mozes kokretizirati do kakve se ravnopravnosti dolazi novom teritorijalnom organizacijom. koja su to prava hrvata koja vape za novom teritorijalnom organizacijom a na primjer ne bi se moglo rijesiti promjena na nivou institucija.Lincoln-Burrows wrote:Nomo wrote:
Ne znam zbog čega forsiraš razdruživanje, HNS o tome ne govori,
riječ je isklkjučivo o ostvarivanju jednakopravnosti u cjelovitoj BiH.
Hrvatski narodni sabor
-
155_mm
#326 Re: Hrvatski narodni sabor
-
155_mm
#327 Re: Hrvatski narodni sabor
konstitutivnost ce da se brise kad tad. jer je to najzloupotrebljavana govnarija u BiH. i najveca kocnica BiH u svakom pogledu.Nomo wrote:Dok god u biH ne bude jedan narod konstitutivan i suveren nema ni hljeba ni kruha ni posla ni mira u toj drzavi .
- Lincoln-Burrows
#328 Re: Hrvatski narodni sabor
Talijana u Švicarskoj ima malo ali to nije bitno jer žive na svom teritoriju oko Ticina.reis1 wrote:Na kojoj europskoj politickoj osnovi mislis da hrvatska manjina u BiH (jer 10% populacije je naravno manjina) treba da ima svoj entitet?Lincoln-Burrows wrote:O jedinici za Srbe u Hrvatskoj bi imalo smisla pričati itekako da rat nije završio pobjedomm Hrvatske a i sadareis1 wrote: Kad Hrvatska napravi entitete srpskoj, bosnjackoj, madjarskoj, italijanskoj manjini, tad ja a vjerujem i vecina Bosnjaka podrzava da to isto dobije i hrvatska manjina u BiH.
imaju još uvijek pravo to zahtijevati.
A to o hrvatskoj manjini u BiH je jedan neiskusan gaf ali pravit ću se da nisam čuo, ustvari boli me neka stvar.
Gotovo sve zemlje u Europi su danas visenacionalne, pa i recimo Hrvatska danas ima recimo 80.000+ Bosnjaka svojih gradjana. Nadam se da svojom stavom za trecim entitetom podrzavas da i Bosnjaci u Hrvatskoj dobiju ekvivalentan entitet onom hrvatskom u BiH kojeg prizeljkujes.
- Lincoln-Burrows
#329 Re: Hrvatski narodni sabor
Čisto iz razloga da famozna konstitutivnost naroda koja nije u svijetu poznata, bude ukinuta155_mm wrote:mozes kokretizirati do kakve se ravnopravnosti dolazi novom teritorijalnom organizacijom. koja su to prava hrvata koja vape za novom teritorijalnom organizacijom a na primjer ne bi se moglo rijesiti promjena na nivou institucija.Lincoln-Burrows wrote:Nomo wrote:
Ne znam zbog čega forsiraš razdruživanje, HNS o tome ne govori,
riječ je isklkjučivo o ostvarivanju jednakopravnosti u cjelovitoj BiH.
i zamjenjena poznatim oblikom zaštite prava nekog etnosa u višenacionalnim državama.
-
Nomo
#330 Re: Hrvatski narodni sabor
LB
Vrlo intresanto da ono sto Hrvati i Srbi u Svicarskoj zovu Njemci Francuzi Talijani da u stvarnosti ne postoji . 100 puta sam bio u Svicarskoj , imam prijatelje tamo i svi odreda kazu da su Svicarci . Nikad ama bas nikad nijedan Svicarac iz Berna i iz Ciriha nije rekao da je njemac niti jedan . ali eto hrvati i srbi iz kaknja i pizdica donjih to bolje znaju . Kada bi svicarcu rekao da je jedno od ove troje zvao bi policiju ili doktora . Nevjerojatno sta ljudi iz tzv sh korpusa nece izmisliti i sebe ubijediti u to samo da bi Bosnu poderali .
ps forsiranjem price o talijanima i njemcima u svicarskoj i negiranju svicarske nacije sh nacionalisti hoce da na mala vrata i okolo kole uvedu svoju nicim utemljenu floskulu i pricu o nepostojanju bosanske nacije u korist nekakvih srba i hrvata koji su nikli ne tako davno iz krila bosanskih pravoslavaca i katolika . to je taj supljak
Talijana u Švicarskoj ima malo ali to nije bitno jer žive na svom teritoriju oko Ticina.
Vrlo intresanto da ono sto Hrvati i Srbi u Svicarskoj zovu Njemci Francuzi Talijani da u stvarnosti ne postoji . 100 puta sam bio u Svicarskoj , imam prijatelje tamo i svi odreda kazu da su Svicarci . Nikad ama bas nikad nijedan Svicarac iz Berna i iz Ciriha nije rekao da je njemac niti jedan . ali eto hrvati i srbi iz kaknja i pizdica donjih to bolje znaju . Kada bi svicarcu rekao da je jedno od ove troje zvao bi policiju ili doktora . Nevjerojatno sta ljudi iz tzv sh korpusa nece izmisliti i sebe ubijediti u to samo da bi Bosnu poderali .
ps forsiranjem price o talijanima i njemcima u svicarskoj i negiranju svicarske nacije sh nacionalisti hoce da na mala vrata i okolo kole uvedu svoju nicim utemljenu floskulu i pricu o nepostojanju bosanske nacije u korist nekakvih srba i hrvata koji su nikli ne tako davno iz krila bosanskih pravoslavaca i katolika . to je taj supljak
Last edited by Nomo on 02/03/2015 17:04, edited 1 time in total.
- Lincoln-Burrows
#331 Re: Hrvatski narodni sabor
Ne vidim tu nikakav problem i ja mogu reći da sam Bosanac ali ne i Hercegovac.Nomo wrote:LB
Talijana u Švicarskoj ima malo ali to nije bitno jer žive na svom teritoriju oko Ticina.
Vrlo intresanto da ono sto Hrvati i Srbi u Svicarskoj zovu Njemci Francuzi Talijani da u stvarnosti ne postoji . 100 puta sam bio u Svicarskoj , imam prijatelje tamo i svi odreda kazu da su Svicarci . Nikad ama bas nikad nijedan Svicarac iz Berna i iz Ciriha nije rekao da je njemac niti jedan . ali eto hrvati i srbi iz kaknja i pizdica donjih to bolje znaju . Nevjerojatno . A logika kaze i zasto .
Što ne ukinu te hebene kantone u Švicarskoj?
-
Fudo387
#332 Re: Hrvatski narodni sabor
Stvarno?Lincoln-Burrows wrote:O jedinici za Srbe u Hrvatskoj bi imalo smisla pričati itekako da rat nije završio pobjedomm Hrvatske a i sadareis1 wrote: Kad Hrvatska napravi entitete srpskoj, bosnjackoj, madjarskoj, italijanskoj manjini, tad ja a vjerujem i vecina Bosnjaka podrzava da to isto dobije i hrvatska manjina u BiH.
Tebi je rat potpuno legalan i ispravan nacin kako rijesiti probleme manjina u nekoj drzavi?
Da li bi sutra podrzao da te neki Mustafa nabije nogom do Zadra i da na taj nacin zavrsi hrvatsko pitanje u BiH?
-
zlata
#333 Re: Hrvatski narodni sabor
Pa Svicarci opcenito nisu optereceni s ideologijam "krvi i tla", kao nasi balkanski Cro-Magnoni.
Slicno je vazilo i za Austrijance, dok ih Hitler nije bio zarazio svojom bolescinom.
Svicarska nastaje SPAJANJEM teritorija,
na kojim zive razliciti narodi, koji govore POSVE razlicite jezike
a ne RAZDVAJANJEM NARODA, getoizacijom,
na vjerskom-etnickom principu.
I to jos uz pomoc toboznjih "lingvista",
hebenih "intelektualaca" koji nam uvjerljivo govore da nam trebaju prevodioci u Beogradu i Zagrebu.
Kad-tad, otriiiiiznit ce se i gradjani Bosne i Hercegovine od svojih etnickih mitologija.
Jedno je ocuvat svoj specifican identitet,
a drugo je progonit komsiju, da bi "lakse" ocuvao te svoje obicaje i dijalekt.
Kako god okrenes, SVE, ama sve podjele i razdvajanja na nasim prostorima su rezultirali
u genocidu, progonu, klanju, destrukciji, rusenju, unistavanju.
Zamisli sad DJE BI bili, da nije bilo ovih zadnjih ratova (a Bog'me, ni Hitlera ni komunjara
).
Slicno je vazilo i za Austrijance, dok ih Hitler nije bio zarazio svojom bolescinom.
Svicarska nastaje SPAJANJEM teritorija,
na kojim zive razliciti narodi, koji govore POSVE razlicite jezike
a ne RAZDVAJANJEM NARODA, getoizacijom,
na vjerskom-etnickom principu.
I to jos uz pomoc toboznjih "lingvista",
hebenih "intelektualaca" koji nam uvjerljivo govore da nam trebaju prevodioci u Beogradu i Zagrebu.
Kad-tad, otriiiiiznit ce se i gradjani Bosne i Hercegovine od svojih etnickih mitologija.
Jedno je ocuvat svoj specifican identitet,
a drugo je progonit komsiju, da bi "lakse" ocuvao te svoje obicaje i dijalekt.
Kako god okrenes, SVE, ama sve podjele i razdvajanja na nasim prostorima su rezultirali
u genocidu, progonu, klanju, destrukciji, rusenju, unistavanju.
Zamisli sad DJE BI bili, da nije bilo ovih zadnjih ratova (a Bog'me, ni Hitlera ni komunjara
Last edited by zlata on 02/03/2015 17:05, edited 1 time in total.
-
zlata
#334 Re: Hrvatski narodni sabor
Zato sto Bosna nije nastala kao Francuska!Nomo wrote:Zasto Bosna ne bila uredjena kao Francuska , ili npr kao Srbija ili Hrvatska koje su takodje visenacinalne drzave . pogotovo ove zadnje dvijeLincoln-Burrows wrote:Nisam ja napisao da je cijela Europa uređena kao BiH,Nomo wrote: sta je to jezicna jedinicahaj ne lupetaj gluposti i nebuloze cuj cijela evropa uredjena kao Bosna i Hercegovina . Ni u Africi ne postoji , nigdje na svijetu ne postoji drzava koja je uredjena kao BiH a on meni ni manje ni vise nego sva Evropa uredjena TAKO !!!!!!!!!!! A kako je to uredjena Evropa . Po receptu HNS a , dodika ili kardjica
već da BiH treba urediti po uzoru na europske višenacionalne države.
Zato sto Bosna nema povjest slicnu Francuskoj.
Zato sto vi od jedne, unitarne drzave, zelite silom napravit tri kvazi-drzavice.
Sve dok Cetalji nisu sproveli i donekle legitimizirali ovaj zadnji genocid, Bosna i Hercegovina je stoljecima bila zemlja u kojoj unutarnjo razdvanjanje nije bilo obojeno krizom, vjerom, ili "jezikom-pismom".
Za razliku od Bosne i Hercegovine, Francuska je UVIJEK bila zemlja u kojoj su Bretonci, Korzikanci i drugi talijanski narodi, Baski, Njemci itd, zivli jedni do drugih, na vecinski "svojim" etnickim prostorima.
Njihova etnicka razdvajanja su bila rezultat 1000-e godisnje povjesti, a ne umisljenih fasistoidnih, etnocentrickih ciljeva.
Bonaparte je bio i Francuz i Korzikanac (haman Talijan), pa mu nije palo na pamet prebrojavat koliko pravih Francuza zivi u Kanu ili na Korzici.
Otac talijanskog nacionalnog pokreta, Garibaldi, je cak bio rodom iz Francuske, pa se pomirio s cinjenicom, da njegova Nica, nikad nece bit dio novo-nastale Italije.
Mozda je vrijeme da se i vi iz redova HDZ konacno ugledate na svjetlije doba evropske povjesti.
To sto vi danas sanjate je isto ono sto je i Hitler stvarao.
Ali SILOM.
Pokusali ste i vi, ali ste zaustavljeni na pola puta, pa sad frustrirani kmecite kako ste i dalje ugrozeni.
- Lincoln-Burrows
#335 Re: Hrvatski narodni sabor
Sve su države nastale ratom i ne mislim da je to ispravno i naravno da seFudo387 wrote:Stvarno?Lincoln-Burrows wrote:O jedinici za Srbe u Hrvatskoj bi imalo smisla pričati itekako da rat nije završio pobjedomm Hrvatske a i sadareis1 wrote: Kad Hrvatska napravi entitete srpskoj, bosnjackoj, madjarskoj, italijanskoj manjini, tad ja a vjerujem i vecina Bosnjaka podrzava da to isto dobije i hrvatska manjina u BiH.
Tebi je rat potpuno legalan i ispravan nacin kako rijesiti probleme manjina u nekoj drzavi?
Da li bi sutra podrzao da te neki Mustafa nabije nogom do Zadra i da na taj nacin zavrsi hrvatsko pitanje u BiH?
problemi manjina ne smiju riješavati ratom, ja pravo Srba u Hrvatskoj da traže
svoju autonomiju u okviru RH držim potpuno legalnim pravom jer su u SFRJ (koju ne smatram državom koja se slobodno udružila)
imali u ustavu to zagarantirano.
-
Nomo
#336 Re: Hrvatski narodni sabor
Halo zlato jos cu pomisliti da si pijana . koga ti bona citiras .
- Lincoln-Burrows
#337 Re: Hrvatski narodni sabor
Kumo ufati se ti gurabije i tufahija a ostavi politike.zlata wrote: To sto vi danas sanjate je isto ono sto je i Hitler stvarao.
Ali SILOM.
Pokusali ste i vi, ali ste zaustavljeni na pola puta, pa sad frustrirani kmecite kako ste i dalje ugrozeni.
-
Fudo387
#338 Re: Hrvatski narodni sabor
Pa sto im onda nedate?Lincoln-Burrows wrote:Sve su države nastale ratom i ne mislim da je to ispravno i naravno da se problemi manjina ne smiju riješavati ratom, ja pravo Srba u Hrvatskoj da tražesvoju autonomiju u okviru RH držim potpuno legalnim pravom jer su u SFRJ (koju ne smatram državom koja se slobodno udružila)imali u ustavu to zagarantirano.
-
Hafis
#339 Re: Hrvatski narodni sabor
Umrijet ću a neću skontati kako izgleda ta gurabija.
Jel to pita, ili nekakav miks napravljen od jazuka ?
Jel to pita, ili nekakav miks napravljen od jazuka ?
-
Nomo
#340 Re: Hrvatski narodni sabor
s tobom je tesko razgovarati . ti si po nacinalnosti Hrvat ( koliko ja znam ) a Bosanac ces reci teritorijlano . Tako u Zagrebu pricaju svi koji su dosli iz Kaknja Dervente Kiseljaka ...Svicarac je po nacinalonsti Svicarac a kantoni se nece ukinuti zato sto su ljudi te kantone donijeli sa sobom i napravili jednu drzavu Svicarsku . Oni sutra imaju pravo da se odvoje sa onim sto su donijeli . Srbi u Bosnu nisu donijeli nista osim blata na opnaku i to mogu ponijeti sa sobom . To vrijedi za svakoga . Bosna pripada Bosancima . Nacionalnim Bosancima . Amen . Oni su je stvarli oni su se borili za nju oni su krvarili za nju oni je cuvaju hiljadu godina .Lincoln-Burrows wrote:Ne vidim tu nikakav problem i ja mogu reći da sam Bosanac ali ne i Hercegovac.Nomo wrote:LB
Vrlo intresanto da ono sto Hrvati i Srbi u Svicarskoj zovu Njemci Francuzi Talijani da u stvarnosti ne postoji . 100 puta sam bio u Svicarskoj , imam prijatelje tamo i svi odreda kazu da su Svicarci . Nikad ama bas nikad nijedan Svicarac iz Berna i iz Ciriha nije rekao da je njemac niti jedan . ali eto hrvati i srbi iz kaknja i pizdica donjih to bolje znaju . Nevjerojatno . A logika kaze i zasto .
Što ne ukinu te hebene kantone u Švicarskoj?
-
zlata
#341 Re: Hrvatski narodni sabor
NajvolimLincoln-Burrows wrote:Kumo ufati se ti gurabije i tufahija a ostavi politike.zlata wrote: To sto vi danas sanjate je isto ono sto je i Hitler stvarao.
Ali SILOM.
- reis1
#342 Re: Hrvatski narodni sabor
Lincoln-Burrows wrote: Talijana u Švicarskoj ima malo ali to nije bitno jer žive na svom teritoriju oko Ticina.
Kada vi Bosnjacima u Hrvatskoj napravite entitet, tada i mi vama Hrvatima u BiH napravimo entitet. Jel posteno?
-
155_mm
#343 Re: Hrvatski narodni sabor
aha znaci cisto iz razloga da bi se isprave neke organizacijske greske. hahahahahahahaLincoln-Burrows wrote: Čisto iz razloga da famozna konstitutivnost naroda koja nije u svijetu poznata, bude ukinuta
i zamjenjena poznatim oblikom zaštite prava nekog etnosa u višenacionalnim državama.
i pretpostavljam da bi se sva prava veta i blokada naravno trebala prenijeti sa naroda na teritorije a sve u cilju zastite etnosa. mislim sta reci kakvu poruku poslati. kome.
a najvaznije za kraj. a granice etnosa? ako se uzme u obzir da je 80% trajanja rata bilo bas zbog ne mogucnosti dogovora oko granica. i sto je osnovni razlog zbog ceg hrvati nisu mogli dobiti entitet.
- Lincoln-Burrows
#344 Re: Hrvatski narodni sabor
A gdje biste vi entitet, možda oko Kornata?reis1 wrote:Lincoln-Burrows wrote: Talijana u Švicarskoj ima malo ali to nije bitno jer žive na svom teritoriju oko Ticina.
Kada vi Bosnjacima u Hrvatskoj napravite entitet, tada i mi vama Hrvatima u BiH napravimo entitet. Jel posteno?
- Lincoln-Burrows
#345 Re: Hrvatski narodni sabor
Ma dogovorit će se već nekako.155_mm wrote:aha znaci cisto iz razloga da bi se isprave neke organizacijske greske. hahahahahahahaLincoln-Burrows wrote: Čisto iz razloga da famozna konstitutivnost naroda koja nije u svijetu poznata, bude ukinuta
i pretpostavljam da bi se sva prava veta i blokada naravno trebala prenijeti sa naroda na teritorije a sve u cilju zastite etnosa. mislim sta reci kakvu poruku poslati. kome.
a najvaznije za kraj. a granice etnosa? ako se uzme u obzir da je 80% trajanja rata bilo bas zbog ne mogucnosti dogovora oko granica. i sto je osnovni razlog zbog ceg hrvati nisu mogli dobiti entitet.
Nisu to državne granice.
- reis1
#346 Re: Hrvatski narodni sabor
Svejedno, ima koliko hoces mjesta u Hrvatskoj koje su naseljavali pretci danasnjih Bosnjaka, npr. Slavonija, Lika, Banija, Imotska krajina, itd itd.Lincoln-Burrows wrote:A gdje biste vi entitet, možda oko Kornata?reis1 wrote:Lincoln-Burrows wrote: Talijana u Švicarskoj ima malo ali to nije bitno jer žive na svom teritoriju oko Ticina.
Lijepo vi nama napravite entitet u Hrvatskoj da mi vidimo kako to treba izgledati, i onda isto i mi vama napravimo od Livna do Neuma, ekvivalentno!
Bez toga, djaba prdite...
-
Hafis
#347 Re: Hrvatski narodni sabor
Treba li džamije graditi ili ćete to laganini sami jednu po jednu, normalno kad se smjestite po kućama 
Mislim, na čiji trošak idu?
Last edited by Hafis on 02/03/2015 17:31, edited 2 times in total.
-
Fudo387
#348 Re: Hrvatski narodni sabor
Sto jest jest, hocemo.Lincoln-Burrows wrote:Ma dogovorit će se već nekako.Nisu to državne granice.
Zadnji put kad smo se "dogovarali" zamal' ti u Sisku ne zavrsi.
- BHCluster
#349 Re: Hrvatski narodni sabor
Jel bilo rashtike?
-
Fudo387
#350 Re: Hrvatski narodni sabor
Nema potrebe, napravicemo mi to.Hafis wrote:Treba li džamije graditi ili ćete to laganini sami jednu po jednu, normalno kad se smjestite po kućama