Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post Reply
JThomas

#326 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by JThomas »

oni su generalno pretežno nereligiozni i opterećeni sekularnim nacionalizmom bez vjerske komponente. naši konstitutivni šovinisti bi rekli da znaju šta su, kao što se za mlavljenje žene kaže da je čovjek težak kad popije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#327 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Truba »

treba praviti razliku između kosova i albanije
i treba proći jedna čitava generacija da "izumru" ovi što su živjeli u jedinoj ateističkoj zemlji na svijetu

da se znaju stvarne brojke
KENJAC

#328 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by KENJAC »

Koliko lupanja na osnovu predrasuda. Ko je od vas pratio zadnju godinu dana sta je radio i sta je rekao OVAJ Papa ? Jebo te sumpor , sta je Papa dozivio ! Da ga brani ateista 100% Srpskog porijekla ! Da su se ovakvi ljudi pitali u proslosti sigurno bi Katolicka Crkva imala manje mrlja u proslosti ! Al , jebi ga ! Svi su svestenici pedofili kao u ostalom sto su svi Srbi cetnici !!!
zgembomaratonac

#329 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by zgembomaratonac »

Challenger__ wrote:
Black swan wrote:vidim gore se spominje albanija... u pojedinim dijelovima albanije je pola pola što se religije tiče što bi rekli bare bare...
tako da mnogo predrasuda imamo o toj zemlji...
Oko 10% katolika, 20% pravoslavnih
Albanija je na popisu 2011. godine imala 10,03% katolika i 6,75% pravoslavnih.
KENJAC wrote:Ko je od vas pratio zadnju godinu dana sta je radio i sta je rekao OVAJ Papa ?
Papa Sranjo: "Albanija nije muslimanska zemlja!"
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/svij ... ska-drzava

22.09.2014: Papa Franjo izjavio da je Albanija "evropska", a ne "muslimanska" zemlja.. :-)
stari grad Visegrad wrote:U cemu ce i da li ce Hrvatima pomoci Papa
Pomoć kroz promociju vrijednosti sekularne države i svete borbe protiv intelaktualnog mraka u Međugorju. Očekjuju se i otvaranja fabrika ugroženim katolicima u Kiseljaku.
zgembomaratonac

#330 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

El malagueño wrote:Samo sam se zapitao sta ce nama papa u sarajevu.
Možda će osuditi katoličke napade na sekularnu državu BiH:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-up ... /141218149

Image
Image
Image
Last edited by zgembomaratonac on 03/02/2015 14:15, edited 1 time in total.
cyprus

#331 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by cyprus »

El malagueño wrote:
animals wrote:Hvala Bogu pa nisu svi Bosnjaci i Bosanci kao ovaj zgembo i el malagueno..
inace bi nam bilo kao i u Siriji..
Jako teske rijeci. Na osnovu cega? Jesam li ja igdje pozivao na nasilje? Samo sam se zapitao sta ce nama papa u sarajevu.

Sta rade ovi moderatori osim sto govore neistomisljenicima da napuste bosnu.
A zapitaš li se ikad šta će nam iko od zvaničnika stranih država koji dolaze u posjetu?
Red Wolf

#332 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Red Wolf »

cyprus wrote:
El malagueño wrote:
animals wrote:Hvala Bogu pa nisu svi Bosnjaci i Bosanci kao ovaj zgembo i el malagueno..
Jako teske rijeci. Na osnovu cega? Jesam li ja igdje pozivao na nasilje? Samo sam se zapitao sta ce nama papa u sarajevu.

A zapitaš li se ikad šta će nam iko od zvaničnika stranih država koji dolaze u posjetu?
Pa i sta ce nam,sta su to konkretno uradili ti silni zvanicnici zadnji 10 godina na poboljsanju stanja u drzavi nista,evo za promjenu nek se visoki predstavnik angazuje da pomogne ljudima oko ovog svajcarca,ipak je ta banka u njegovoj zemlji a on ima uticaj a da ne govorim o krupnijim stvarima,samo prosipaju suplju
kamberovica polje

#333 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by kamberovica polje »

Ovo je dobro. Papa je ionako više politička nego vjerska ličnost u današnjem vremenu a Vatikan i dalje ima ogromnu moć. Osim toga, ne bi nam bilo loše da se jedan dan vrtimo (u pozitivnom smislu) po svjetskim medijima.
Last edited by kamberovica polje on 03/02/2015 14:57, edited 1 time in total.
El malagueño

#334 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by El malagueño »

cyprus wrote:
El malagueño wrote:

Zapitam se ja mnogo cega. Trenutno se pitam kakve veze ima zapitam li se ja ista o stranim drzavnim zvanicnicima u sarajevu kad je tema konkretno o papinoj (religijski lider) posjeti sarajevu.
cyprus

#335 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by cyprus »

El malagueño wrote:Zapitam se ja mnogo cega. Trenutno se pitam kakve veze ima zapitam li se ja ista o stranim drzavnim zvanicnicima u sarajevu kad je tema konkretno o papinoj (religijski lider) posjeti sarajevu.
Papa nije samo religijski lider, nego i lider jedne države... To što je religijski lider, samo mu daje na značaju... Ti si dakle protiv da značajni ljudi dolaze u posjetu? Šta će nam?
zgembomaratonac

#336 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

cyprus wrote:
El malagueño wrote:Zapitam se ja mnogo cega. Trenutno se pitam kakve veze ima zapitam li se ja ista o stranim drzavnim zvanicnicima u sarajevu kad je tema konkretno o papinoj (religijski lider) posjeti sarajevu.
Papa nije samo religijski lider, nego i lider jedne države... To što je religijski lider, samo mu daje na značaju... Ti si dakle protiv da značajni ljudi dolaze u posjetu? Šta će nam?
:-) Samo nam još treba vođa vatikanskog klerofašizma.
JohnnyS

#337 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by JohnnyS »

Papa nije samo vjerski vođa, on je jedan od najutjecajnijih ljudi na svijetu, od političkih figura su utjecajniji od njega valjda samo Obama, Putin i Merkelova. Pogotovo ovaj papa koji ima dobar PR pa valja svima osim talibanima, katolibanima i inim ekstremistima. Ne vidim kako bi njegova posjeta bila po ičemu loša za Sarajevo izuzev što će taj dan biti prometni kolaps pa će najebat oni koji moraju na posao.
Joe McCarthy

#338 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Joe McCarthy »

El malagueño wrote: Dolazi obican covjek za koga jedna religija kaze da je on predstavnik boga na zemlji (ili tako nesto)
A obični ljudi, carevi Osmanskog carstva su se prozivali sjenama božijim :)
Hafis

#339 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Hafis »

Veća korist je Sarajevu od Angeline. Ako ništa konkretno, barem s pratećom ekipom pojede par porcija ćevapa...i to je zauhar na ovoj recesiji.
A ovaj ništa, samo trošak.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#340 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Truba »

nek se stedi na drugim stvarima

ionako drzava vjerskim zajednicama duguje milijarde nevracene otete imovine
Stjui

#341 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Stjui »

NIN wrote: sve su to djeca, izvrhunjena za babinim stolom i u mektebima od malih nogu! :bih:
ti si zadnji koji može da priča o nečijem odgoju...
Hafis

#342 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Hafis »

Black swan wrote:nek se stedi na drugim stvarima

ionako drzava vjerskim zajednicama duguje milijarde nevracene otete imovine
A koliko tek ova država duguje svojim građanima za dvadeset i pet godina stručnog hebavanja u mozak.
Baltazar_khan

#343 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Baltazar_khan »

zgembomaratonac wrote: :-) Samo nam još treba vođa vatikanskog klerofašizma.
čitajući tvoje postove imam osjećaj da bi bio najsretniji da nas ovaj posjeti.

Image
Hafis

#344 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Hafis »

Gdje ovaj igra?
Hafis

#346 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Hafis »

Valjda mu netko od Leotarove obitelji skrenuo pozornost na mogućnost petardi.
reis1

#347 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by reis1 »

Hocel papa donijet kakih para? Ovi Arapi kad dodju, oni uvijek donesu kesu...

A ovaj papa izgleda nakav siroma'...
El malagueño

#348 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by El malagueño »

Joe McCarthy wrote:
El malagueño wrote: Dolazi obican covjek za koga jedna religija kaze da je on predstavnik boga na zemlji (ili tako nesto)
A obični ljudi, carevi Osmanskog carstva su se prozivali sjenama božijim :)
To je za mene blasfemija kao i ovo drugo.

A za ove sto su skoro svrsili zbog papinog dolaska: sta konkretno dobijamo tim dolaskom? Jos niko nista konkretno nije odgvorio. Ja stvarno ne vidim nista sto bi nam pomoglo. Mozda ce hrvati opet plakati pred njim i govoriti o ugrozenom polozaju. Mozda ce doci nesto ovih iz kamenjara da vide papu. A mozda ce obicni sarajlija ponosan biti jer ce mu to pored olimpijade biti dokaz da je sarajevo metropola i da ga posjecuju bogami svakakvi poznati ljudi, bogami je i u2 bio, penelope cruz a sad evo i papa.

Ne kaZem da mu treba reci da ne dolazi. Ali pitam se koji ce nam kurac. Hoce li neko da mi odgovori sto se ovako bali zbog njegoog dolaska
Kombat

#349 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Kombat »

Jedna od mogucih prakticnih dobiti dolaska predsjednika kluba jebaca malih djecaka za gradjane ovog grada i zemlje mozda bude preslikana iz scenarija Brazilskog filma "Tropa de Elite". Naime, politicari u tom filmu odlucuju krenuti u obracun sa kriminalom u favelama zbog najave posjete predsjednika gore navedenog kluba.

Eh sada...pitanje je hoce li iko pokrenuti ove nase dzuturume. Nije da su BOPE, ali cak i oni najbrojniji medju njima (a ti su poluretardirani) mogu posluziti svrsi ako ih se pravilno usmjeri. :D

EDIT:
izgleda da su vec krenuli haha

http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-akciji ... /150203095
Last edited by Kombat on 03/02/2015 17:20, edited 1 time in total.
KENJAC

#350 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by KENJAC »

sherbett wrote:
KENJAC wrote:Koliko lupanja na osnovu predrasuda. Ko je od vas pratio zadnju godinu dana sta je radio i sta je rekao OVAJ Papa ? Jebo te sumpor , sta je Papa dozivio ! Da ga brani ateista 100% Srpskog porijekla ! Da su se ovakvi ljudi pitali u proslosti sigurno bi Katolicka Crkva imala manje mrlja u proslosti ! Al , jebi ga ! Svi su svestenici pedofili kao u ostalom sto su svi Srbi cetnici !!!
ama, evo ti od katolkinje jedan :kiss:
Nemoj bona :roll: ja sam ozenjen ! Sjooo bas mi nezgodno ! :kiss: ... ma mejk lav jebo wor !
Post Reply