crnci
- animals
#326 Re: crnci
Kad kazes istinu da su NIjemci i Englezi stvorili Ameriku, onda je to rasizam..
a vidimo, kako je sa ostatkom Amerike..
Mexiko, Kolumbija, Venecuela i ostali..
jad i bijeda..crnci su samo dio toga..
- dale cooper
#327 Re: crnci
Vidim, malo si se u međuvremenu informisao.Umalo popisivac wrote:dale cooper wrote:
Ja tebe ne vrijeđam, čisto iznosim činjenicu, jer onaj koji kompletnu, bogatu muzičku istoriju jedne rasne
skupine ljudi svede na "napusene kurvice kako skakucu u autima" ne može se nazvati ništa drugo
nego ignorantna neznalica. A za razliku od tvojih lupetanja i naklapanja u onom gore postu, ja sam ponudio
konkretan argument vezan za muzičku istoriju crne rase i iza njega čvrsto stojim. Jer volim i pratim muziku
i dobro poznajem ulogu Afrikanaca i Afro-Amerikanaca u njoj.
Ma neee, ti samo iznosis cinjenicu. A cinjenica je ono sto ti odredis. Kakav si ti to argument iznio? Ja ga ne vidim.
Uostalom, post je izvucen iz konteksta. Rijec je bila o tome kako crnci danas dominiraju u svemu, pa tako i u muzici. Ja se s tim ne slazem. Danasnja crnacka muzika (i tocnije muzika americkog drustva) je ono sto sam ja naveo. Pitaj na ulici ko zna za Lee Hookera, Miles Davisa, B.B. King, R. Charlesa itd., a ko zna za Fiftija.![]()
I zato cu ti reci da kakis, i to je cinjenica. Ha ja.
neinformiranosti, što je sramota sa obzirom kakve neiscrpne izvore informacija imamo na raspolaganju danas.
I činjenica je da i današnjom muzikom dominiraju pretežito crni izvođači. Druga stvar je što možda tebi
ta vrsta muzike ne leži. Ni ja ne slušam baš mnogo hip-hop, ali ga poštujem, i nikako ne mogu sve strpati
u isti koš, jer nije sve u tom fazonu 50 Centa. Dosta hip-hopa je socijalno i politički angažovano i govori
o Afro-Američkom životu danas baš kao što su njihovi prethodnici kao recimo James Brown ili Curtis Mayfield
govorili o svom iskustvu u tadašnjoj Americi.
- Sezam
#328 Re: crnci
Ta ce Hendrix, Marley, ta ce Pele, ta ce Mandela, Muhamed Ali, Michael jackson, Prince, Thiery Henry, Dider Drogba, Michael Jordan, Michael Jonson, ta ce ba Dzesi Ovens, ta ce Morgan Freeman, Denzel Wasington, Richard Prior, ta ce ba Aretha Franklin, Chuck Berry, Luis Armstrong....to sve lijeno, niskog IQ, smrdi. Treba se ugledati na onog Kisindzera, on je nobelovac, dusa od covjeka.
Jel tako "realisti"?
Jel tako "realisti"?
- JohnnyS
#329 Re: crnci
Sezam wrote:Ta ce Hendrix, Marley, ta ce Pele, ta ce Mandela, Muhamed Ali, Michael jackson, Prince, Thiery Henry, Dider Drogba, Michael Jordan, Michael Jonson, ta ce ba Dzesi Ovens, ta ce Morgan Freeman, Denzel Wasington, Richard Prior, ta ce ba Aretha Franklin, Chuck Berry, Luis Armstrong....to sve lijeno, niskog IQ, smrdi. Treba se ugledati na onog Kisindzera, on je nobelovac, dusa od covjeka.
Jel tako "realisti"?
I tako on nabroji 20 glumaca, športaša i pjevača, a nijednog znanstvenika. Uviđaš li da bi beki zlobnik mogao ovo protumačiti kao potvrdu rasne teorije. Ne brani ih više molim te
- Panzer_Daddy
#330 Re: crnci
Gdje je nestao covjek? Masa bijelih,crnih,zutih,crvenih..... ali nigdje covjeka?
https://www.youtube.com/watch?v=VznoAJJeq6w
https://www.youtube.com/watch?v=VznoAJJeq6w
Last edited by Panzer_Daddy on 27/12/2014 22:44, edited 1 time in total.
- Sezam
#331 Re: crnci
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Af ... scientistsJohnnyS wrote:Sezam wrote:Ta ce Hendrix, Marley, ta ce Pele, ta ce Mandela, Muhamed Ali, Michael jackson, Prince, Thiery Henry, Dider Drogba, Michael Jordan, Michael Jonson, ta ce ba Dzesi Ovens, ta ce Morgan Freeman, Denzel Wasington, Richard Prior, ta ce ba Aretha Franklin, Chuck Berry, Luis Armstrong....to sve lijeno, niskog IQ, smrdi. Treba se ugledati na onog Kisindzera, on je nobelovac, dusa od covjeka.
Jel tako "realisti"?
I tako on nabroji 20 glumaca, športaša i pjevača, a nijednog znanstvenika. Uviđaš li da bi beki zlobnik mogao ovo protumačiti kao potvrdu rasne teorije. Ne brani ih više molim te
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#332 Re: crnci
Haha bas takoJohnnyS wrote:Sezam wrote:Ta ce Hendrix, Marley, ta ce Pele, ta ce Mandela, Muhamed Ali, Michael jackson, Prince, Thiery Henry, Dider Drogba, Michael Jordan, Michael Jonson, ta ce ba Dzesi Ovens, ta ce Morgan Freeman, Denzel Wasington, Richard Prior, ta ce ba Aretha Franklin, Chuck Berry, Luis Armstrong....to sve lijeno, niskog IQ, smrdi. Treba se ugledati na onog Kisindzera, on je nobelovac, dusa od covjeka.
Jel tako "realisti"?
- MyTao
#333 Re: crnci
Pa stvorili su je preko ledja afro-amerikanaca, i nativ americans. Da nije bilo ropstva SAD nebi bila to sto jeste danas.animals wrote:Kad kazes istinu da su NIjemci i Englezi stvorili Ameriku, onda je to rasizam..
- JohnnyS
#334 Re: crnci
Sezam wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Af ... scientistsJohnnyS wrote:Sezam wrote:Ta ce Hendrix, Marley, ta ce Pele, ta ce Mandela, Muhamed Ali, Michael jackson, Prince, Thiery Henry, Dider Drogba, Michael Jordan, Michael Jonson, ta ce ba Dzesi Ovens, ta ce Morgan Freeman, Denzel Wasington, Richard Prior, ta ce ba Aretha Franklin, Chuck Berry, Luis Armstrong....to sve lijeno, niskog IQ, smrdi. Treba se ugledati na onog Kisindzera, on je nobelovac, dusa od covjeka.
Jel tako "realisti"?
Pa eto, što njih nisi naveo, nego si tezu da su pripadnici crne rase samo za zabavu, a oni bijele za misaone stvari opovrgnuo popisom sportaša, glumaca i pjevača pripadnika crne rase
- dale cooper
#335 Re: crnci
Pa meni su lično Prince, Hendrix, Marley i Jackson jednako bitni kao recimo Tesla.
Tesla nam je svima popravio i pospješio kvalitet života na praktičan način sa svojim revolucionarnim izumima,
dok su ovi gore nabrojani uticali na naše živote na jedan intimniji način dodirujući naše emocije
i duše, što je isto tako bitno.
Tesla nam je svima popravio i pospješio kvalitet života na praktičan način sa svojim revolucionarnim izumima,
dok su ovi gore nabrojani uticali na naše živote na jedan intimniji način dodirujući naše emocije
- Sezam
#336 Re: crnci
Pa eto, recimo da mene ne interesuje previse znanost, vec muzika, sport i slicno. Za one koje znanost interesuje, postoji i gore prilozena lista. Mozemo potraziti i pisce, doktore, kuhare, mozda bude i koji baletan.JohnnyS wrote:
Pa eto, što njih nisi naveo, nego si tezu da su pripadnici crne rase samo za zabavu, a oni bijele za misaone stvari opovrgnuo popisom sportaša, glumaca i pjevača pripadnika crne rase
- Saian
#337 Re: crnci
Sezam wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Af ... scientistsJohnnyS wrote:Sezam wrote:Ta ce Hendrix, Marley, ta ce Pele, ta ce Mandela, Muhamed Ali, Michael jackson, Prince, Thiery Henry, Dider Drogba, Michael Jordan, Michael Jonson, ta ce ba Dzesi Ovens, ta ce Morgan Freeman, Denzel Wasington, Richard Prior, ta ce ba Aretha Franklin, Chuck Berry, Luis Armstrong....to sve lijeno, niskog IQ, smrdi. Treba se ugledati na onog Kisindzera, on je nobelovac, dusa od covjeka.
Jel tako "realisti"?
JohnnyS wrote: Pa eto, što njih nisi naveo, nego si tezu da su pripadnici crne rase samo za zabavu, a oni bijele za misaone stvari opovrgnuo popisom sportaša, glumaca i pjevača pripadnika crne rase
“Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.” - A. Einstein
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#338 Re: crnci
Kako je krenulo, uskoro na piku nece biti crnih automobila,
nego boja: afro-americka-juzna-metalik.
- JohnnyS
#339 Re: crnci
Naravno, najveći muzičar koji ima porijeklo iz Afrike nije ni Prince ni Michael Jackson ni Louis Armstrong već - Freddie Mercury.
- JohnnyS
#340 Re: crnci
topcam wrote:Kako je krenulo, uskoro na piku nece biti crnih automobila,
Ne, već će biti "auto lima pripadnika crne boje"
- Sezam
#341 Re: crnci
Vise je za dobrobit covjecanstva uradio napuseni Marley, nego majmun koji je izmislo atomsku ili nuklearnu bombu.dale cooper wrote:Pa meni su lično Prince, Hendrix, Marley i Jackson jednako bitni kao recimo Tesla.
- Sezam
#342 Re: crnci
Jeste da nije znao nista svirati, ali nema vezeJohnnyS wrote:Naravno, najveći muzičar koji ima porijeklo iz Afrike nije ni Prince ni Michael Jackson ni Louis Armstrong već - Freddie Mercury.
- madner
#343 Re: crnci
To sto je grupni IQ nizi od prosjeka ne znaci da su pojedinci nuzno gluplji.
Za svakog Sezama tu je neko nadprosjecan i tako dalje.
- Sezam
#344 Re: crnci
madner wrote:To sto je grupni IQ nizi od prosjeka ne znaci da su pojedinci nuzno gluplji.
- JohnnyS
#345 Re: crnci
Sezam wrote:Jeste da nije znao nista svirati, ali nema vezeJohnnyS wrote:Naravno, najveći muzičar koji ima porijeklo iz Afrike nije ni Prince ni Michael Jackson ni Louis Armstrong već - Freddie Mercury.
Znao je svirati klavir.
- Sezam
#346 Re: crnci
Do mene je.JohnnyS wrote:Sezam wrote:Jeste da nije znao nista svirati, ali nema vezeJohnnyS wrote:Naravno, najveći muzičar koji ima porijeklo iz Afrike nije ni Prince ni Michael Jackson ni Louis Armstrong već - Freddie Mercury.
Znao je svirati klavir.
-
dezurni_ucenik
#347 Re: crnci
dale cooper wrote:Pa meni su lično Prince, Hendrix, Marley i Jackson jednako bitni kao recimo Tesla.
Dale,jarane,sto Prince?
- dale cooper
#348 Re: crnci
Čuj što. Prince je Tito.dezurni_ucenik wrote:dale cooper wrote:Pa meni su lično Prince, Hendrix, Marley i Jackson jednako bitni kao recimo Tesla.
Dale,jarane,sto Prince?
-
dezurni_ucenik
#349 Re: crnci
dale cooper wrote:Čuj što. Prince je Tito.dezurni_ucenik wrote:dale cooper wrote:Pa meni su lično Prince, Hendrix, Marley i Jackson jednako bitni kao recimo Tesla.
Dale,jarane,sto Prince?![]()
Ma osim Purple Rain,tog albuma/soundtracka,mozda jos par stvarki,onih udarnih (Cream,Pearls and beaty...)
Uhh,nabroja ja stvari od njega.
Sad evo gledam na Youtube,zaboravih da je nedavno sve clipove povukao.
- Saian
#350 Re: crnci
dale cooper wrote:Čuj što. Prince je Tito.dezurni_ucenik wrote:dale cooper wrote:Pa meni su lično Prince, Hendrix, Marley i Jackson jednako bitni kao recimo Tesla.
Dale,jarane,sto Prince?![]()
Yo, man, I'm not on your team!