Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

doboj71

#326 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by doboj71 »

Zviz wrote:
alkalna_baterija wrote:@Zviz
Bi li se ti zenio za papire? :D
Imam jednu, kaze trpila bi i tezak zivot u Danskoj, i progone i potlacivanje i nepravdu i diskriminaciju, samo da se kutarise Bosne. :D
Ne hvala. Nebi ja ozenio Balkanku nebitno iz koje drave ni da mi neko nudi kule i gradove. Kad ljudi budu imali svabski mentalitet mozda tada do tada ja imam svoje ciljeve i golove, mozda ce tada cetvrta generacija iza mene imati sta da gleda sa Balkana, ja bez uvrede ne tom Balkanu ne vidim skoro nista pozitivno.
ma nabijem vise i tebe i tvoju dansku ,koji ces k... onda na ovom forumu kad sve govoris protiv Bosne i Balkana.
Idi na njihove forume pa se tamo handrite do bola
muzicar_iz_parka

#327 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by muzicar_iz_parka »

Jbga zviz ti kontradiktoran.

Sa jedne strane Danska država sa kojom nema zejabancije a sa druge strane ne može izaći na kraj sa sitnim kriminalcima trafičarima tj. slabo ih rehabilituje kroz zatvore i ostale prateäe institucije te namjene.

Kad ne možete izaći na kraj sa ovim sitnim šanerima, šta bi tek sa našim kapitalcima, oni bi vam preuzeli vlast za godinu dana. :D
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#328 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

A evo sta rade neuspjesni Bosanci uspjesnim Bosancima po Danskoj.

Covjeku zapalili ljetnu kucicu i devastirali vrt. Te mu zabili sikiru u panj kao neki znaki itd. pricalo se o ovom usire.

http://www.jv.dk/artikel/1125637:TOende ... ert-paasat
"Han siger videre, at han i alle 16 år, som han har boet i Danmark, har været udsat for chikane og hærværk. Det er bosniske landsmænd der står bag, siger Nead Sedusic." Prica je iz 2011 godine.

On dalje prica, da u svih 16 godina, koliko boravi u Danskoj, je bio izlozen cikanama i vandalizmu. Iza ovih epizoda stoje zemljaci iz Bosne, kaze Nead Sedusic

Image
Image

I neko rece da nema podjeljenosti zimedju Bosanaca u Danskoj. Pokusajte se odseliti u neka mjesta kao Bosanac gdje ima par Bosanca i nekog sela (homogenisana rulja) pa 2006 godine kad su se u klubu Bosanca pomarisali i jedni druge ganjali nozevima nisu upali van zemlaljci pa izazvali trku frku nego jedni Bosnacni iz jednog mjesta protiv ovih oz tog mjesta :skoljka:
Last edited by Zviz on 23/01/2015 17:11, edited 1 time in total.
Zviz

#329 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

muzicar_iz_parka wrote:Jbga zviz ti kontradiktoran.

Sa jedne strane Danska država sa kojom nema zejabancije a sa druge strane ne može izaći na kraj sa sitnim kriminalcima trafičarima tj. slabo ih rehabilituje kroz zatvore i ostale prateäe institucije te namjene.

Kad ne možete izaći na kraj sa ovim sitnim šanerima, šta bi tek sa našim kapitalcima, oni bi vam preuzeli vlast za godinu dana. :D
Nema granice, to je problem. Da ima granice ovog nebi ni bilo, jedino da plivaju iz Njemacke do Danske... bilo je i tih slucaja za vrijeme Istocne Njemacke pokoji svabo je uspio tako doci do azila u tadasnje vrijeme.
supercali

#330 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by supercali »

mO k3 wrote:Razapeše zviza ko Isusa :mrgreen:
Samo jos treba raza mujanovic da ga zakuca
Seyfo

#331 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Seyfo »

Iz svih postova na svim temama ovog Zviza, moze se zakljuciti: golema je tuga dijasporska. Niko te nece, ni tamo, ni vamo. A iz te koze u drugu ne mozes...
supercali

#332 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by supercali »

Zviz wrote:U principu neme moze biti svjedno, jer vecina ljudi iz BiH u DK zivi ispod standarda zivot. To sto se oni hvale vama u BiH da ovdje jasu na konjevima i sjede u kraljevskim stolicama to prepisite mentaliteti o dokazivanju. Vecina zivi kao postanar u kvatovima polu puni stranaca ili danaca socijalnih slucaja kao sto su i oni. Gotovo 2/3 preko 40 je na penziji ili socijali vecina u prijevremenskoj penziji. Sto se mladjih tice doslovice pola kriminal pola skola/posao. Generalno gledano skolovani se udaju i zene sa dancima i pokusajvaju da se sto manje druze sa ostalima. Ostali se medjusobno druze maksimalno. BiH klubova ima u par primjera pa cak i spotskih.

BiH danska dijaspora forum je podjeljen u pet frakcija. Tacno imate pet uduruga o istom jer se nisu mogli sloziti da imaju jedan. Jer od drzave se dobije saka para za takav forum pa su ribe na vrhu se pokacili kome koliko u dzep od te sake. :skoljka: Toliko o Bosancerosima po Danskoj. Ocjena 2.
Autobiografska nema sta
SSemir

#333 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by SSemir »

ovo mi je postala najdraza tema na forum, radujem se svakom novom postu od zviza. koja je on pojava jbt :D ne mogu da vjerujem :D
SSemir

#334 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by SSemir »

Zviz wrote:Sta ce mirza i ona drugi i ostali. To su ko fol sve face a u sudu i pred policijom odnosno pred autoritetom nekim su manji od makova zrna. Sta sam se ja kabadahija i prijetnji od takih nasluso i nagledo, i nakraju im uvijek nasamo kaze sam si sebi zasro zivot u Danskoj. Imao si dzaba skolovanje, ako ne za ljekrara mogao si za tesara ili elektricara itd. Nego sta, i vecina prizna, zatucani caca koji oreddjecom ponizava mater, brani djeci da se druze s dancima, daj samo nasi, stariji nasi mangupi iz yu kriminalci ucili djecurliju kako krasti novcanike, pa malo to itd. Ima gore na sjeveru jedan sarajlija i zena mu, u duetu kradu po prodavnicama. Nema trgovine gdje im nisu sliku naljepili. Tako pricaju gore na sjeveru drzave. U Esbjergu uhvate nase da kradu margarin u prodavnici ili ide prijava ili plati 700kr na kasi i ne dolazi vise. I ako je protiv zakonski da trgovine to cine, oni se sluze. Inace kad te cape za kradju prijava ide policiji, policija zapise i posalje racun na adresu i pise placanjem racuna priznajete da se prekrsili zakon bla bla itd. Neces platiti onda ide sud itd. pa ti kazna bude sa troskovima astronomska. I vecina ovih sto kradu po buticima i sl. Imaju preko 40 godina neki i 50 god. Omladina koja se cesto povlaci po sudovima je zbog droge, a ovi mladji u ovim kategorijama kao ova dvojica su ipak mal broj. Jedino sverc oruzija je problem jer iza tog stoje jugovici pretezno iz BiH.
ma sta kazes? uhvate kradljivce i ne prijavljuju ih policiji nego im oni naplacuju kazne. iako ih zakon tjera da prijave policiji kradljivce i iako po zakonu obicni gradjani nemaju pravo odredjivati kazne za lopove..nesto je trulo u drzavi danskoj...
todd_smith

#335 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by todd_smith »

SSemir wrote:ovo mi je postala najdraza tema na forum, radujem se svakom novom postu od zviza. koja je on pojava jbt :D ne mogu da vjerujem :D
ti znas da je lik klinac iz sanskog mosta ili tamo neke vukojebine koji trolla raju ovdje?
Zviz

#336 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

mah nek hapse nek blate po novinama... zaboli me cosak... ako su ovi ugled neke nacije nek tako bude nece u novinama pisati Uzbekistan vec BiH. Hajd bice jos par vakih "biresa"... zaboli me neka stvar hocel ljudima sa Bih pasosima udariti vize, nemam ga i rahat sam po tom pitanju... sta vam ja mogu kad se pojedini ovdje na forumu dice ovim budalama... i sl. njima. a na novini da navedem par komentara sto su pisali

radivoje 22.01.2015. u 18:21
+6
Nije on za Danske nego za "Noćne"u rudniku.Usput protjerajte i camilu i djecu i završena priča.
BubiMali 22.01.2015. u 18:09
+19

Zbog ovakvih nam je rejting na nivou gdje god da dođemo.
RSPD sistema 22.01.2015. u 18:02
+32

Zaboravih dodati jebem vam svu familiju sto popularizirate ovakve debile.. Da je osvojio takmicenje iz matematike ili fizike ne bi ga niko spomenuo... Znaci pu.. mater vam jebem kvazi-novinarsku...

billy_the_cat 22.01.2015. u 14:39
+59

Ova spodoba je od 11 godine u Danskoj..da je bio normalan sada bi bio uspješan i normalan čovjek, ovako izgleda ko narkoman i kriminalac.

atheos 22.01.2015. u 14:02
+79

Kad nam ponovu uvedu vize, sjetite se ovakvog smeca.

Steta sto ovakim nepisu vlasti u ugledne list iz Sjeverne Koreje, a siguran sam da su Plemenske Swahili Daily novine vec o ovom porucili... "Albino u tradicionalnoj nosnji" kaki roditelji taka djeca. Nema ovo nista sa drzavom, sto onda ostalih 5,5 miliona nije vako nakaradno.
Zviz

#337 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

SSemir wrote:
Zviz wrote:Sta ce mirza i ona drugi i ostali. To su ko fol sve face a u sudu i pred policijom odnosno pred autoritetom nekim su manji od makova zrna. Sta sam se ja kabadahija i prijetnji od takih nasluso i nagledo, i nakraju im uvijek nasamo kaze sam si sebi zasro zivot u Danskoj. Imao si dzaba skolovanje, ako ne za ljekrara mogao si za tesara ili elektricara itd. Nego sta, i vecina prizna, zatucani caca koji oreddjecom ponizava mater, brani djeci da se druze s dancima, daj samo nasi, stariji nasi mangupi iz yu kriminalci ucili djecurliju kako krasti novcanike, pa malo to itd. Ima gore na sjeveru jedan sarajlija i zena mu, u duetu kradu po prodavnicama. Nema trgovine gdje im nisu sliku naljepili. Tako pricaju gore na sjeveru drzave. U Esbjergu uhvate nase da kradu margarin u prodavnici ili ide prijava ili plati 700kr na kasi i ne dolazi vise. I ako je protiv zakonski da trgovine to cine, oni se sluze. Inace kad te cape za kradju prijava ide policiji, policija zapise i posalje racun na adresu i pise placanjem racuna priznajete da se prekrsili zakon bla bla itd. Neces platiti onda ide sud itd. pa ti kazna bude sa troskovima astronomska. I vecina ovih sto kradu po buticima i sl. Imaju preko 40 godina neki i 50 god. Omladina koja se cesto povlaci po sudovima je zbog droge, a ovi mladji u ovim kategorijama kao ova dvojica su ipak mal broj. Jedino sverc oruzija je problem jer iza tog stoje jugovici pretezno iz BiH.
ma sta kazes? uhvate kradljivce i ne prijavljuju ih policiji nego im oni naplacuju kazne. iako ih zakon tjera da prijave policiji kradljivce i iako po zakonu obicni gradjani nemaju pravo odredjivati kazne za lopove..nesto je trulo u drzavi danskoj...
Lopuza znani jedan hercegovac hrvat ovdje svak zna da mu je sladje ukradeno nego da sta zaradi ili priusti jos se hvali kad ga cape i tako prica... kaze capili me za neke stvari i kaze ako neces prijavu u policiji hajd plati sad 700kr a moda ukro za 80kr i jos nema robe. Kaze platio. Ima svakavi budala ovdje.. Nisu u Dansku tokom rata doktori i profesroi dosli vecina je bila u tom valu od 92-95 iz koje kakvih mjesta pretezno tamo gdje su srbi bili zauzeli podrucija pa su ove protjerali. Ja jos nikoga iz Zenice, Travnika ili Konjica nisam sreo u Danskoj. Iz Sarajeva u 4 od 5 primjera je prica o mjesovitim brakovima.
spreca

#338 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by spreca »

Zviz wrote:
Lopuza znani jedan hercegovac hrvat ovdje svak zna da mu je sladje ukradeno nego da sta zaradi ili priusti jos se hvali kad ga cape i tako prica... kaze capili me za neke stvari i kaze ako neces prijavu u policiji hajd plati sad 700kr a moda ukro za 80kr i jos nema robe. Kaze platio. Ima svakavi budala ovdje.. Nisu u Dansku tokom rata doktori i profesroi dosli vecina je bila u tom valu od 92-95 iz koje kakvih mjesta pretezno tamo gdje su srbi bili zauzeli podrucija pa su ove protjerali. Ja jos nikoga iz Zenice, Travnika ili Konjica nisam sreo u Danskoj. Iz Sarajeva u 4 od 5 primjera je prica o mjesovitim brakovima.
Imali Tuzlaka?
muzicar_iz_parka

#339 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by muzicar_iz_parka »

Izgleda da je Zenici živilo jedno 2 miliona stanovnika prije rata, od svakog čujem da ima neki zeničana oko sebe u dijaspori.

:D
ovo_malo_duse

#340 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by ovo_malo_duse »

Zviz wrote:
ovo_malo_duse wrote:Ja halabuke oko ovog dvojca evo svi se satrase samo o tome pricaju, kazu sad ce ove na A-kasi resetat.
Sta je zviz nema posla ha sve naucilo jezik pa nemas kome prevodit. Poneka nana i dedo al sitno to...
Rece ti fino cojk, lijekove, ako je cika doktor rekao da moras i plave nemoj da preskaces nema veze sto ti se ne svidzaju popij bit ce ti bolje.
:mrgreen: :mrgreen:
:roll: Bosancu u Danskoj... najgora sorta izgleda... pa ti sam sebe opisa u bobu. Recu ja tebi nesto skini svoje starce sa glumacke penzije da su bolseni u glavu, jer su bili u ratu samo da nebi radili, kao sto vecina bosanca se folira i mangupira da su im cete amputirale mozak tokom rata pa ovdje izvode budaletine i nesposobne da rade. Nema ni nista smjesnije kad bosanac kaze da mu caca sa 60 godina radi u vele firmi kao inzinjer u Danskoj a kad upitas u kojoj ni sam pojma nemam kako je ime istoj. Da sad ne rzavlacim o priznavanjima diploma iz perioda 1991 - 1995. Hocemo malo pricati o tome koliko bosanca lezi po glumackim (privremenim) penzijama? Sve go invalid. Vecina koja radi, tj. koja je zakasnila da izvodi budalu, danas radi na lagerima. Na DHL lageru imas najmanje 15 bosanca (kod Kopenhagena), te ja zastupam, jer sam ih tamo aktivirao! Povlacili se po socijalama ko mrtvi lesevi. Jebo vas Bog da vas jebo ljene... vi ste najgori tj. vi iseljeni iz BiH. Za razliku od onih u BiH bar pokusavaju pa bilo sta. A ovdje. Sta radite nista. Sa 35 godina mi dolze i savijaju se drolje iz Kozare, Prijedora, Sanskog Mosta, Trebinja... kukaju kako nemogu da zasnjiraju tene i sl. mole me da im potpisem papir da idu za penzije. Zdravi ljudi, dolaze, prijete ako nedobije penziju da ce me ono ovo, bal bla. Vidio sam ja te sve "jebacine" a kad mu komuna oduzme primanje za prijetnje onda zijeva. Radi vas saka, i ta skaka moli boga da dodje do penzije. Da nepricam o varanju osiguranja i sl. Najveca prevara je bila neka Bosanka katolkinja ko fol prase je pregazilo bilo na poslu na nekoj frami, mesari sta vec. I trazila odstetu a kasnje na kameri se vidilo kako se sama bacila i valjala da je ko nesto udarilo. Bosanci otvaraju firme zaposljavaju dance a onda im ne isplate platu, misle moze kao i u Bosni. Prica koja je javno bila obljavljena na samom sjeveru danske. U tvojim cipelama bi drzao zub za jezikom, jer dalje od nosa izgleda i ne mozes da predvidis sta se sve zbiva jer ovdje valjate jednu pricu da ste carevi po danskeoj tj. kad ste u BiH a svak zna da vecina je obicno gono i jedu samo spagete dva do tri puta na dan. Krom ne peku u renrni jer ista cuga struje. Da ako nisi znao vecina se hrani spagetama iz dana u dan. Pogledaj malo sta se kupuju u prodavnicama - 8kg tjesatine natrpa u korpu. Jebo te hjeb i Bog boziji i meni ovdje prosipas neke price. Niko bolje bosance u danskoj nepozna od mene! Nasluso sam se svih i svakakvih da mogu knjigu od 1.500 strana izdati! "Mrs stoko ne odgojena" to treba da pise kad im se isplati socijala ili prijevremenska penzija tj. na saldu na racunu.
Mislio sam da ti vise ne kome komentarisem... Jer si bolesnik covjek, nestalo ti boba a moza su ti i dilera copili, al potegnes mi zivku... Pa konju jedan salonski...Mene su danci sami doveli ovdje 2000 dali mi stipendiju skolovali me, sad zaradim za mjesec koliko ti na A kasi dobijes za godinu. Ti da nekom pricas nesto sad cu ti nabrojat 30 inzinjera i 5 ljekara specijalista koji rade i zive u krugu od 80 km oko mene. Da ne govorim o majstorima, zavarivacima itd.

Ti da pricas o uspjesnim ljudima iz Bosne. Veze ti nemas...mislim znas ti ali lazes ko pas.

I lijeci se covjece. Krimilalaca ima nije da nema ali su Bosanci na nivou statisticke greske. Ima ih i koji iskoristavaju drzavu naravno, ali u tvojoj prici svi bosanci su samo fukara i sljam.
Kako si samo prefidan kako preskaces i lazes ignorises kad ti neko napise nesto konkretno i opali te po usima.
Zviz je izgleda pripada onoj generaciji salonaca i cetnika koje su danci uzeli za prevodioce u prvom krugu kad su protjerani i izbjeglice dolazili. To je ona bagra koja je istraumiranim ljudima koji su poslije dana i dana voznje u autobusima ulazila u dansku, psovla sve po spisku i govorila im da nemaju sta da traze u Danskoj. Dok danci nisu skontali koja je to bagra.
Vidim da dobro poznaje opstine gdje ovakvi zive u vecini a sam je vjerovatno u Slagelse.

Nema vise kome prevodit a skole nema, prestigli ga neki novi pastuhi brzi, obrazovala se Bosanska djeca, pa sad isfrustriran lupa kao maxim po diviziji.

Ako ti treba boba...javise sredimo ti recept sad pa sad....
Gojeni H

#341 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Gojeni H »

Seyfo wrote:Iz svih postova na svim temama ovog Zviza, moze se zakljuciti: golema je tuga dijasporska. Niko te nece, ni tamo, ni vamo. A iz te koze u drugu ne mozes...
:thumbup: U sridu. Sto bi dobar srink imao posla s ovim karakterom.
SSemir

#342 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by SSemir »

Zviz wrote:
SSemir wrote:
i velis, savjesni danci uhvatili kradljivca i nisu ga prijavili policiji nego su sami odredili kako da ga kazne? ma nemoj mi pricati?
SSemir

#343 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by SSemir »

todd_smith wrote:
SSemir wrote:ovo mi je postala najdraza tema na forum, radujem se svakom novom postu od zviza. koja je on pojava jbt :D ne mogu da vjerujem :D
ti znas da je lik klinac iz sanskog mosta ili tamo neke vukojebine koji trolla raju ovdje?
nemam pojma. stvarno?
medjutim

#344 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by medjutim »

Igrom slucaja rodjak mi zivi u Kopenhagenu, u Danskoj. Ljudi sa kojima se on druzi i sa kojima izlazi su sjajni, a ima ih iz svih dijelova BiH, koji su izbjegli 90-ih godina. @zviz, ne znam s kakvim ljudima ti dolazis u kontakt, ali svugdje ima olosa i sljama, po tvom pisanju ispadose svi Bosanci u Danskoj goli olos i klosari. Sto ne napises koju o crnogorcima i srbima koji zive u Danskoj i sto ne kazes da su jedni od vodecih u podzemlju? Raja s kojima se moj rodjak druzi, uglavnom imaju djecu koja studiraju u Danskoj, a neki od njih su doktori, inzinjeri, strucnjaci u raznim oblastima, neke sam imao prilike licno da upoznam. Ono sto mi se najvise svidja u toj raji je to sto apsolutno nema ni trunke nacionalizma, netrpeljivosti, a mjesovita je raja i naravno svi navijaju za BiH :bih: , jbg pricas o seljakluku, a ti prvi viris u korpe ljudima ko sta kupuje i u kojim kolicinama...
Zviz

#345 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

Mola más con amigos
Image
Zviz

#346 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

medjutim wrote:Igrom slucaja rodjak mi zivi u Kopenhagenu, u Danskoj. Ljudi sa kojima se on druzi i sa kojima izlazi su sjajni, a ima ih iz svih dijelova BiH, koji su izbjegli 90-ih godina. @zviz, ne znam s kakvim ljudima ti dolazis u kontakt, ali svugdje ima olosa i sljama, po tvom pisanju ispadose svi Bosanci u Danskoj goli olos i klosari. Sto ne napises koju o crnogorcima i srbima koji zive u Danskoj i sto ne kazes da su jedni od vodecih u podzemlju? Raja s kojima se moj rodjak druzi, uglavnom imaju djecu koja studiraju u Danskoj, a neki od njih su doktori, inzinjeri, strucnjaci u raznim oblastima, neke sam imao prilike licno da upoznam. Ono sto mi se najvise svidja u toj raji je to sto apsolutno nema ni trunke nacionalizma, netrpeljivosti, a mjesovita je raja i naravno svi navijaju za BiH :bih: , jbg pricas o seljakluku, a ti prvi viris u korpe ljudima ko sta kupuje i u kojim kolicinama...

Haj ba nemoj uvelicavati, naravno da ima normalnih i uspjesnih to nikada nisam ni rekao. Sto se crnogoraca tice njih nema ni saka, srba ima eno silkeborg pun ako nemas subaru na glavi i kukaste krsteve nemoj se tamo ni pomoliti, jedin grad koji Bosanci izbjegavaju ko vrag krst! Tako isto po pitanju Radnersa i Sønderborga tamo neces naci srbina ni za ljeka ali nebitno. 70% su uhjebi ovdje 30% marljivi vrijendi to tje tako. Tacka. Ko misli da je drugacije nek sebe laze, mene netreba. Hajde bolan nemoj da pocnem slikati nase kako rovare po smecu, kupe flase i sl. Hoce da malo odem u prakove po kopenhagenu da da vidis BiH bisera. Na 10km ih pepoznas. Imas ti nas u kopenhagenu koji zivimo sasvim normalan zivot ali brate vecina zivi zivot u BiH ovdje handre penzije, nista ne rade niti imaju pojma sta im djeca rade... i onda rodila ga mati vidi sin nam u bajbuku. I nebo pokraj roditelja koji nisu znali ni da imaju djete dok im nije zavrsilo iza resetaka! Daj sta je puta bila situcaija sa bosanskom djecom u sonovnoj skoli ono par mangupa se nadnje pa su ih morali razdvajati jedan u ono skolu drugi tamo i sl. vijest iz 1998 godine kad se sjetim bosanska djeca prodaju cigare po skolama i to osnovnim :skoljka: mani mi se tih finih, njih ima samo na 5 losih imas jednog finog to je omjer!
medjutim

#347 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by medjutim »

Stani ba zviz, je l' se ti zajebavas ili si fakat ozbiljan sve vrijeme? Pa je l' nema Danaca koji rovare po kontejnerima i skupljaju flase i konzerve, je l' nema Danaca koji se gudriraju i mrtvi leze po centru Kopenhagena, odvaljeni, pijani i prljavi, onda arapi, onda somalijci sa po 70-oro djece koji znaju gdje koliko para u krunu mogu dobit? Generalizujes jarane, ne kazem da smo mi savrseni(naravno da nas odrona najgorih), ali to sto ti opisujes to su socijalni slucajevi (kojih ima u svim zemljama i svih narodnosti i nacija) i sigurno ih nije 70% takvih kao sto ih ti opisujes. Nadam se da tako ne pricas pred Dancima o svojim zemljacima. Cudno mi da tako rezonujes, jer skandinavci smatraju da su svi ljudi jednako vrijedni i na tome im se bazira citavo drustvo i sistem, ti si ocigledno te casove preskako...
P.S. Sta sam to uvelicavao u prethodnom postu? To da su raja pozavrsavala skole dobre i fakultete ili?
Šveđanin

#348 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Šveđanin »

Zviz čime se baviš u slobodno vrijeme sem što vodiš evidenciju o ovim propalicama i kritikuješ Bošnje zbog penzija...

Zapjevaš li kad sa Dancima? Recimo...... ovo?

Zviz

#349 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by Zviz »

Odrzavam tri web stranice, jedem po restoranima, radim do 21h za drzavu opcina, radim do 10h sedmicno u oba primjera za drzavu policija, spin doktor jednog politicara eto tako to i nemam nekog posebnog vremena osim kad radim od kuce. Mada radim od 6, 6:30 do 12 a ostalo kak kad. Sto se tice danaca i njihovih problema odnosno nasih, nisu danci dancima upadni u oci koliko saka stranaca kad sta lose pocine. Ja sam gledao kako se danska policija izivljava nad jugovicima, marokancima, somalijcima i sl. Ako je to vama cool i primjer kqko ae bosanceros trebaju ponasati meni moze biti svejedno. Sto se tice forumasa koji me upita da li se salim. U mojoj opcini po evidencini 71% ljudi porijlom iz bih nad 40 godina je u prijevmenskoj penziji, naravno racunamo do 65 godine po starom zakonu. Sto se omladine tice znaci u razdoblju 18-30 godina, citavuh 38% se vodi na socijali/aktivering, rijec je o mladima samo sa skolom poput HG ili nista poslje osnovne. Ostatak ima gimnaziju, zanat, medicinsku, nizu visu, srednju visu, visu (uni) skolu ili u toku, pri kraju itd. Od 30 do 40% ih svega 44% ima trenut posao, ostali su na a kassi trenutno ili na re-edukaciji, svega troje pokusaje da dodje do penzije, ima i 14 bez skole pa se trenutno skoluju za sofere pretezno kamiona pri uz dotiranje troskova os strane komune. Znaci dzaba velika vozacka. Isto tako je imao 9 bosanaca u zatvoru od kojih petero ceka progon. Rijec je nasilju nad dancima i kradji. Nasilje nad bosancma mora biti smtrno da bi ista otrina se iskazala inace samo ae dobije zatvor. Od 29% koji su nad 40 vecina ima posa kao cistac, mesar, smecar, odrzavanje parkova i cesti, staracki domovi, lageri i soferi kamiona te svega dvojicu autobusa. Stose tice holjih pozicija. Svega 7. Dva inzinjera, jednog doktora, jednog stomatologa, jednu profesoricu te dva brata privatnika imaju svoju firmu sa 15 zaposlenih od kojih ni jedan nije stranac nego svi su danci. Pokusajem da ih ubjedim da prihvate poneke iz bih ali kategoricki odbijaju, jer meni kazu nece da imaju posla s nasima.
_mufljuz_

#350 Re: Deportovani Bosanci iz Danske se ponovo na ilegalan nacin vracaju iz BiH u Dansku.

Post by _mufljuz_ »

Ja ti iskreno zelim jos tezu i jos bolniju starost kakva si ti mizerija i ovaplocenje odvratnog egoisticnog lika.... crkni od muke ;)
Post Reply