Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
- JThomas
#326 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
oni su generalno pretežno nereligiozni i opterećeni sekularnim nacionalizmom bez vjerske komponente. naši konstitutivni šovinisti bi rekli da znaju šta su, kao što se za mlavljenje žene kaže da je čovjek težak kad popije.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#327 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
treba praviti razliku između kosova i albanije
i treba proći jedna čitava generacija da "izumru" ovi što su živjeli u jedinoj ateističkoj zemlji na svijetu
da se znaju stvarne brojke
i treba proći jedna čitava generacija da "izumru" ovi što su živjeli u jedinoj ateističkoj zemlji na svijetu
da se znaju stvarne brojke
-
KENJAC
#328 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Koliko lupanja na osnovu predrasuda. Ko je od vas pratio zadnju godinu dana sta je radio i sta je rekao OVAJ Papa ? Jebo te sumpor , sta je Papa dozivio ! Da ga brani ateista 100% Srpskog porijekla ! Da su se ovakvi ljudi pitali u proslosti sigurno bi Katolicka Crkva imala manje mrlja u proslosti ! Al , jebi ga ! Svi su svestenici pedofili kao u ostalom sto su svi Srbi cetnici !!!
- zgembomaratonac
#329 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Albanija je na popisu 2011. godine imala 10,03% katolika i 6,75% pravoslavnih.Challenger__ wrote:Oko 10% katolika, 20% pravoslavnihBlack swan wrote:vidim gore se spominje albanija... u pojedinim dijelovima albanije je pola pola što se religije tiče što bi rekli bare bare...
tako da mnogo predrasuda imamo o toj zemlji...
Papa Sranjo: "Albanija nije muslimanska zemlja!"KENJAC wrote:Ko je od vas pratio zadnju godinu dana sta je radio i sta je rekao OVAJ Papa ?
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/svij ... ska-drzava
22.09.2014: Papa Franjo izjavio da je Albanija "evropska", a ne "muslimanska" zemlja..
Pomoć kroz promociju vrijednosti sekularne države i svete borbe protiv intelaktualnog mraka u Međugorju. Očekjuju se i otvaranja fabrika ugroženim katolicima u Kiseljaku.stari grad Visegrad wrote:U cemu ce i da li ce Hrvatima pomoci Papa
- zgembomaratonac
#330 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Možda će osuditi katoličke napade na sekularnu državu BiH:El malagueño wrote:Samo sam se zapitao sta ce nama papa u sarajevu.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-up ... /141218149

Last edited by zgembomaratonac on 03/02/2015 14:15, edited 1 time in total.
- cyprus
#331 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
A zapitaš li se ikad šta će nam iko od zvaničnika stranih država koji dolaze u posjetu?El malagueño wrote:Jako teske rijeci. Na osnovu cega? Jesam li ja igdje pozivao na nasilje? Samo sam se zapitao sta ce nama papa u sarajevu.animals wrote:Hvala Bogu pa nisu svi Bosnjaci i Bosanci kao ovaj zgembo i el malagueno..
inace bi nam bilo kao i u Siriji..
Sta rade ovi moderatori osim sto govore neistomisljenicima da napuste bosnu.
- Red Wolf
#332 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Pa i sta ce nam,sta su to konkretno uradili ti silni zvanicnici zadnji 10 godina na poboljsanju stanja u drzavi nista,evo za promjenu nek se visoki predstavnik angazuje da pomogne ljudima oko ovog svajcarca,ipak je ta banka u njegovoj zemlji a on ima uticaj a da ne govorim o krupnijim stvarima,samo prosipaju supljucyprus wrote:A zapitaš li se ikad šta će nam iko od zvaničnika stranih država koji dolaze u posjetu?El malagueño wrote:Jako teske rijeci. Na osnovu cega? Jesam li ja igdje pozivao na nasilje? Samo sam se zapitao sta ce nama papa u sarajevu.animals wrote:Hvala Bogu pa nisu svi Bosnjaci i Bosanci kao ovaj zgembo i el malagueno..
- kamberovica polje
#333 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Ovo je dobro. Papa je ionako više politička nego vjerska ličnost u današnjem vremenu a Vatikan i dalje ima ogromnu moć. Osim toga, ne bi nam bilo loše da se jedan dan vrtimo (u pozitivnom smislu) po svjetskim medijima.
Last edited by kamberovica polje on 03/02/2015 14:57, edited 1 time in total.
-
El malagueño
#334 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Zapitam se ja mnogo cega. Trenutno se pitam kakve veze ima zapitam li se ja ista o stranim drzavnim zvanicnicima u sarajevu kad je tema konkretno o papinoj (religijski lider) posjeti sarajevu.cyprus wrote:A zapitaš li se ikad šta će nam iko od zvaničnika stranih država koji dolaze u posjetu?El malagueño wrote:Jako teske rijeci. Na osnovu cega? Jesam li ja igdje pozivao na nasilje? Samo sam se zapitao sta ce nama papa u sarajevu.animals wrote:Hvala Bogu pa nisu svi Bosnjaci i Bosanci kao ovaj zgembo i el malagueno..
- cyprus
#335 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Papa nije samo religijski lider, nego i lider jedne države... To što je religijski lider, samo mu daje na značaju... Ti si dakle protiv da značajni ljudi dolaze u posjetu? Šta će nam?El malagueño wrote:Zapitam se ja mnogo cega. Trenutno se pitam kakve veze ima zapitam li se ja ista o stranim drzavnim zvanicnicima u sarajevu kad je tema konkretno o papinoj (religijski lider) posjeti sarajevu.
- zgembomaratonac
#336 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
cyprus wrote:Papa nije samo religijski lider, nego i lider jedne države... To što je religijski lider, samo mu daje na značaju... Ti si dakle protiv da značajni ljudi dolaze u posjetu? Šta će nam?El malagueño wrote:Zapitam se ja mnogo cega. Trenutno se pitam kakve veze ima zapitam li se ja ista o stranim drzavnim zvanicnicima u sarajevu kad je tema konkretno o papinoj (religijski lider) posjeti sarajevu.
- JohnnyS
#337 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Papa nije samo vjerski vođa, on je jedan od najutjecajnijih ljudi na svijetu, od političkih figura su utjecajniji od njega valjda samo Obama, Putin i Merkelova. Pogotovo ovaj papa koji ima dobar PR pa valja svima osim talibanima, katolibanima i inim ekstremistima. Ne vidim kako bi njegova posjeta bila po ičemu loša za Sarajevo izuzev što će taj dan biti prometni kolaps pa će najebat oni koji moraju na posao.
- Joe McCarthy
#338 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
A obični ljudi, carevi Osmanskog carstva su se prozivali sjenama božijimEl malagueño wrote: Dolazi obican covjek za koga jedna religija kaze da je on predstavnik boga na zemlji (ili tako nesto)
-
Hafis
#339 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Veća korist je Sarajevu od Angeline. Ako ništa konkretno, barem s pratećom ekipom pojede par porcija ćevapa...i to je zauhar na ovoj recesiji.
A ovaj ništa, samo trošak.
A ovaj ništa, samo trošak.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#340 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
nek se stedi na drugim stvarima
ionako drzava vjerskim zajednicama duguje milijarde nevracene otete imovine
- Stjui
#341 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
ti si zadnji koji može da priča o nečijem odgoju...NIN wrote: sve su to djeca, izvrhunjena za babinim stolom i u mektebima od malih nogu!
-
Hafis
#342 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
A koliko tek ova država duguje svojim građanima za dvadeset i pet godina stručnog hebavanja u mozak.Black swan wrote:nek se stedi na drugim stvarima
- Baltazar_khan
#343 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
čitajući tvoje postove imam osjećaj da bi bio najsretniji da nas ovaj posjeti.zgembomaratonac wrote:Samo nam još treba vođa vatikanskog klerofašizma.

-
Hafis
#344 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Gdje ovaj igra?
-
Hafis
#346 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Valjda mu netko od Leotarove obitelji skrenuo pozornost na mogućnost petardi.
- reis1
#347 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Hocel papa donijet kakih para? Ovi Arapi kad dodju, oni uvijek donesu kesu...
A ovaj papa izgleda nakav siroma'...
A ovaj papa izgleda nakav siroma'...
-
El malagueño
#348 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
To je za mene blasfemija kao i ovo drugo.Joe McCarthy wrote:A obični ljudi, carevi Osmanskog carstva su se prozivali sjenama božijimEl malagueño wrote: Dolazi obican covjek za koga jedna religija kaze da je on predstavnik boga na zemlji (ili tako nesto)
A za ove sto su skoro svrsili zbog papinog dolaska: sta konkretno dobijamo tim dolaskom? Jos niko nista konkretno nije odgvorio. Ja stvarno ne vidim nista sto bi nam pomoglo. Mozda ce hrvati opet plakati pred njim i govoriti o ugrozenom polozaju. Mozda ce doci nesto ovih iz kamenjara da vide papu. A mozda ce obicni sarajlija ponosan biti jer ce mu to pored olimpijade biti dokaz da je sarajevo metropola i da ga posjecuju bogami svakakvi poznati ljudi, bogami je i u2 bio, penelope cruz a sad evo i papa.
Ne kaZem da mu treba reci da ne dolazi. Ali pitam se koji ce nam kurac. Hoce li neko da mi odgovori sto se ovako bali zbog njegoog dolaska
- Kombat
#349 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Jedna od mogucih prakticnih dobiti dolaska predsjednika kluba jebaca malih djecaka za gradjane ovog grada i zemlje mozda bude preslikana iz scenarija Brazilskog filma "Tropa de Elite". Naime, politicari u tom filmu odlucuju krenuti u obracun sa kriminalom u favelama zbog najave posjete predsjednika gore navedenog kluba.
Eh sada...pitanje je hoce li iko pokrenuti ove nase dzuturume. Nije da su BOPE, ali cak i oni najbrojniji medju njima (a ti su poluretardirani) mogu posluziti svrsi ako ih se pravilno usmjeri.
EDIT:
izgleda da su vec krenuli haha
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-akciji ... /150203095
Eh sada...pitanje je hoce li iko pokrenuti ove nase dzuturume. Nije da su BOPE, ali cak i oni najbrojniji medju njima (a ti su poluretardirani) mogu posluziti svrsi ako ih se pravilno usmjeri.
EDIT:
izgleda da su vec krenuli haha
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-akciji ... /150203095
Last edited by Kombat on 03/02/2015 17:20, edited 1 time in total.
-
KENJAC
#350 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Nemoj bonasherbett wrote:ama, evo ti od katolkinje jedanKENJAC wrote:Koliko lupanja na osnovu predrasuda. Ko je od vas pratio zadnju godinu dana sta je radio i sta je rekao OVAJ Papa ? Jebo te sumpor , sta je Papa dozivio ! Da ga brani ateista 100% Srpskog porijekla ! Da su se ovakvi ljudi pitali u proslosti sigurno bi Katolicka Crkva imala manje mrlja u proslosti ! Al , jebi ga ! Svi su svestenici pedofili kao u ostalom sto su svi Srbi cetnici !!!