U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
-
Cybernetic
#326 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 13:05, edited 1 time in total.
- dale cooper
#327 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Cybernetic wrote:Da, slazem se. Ateizam nije nikakva ideologija, politicka orijentacija ili cak svjetonazor. Ateizam nije sam sebi svrha. On je stanje i odnos prema objektivnoj realnosti. Ja ne vjerujem u boga/bogova kao sto ne vjerujem u vampire, duhove, jednoroga. Ne postoji recimo avampirizam, jer je besmisleno ozbiljno se baviti sa necim sto jednostavno ne postoji. Borba protiv mistifikacije i vjerske distorzije realnosti je borba protiv uslova koji zahtijevaju takvo tumacenje svijeta. Neki portali koji si izvjestavali o ovom ubojstvu u SAD su citirali pocinitelja gdje on tvrdi da je ateizam jedino rjesenje problema na Bliskom istoku. Ja kao ateist ne zelim da me netko dovodi u vezu sa ovakvim ljudima. I oni koji su mu posluzili kao inspiracija cesto provaljuju takve gluposti. Recimo, Dawkins je prije nekoliko godina snimio onu emisiju "The Root of all evil" gdje tvrdi kako bi svijet bio mnogo mirniji da nema religija. To je notorna glupost. Iza danasnjih ratova stoje prije svega ekonomski interesi elita u najmocnijim zemljama svijeta. Ti ratovi proizvode bijedu, nesigurnost, besperspektivnost i guraju ljude u iracionalizam.dale cooper wrote:God Delusion je elaboriran odgovor jednog naučnika na pitanje zašto je on ateista odnosno zašto ne vjeruje u boga, snažno poduprijeta naučno dokazanim činjenicama i hipotezama. I ujedno je kritika svih organizovanih religija.
Ali ne predstavlja neku opštu ateističku ideologiju, jer kao što rekoh, takva stvar ne postoji.
- Cracked
#328 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Izgleda pojedinci ovdje erekciju dobise kad su culi da se lik izjasnio kao ateista. Kakav uzas, umjesto da zale, oni izdrkase na vijest. Cuj militantni ateizam. Jel sad ja treba da umanjujem zlocin da bi opravdao cin ovog manijaka? ili ocekujete da pizdimo kako je ovo sve vjerska zavjera da se ocrne ateisti? Mozda da relativiziram tako sto cu izraziti zaljenje i onda usmjeriti na vjerske fanatike u stilu: " grozno, grozno jadni ljudi, ALI (veliko ALI), znate ima tu i ateistickih zrtava u vjerskim teroristickim napadima, sve je to znate utjecalo....".
Ja bih rado rekao za ovo je kriva knjiga ateizma koju svi slijedimo, ali nemamo je. Niti se zelim poistovjetiti sa ostalim ateistima, sa nekim stavovima da, s drugim stavovima ne.
Lik je idiot a mladi ljudi su zbog njega mrtvi.
Ja bih rado rekao za ovo je kriva knjiga ateizma koju svi slijedimo, ali nemamo je. Niti se zelim poistovjetiti sa ostalim ateistima, sa nekim stavovima da, s drugim stavovima ne.
Lik je idiot a mladi ljudi su zbog njega mrtvi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#329 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Ovo je dokaz da nisi procitao knjigu.skupljac_zeljeza wrote:Uz to tvrdio da je tom knjigom nepobitno dokazao da Bog ne postoji i da ko god je pročita poslije neće vjerovati u Boga. Oni koji su ga branili su pričali priču kako nije u tom dijelu shvaćen i da je čak na neki način agnostik. O moralu i vjeri ne bih jer je još gore zabrljao vadeći se.dale cooper wrote:God Delusion je elaboriran odgovor jednog naučnika na pitanje zašto je on ateista odnosno zašto ne vjeruje u boga,
snažno poduprijeta naučno dokazanim činjenicama i hipotezama. I ujedno je kritika svih organizovanih religija.
Ali ne predstavlja neku opštu ateističku ideologiju, jer kao što rekoh, takva stvar ne postoji.
Pa pobogu si brate, da si samo na google ukucao, vidio bi da ima poglavlje "Siromastvo agnosticizma"
- @ngel
#330 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Zar je bitno, hoces da kazes da trebamo svi imati isto misljenje i neku kolektivnu svijest kako bi bili prihvatljivi jedni drugima, bas tako razmisljanje i dovodi do svih problema i ubistava u ime ovoga ili onogajasko_ba wrote:Kad izadjes sa drustvom na kafu, pice ili sta vec, i kad im kazes ovako nesto, kako te gledaju?@ngel wrote:Isto je i sa teorijom evolucije,to je pogotovo nedokazivo, pa je i to samo puko vjerovanje u nebuloze jednog obicnog covjekaSta vam je vise ljudi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#331 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
I gravitacija je samo teorija u koju vjerujes ili ne. Pa ne vidim da nesto skacete sa zgrada.@ngel wrote: Pa postoje mnoge opravdane sumnje da su ameri sve izmislili i onako filmski izrezirali kako bi se u vjecitoj utrci sa Rusima pokazali naprednijim, ne tvrdim ja da nisu bili, ali nemaju neoborive dokaze da jesu, tako da nam ostaje jedino da im vjerujemo
Isto je i sa teorijom evolucije,to je pogotovo nedokazivo, pa je i to samo puko vjerovanje u nebuloze jednog obicnog covjeka....dakle sve se svodi na VJEROVANJE, neko u Boga i Bozije rijeci, neko u obicnog covjeka i njegove rijeci
- jasko_ba
#332 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Jel postoji gravitacija?@ngel wrote:Zar je bitno, hoces da kazes da trebamo svi imati isto misljenje i neku kolektivnu svijest kako bi bili prihvatljivi jedni drugima, bas tako razmisljanje i dovodi do svih problema i ubistava u ime ovoga ili onogajasko_ba wrote:Kad izadjes sa drustvom na kafu, pice ili sta vec, i kad im kazes ovako nesto, kako te gledaju?@ngel wrote:Isto je i sa teorijom evolucije,to je pogotovo nedokazivo, pa je i to samo puko vjerovanje u nebuloze jednog obicnog covjekaSta vam je vise ljudi
Edit: evo lik postavi iznad.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#333 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
jasko_ba wrote: Jel postoji gravitacija?
Edit: evo lik postavi iznad.
- @ngel
#334 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Pa nije bas, gravitaciju i njene posljedice osjetimo direktno na sebi...ali eto ako moze neko od ovih silnih naucnika na forumu da skoci sa zgrade cisto u eksperimentalne svrhe nije problem_BataZiv_0809 wrote:I gravitacija je samo teorija u koju vjerujes ili ne. Pa ne vidim da nesto skacete sa zgrada.@ngel wrote: Pa postoje mnoge opravdane sumnje da su ameri sve izmislili i onako filmski izrezirali kako bi se u vjecitoj utrci sa Rusima pokazali naprednijim, ne tvrdim ja da nisu bili, ali nemaju neoborive dokaze da jesu, tako da nam ostaje jedino da im vjerujemo
Isto je i sa teorijom evolucije,to je pogotovo nedokazivo, pa je i to samo puko vjerovanje u nebuloze jednog obicnog covjeka....dakle sve se svodi na VJEROVANJE, neko u Boga i Bozije rijeci, neko u obicnog covjeka i njegove rijeci
-
L u c i f e r
#335 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Gravitacija je americka laz
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#336 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Ne, nego ti osjetis ono za sta je nauka stvorila teoriju i dala joj ime gravitacija.@ngel wrote:
Pa nije bas, gravitaciju i njene posljedice osjetimo direktno na sebi...ali eto ako moze neko od ovih silnih naucnika na forumu da skoci sa zgrade cisto u eksperimentalne svrhe nije problem
- @ngel
#337 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Nece biti, osjetili su je i oni sto su zivjeli i mnogo prije nego su je naucnici proucavali i dali joj ime, ili su mozda ljudi prije toga lebdjeli u zraku_BataZiv_0809 wrote:Ne, nego ti osjetis ono za sta je nauka stvorila teoriju i dala joj ime gravitacija.@ngel wrote:
Pa nije bas, gravitaciju i njene posljedice osjetimo direktno na sebi...ali eto ako moze neko od ovih silnih naucnika na forumu da skoci sa zgrade cisto u eksperimentalne svrhe nije problem
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#338 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Tako je i sa evolucijom. Hvala sto si me postedjela duzeg pisanja@ngel wrote:
Nece biti, osjetili su je i oni sto su zivjeli i mnogo prije nego su je naucnici proucavali i dali joj ime, ili su mozda ljudi prije toga lebdjeli u zraku
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#339 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
SovjetskaL u c i f e r wrote:Gravitacija je americka laz
- cyprus
#340 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Jako mi je žao svakog mladog života koji strada zbog nečijeg poremećenog uma... Tuga je to...
Nisam zagovornik smrtne kazne, a jedan od razloga je što mislim da je ona preblaga kazna za ovakve zlotvore... Pravedno bi bilo da ovaj terorista živi dugo godina i dan za danom trpi strašnu psihičku i fizičku torturu... A slučaj pokazuje da je poremećenost uma može biti nezavisno stanje od ličnih ubjeđenja...
A reakcije na vijest jesu razočaravajuće... Sa jedne strane veoma nesrazmjena zainteresiranost za ovaj slučaj, a sa druge se stiče dojam da je mnoge ova vijest razveselila kako bi mogli svoju pakost ispoljavati (kao što je npr. slučaj sa forumašem koji je otvorio ovu temu)...
Nisam zagovornik smrtne kazne, a jedan od razloga je što mislim da je ona preblaga kazna za ovakve zlotvore... Pravedno bi bilo da ovaj terorista živi dugo godina i dan za danom trpi strašnu psihičku i fizičku torturu... A slučaj pokazuje da je poremećenost uma može biti nezavisno stanje od ličnih ubjeđenja...
A reakcije na vijest jesu razočaravajuće... Sa jedne strane veoma nesrazmjena zainteresiranost za ovaj slučaj, a sa druge se stiče dojam da je mnoge ova vijest razveselila kako bi mogli svoju pakost ispoljavati (kao što je npr. slučaj sa forumašem koji je otvorio ovu temu)...
-
jefferson
#341 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Ono sto je mene fakat razocaralo je Klix.cyprus wrote:Jako mi je žao svakog mladog života koji strada zbog nečijeg poremećenog uma... Tuga je to...
Pisali su da uopste nije vijest.
Jutros kada sam se probudio, napravio kafu, i poceo tabiriti vijesti, to je bila prva vijest na svim web stranicama, dok Klix tvrdi da nije? ccccccc
- @ngel
#342 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Porediti evoluciju i gravitaciju i dokaze o postojanju istih_BataZiv_0809 wrote:Tako je i sa evolucijom. Hvala sto si me postedjela duzeg pisanja@ngel wrote:
Nece biti, osjetili su je i oni sto su zivjeli i mnogo prije nego su je naucnici proucavali i dali joj ime, ili su mozda ljudi prije toga lebdjeli u zraku
you must be kidding
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#343 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Obje su naucne teorije@ngel wrote: Porediti evoluciju i gravitaciju i dokaze o postojanju istih
you must be kidding
Zasto ne vjerujes u evoluciju? Hajde objasni mi u 2-3 recenice.
- jasko_ba
#344 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
@ngel wrote:Porediti evoluciju i gravitaciju i dokaze o postojanju istih
you must be kidding

Pogledaj, nije opasno, nauci se dosta stvari
- skupljac_zeljeza
#345 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Gledaš u šolju ili kašike? Zar on sam nije spominjao agnosticizam uzimajući metaforu o vilama u dnu vrta da bi deluzijama se pokušao od toga ograditi pa ga ovi morali čupati od brojnih reakcija. Zbog svega toga je onako agresivno napao Flua u intervju koji je dao Playboyu. Nije mu ni malo bilo lahko, ali sam se spetljo._BataZiv_0809 wrote: Ovo je dokaz da nisi procitao knjigu.
Pa pobogu si brate, da si samo na google ukucao, vidio bi da ima poglavlje "Siromastvo agnosticizma"
- Maharadza
#346 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Jednostavno, pogledaj samu definiciju POJMA "TEORIJA":_BataZiv_0809 wrote:Obje su naucne teorije@ngel wrote: Porediti evoluciju i gravitaciju i dokaze o postojanju istih
you must be kidding![]()
...u prijevodu "može bit' bidne..." ...i dok god se suprotno ne dokaže Evolucija je bila i ostaje TEORIJA, ništa manje ništa više!These are the statements that are assumed to be true (because they seem so) even if there are no hundred percent concrete evidences.
Theories are vague truths or unclear facts whereas facts are really facts.
I nemojte dalje u off molim vas, imate temu Religija pa tamo nastavite!
- sigh
#347 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Pogledaj ti definiciju "NAUCNE TEORIJE" !Maharadza wrote:Jednostavno, pogledaj samu definiciju POJMA "TEORIJA":_BataZiv_0809 wrote:Obje su naucne teorije@ngel wrote: Porediti evoluciju i gravitaciju i dokaze o postojanju istih
you must be kidding![]()
...u prijevodu "može bit' bidne..." ...i dok god se suprotno ne dokaže Evolucija je bila i ostaje TEORIJA, ništa manje ništa više!These are the statements that are assumed to be true (because they seem so) even if there are no hundred percent concrete evidences.
-
jefferson
#348 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Kao sto je i religija samo teorija.Maharadza wrote:Jednostavno, pogledaj samu definiciju POJMA "TEORIJA":_BataZiv_0809 wrote:Obje su naucne teorije@ngel wrote: Porediti evoluciju i gravitaciju i dokaze o postojanju istih
you must be kidding![]()
- sigh
#349 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Ovaj @Maharadza nema bas predstavu o cemu uopste pise. On poredi naucne teorije, koje trebaju imati masivno tijelo dokaza da bi dostigle taj status, sa teorijom iz obicnog govora, tipa mahalske teorije o preljubi i slicno, e to je vec more bit bidne. Ukratko, provala 
- House
#350 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
burger_pasa wrote:Najveca prijetnja Bosni i Hercegovini jesu upravo Bosnjaci ateisti... Takvim smetaju i dzamije i vjerski praznici i sloboda vjerovanja i kulturni identitet Bosnjaka, koji je opet nerazdvojan od religije, smetaju im pokrivene zene, smeta im Izetbegovic jer je vjernik, smeta im Ceric iako je jedan od najobrazovanijih Bosnjaka itd... itd...
objasnio,posebno boldano