Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vade_mecum

#326 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vade_mecum »

ne kontam ljubljenje i seks :shock: boze, kakvih se samo bakterija razmjeni pri jednom dodiru golog znojavog tijela od drugo, a da ne spominjem jezik u tudjim ustima koji je btw ne izvor nego vrelo bakterija. o penetraciji i bakerijama da ne govorim. jedina gora stvar od oralnog seksa u bilo kojoj kombinaciji je gori samo analni seks u bilo kojoj kombinaciji. fujjj!!! kako ljudi to mogu? da znaju kako je nehigijenski svi bi to prestali raditi.
JThomas

#327 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

a u suštini, nijedno jelo od iznutrica se danas ne može nazvati popularnim, osim možda jetre. ostalo je u izumiranju.
todd_smith

#328 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by todd_smith »

ne kontam konzumiranje alkohola kod osoba koje onda idu na dzumu ili poste ili kada im kazes sto ne jedu svinjetinu to isto kao da je to nesto sto je zabranjeno u vjeri bas ono, ali alkohol koji je isto tako zabranjen to je ok jer...ne znam..ne znaju ni oni ali pije se...

ne znam, fkt ne kontam...ne sudim niti prigovaram, svako svome, jednostavno ne kontam..
Cherry-Cherry

#329 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Ne kontam cure, koje žele da uđu nevine u brak, a popušile su kilometre. :skoljka: :zoka:
Mali_Vuk

#330 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Mali_Vuk »

Cherry-Cherry wrote:Ne kontam cure, koje žele da uđu nevine u brak, a popušile su kilometre. :skoljka: :zoka:
Svako je nevin dok mu se ne dokaže suprotno :D
Rinzler

#331 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Rinzler »

I meni je cudno kad se raja zgraza na svinjetinu, a jedu x vrsti napolitanki, hljebova sa l-cisteinom koji se dobija vecinom od ljudske kose. A valjda po vjeri, kolko procitah, ne smiju konzumirat nista sto je ljudskog porjekla :)
Mali_Vuk

#332 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Mali_Vuk »

Inače, ne kontam više skoro ništa. Ovo su došla neka vremena koja ja nikako ne razbiram..
berenice

#333 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by berenice »

zrakomlat wrote:
ćiribiribela wrote:Odlicna tema.

Ne kontam zasto je ljudima bitno sta je koji selebriti obukao, evo bio ovaj Grammy prije par dana i portali su ispamecivali sa naslovima tipa "jeste li vidjeli haljinu koju je obukla..."

Ovo za Nutellu ne kontam ni ja, jeste dobra ali brate... dobra je i ona Nutoka. :D :D
:lol: :lol: Kakva ti je Cevitana :mrgreen:
Jel' to nešto kao Kolo, Fanto i Sprint? Super! :thumbup:
berenice

#334 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by berenice »

JThomas wrote:a u suštini, nijedno jelo od iznutrica se danas ne može nazvati popularnim, osim možda jetre. ostalo je u izumiranju.
Kaurmu sam poželila praaavo...
derion

#335 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by derion »

Ne kontam:
1. turbofolkerski mentalitet,
2. podršku velikog broja Bosanaca ISIL-u (žešće debilstvo, a kao fol nekakav protest protiv zapadnjačke dvoličnosti),
3. konformistički mentalitet ovog podneblja (samo neka se misli isto kao većina i dobro je),
4. primitivne, agresivne antigejevce,
5. kafenisanje po cijeli dan (može li se dobiti kofeinsko trovanje?),
6. anemičnost, nezainteresovanost i apatičnost mnogih prema političkoj situaciji u zemlji,
7. jugonostalgiju (posebno kod osoba mlađih od 40).
8. opsjednutost TV sapunicama (valjda eskapizam od tačke 6 i potencijalno tačke 7.) itd.
dobar osjecaj

#336 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobar osjecaj »

berenice wrote:
JThomas wrote:a u suštini, nijedno jelo od iznutrica se danas ne može nazvati popularnim, osim možda jetre. ostalo je u izumiranju.
U mojoj porodici, medju muskarcima je to i dalje omiljeno zimsko jelo, koje, zadnjih deset godina rijetko pravimo ali i dalje vazi za specijalitet. Ja sam to strasno volila jesti u djetinjstvu :)
Cherry-Cherry

#337 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

U mojoj porodici to svi vole osim mene. :zoka:
berenice

#338 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by berenice »

dobar osjecaj wrote:
berenice wrote:
U mojoj porodici, medju muskarcima je to i dalje omiljeno zimsko jelo, koje, zadnjih deset godina rijetko pravimo ali i dalje vazi za specijalitet. Ja sam to strasno volila jesti u djetinjstvu :)
Ali uvijek se pazilo da se ne jede "svačija", samo od nekoga za koga znaš da je čist... je li ti draža mljevena ili u komadićima? Meni u komadićima, onda usput inspiciram i kontam šta bi to moglo biti... :mrgreen:

Ne kontam ove svađalice na ovoj temi - ja ovo, ti ono, ja pametan, ti glup... Ostalo nekako sve kontam, mislim na svijetu... tj. ili volim ili ne volim (rijetko mrzim, ali zna se desiti) ili ne razumijem, pa ne kontam... Ali da ne kontam, pa ismijavam samo zato što ja to ne kontam - to ne.
Last edited by berenice on 14/02/2015 18:13, edited 1 time in total.
berenice

#339 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by berenice »

Cherry-Cherry wrote:U mojoj porodici to svi vole osim mene. :zoka:
Zavoljela bi kad bi došla kući u neka doba, raspad sistema, a u fridžu ništa osim kaurme. :mrgreen:
JohnnyS

#340 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JohnnyS »

Izguglo sam sad tu kavurmu, svaka čast onome tko pojede :D
berenice

#341 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by berenice »

JohnnyS wrote:Izguglo sam sad tu kavurmu, svaka čast onome tko pojede :D
Sad reci ni oči ne valjaju (mislim od glavuše)?! :zoka:
dobar osjecaj

#342 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobar osjecaj »

berenice wrote:Ali uvijek se pazilo da se ne jede "svačija", samo od nekoga za koga znaš da je čist... je li ti draža mljevena ili u komadićima? Meni u komadićima, onda usput inspiciram i kontam šta bi to moglo biti... :mrgreen:
Istina. Jednom prilikom je otac donio kuci komad kaurme od nekih poznanika. Stajao je u frizideru i nakon par dana se pocela hvatati plijesan, sto je nemoguce kod dobro pripremljene kaurme nakon samo par dana i to u frizideru. Cak i kad je skinuo dio sa plijesni i pokusao ugrijati, osjetio se smrad na lose oprane iznutrice, pa smo to bacili. U mojoj porodici se svi sastojci, ukljucujuci i trbusinu i crijeva, iskljucivo sjeckaju u dubokoj drvenoj posudi s malim ostrim sjeckalicama, pa se to poslije przi na ulju s puno luka i zacinima. Nisam nikada vidjela/probala s mljevenim sastojcima. Ova sjeckana predivno izgleda i mirise jos bolje.
JohnnyS

#343 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JohnnyS »

berenice wrote:

Što bi rekla moja baba, dobro je to ko voli :D
dobar osjecaj

#344 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobar osjecaj »

Gledajuci slike na netu ne vidim nigdje to sto ja podrazumijevam pod kaurmom. Ovi puni tanjiri nekih velikih komada mesa i iznutrica su nesto drugo.
berenice

#345 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by berenice »

JohnnyS wrote:Prije nego tema ode na terorizam, separatizam, ustaše, četnike, vehabije - dosta smo i izdržali - te ode pod ključ, samo da nadopišem još jednu stvar koju fakat nikako ne kontm: PARMEZAN. Kako netko savršen rižot, njoke ili špagete bolonjeze može pokvariti nečim što, kao što je onoj temi o toj ogavnoj stvari nedavno rekao jedan forumaš, smrdi kao neoprana pička meni nikad neće biti jasno.
Ne mora značiti da je neoprana - možda je samo mala upalica ili gljivice ili bijelo pranje. :run:
Cherry-Cherry

#346 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Ljudi miješaju tripice i kaurmu. :zoka:
berenice

#347 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by berenice »

JohnnyS wrote:
berenice wrote:

Što bi rekla moja baba, dobro je to ko voli :D
JeS, jeS... Kad nešto ispadne pravo dobro, kao npr. pohovane tikvice (k'o da je to nešto), kaže: "Jesu se uredile, ama k'o mozak."
Point.

#348 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Point. »

Ne kontam ljude koji ne gotive fudbal. Haj, pod cijenu da zvucim sovinisticki, zene, to ko nesto genetski sta ja znam da ne gotive loptanje, al muskarce ne kontam, kao sta ja imam tu gledati 11 insana ganja loptu. Nisu svjesni sta mase. :)
kakavdanakneiskustvu

#349 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

todd_smith wrote:ne kontam konzumiranje alkohola kod osoba koje onda idu na dzumu ili poste ili kada im kazes sto ne jedu svinjetinu to isto kao da je to nesto sto je zabranjeno u vjeri bas ono, ali alkohol koji je isto tako zabranjen to je ok jer...ne znam..ne znaju ni oni ali pije se...

ne znam, fkt ne kontam...ne sudim niti prigovaram, svako svome, jednostavno ne kontam..

:thumbup:
Rinzler

#350 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Rinzler »

Point. wrote:Ne kontam ljude koji ne gotive fudbal. Haj, pod cijenu da zvucim sovinisticki, zene, to ko nesto genetski sta ja znam da ne gotive loptanje, al muskarce ne kontam, kao sta ja imam tu gledati 11 insana ganja loptu. Nisu svjesni sta mase. :)
Ja bi im samo malo poboljsao igru, ubacio im barem jos jednu loptu da se ne makljaju nolko oko jedne. Tuga ih vidit bgm. Pa ko vise golova dadne jbga :)
Post Reply