aktivnosti. Kombijem se prebacuju iz kvarta u kvart, jure po neboderima i razmještaju snajperiste. U gradu se čuju rafali, kojim se proslavlja Bajram i Srbima utjeruje "zec u srce".

"Zelene beretke" ubijaju dvojicu Srba milicionera i ranjavaju ljude po gradu. Grad je u bunilu. Sarajevska televizija, koja je već godinama usmjerena na ponižavanje Srba, izvodi završne udarce srpskom dostojanstvu, huška na rat i poziva lažni mirovni pokret da dođe i demonstrira. Zaista, od jutra se na periferiji grada skupljaju gomile lažnih rudara, ispod čijih bluza se vidi oružje. Čitavo prijepodne protiče u njihovom zloslutnom okupljanju i pripremama da okupiraju centar grada.

Tridesetpet srpskih specijalaca je na ulazu u kompleks zgrada škole MUP-a dočekano vatrom. Iz desetak školskih zgrada na njih neočekivano puca oko 170 muslimanskih milicionera - kursista i nekih četiri stotine đaka. Srbi ne mogu da se povuku, jer ih s leđa gađaju Sandžaklije iz svojih kuća. Pogođeni s leđa mecima kalibra 5,55 koji probija pancir, padaju prva dvojica srpskih junaka, specijalci Mile Lizdek i Milorad Pupić. Broj ubijenih Srba se povećava. Repija i Marić su ranjeni.
samo je jedna istina
:roll:
zateznistub

#346 Re: Nele i KLIX

Post by zateznistub »

Šta bi bilo? Ovi "nasi" dizu u zrak samo aljin mezar, cetnicke ne barcu!

I cuj Picija na ignore? :shock:

:pisnuo:
pici

#347 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

uglavnomja wrote:
pici wrote:

samo je jedna istina
:roll:
Nele Karajlić: Ne daju mi da imam drugačije mišljenje

Image
Ali Kemal

#348 Re: Nele i KLIX

Post by Ali Kemal »

KatarinaKosaca wrote:
Ali Kemal wrote:Dobro, recimo da je tako, to je jedan dio tih ljudi, sta je sa onim ostalim koji su odlazili godinama poslije rata, onima koji su se vracali, pa opet odlazili, prodavali stanove i kupovali u Lukavici.
To ipak, trebaš njih pitati, ne mene.... Ja sam ispričala na jednom od postova odgovor koji sam dobila kad sam postavila isto pitanje čovjeku koji je otišao i čak naglasila da sa ljudske strane razumijem...
Zar ne vidis da je sistem takav, pa i ove rasprave ovdje, da se ne tolerira nikakvo drugacije misljenje, a kamoli nacija.
Iz suprotne nacije dobar je samo onaj ko prihvata i javno hvali main stream vecinske nacije.
U takvoj sitauciji niko se ne osjeca prijatno, niti zeli da zivi na taj nacin, sto je sasvim normalno.
Mislim da hajka na Neleta, daje jedan od odgovora takodje.
KatarinaKosaca

#349 Re: Nele i KLIX

Post by KatarinaKosaca »

Ali Kemal wrote:Zar ne vidis da je sistem takav, pa i ove rasprave ovdje, da se ne tolerira nikakvo drugacije misljenje, a kamoli nacija.
Iz suprotne nacije dobar je samo onaj ko prihvata i javno hvali main stream vecinske nacije.
U takvoj sitauciji niko se ne osjeca prijatno, niti zeli da zivi na taj nacin, sto je sasvim normalno.
Drugačije mišljenje u svako doba.... ali izvrtanje istine, onoga što je netko vidio svojim očima i preživio nije drugačije mišljenje.. Nele je postigao što je htio.... promociju, u konkretnom slučaju knjige, ali i to da se o njemu priča. Imam poznanike u Beogradu u čijoj je zgradi živio na Dorćolu sa bratom kao podstanar. Beograđani ga nisu hebali 2%. Navodno su mu lokalni dileri samo rekli ako uzimaš gudru, kupi od nas, nije uzimao gudru. Poslije je tu raju sa Dorćola zvao na neku svirku besplatno, nitko mu nije otišao. Hoću reći, Nele u Bgd, nije faca, trebala mu je medijska pažnja, naročito oko promidžbe knjige i koji je bolji način nego provokacija?
uglavnomja

#350 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

Ali Kemal wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Zar ne vidis da je sistem takav, pa i ove rasprave ovdje, da se ne tolerira nikakvo drugacije misljenje, a kamoli nacija.

otislo se daleko od teme

a ti si promasio i osnovno

nije u pitanju nikakva hajka

i nisu u pitanju srbi koji su otisli iz sarajeva

u pitanju je jedna osoba, imenom, prezimenom nele supak karajlic
supak je zato sto se posrao na grad i na sve sto ga je stvorilo, sto je lagao i sto je pokusao biti veci srbin od dobrice (sindrom hercegovaca u rvackoj :D )

niko, ali bas niko na temi nije spomenuo nikakav obracun, fizicki kontakt, prijetnje ... jadnom propalom bivsem pjevacu i komicaru, sadasnjem supku
i zato sto poslije svega pokusava zaraditi pare na "nama"

poruka je samo da ga vise ne volimo i da necemo da se igramo sa njim i da nam ne treba ... :zzzz:
Locked