Wizz air
-
Mentha_Piperita
#326 Re: Wizz air
Odlično, hvala vam svima na pomoći
, ako budu pravili probleme - ženska mi može stati u ovu kabinsku, strpat ću je
.
- TAFKAP
#327 Re: Wizz air
Nema to veze, okreni torbu nastranu i eto ga od jednom visina postane duzina.Mentha_Piperita wrote:Dimenzije prtljaga na Wizz Air-ovoj stranici za veliku kabinsku torbu su: 56×45×25 cm - jesam li upravu, je li ovo 56 - širina, 45 - visina, a 25 cm dužina?
Bojim se da ovo ne zamijenim (ne piše tamo tačno šta je šta) osim u jednom dijelu gdje je specificirano da prtljag ne smije prelaziti dimenzije - navedene za max prtljag i onda su oni ovako poredali: širina, visina, dužina? Onda isto zavisi šta ko misli pod širina, dužina, visina?
NIje dozvoljeno imati dva rucna prtljaga, tj. prtljag i torbu, jedino ako imate "priority boarding" kartu.
-
Mentha_Piperita
#328 Re: Wizz air
Hvala punoTAFKAP wrote:Nema to veze, okreni torbu nastranu i eto ga od jednom visina postane duzina.Mentha_Piperita wrote:Dimenzije prtljaga na Wizz Air-ovoj stranici za veliku kabinsku torbu su: 56×45×25 cm - jesam li upravu, je li ovo 56 - širina, 45 - visina, a 25 cm dužina?
Bojim se da ovo ne zamijenim (ne piše tamo tačno šta je šta) osim u jednom dijelu gdje je specificirano da prtljag ne smije prelaziti dimenzije - navedene za max prtljag i onda su oni ovako poredali: širina, visina, dužina? Onda isto zavisi šta ko misli pod širina, dužina, visina?
NIje dozvoljeno imati dva rucna prtljaga, tj. prtljag i torbu, jedino ako imate "priority boarding" kartu.
- TAFKAP
#329 Re: Wizz air
Ne znam odkle letis, ja sam prije dvije sedmice letio iz Tuzle za Basel.
Vrucina, na Check In-u dug red, bio sam sa zenom i djetetom od malo vise od godine dana, u redu je bilo jos najmanje 3, 4 beba. Otisao sam direktno do "gospodj/ice" na info salteru i zamolio je da nas (osobe sa malom djecom) propusti na Check In preko reda, kao sto pise u statutu kompanije, ona nesto probrblja tipa "Guzva je, morate cekati kao i svi ostali..." i pobjeze sa saltera.
Vrucina, na Check In-u dug red, bio sam sa zenom i djetetom od malo vise od godine dana, u redu je bilo jos najmanje 3, 4 beba. Otisao sam direktno do "gospodj/ice" na info salteru i zamolio je da nas (osobe sa malom djecom) propusti na Check In preko reda, kao sto pise u statutu kompanije, ona nesto probrblja tipa "Guzva je, morate cekati kao i svi ostali..." i pobjeze sa saltera.
- Sarah24
#330 Re: Wizz air
TAFKAP wrote:Ne znam odkle letis, ja sam prije dvije sedmice letio iz Tuzle za Basel.
ja bas idem cesto i svaki put bude beba, nisam jednom vdijela kako propustaju majke sa djecom oni granicari i kontrolori, dok u Baselu to isto nisam primjetila, mozda nisam ni gledala, posto je u Tz manji prostor pa htio ne htio vidis..
- Ridjobrki
#331 Re: Wizz air
Meni je ovo više dokaz kakav smo narod nego kakva je gospođa na šalteru ili primjena propisa firme.TAFKAP wrote:Ne znam odkle letis, ja sam prije dvije sedmice letio iz Tuzle za Basel.
Normalan svijet bi te sam potjerao preko reda, i tebe i te ostale 3-4 bebe.
- stakasa
#332 Re: Wizz air
Propisi su propisiRidjobrki wrote:Meni je ovo više dokaz kakav smo narod nego kakva je gospođa na šalteru ili primjena propisa firme.TAFKAP wrote:Ne znam odkle letis, ja sam prije dvije sedmice letio iz Tuzle za Basel.
Normalan svijet bi te sam potjerao preko reda, i tebe i te ostale 3-4 bebe.
- raoul duke
#333 Re: Wizz air
Letim za Holandiju sa Wizzom, kakvi su skoriji utisci? 
- Danguba
#334 Re: Wizz air
Uvijek isto. Popni se, malo pogledaj i sidji.raoul duke wrote:Letim za Holandiju sa Wizzom, kakvi su skoriji utisci?
- TAFKAP
#335 Re: Wizz air
Govorim o Check In šalteru, tamo u "čekaonici" nakon kontrole pasoša nam je druga gospođ/ica koja je ponovo čekirala pasoš/kartu rekla da idemo do pred izlazna vrataSarah24 wrote:TAFKAP wrote:Ne znam odkle letis, ja sam prije dvije sedmice letio iz Tuzle za Basel.
Vrucina, na Check In-u dug red, bio sam sa zenom i djetetom od malo vise od godine dana, u redu je bilo jos najmanje 3, 4 beba. Otisao sam direktno do "gospodj/ice" na info salteru i zamolio je da nas (osobe sa malom djecom) propusti na Check In preko reda, kao sto pise u statutu kompanije, ona nesto probrblja tipa "Guzva je, morate cekati kao i svi ostali..." i pobjeze sa saltera.cudno
ja bas idem cesto i svaki put bude beba, nisam jednom vdijela kako propustaju majke sa djecom oni granicari i kontrolori, dok u Baselu to isto nisam primjetila, mozda nisam ni gledala, posto je u Tz manji prostor pa htio ne htio vidis..
Iz Basela sam letio više puta, sad prvi put s djetetom, na Check Inu su mi proaktivno, a ne tek na moj upit, rekli da na kontrolu pred ulazak u avion možemo proći preko reda, pitali su nas da li hoćemo da predamo kolica na Check Inu ili tek pred ulazak u avion.
- Sarah24
#336 Re: Wizz air
pa vjerujem 
-
tnt-tunja
#337 Re: Wizz air
Ima li neko da zna koliko dugo ostaju jeftine karte? Npr. cijena karte za Minhen iz Tuzle za 04.12. je sad 19.90KM
Do kojeg datuma odprilike ostanu ovako jeftine karte? Jeste li nekad pratiili?
- Danguba
#338 Re: Wizz air
Da znam nikada ne bih placao skupe.tnt-tunja wrote:Ima li neko da zna koliko dugo ostaju jeftine karte? Npr. cijena karte za Minhen iz Tuzle za 04.12. je sad 19.90KM
Uzimaj to cim prije pa makar propala. Jeftinije ne moze biti.
-
tnt-tunja
#339 Re: Wizz air
Pa ja recimo evo pratim te karte 20dana. Cijena je za oba pravca (04.12. i 08.12.) po 19,90KM...
- drndalo
#340 Re: Wizz air
Ostaju dok se ne prodaju po toj cijeni, pa rastu...
- Danguba
#341 Re: Wizz air
Dugo letim sa njima i sve sam pratio. Nema nikakve logike(osim njihove) po kojoj bi osoba kupovala karte i kada. Vjerujem da imaju brojace o zainteresovanosti pa se prema tome i postavljaju. Znao sam mjesecima pratiti neku sedmicu sa letovima. Nekada karte idu nenormalno visoko(bez ikakve logike) pa onda ide padanje cijena pa opet blago dizanje i tako.drndalo wrote:Ostaju dok se ne prodaju po toj cijeni, pa rastu...
- ovo_malo_duse
#342 Re: Wizz air
Sta ba imas pratit, kupis odmah, po toj cijeni nemos ni do Zenice. Cuj prati kartu za Minhen od 20 KM.tnt-tunja wrote:Ima li neko da zna koliko dugo ostaju jeftine karte? Npr. cijena karte za Minhen iz Tuzle za 04.12. je sad 19.90KM
Pa da ti propadne potrosis 20 Km sedmicno na gluposti
- TAFKAP
#343 Re: Wizz air
1. Prate "posjecenost" datuma: Ako npr. u nekom odredjenom intervalu 10 osoba gleda let 01.10. cijena je X, ako u istom tom intervalu gleda 100 osoba, cijena ce biti visa, jer postoji vise interesovanja za taj let (jedan vid licitacije),
2. Kad dodje do odredjenog postotka popunjenosti leta, tako da je kompanija u plusu, cijene se dizu, jer je onda svaka prodata karta plus. Ovo mozes najjednostavnije vidjeti ako npr. u jednom browseru odes i "kupis" vise karata (ides u procesu kupovine do samog kraja kad trebas kupiti karte) a onda u drugom browseru ides da "kupis" karte za isti dan.
3. Kupovina karte dan, dva pred let je skuplja, vecinom zbog (2.), osim toga se zna da se tako kratkorocno karta kupuje zato sto se "mora" doci od A do B, tako da je potencijalni kupac spreman platiit i vecu cijenu,
4. Inace se ova tehnologija koristi kod online shopova, ali se moze primjeniti i kod avio kompanija: Osobe koje kupuju stvari putem mobilnog (iPhone-a) placaju vise nego osobe koje kupuju preko "normalnog" racunara. Bilo je prije par godina naucnih istrazivanja koja su pokazala to da su cijene koje su prikazivane osobama na mobilnim uredjajima bile vece nego na racunarima.
2. Kad dodje do odredjenog postotka popunjenosti leta, tako da je kompanija u plusu, cijene se dizu, jer je onda svaka prodata karta plus. Ovo mozes najjednostavnije vidjeti ako npr. u jednom browseru odes i "kupis" vise karata (ides u procesu kupovine do samog kraja kad trebas kupiti karte) a onda u drugom browseru ides da "kupis" karte za isti dan.
3. Kupovina karte dan, dva pred let je skuplja, vecinom zbog (2.), osim toga se zna da se tako kratkorocno karta kupuje zato sto se "mora" doci od A do B, tako da je potencijalni kupac spreman platiit i vecu cijenu,
4. Inace se ova tehnologija koristi kod online shopova, ali se moze primjeniti i kod avio kompanija: Osobe koje kupuju stvari putem mobilnog (iPhone-a) placaju vise nego osobe koje kupuju preko "normalnog" racunara. Bilo je prije par godina naucnih istrazivanja koja su pokazala to da su cijene koje su prikazivane osobama na mobilnim uredjajima bile vece nego na racunarima.
- Danguba
#344 Re: Wizz air
Ima logike o tome sto pises.
Znalo mi se desiti da jednu cijenu vidim i dok uradim proceduru da kupim, pred samo placanje vidim da je poskupjela ili ako nemaju vise ''normalnih'' sjedista onda te vrate na pocetak. Kada prodjes sve do placanja, opet vidis da je karta skuplja jer dobijas sjediste sa prostorom za noge.
Nekada znaju u ''normalnoj'' cijeni da ti ista ta sjedista prodaju bez naknade.
Nikada ne znas sta te ceka dok ne kupis kartu.
Znalo mi se desiti da jednu cijenu vidim i dok uradim proceduru da kupim, pred samo placanje vidim da je poskupjela ili ako nemaju vise ''normalnih'' sjedista onda te vrate na pocetak. Kada prodjes sve do placanja, opet vidis da je karta skuplja jer dobijas sjediste sa prostorom za noge.
Nekada znaju u ''normalnoj'' cijeni da ti ista ta sjedista prodaju bez naknade.
Nikada ne znas sta te ceka dok ne kupis kartu.
-
sencci
#345 Re: Wizz air
Interesuje me šta mislite o organizovanju vlastitog turistickog (nisam dijaspora) putovanja koristeći Wizzair i letove do jedne od destinacija koja je povezana Wizzair-om sa Tuzlom. Razmišljao sam o ovome, tj. da bi se možda moglo isplanirati neko putovanje uključujući recimo 3-4 noćenja. Na njihovoj stranici vidio sam i mogućnost bukiranja flight + hotel. Kada se unesu podaci za odredjeni period, ukupna cijena uključujući povratne avio karte i noćenja (naravno pri tom nudi se više opcija od najjeftinije ka najskupljoj, poput booking-a..) je prilčno primamljiva u odnosu na ovdašnje turističke aranžmane ili privatno planiranje sa letovima iz Sarajeva. Je li neko razmišljao o ovome ili možda realizovao nešto slično, preporuke?
- Nothing
#346 Re: Wizz air
kojim danima lete za minhen?I kad se vracaju? 
- Danguba
#347 Re: Wizz air
https://book.wizzair.com/nl-NL/TimeTabl ... ngen/TuzlaNothing wrote:kojim danima lete za minhen?I kad se vracaju?
- Nothing
#348 Re: Wizz air
dankeDanguba wrote:https://book.wizzair.com/nl-NL/TimeTabl ... ngen/TuzlaNothing wrote:kojim danima lete za minhen?I kad se vracaju?
-
Mentha_Piperita
#349 Re: Wizz air
Molim Vas, ovo ograničenje unosa tečnosti u avion (100 ml) u kesici, tako im piše na stranici, je li odnosi na kabinski prtljag ili na sav prtljag?
Npr. u teškom predanom prtljagu se planira nositi šampon, i te neke lične sitnice koje su tečnom stanju? Zna li neko sigurno kakvo je stanje sa ovim?
Hvala.
Npr. u teškom predanom prtljagu se planira nositi šampon, i te neke lične sitnice koje su tečnom stanju? Zna li neko sigurno kakvo je stanje sa ovim?
Hvala.
- muha_sa
#350 Re: Wizz air
u tom prtljagu možeš ponjet i karnister rakijeMentha_Piperita wrote:Molim Vas, ovo ograničenje unosa tečnosti u avion (100 ml) u kesici, tako im piše na stranici, je li odnosi na kabinski prtljag ili na sav prtljag?
Hvala.