Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mO k3

#326 Re: Dos`o Nenad!

Post by mO k3 »

Martinez_ wrote:
vettel wrote: daj mi opravdanje za njegove postupke u ratu onda? covjek koji je svjesno pljuvao po gradu i koji je podrzavao one koji su rusili Sarajevo. covjek kojem je sarajevo dalo sve, a on mu tako vratio,, veze ti nemas
Kakve postupke? Nije mi poznato da je opšte obukao uniformu a kamoli nešto nečasno uradio. A ne znam ni za ozbiljnije političko angažovanje. Uopšte nije delovao kao čovek formiranog političkog stava više je to bilo na nivou par uobičajenih fraza kad bi ga upitali šta se događa i šta misli o svemu.

Neverovatno kako lako osuđujete i presuđujete za maltene ništa
Image
Ev ti pa vidi jeli on nisam bas siguran :mrgreen:
bingov buraz

#327 Re: Dos`o Nenad!

Post by bingov buraz »

Nadrealisti su mrtvi,zivele Kursadzije!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#328 Re: Dos`o Nenad!

Post by Chmoljo »

mO k3 wrote: Image
samo urbano :lol: :lol: :lol:
emigrazione

#329 Re: Dos`o Nenad!

Post by emigrazione »

Meni nikada nece biti jasno kako je on uspio da poveze Sarajevo, 200.000 Srba i etnicko ciscenje :-)
Kako je moguce da ga to niko do sada nije pitao, da malo objasni tu svoju tezu. Svi znaju da su ljudi palili svoje kuce, vadili iz zemlje prabake i cukundede i nosili negdje sa sobom, dok je neprijatelj to posmatrao sa druge strane i cudom se cudio. Jbt. frajer sjeo u avion i zapalio za Beograd najnormalnije, pa gdje se jos etnicki cistilo na taj nacin?
Breathless

#330 Re: Dos`o Nenad!

Post by Breathless »

mO k3 wrote: Vidi mu kravate :) SrBski jezik über alles :)
Ti Jovani, Dučići, Deretići, to su Betmenovi intelektualni uzori, a srBski rod nije zalio dati svijetu takve i jos vece velicine. Ne bi do ujutro zavrsili, ako bi poceli da nabrajamo :D
Zastavnik_dzemo

#331 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zastavnik_dzemo »

Ridjobrki wrote:
Zastavnik_dzemo wrote:
Ridjobrki wrote:Brega dođe - daj ga na CT preko reda na trošak građana.

Nele dođe - daj mu policijsko obezbjeđenje da rahat večera.

Šta će biti kad Kusta dođe, hoćel' se kredit kod MMF-a dizati za doček?
Jbg i Batistuta u firencu kad dodje spomenici se dizu i crveni cilimi prostiru
Dižu al' ne iz budžeta.
Covjek je prije rata sigurno platio poreza i doprinosa da mu se moze osiguranje na par sati obezbijediti.... a nije iskljuceno ni da je ovo osiguranje vcrs placeno
mO k3

#332 Re: Dos`o Nenad!

Post by mO k3 »

Ripicipi wrote:
Hoce li biti da branim Jankovica ako kazem da je slika davno utvrdjeni fotoshop :-)
Kao montirani snimak u aferi "ppak" pa pretresose klix portal
mO k3

#333 Re: Dos`o Nenad!

Post by mO k3 »

Chmoljo wrote:
samo urbano :lol: :lol: :lol:
stas sa kim je taki je :mrgreen:
cvrčak_na_hedonizmu

#334 Re: Dos`o Nenad!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Martinez_ wrote:
Eto, kao ponosnog Sarajliju/Sarajku, zamolio bih te da se komplet odrekneš svakog dela u kom je Nele uzeo učešća! Pa da vidimo da li bi više Sarajevo izgubilo bez Neleta ili ovih tvojih umotvorina.
Ti sad nas ubjeđuješ da je Nele bio jedan od najbitnijih likova Sarajeva :lol:

Sarajevo, osim Pimpeka, Delibašića, Montena, Milića i ostalih su bili likovi koji govore, đes ba, halo umjetnik, pozdravljaju se sa inače :D nudili te pivom u kafani iako te ne znaju ili džointom u nekom ćošku :D vazda neka šega, čudna i zanimljiva priča uz atraktivan akcenat u odnosu na ove ostale Jugoslovene i mnogo mangupa koji se imaju muda pobit il barem trznut čakiju u odsutnim situacijama :D

To je Sarajevo, a ne Nele. Nele je samo produkt grada, a sada više nije ni to. Odbačen, sam u tuđini, neprihvaćen. Čim je došao jasno mi je da nostalgija vuče, al džaba, prošo voz :izet:
strong69

#335 Re: Dos`o Nenad!

Post by strong69 »

Martinez_ wrote:
strong69 wrote:Nemas ti pojma o Sarajevu.
Za temu koju obrađujemo zapravo je podesnije konsultovati ljude koji nisu iz Sarajeva i koji zapravo znaju što manje o Sarajevu i ispitati kakve su im prve asocijacije na ex yu Sarajevo. Nele je ikona Sarajeva kao nijedna druga. Pitaj ljude iz Maribora, Beograda, Skoplja. Postoje poznate Sarajlije koje ne stavljaju Sarajevo stalno u prvi plan pa im to nije neka odrednica. Ali za Neleta jeste, on je taj grad popularisao i pronosao kao malo ko. Da ne pričamo o činjenici da se radi o zdravom, urbanom duhu a ne o nekom turbo seljakluku ili pastir roku
Ja sam pricao sa ljudima iz tih gradova. Ne mogu se nadiviti Mirzi Delibasicu, obozavaju slusati Zute dunje od Davorina Popovica i Indexa, krivo im je sto smo dobili Oskara i sto je KK Bosna prva donijela titulu prvaka na ove prostore. Cude se otkud Osimu petlja da usred Beograda pocetkom rata kaze da nece da trenira tim dok u njegovom Sarajevu ginu. Pitaju me je li Kefir i dalje dobar kao sto je bio. Jesu li zive skakaonice na Igmanu... Zar je moguce da Bodo Kovacevic nije medju zivima? Da je i Kiko otisao?

Isto to sto je radio Nele po tvom misljenju radili su i Drazen Ricl, Zenit, Djuro, Sibi... S tim sto je Nele pljunuo po svemu sto je predstavljao i sto mu je Sarajevo serviralo. Pljunuo je na sve one junake iz Fuada Midzica, na sve fukare ispred kina Prvi maj, na sve Pisonje i Zuge, na Sarajevo. Pljunuo je i pljuje i dalje. Pogledaj intervju na Al Jazeera, covjek misli da je samo on u pravu a da su svi drugi u krivu. Nele je sramota Sarajeva koji i danas zaradjuje na tom Sarajevu dajuci citaocima lazne informacije u knjizi. Nije problem sto je otisao nego sto je pljuvao. Nije pljuvanjem nikoga ubio ali eto. I neka ga u Sarajevu, neka dodje.

Hoces reci da su ovi gore nabrojani turbo ili da nisu urbani duh Sarajeva?
Ridjobrki

#336 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ridjobrki »

Platio sam i ja tih poreza lani da ti ne kažem koliko pa krv propišam dok pretvorbu zemljišta uradim. Što mene niko ne čuva da rahat večeram nego kad parkiram u Sarajevu nikad ne znam hoće li mi auto izgorjeti na parkingu i hoću li ga uopće zateći na njemu.

Koliko se ja u kompleksaško-podanički mentalitet Sarajeva razumijem, na kraju će vam biti predsjednik kluba Srba u kantonalnoj skupštini.
Martinez_

#337 Re: Dos`o Nenad!

Post by Martinez_ »

Nele je delovao kao čovek koji je preživeo neku ličnu traumu zbog koje je i napustio Sarajevo. Sećamo se svi da su poslednje epizode TLN bile angažovane u svrhu smirivanja tenzija a onda hop odjednom ode i više reči nije pozitivne rekao o svemu. Liči mi da mu se nešto desilo a možda ga je baš neki ''heroj'' poput ovih na temi stavio pred izbor il si sa nama il si s njima
Ripicipi

#338 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ripicipi »

mO k3 wrote:
Ripicipi wrote:
Hoce li biti da branim Jankovica ako kazem da je slika davno utvrdjeni fotoshop :-)
Kao montirani snimak u aferi "ppak" pa pretresose klix portal
Uopste ne moras biti strucnjak da bi vidio da je slika photoshopirana.
Breathless

#339 Re: Dos`o Nenad!

Post by Breathless »

Ripicipi wrote:
To ne mijenja činjenicu da mu šajkača odlično pristaje i da mu je siva masa pod njom najkomotnija. :D
Zastavnik_dzemo

#340 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zastavnik_dzemo »

Ridjobrki wrote:Platio sam i ja tih poreza lani da ti ne kažem koliko pa krv propišam dok pretvorbu zemljišta uradim. Što mene niko ne čuva da rahat večeram nego kad parkiram u Sarajevu nikad ne znam hoće li mi auto izgorjeti na parkingu i hoću li ga uopće zateći na njemu.

Koliko se ja u kompleksaško-podanički mentalitet Sarajeva razumijem, na kraju će vam biti predsjednik kluba Srba u kantonalnoj skupštini.
Ako gradjani tako odluce zasto ne. Mnogi koristi beneficije zarad popularnosti pa moze i on. Moze mu se hoce mu se .... i ti bi da ti se moze
Martinez_

#341 Re: Dos`o Nenad!

Post by Martinez_ »

strong69 wrote:
Bilo je i boljih košarkaša od Mirze u Jugi, i boljih rokera od Davorina, ali većih komičara od Neleta u 80-im nije. Jedino za Osima stoji, on jeste skoro pa ko Ivić i Miljanić, plus daleko veća faca i čovek.
bingov buraz

#342 Re: Dos`o Nenad!

Post by bingov buraz »

Ripicipi wrote:
ocita montaza,Nenad je carsijsko dijete,nikad uz ovakvu sajkacu ne bi obukao kariranu kosulju
Ridjobrki

#343 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ridjobrki »

Zastavnik_dzemo wrote:
Ridjobrki wrote:Platio sam i ja tih poreza lani da ti ne kažem koliko pa krv propišam dok pretvorbu zemljišta uradim. Što mene niko ne čuva da rahat večeram nego kad parkiram u Sarajevu nikad ne znam hoće li mi auto izgorjeti na parkingu i hoću li ga uopće zateći na njemu.

Ako gradjani tako odluce zasto ne. Mnogi koristi beneficije zarad popularnosti pa moze i on. Moze mu se hoce mu se .... i ti bi da ti se moze
Slažem se. Ja uglavnom i mogu ono što hoću. Kad su poslovi sa Sarajevom u pitanju tu je bar lako - kažeš kako nigdje nema takvih ćevapa i kako ona voda sa čaršije je jedna u svijetu i onda uživaš dok ti ga dudlaju...

Jbg, sad sam otkrio recept ali manje-više je prokužen od strane svakog ko dolazi u Sarajevo.
mO k3

#344 Re: Dos`o Nenad!

Post by mO k3 »

Martinez_ wrote:
strong69 wrote:
Bilo je i boljih košarkaša od Mirze u Jugi, i boljih rokera od Davorina, ali većih komičara od Neleta u 80-im nije. Jedino za Osima stoji, on jeste skoro pa ko Ivić i Miljanić, plus daleko veća faca i čovek.
ne kontas ti nista .... uglavnom ti je vaznije da popljujes po sarajevu dignes cetnika u visine i jos drkas od dragosti iza monitora kako si ti frajer :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#345 Re: Dos`o Nenad!

Post by pici »

Martinez_ wrote:Nele je delovao kao čovek koji je preživeo neku ličnu traumu zbog koje je i napustio Sarajevo. Sećamo se svi da su poslednje epizode TLN bile angažovane u svrhu smirivanja tenzija a onda hop odjednom ode i više reči nije pozitivne rekao o svemu. Liči mi da mu se nešto desilo a možda ga je baš neki ''heroj'' poput ovih na temi stavio pred izbor il si sa nama il si s njima

jaštHa radi sav izbezumljen ošHo na srbski buĐŽet i CiCa li CiCa...sad kad je presušilo...moljaka Đuru i Sulu da mu daju koji scenario il napišu pesmicu...a snima se i film o pišonji i žugi pa da malo obidje novce i ostriga ovce :mrgreen:
Casual's

#346 Re: Dos`o Nenad!

Post by Casual's »

Image
Breathless

#347 Re: Dos`o Nenad!

Post by Breathless »

bingov buraz wrote:
Ripicipi wrote:
ocita montaza,Nenad je carsijsko dijete,nikad uz ovakvu sajkacu ne bi obukao kariranu kosulju
:lol:
strong69

#348 Re: Dos`o Nenad!

Post by strong69 »

Martinez_ wrote:
strong69 wrote:
E jbg... I ja trosim svoje vrijeme na nekoga kao ti. Jesi li pitao za ljude iz Sarajeva koji su obiljezili Sarajevo i koji su ikone Sarajeva. Kad ih nabrojim pocnes ih vagati :lol: :lol: :lol:

A kad ti kazem da sam zaboravio Audiciju... :D
Last edited by strong69 on 16/02/2015 00:22, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#349 Re: Dos`o Nenad!

Post by Chmoljo »

Ripicipi wrote:
vidi se iz aviona.

jel i ovo fotošop?

:D
wolf07

#350 Re: Dos`o Nenad!

Post by wolf07 »

Kad vidim kako pojedini pišu ispada da je Sarajevo produkt Neleta Karajlića, a ne obrnuto!
Locked