Zviz wrote:ovo_malo_duse wrote:Ja halabuke oko ovog dvojca evo svi se satrase samo o tome pricaju, kazu sad ce ove na A-kasi resetat.
Sta je zviz nema posla ha sve naucilo jezik pa nemas kome prevodit. Poneka nana i dedo al sitno to...
Rece ti fino cojk, lijekove, ako je cika doktor rekao da moras i plave nemoj da preskaces nema veze sto ti se ne svidzaju popij bit ce ti bolje.

Bosancu u Danskoj... najgora sorta izgleda... pa ti sam sebe opisa u bobu. Recu ja tebi nesto skini svoje starce sa glumacke penzije da su bolseni u glavu, jer su bili u ratu samo da nebi radili, kao sto vecina bosanca se folira i mangupira da su im cete amputirale mozak tokom rata pa ovdje izvode budaletine i nesposobne da rade. Nema ni nista smjesnije kad bosanac kaze da mu caca sa 60 godina radi u vele firmi kao inzinjer u Danskoj a kad upitas u kojoj ni sam pojma nemam kako je ime istoj. Da sad ne rzavlacim o priznavanjima diploma iz perioda 1991 - 1995. Hocemo malo pricati o tome koliko bosanca lezi po glumackim (privremenim) penzijama? Sve go invalid. Vecina koja radi, tj. koja je zakasnila da izvodi budalu, danas radi na lagerima. Na DHL lageru imas najmanje 15 bosanca (kod Kopenhagena), te ja zastupam, jer sam ih tamo aktivirao! Povlacili se po socijalama ko mrtvi lesevi. Jebo vas Bog da vas jebo ljene... vi ste najgori tj. vi iseljeni iz BiH. Za razliku od onih u BiH bar pokusavaju pa bilo sta. A ovdje. Sta radite nista. Sa 35 godina mi dolze i savijaju se drolje iz Kozare, Prijedora, Sanskog Mosta, Trebinja... kukaju kako nemogu da zasnjiraju tene i sl. mole me da im potpisem papir da idu za penzije. Zdravi ljudi, dolaze, prijete ako nedobije penziju da ce me ono ovo, bal bla. Vidio sam ja te sve "jebacine" a kad mu komuna oduzme primanje za prijetnje onda zijeva. Radi vas saka, i ta skaka moli boga da dodje do penzije. Da nepricam o varanju osiguranja i sl. Najveca prevara je bila neka Bosanka katolkinja ko fol prase je pregazilo bilo na poslu na nekoj frami, mesari sta vec. I trazila odstetu a kasnje na kameri se vidilo kako se sama bacila i valjala da je ko nesto udarilo. Bosanci otvaraju firme zaposljavaju dance a onda im ne isplate platu, misle moze kao i u Bosni. Prica koja je javno bila obljavljena na samom sjeveru danske. U tvojim cipelama bi drzao zub za jezikom, jer dalje od nosa izgleda i ne mozes da predvidis sta se sve zbiva jer ovdje valjate jednu pricu da ste carevi po danskeoj tj. kad ste u BiH a svak zna da vecina je obicno gono i jedu samo spagete dva do tri puta na dan. Krom ne peku u renrni jer ista cuga struje. Da ako nisi znao vecina se hrani spagetama iz dana u dan. Pogledaj malo sta se kupuju u prodavnicama - 8kg tjesatine natrpa u korpu. Jebo te hjeb i Bog boziji i meni ovdje prosipas neke price. Niko bolje bosance u danskoj nepozna od mene! Nasluso sam se svih i svakakvih da mogu knjigu od 1.500 strana izdati! "Mrs stoko ne odgojena" to treba da pise kad im se isplati socijala ili prijevremenska penzija tj. na saldu na racunu.
Mislio sam da ti vise ne kome komentarisem... Jer si bolesnik covjek, nestalo ti boba a moza su ti i dilera copili, al potegnes mi zivku... Pa konju jedan salonski...Mene su danci sami doveli ovdje 2000 dali mi stipendiju skolovali me, sad zaradim za mjesec koliko ti na A kasi dobijes za godinu. Ti da nekom pricas nesto sad cu ti nabrojat 30 inzinjera i 5 ljekara specijalista koji rade i zive u krugu od 80 km oko mene. Da ne govorim o majstorima, zavarivacima itd.
Ti da pricas o uspjesnim ljudima iz Bosne. Veze ti nemas...mislim znas ti ali lazes ko pas.
I lijeci se covjece. Krimilalaca ima nije da nema ali su Bosanci na nivou statisticke greske. Ima ih i koji iskoristavaju drzavu naravno, ali u tvojoj prici svi bosanci su samo fukara i sljam.
Kako si samo prefidan kako preskaces i lazes ignorises kad ti neko napise nesto konkretno i opali te po usima.
Zviz je izgleda pripada onoj generaciji salonaca i cetnika koje su danci uzeli za prevodioce u prvom krugu kad su protjerani i izbjeglice dolazili. To je ona bagra koja je istraumiranim ljudima koji su poslije dana i dana voznje u autobusima ulazila u dansku, psovla sve po spisku i govorila im da nemaju sta da traze u Danskoj. Dok danci nisu skontali koja je to bagra.
Vidim da dobro poznaje opstine gdje ovakvi zive u vecini a sam je vjerovatno u Slagelse.
Nema vise kome prevodit a skole nema, prestigli ga neki novi pastuhi brzi, obrazovala se Bosanska djeca, pa sad isfrustriran lupa kao maxim po diviziji.
Ako ti treba boba...javise sredimo ti recept sad pa sad....