Jeste li ili niste Čarli
Moderator: anex
- forest gump
#326 Re: Jeste li ili niste Čarli
Pridružujem se općenju sa Čarlijevom majkom.
- trcicu trceci
#327 Re: Jeste li ili niste Čarli
Carli sam, dakle dvolican.
-
johnlock071
#328 Re: Jeste li ili niste Čarli
Čarli se opet baca sa solitera u slobodan pad, izgleda da hoće još jednu turu plakanja za poginulim čarlijevcima, pa da mogu tiskati slijedeći broj u 24 milijarde primjeraka... samo što neće biti nikoga da crta...
Odvratni pokvarenjaci, kao zbog grupe terorista oni će sad opet da ismijavaju Islam i muslimane....
Odvratni pokvarenjaci, kao zbog grupe terorista oni će sad opet da ismijavaju Islam i muslimane....
- Ljakan
#329 Re: Jeste li ili niste Čarli
Nisam, ja sam sarajlija.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#330 Re: Jeste li ili niste Čarli
pih, ja sam mislio da sam vremenski ograničio anketu
očito sam neš spetljo
anketa je rekla svoje...reprezentativni dio foruma
je glasovao
molim da se zatvori
ako je moguće
očito sam neš spetljo
anketa je rekla svoje...reprezentativni dio foruma
molim da se zatvori
ako je moguće
- JanuaryJones
#331 Re: Jeste li ili niste Čarli
Ovih 64% redovno glasa za nacionaliste, tako da ne čudi ni jedno ni drugo 
- Ljakan
#332 Re: Jeste li ili niste Čarli
kakve nacionaliste?nisam carli niti cu ikad biti carli,severina i ostali.ja sam ja i niko drugi.
- Classy90
#333 Re: Jeste li ili niste Čarli
Čarli i ateista.
- p206
#334 Re: Jeste li ili niste Čarli
ne znam lika, đe izlazi?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#335 Re: Jeste li ili niste Čarli
ja sam glasovao za SDP i nasu strankuJanuaryJones wrote:Ovih 64% redovno glasa za nacionaliste, tako da ne čudi ni jedno ni drugo
stas sada?
- ultima_palabra
#336 Re: Jeste li ili niste Čarli
Meni djeluje kao opskurni petparački magazin. Naravno da branim njihovo pravo da pišu šta žele, ali ubistva su im realno dala mnogo veću pažnju nego što zaslužuju kao novine.
- JanuaryJones
#337 Re: Jeste li ili niste Čarli
Izuzetak koji potvrdjuje pravilo, statistical outlierBlack swan wrote:ja sam glasovao za SDP i nasu strankuJanuaryJones wrote:Ovih 64% redovno glasa za nacionaliste, tako da ne čudi ni jedno ni drugo
stas sada?
-
pashasolidni
#338 Re: Jeste li ili niste Čarli
Charli je jedan obichan chmarli 
- insomnia78
#339 Re: Jeste li ili niste Čarli
Jesam vala

Ja sam Charlie
Ja sam policajac
Ja sam zidov
Ja sam musliman
Ja sam katolik
Ja sam ateista
MI SMO
Svi francuzi
Zajedno
Za slobodu

Ja sam Charlie
Ja sam policajac
Ja sam zidov
Ja sam musliman
Ja sam katolik
Ja sam ateista
MI SMO
Svi francuzi
Zajedno
Za slobodu
- stakasa
#340 Re: Jeste li ili niste Čarli
U picku materinu patetike. Bljak
- mousstapha
#341 Re: Jeste li ili niste Čarli
Blago nama Bosancima, nasli smo jos jedan osnov po kojem cemo se dijeliti. Ako nista, pozitivno je sto smo na trenutak zaboravili ove nase dnevno-politicke bljuvotine.
- apsidejzi
#342 Re: Jeste li ili niste Čarli
Ovakav Carli kakav je postao - nisam. Ovaj novi carli je isti kao i teroristi koji su ga napali. Ponovnim objavljivanjem karikatura oni su zapravo pokazali da im nije bitno to sto je poginuli policajac - musliman, niti sto je musliman spasio 15 ljudi od sigurne smrti, sklonivsi ih na sigurno. Oni su teroristima zelili nesto dokazati a samo su time uvrijedili one koji su na istoj strani. Pitanje je zapravo: kome su karikature namjenjene? Sloboda govora? Nema tu slobode govora - tu ima primitivizam i najnize ljudske reakcije.
Mnogo veci efekat bi bio da su nacrtali karikaturu na temu izraelskih medija koji su izbrisali Angelu Merkel sa slike gdje je predstavnik Izraela uslikan. COvjek dosao da kaze kako je on Carli a onda naredio novinarima da izbrisu Merkel. Al haj scipi pa nacrtaj nesto na njihov racun... Takav carli nisam i ne zelim biti. Ovaj novi Carli je licemjeran, primitivan i glup, a to su i svi oni koji se poistovjecuju sa njim. Sloboda govora - DA. Sloboda izrazavanja - DA. Obzir prema drugima - DA.
Mnogo veci efekat bi bio da su nacrtali karikaturu na temu izraelskih medija koji su izbrisali Angelu Merkel sa slike gdje je predstavnik Izraela uslikan. COvjek dosao da kaze kako je on Carli a onda naredio novinarima da izbrisu Merkel. Al haj scipi pa nacrtaj nesto na njihov racun... Takav carli nisam i ne zelim biti. Ovaj novi Carli je licemjeran, primitivan i glup, a to su i svi oni koji se poistovjecuju sa njim. Sloboda govora - DA. Sloboda izrazavanja - DA. Obzir prema drugima - DA.
- RIZVA
#343 Re: Jeste li ili niste Čarli
Kakav crni carli
- Leo_alfa
#344 Re: Jeste li ili niste Čarli
To si shvatio iz karikature Muhameda na naslovnoj prodanoj u milionskom tirazu? Pa i muslimani mogu biti uvrijedjeni, ali to ne znaci da se stavovi mijenjaju. Uostalnom, promjena ponasanja casopisa na nacin da nece crtati karikature koje se uvredljive odredjenoj grupi, ne znaci ukazivanje postovanja, nego zatvaranje spostvenih usta (ukoliko je to vec ono sto taj casopis radi, a u ovom slucaju radi).apsidejzi wrote:Ovakav Carli kakav je postao - nisam. Ovaj novi carli je isti kao i teroristi koji su ga napali. Ponovnim objavljivanjem karikatura oni su zapravo pokazali da im nije bitno to sto je poginuli policajac - musliman, niti sto je musliman spasio 15 ljudi od sigurne smrti, sklonivsi ih na sigurno. Oni su teroristima zelili nesto dokazati a samo su time uvrijedili one koji su na istoj strani. Pitanje je zapravo: kome su karikature namjenjene? Sloboda govora? Nema tu slobode govora - tu ima primitivizam i najnize ljudske reakcije.
- apsidejzi
#345 Re: Jeste li ili niste Čarli
Kakvi stavovi i stavovi prema cemu? Kako bi izlgedalo u Carliju sad da neko nacrta Carlijev ured kako trazi uposlenike ili porodicama poginulih u nedavnoj avionskoj nesreci kada bismo nacrtali dva pilota Air Azije koja se sunjaju pored rampe jer im avion nema dozvolu za let taj dan? Kakva je razlika izmedju provociranja sa karikaturom ili krstom na zlatistu? Nema razlike. Obe su primitivne i nepotrebne provokacija. Pa moze se nazvati i djetinjastim.Leo_alfa wrote:To si shvatio iz karikature Muhameda na naslovnoj prodanoj u milionskom tirazu? Pa i muslimani mogu biti uvrijedjeni, ali to ne znaci da se stavovi mijenjaju. Uostalnom, promjena ponasanja casopisa na nacin da nece crtati karikature koje se uvredljive odredjenoj grupi, ne znaci ukazivanje postovanja, nego zatvaranje spostvenih usta (ukoliko je to vec ono sto taj casopis radi, a u ovom slucaju radi).apsidejzi wrote:Ovakav Carli kakav je postao - nisam. Ovaj novi carli je isti kao i teroristi koji su ga napali. Ponovnim objavljivanjem karikatura oni su zapravo pokazali da im nije bitno to sto je poginuli policajac - musliman, niti sto je musliman spasio 15 ljudi od sigurne smrti, sklonivsi ih na sigurno. Oni su teroristima zelili nesto dokazati a samo su time uvrijedili one koji su na istoj strani. Pitanje je zapravo: kome su karikature namjenjene? Sloboda govora? Nema tu slobode govora - tu ima primitivizam i najnize ljudske reakcije.
Puno veci efekat bi bilo ismijati ovo: http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ko-je ... /150111069
- Classy90
#346 Re: Jeste li ili niste Čarli
Meni je mocno kad kazu da je Charlie Hebdo kriv za smrt policajca.
Ja sam vidio snimak kako onaj terorista upucava lika na podu.
Vi majkemi niste normalni. Koristite onu logiku "pa trazila je da bude silovana, obukla se u minicu".
Vi majkemi niste normalni. Koristite onu logiku "pa trazila je da bude silovana, obukla se u minicu".
- Janjicar
#347 Re: Jeste li ili niste Čarli
Bravo! Isto to sam pomislio kada se desilo u Francuskoj.forest gump wrote:Na jučerašnji dan je ubijen Hakija Turajlić. Četnici su zaustavili unproforov trasporter, otvorili vrata i sasuli rafal u čovjeka.
Francuski vojnici su to mirno i dostojanstveno ispratili pogledima.
Nisu ni trepnuli.
Naravno da nisam Charlie.
Takodje nisam Charlie
- Leo_alfa
#348 Re: Jeste li ili niste Čarli
Pa stavovi kritike. Ukoliko nismo sposobni nositi se sa stavovima drugih koji nam mogu biti i uvredljivi, onda je problem u nama. Kakve veze krst ima s ovim, postavljen nelegalno bez ikakvih dozvola za gradnju takvog obiljezja?apsidejzi wrote:Kakvi stavovi i stavovi prema cemu? Kako bi izlgedalo u Carliju sad da neko nacrta Carlijev ured kako trazi uposlenike ili porodicama poginulih u nedavnoj avionskoj nesreci kada bismo nacrtali dva pilota Air Azije koja se sunjaju pored rampe jer im avion nema dozvolu za let taj dan? Kakva je razlika izmedju provociranja sa karikaturom ili krstom na zlatistu? Nema razlike. Obe su primitivne i nepotrebne provokacija. Pa moze se nazvati i djetinjastim.Leo_alfa wrote:To si shvatio iz karikature Muhameda na naslovnoj prodanoj u milionskom tirazu? Pa i muslimani mogu biti uvrijedjeni, ali to ne znaci da se stavovi mijenjaju. Uostalnom, promjena ponasanja casopisa na nacin da nece crtati karikature koje se uvredljive odredjenoj grupi, ne znaci ukazivanje postovanja, nego zatvaranje spostvenih usta (ukoliko je to vec ono sto taj casopis radi, a u ovom slucaju radi).apsidejzi wrote:Ovakav Carli kakav je postao - nisam. Ovaj novi carli je isti kao i teroristi koji su ga napali. Ponovnim objavljivanjem karikatura oni su zapravo pokazali da im nije bitno to sto je poginuli policajac - musliman, niti sto je musliman spasio 15 ljudi od sigurne smrti, sklonivsi ih na sigurno. Oni su teroristima zelili nesto dokazati a samo su time uvrijedili one koji su na istoj strani. Pitanje je zapravo: kome su karikature namjenjene? Sloboda govora? Nema tu slobode govora - tu ima primitivizam i najnize ljudske reakcije.
Puno veci efekat bi bilo ismijati ovo: http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ko-je ... /150111069
Ono sto mi je zanimljivo je da osudjujes ismijavanje, a dalje pises o tome gdje bi bio veci efekat prilikom ismijavanja...
-
kakavdanakneiskustvu
#349 Re: Jeste li ili niste Čarli
Classy90 wrote:Meni je mocno kad kazu da je Charlie Hebdo kriv za smrt policajca.
- harač
#350 Re: Jeste li ili niste Čarli
Charlie je morao objaviti karikaturu muhameda, jer bi u suprotnom kapitulirao pred islamistima. to što je ista objavljena u 3 miliona primjeraka je lijep detalj
Last edited by harač on 16/01/2015 08:19, edited 1 time in total.