HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post Reply
SaraFina

#326 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:A fkt mi nije jasno kako se to dobiva drzavljanstvo na osnovu "osjecaja". Da li to znaci da ja sad mogu otici kod notara i dati izjavu volje u kojoj tvrdim da se osjecam Hrvatom i dobiti drzavljanstvo?

Evo konkretno za srbijansko drzavljanstvo (na koje pravo imamo svi koji smo rodjeni u SFRJ) moras potpisati izjavu da Srbiju smatras svojom domovinom :D

Ti si pravi orjunaš, ne brini.

Odmah ćeš dobiti srpsko drzavljanstvo. Par upisa s ovog foruma im isprintaj i eto te medju nebeskim narodom!

Ili ...

Ko moderna mladja verzija Kusturice! :D

Taj stil!
Last edited by SaraFina on 12/01/2015 22:55, edited 1 time in total.
Danguba

#327 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Danguba »

Hafis wrote:
Danguba wrote:
Hafis wrote:
Sad sam te skontao.
Griešiš u krucijalnoj stvari.
RH ima poseban, specifičan odnos prema tom pitanju.
Ne dokazuje se pripadnost DRŽAVI, već pripadnost NARODU.
Pošto je Hrvatska nacionalna država hrvatskog naroda, svi njegovi pripadnici (hrvatskog naroda) po Ustavu R Hrvatske imaju pravo biti i njeni državljani.
Ako te to ne zadovolji, odustajem. Idemo na ISIL da me obučavaš.
samo trabunjas moj doture...pro forme radi :-)
i osman iz cazina pripada hrvatima :-) a nije did bio ujko a samim time se borio za drzavu.(time je dokazao pripadnos drzavi ndh a nikako narodu jer nikada nije bio 'rvat)
Hajde molim te posloži malo tu rečenicu...ne kontam što želiš reći...ozbiljno.
Osman je dokazivao pripadnost drzavi da bi dobio hrvatsko drzavljanstvo.
SaraFina

#328 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by SaraFina »

Te ujke se zovu ipak Hrvati Danguba ali islamskog vjerokaza :D
Hafis

#329 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Hafis »

Danguba wrote: Osman je dokazivao pripadnost drzavi da bi dobio hrvatsko drzavljanstvo.
Pa otkuda iskopa tog Osmana.
Ko ga jebe, nek dokazuje kada nema stare čage u čekmeđi.
Hafis

#330 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Hafis »

SaraFina wrote:Te ujke se zovu ipak Hrvati Danguba ali islamskog vjerokaza :D
Mi to zovemo prilivode.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#331 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:
Ti si pravi orjunaš, ne brini.

Odmah ćeš dobiti srpsko drzavljanstvo. Par upisa s ovog foruma im isprintaj i eto te medju nebeskim narodom!

Ko Moderna mladja verzija Kusturice! :D
SaraFina

#332 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
Danguba wrote: Osman je dokazivao pripadnost drzavi da bi dobio hrvatsko drzavljanstvo.

A koje? Da se on ili neko od oca pa do djeda izjasnio Hrvatom?

Dakle ipak se dokazuje hrvatska nacija kao temelj a ne neki krvni zakon :D
Danguba

#333 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Danguba »

razumijem, ali se ujka borio za drzavu i to treba kao dokaz za ''neko jako :D '' drzavljanstvo.

did je bio pripadnik ndh i samim time stice pravo na domovnicu i to uz povlasticu i bez krstenice. :D
Hafis

#334 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:

Aha, temelj. A može i krvni zakon. Sasvim svejedno, meni sve odgovara.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#335 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by _BataZiv_0809 »

@ Hafise jaro, de mi fkt razrijesi ovu dilemu. :thumbup:

Jel' fakat dovoljna samo izjava volje da se osjecah Hrvatom i eto soškice?

Necu drzavljanstvo uzimat, ne sekiraj se, pusti ove trolove :lol:
SaraFina

#336 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by SaraFina »

Danguba wrote:
razumijem, ali se ujka borio za drzavu i to treba kao dokaz za ''neko jako :D '' drzavljanstvo.

did je bio pripadnik ndh i samim time stice pravo na domovnicu i to uz povlasticu i bez krstenice. :D

Krstenica uopće nije uvjet. Samo domovnica :D

Rodni list i sl..:)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#337 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by _BataZiv_0809 »

Ulazem 350 evrici da ova Sarafina ima hrvatsko drzavljanstvo :D
SaraFina

#338 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:
Hafis wrote:

Aha, temelj. A može i krvni zakon. Sasvim svejedno, meni sve odgovara.

Kakve ti isusa ti i krvi imaš veze sa Zagorcem iz onog vica maloprije? :D
Hafis

#339 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Hafis »

Da stavimo stvari na pravo mjesto: 99% vas na ovoj temi bi jedva dočekali da imate cro državljanstvo, i ne bi vam na um palo da ga odbijete. Takav se još nije logirao na ovaj forum.
Ali eto, ako se već ne može zbombati, hajdemo zajebavati pošten svijet koji ga je zbombao.
Last edited by Hafis on 12/01/2015 23:04, edited 1 time in total.
Danguba

#340 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Danguba »

SaraFina wrote:
Danguba wrote:

Krstenica uopće nije uvjet. Samo domovnica :D

Rodni list i sl..:)
jesi sigurna ili si mladja generacija... :D

u i poslije rata to je bio pravi bizMis. mora paroh da ti izda krstenicu ali ne dzaba naravno. :D
SaraFina

#341 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:Ulazem 350 evrici da ova Sarafina ima hrvatsko drzavljanstvo :D
NemoRe. Samo slike diskutabilnog sadrzaja primam.

I to, da te imam čim ucjenjivati kasnije :D
Danguba

#342 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Danguba »

Hafis wrote:Da stavimo stvari na pravo mjesto: 99% vas na ovoj temi bi jedva dočekali da imate cro državljanstvo, i ne bi vam na um palo da ga odbijete. Takav se još nije logirao na ovaj forum.
Ali eto, ako se već ne može zbombati, hajdemo zajebavati pošten svijet koji ga je zbombao.
:lol: :lol:

ja se supam sa onom vasom kockastom putovnicom...a ovakvima ste slali zahtjev za club. :D

a vaseg ciMbenika zamolim da stavi rukavice kada pregleda moju... :lol:
Last edited by Danguba on 12/01/2015 23:08, edited 1 time in total.
SaraFina

#343 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by SaraFina »

Hafis wrote:Da stavimo stvari na pravo mjesto: 99% vas na ovoj temi bi jedva dočekali da imate cro državljanstvo, i ne bi vam na um palo da ga odbijete. Takav se još nije logirao na ovaj forum.

:D

Od nas troje u diskusiji, ja i ovaj Bata već imamo putovnice :D

Za Dangubu nisam sigurna.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#344 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by _BataZiv_0809 »

Joj koji je on mentol to je cudo nevidjeno :D
Danguba

#345 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Danguba »

SaraFina wrote:

:D

Od nas troje u diskusiji, ja i ovaj Bata već imamo putovnice :D

Za Dangubu nisam sigurna.
Nikad robom- Mirko i Slavko :D
Hafis

#346 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Hafis »

_BataZiv_0809 wrote:@ Hafise jaro, de mi fkt razrijesi ovu dilemu. :thumbup:

Ma jok.
Treba do izjave imati i neke hartije. Prije se svašta dešavalo. Masa Bošnjaka u HVO-u je dobila samim sudjelovanjem u postrojbama.
Međutim, sad je proces dobivanja državljanstva jako dug, i traje preko 16 mjeseci, i veoma je velik broj odbijenica.
Potreban je dokument kojim ćeš dokazati pripadnost hrvatskom narodu. Za ove starije to mora biti validan papir iz doba SFRJ, a ove posljeratne generacije dobivaju na temelju roditeljskih domovnica.
Ja sam imao ''nezgodu'', da mi oproste poatrijote na temi, da sam imao dokumente koji su potvrđivali moje ''hrvatstvo'' unatrag tri generacije, tako da su mi uručili i zlatni sat na svečanosti pri dodjeli domovnice i dali da momački kresnem onu malu prsatu žutku što je tada radila na izdavanju dokumenta :)
SaraFina

#347 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
_BataZiv_0809 wrote:@ Hafise jaro, de mi fkt razrijesi ovu dilemu. :thumbup:

Ma jok.
Treba do izjave imati i neke hartije. Prije se svašta dešavalo. Masa Bošnjaka u HVO-u je dobila samim sudjelovanjem u postrojbama.
Međutim, sad je proces dobivanja državljanstva jako dug, i traje preko 16 mjeseci, i veoma je velik broj odbijenica.
Potreban je dokument kojim ćeš dokazati pripadnost hrvatskom narodu. Za ove starije to mora biti validan papir iz doba SFRJ, a ove posljeratne generacije dobivaju na temelju roditeljskih domovnica.
Ja sam imao ''nezgodu'', da mi oproste poatrijote na temi, da sam imao dokumente koji su potvrđivali moje ''hrvatstvo'' unatrag tri generacije, tako da su mi uručili i zlatni sat na svečanosti pri dodjeli domovnice i dali da momački kresnem onu malu prsatu žutku što je tada radila na izdavanju dokumenta :)

Hrvatsko plemstvo?

Jaoooo kneze, klimoglav!

Skuzajte nisam vas prepoznala!
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#348 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by _BataZiv_0809 »

Hafis wrote: Ma jok.
Ja sam imao ''nezgodu'', da mi oproste poatrijote na temi, da sam imao dokumente koji su potvrđivali moje ''hrvatstvo'' unatrag tri generacije, tako dfa su mi uručili i zlatni sat pri dodjeli domovnice i dali da kresnem onu malu prsatu žutku što je tada radila na izdavanju dokumenta :)
Aha. Moj djed sa majcine strane je odrastao u sirotistu u Splitu i pisao se kao Hrvat, pa je na osnovu toga ujak dobio drzavljanstvo. Mislim totalno bi nelogicno bilo da je izjava volje pravni osnov za dobivanje drzavljanstva :D

Inace, kada su JMBG protesti bili aktuelni, poslanik u srbijanskoj Skupstini je ponudio da mala beba Belmina dobije srbijansko drzavljanstvo i da tako otputuje na hitnu operaciju. Nacin da se to izvede je da njeni roditelji (rodjeni u SFRJ) dobiju drzavljanstvo Srbije. Srbija kao pravni sukcesor SFRJ (mada su sve republike sukcesori) daje pravo svima rodjenim u SFRJ na svoje drzavljanstvo.

Od hartija je potrebna ta neka izjava :D

PS U franjevackom samostanu u Kraljevoj Sutjesci postoje zapisi o vezama moje familije sa Kotromanicima (nije sala fkt). Pa sad ako su oni bili Hrvati, onda bih ja pri dobijanju putovnice mogao dobiti trojku sa zutkom i Kolindom :per:
Hafis

#349 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by Hafis »

_BataZiv_0809 wrote:
Hafis wrote: Ma jok.
Ja sam imao ''nezgodu'', da mi oproste poatrijote na temi, da sam imao dokumente koji su potvrđivali moje ''hrvatstvo'' unatrag tri generacije, tako dfa su mi uručili i zlatni sat pri dodjeli domovnice i dali da kresnem onu malu prsatu žutku što je tada radila na izdavanju dokumenta :)
Aha. Moj djed sa majcine strane je odrastao u sirotistu u Splitu i pisao se kao Hrvat, pa je na osnovu toga ujak dobio drzavljanstvo. Mislim totalno bi nelogicno bilo da je izjava volje pravni osnov za dobivanje drzavljanstva :D

Inace, kada su JMBG protesti bili aktuelni, poslanik u srbijanskoj Skupstini je ponudio da mala beba Belmina dobije srbijansko drzavljanstvo i da tako otputuje na hitnu operaciju. Nacin da se to izvede je da njeni roditelji (rodjeni u SFRJ) dobiju drzavljanstvo Srbije. Srbija kao pravni sukcesor SFRJ (mada su sve republike sukcesori) daje pravo svima rodjenim u SFRJ na svoje drzavljanstvo.

Od hartija je potrebna ta neka izjava :D
Ima slučajeva hitnosti, kada se domovnica odobrava unutar 24h.
Mislim, glupa je tema, tko, kako i zašto....ali bi ovdje 99% njih dalo organ da se mogu dokopati još kojeg državljanstva, pa ih malo ovdje dikelim :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#350 Re: HDZ BiH i svi paradoksi : Majorizira li HDZ BiH Hrvate u susjednoj Hrvatskoj?

Post by _BataZiv_0809 »

Hafis wrote: Ima slučajeva hitnosti, kada se domovnica odobrava unutar 24h.
Mislim, glupa je tema, tko, kako i zašto....ali bi ovdje 99% njih dalo organ da se mogu dokopati još kojeg državljanstva, pa ih malo ovdje dikelim :)
Malo sam dopunio post hehe :D

Sta znam drug, tema i jest za ruganje, ali ne treba pretjerivati :thumbup:
Post Reply